Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 188
TM 527
SECURITY REPORT 151
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26 Μαΐου 2024 21:58

Octagon Spirit Pro

Θέαση IPTV με όλους τους δυνατούς τρόπους!

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
FRONT d2efb8a1

Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα Android TV 11, πιστοποίηση DRM Widevine L1 της Google και κορυφαία ποιότητα εικόνας με ανάλυση 4K UHD και τεχνολογία HDR10+. Υποστηρίζει Netflix HD, ενώ χάρη στην ειδική εφαρμογή MeTV είναι συμβατός για σύνδεση σε IPTV portals με χρήση πρωτοκόλλων Stalker, Xtream και m3u. Διαθέτει WLAN διπλής ζώνης (2.4/5 GHz) που υποστηρίζει ταχύτητες Wi-Fi έως 1200Mbps, ενώ διαθέτει και μονάδα Bluetooth 5.1. Περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο Bluetooth που δέχεται και προγραμματισμό για να μπορεί να ελέγχει και τις βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης.

Με τον Octagon Spirit Pro, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ό,τι του χρειάζεται για να απολαμβάνει IPTV με όλους τους δυνατούς τρόπους. Είναι ένα υβριδικό IPTV Box και multimedia center, με ισχυρό υλικό που του προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας. Η πιστοποίηση DRM Widevine L1 της Google επιτρέπει τη λειτουργία όλων των δημοφιλών διεθνών υπηρεσιών streaming με εξαιρετική ποιότητα εικόνας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Netflix HD. Παράλληλα, η προεγκατεστημένη ειδική εφαρμογή του MeTV εξασφαλίζει συμβατότητα με IPTV portals, ώστε ο χρήστης να παρακολουθεί τηλεοπτικά κανάλια, σειρές, ταινίες και video on demand οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμεί. Φυσικά, το ενσωματωμένο Google Play Store κάνει διαθέσιμες και όλες τις αγαπημένες εφαρμογές του Android, ενώ το τηλεχειριστήριο Bluetooth προσφέρει άνετο χειρισμό χωρίς να χρειάζεται να στοχεύει απευθείας στη συσκευή.

Περιγραφή

Ο Octagon Spirit Pro έρχεται σε ένα κλασσικά σχεδιασμένο μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 148x103x30 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED τεσσάρων ψηφίων, ενώ η επιφάνεια της πάνω πλευράς του καλύπτεται κατά μήκος από ένα μεγάλο LED με ευδιάκριτο φωτισμό λειτουργίας, που εναλλάσσεται μεταξύ κόκκινου (stand by) και γαλάζιου χρώματος (ON). Στην αριστερή πλευρά του βρίσκονται τοποθετημένες θύρες USB 2.0, IR (mini USB) και μικροσκοπική οπή με εσωτερικό πλήκτρο RECOVERY, ενώ η πίσω εξοπλίζεται με θύρες LAN, HDMI, AV (mini jack 3.5mm), οπτική SPDIF, TF (Micro SD) και USB 3.0. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο Bluetooth, 2 μπαταρίες μεγέθους AAA, τροφοδοτικό 12V DC / 1A, καλώδιο HDMI, καλώδιο επέκτασης εξωτερικού δέκτη υπέρυθρων και εγχειρίδιο με οδηγίες λειτουργίας σε γερμανικά και αγγλικά.

Χαρακτηριστικά

Ο Octagon Spirit Pro διαθέτει ισχυρό κεντρικό επεξεργαστή ARM Cortex A55 64 Bit, ο οποίος είναι εγκατεστημένος πάνω σε chipset Amlogic S905X3. Ο επεξεργαστής αυτός περιλαμβάνει 4 πυρήνες με συχνότητα συγχρονισμού 1,9GHz (4x 1,9GHz) και απόδοση 19.700 DMIPS. Η λειτουργική του μνήμη είναι 2GB RAM DDR3, ενώ 32GB μνήμης FLASH είναι διαθέσιμα ως εσωτερικός χώρος αποθήκευσης. Την απόδοση των γραφικών φροντίζει το πολυπύρηνο chipset της GPU ARM Mali 450. Διαθέτει κορυφαία ποιότητα εικόνας, με ανάλυση 4K UHD (3840×2160 p) και υποστήριξη HDR 10+ και HLG. Υποστηρίζει αποκωδικοποίηση video H.265, VP9, AVS2/P-2 και ήχου Dolby Digital, DD+, DTS.

Ο Octagon Spirit Pro βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android TV 11, ενώ διαθέτει υποστήριξη HDCP 2.2 και πιστοποίηση DRM Widevine L1. Επιπλέον της θύρας Ethernet 10/100 Mbps, για την πρόσβαση στο internet διαθέτει και WLAN που εκτός από το τυπικό Wi-Fi 2,4GHz χρησιμοποιεί και τη ζώνη των 5GHz, η οποία εξασφαλίζει σταθερότερη και ταχύτερη ασύρματη σύνδεση. Έχει επίσης ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth 5.1 που δίνει δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση ακουστικών, πληκτρολογίου, χειριστηρίου παιχνιδιών κ.λπ. Εξοπλίζεται με θύρα HDMI 2.1 που δίνει έως 4K UHD ανάλυση, καθώς και με αναλογική AV που επιτρέπει τη σύνδεσή του σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις. Με τη χρήση του παρεχόμενου καλωδίου επέκτασης δέκτη υπέρυθρων μπορεί να ελέγχεται ακόμα και αν είναι τοποθετημένος σε κρυφό σημείο. Τέλος, είναι ένα πανίσχυρο media player που μπορεί να αναπαράγει αρχεία video μορφής 3GP, AV1, AVI, DIVX, FLV, H.264, H.265, mkv, mp4, VOB, Xvid, ts και ήχου aac, ac3, DTS, FLAC, wav, mp3.

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίου

Το τηλεχειριστήριο του Octagon Spirit Pro διαθέτει ξεχωριστή περιοχή TV με τέσσερα πλήκτρα εκμάθησης, TV Power, επιλογής εισόδου, VOL-, VOL+, τα οποία αντιγράφουν τις αντίστοιχες λειτουργίες του γνήσιου. Αυτό γίνεται ως εξής: Κρατάμε πατημένο το TV Power για 5 δευτερόλεπτα, το ενδεικτικό LED αρχικά αναβοσβήνει και μετά μένει σταθερά αναμμένο, οπότε το τηλεχειριστήριο εισέρχεται σε κατάσταση εκμάθησης. Τοποθετούμε το τηλεχειριστήριο του δέκτη απέναντι από το γνήσιο σε απόσταση μικρότερη των 3 εκατοστών μεταξύ τους. Πατάμε στιγμιαία το πλήκτρο που θέλουμε να αντιγράψουμε και το LED αρχίζει να αναβοσβήνει αργά, δείχνοντας ότι περιμένει να προγραμματιστεί. Έπειτα πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου και εφόσον το ενδεικτικό LED αναβοσβήσει 3 φορές και μετά μείνει σταθερά αναμμένο, σημαίνει ότι η αντιγραφή ήταν επιτυχής. Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για τα υπόλοιπα πλήκτρα και πατάμε οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου για να σβήσουμε το LED και να εξέλθουμε από την κατάσταση εκμάθησης.

Μενού

Στην πρώτη οθόνη που εμφανίζεται κατά την ενεργοποίηση του δέκτη, ο χρήστης πρέπει να προχωρήσει σε ζευγοποίηση του τηλεχειριστηρίου Bluetooth, πατώντας για 6 περίπου δευτερόλεπτα το πλήκτρο OK. Στα επόμενα βήματα επιλέγει γλώσσα μενού, ρυθμίζει το Wi-Fi για να συνδεθεί ο δέκτης στο internet και προχωράει στην ενημέρωση του λογισμικού με τη νέα έκδοση που έχει ανιχνευτεί. Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το κεντρικό μενού του Octagon Spirit Pro διαμορφώνεται στην τυπική μορφή του Android TV 11, η αρχική οθόνη του οποίου περιλαμβάνει οριζόντιες στήλες με τις αγαπημένες εφαρμογές και επιλεγμένες προτάσεις περιεχομένου. Στην οθόνη αγορών υπάρχουν διαθέσιμες ταινίες με χρέωση, ενώ στην οθόνη των εφαρμογών βρίσκονται τα εικονίδια όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών της συσκευής. Φυσικά, πάνω δεξιά βρίσκεται τοποθετημένο το χαρακτηριστικό γρανάζι που μας μεταφέρει στο μενού των ρυθμίσεων, μέσα από το οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε τη συσκευή με τις δικές μας προτιμήσεις, όπως λογαριασμό Google, ανάλυση οθόνης, ημερομηνία και ώρα, HDMI CEC κ.λπ.

Δοκιμή εφαρμογών

Η δυνατότητα λειτουργίας του Wi-Fi στη ζώνη των 5GHz εξασφάλισε σταθερή και αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας. Η εφαρμογή του YouTube λειτουργεί άψογα, με απροβλημάτιστη την αναπαραγωγή video σε ποιότητα εικόνας 2160p. Μέσω του Chrome εκτελέσαμε με επιτυχία το σερφάρισμα στο internet, με γρήγορο άνοιγμα των ιστοσελίδων και άνετη πλοήγηση μέσα σε αυτές. Σε ό,τι αφορά το Netflix, ηπιστοποίηση DRM Widevine L1 μάς επέτρεψε να παρακολουθήσουμε περιεχόμενο από τη δημοφιλή πλατφόρμα streaming με ανάλυση εικόνας Full HD (1080p), όχι όμως και Ultra HD. Η λειτουργία του είναι γενικά εξαιρετική, με την πλοήγηση ανάμεσα στα posters των τίτλων να γίνεται πανεύκολα και τη ροή εικόνας κατά την αναπαραγωγή να είναι απολύτως ομαλή. Δοκιμάσαμε την ειδική εφαρμογή MeTV, επιλέγοντας πρωτόκολλο m3u. Χρησιμοποιήσαμε έγκυρο URL και ο δέκτης συνδέθηκε με την πηγή του αντίστοιχου διακομιστή, επιτρέποντάς μας να εκτελέσουμε με επιτυχία streaming σε τηλεοπτικά κανάλια της λίστας αναπαραγωγής του. Δοκιμάσαμε επίσης το Me Weather, το οποίο προβάλει 4 κάρτες σε γαλάζιο φόντο με αναλυτικές πληροφορίες για την 5ήμερη πρόγνωση του καιρού. Μέσα από το Smart Upgrade προχωρήσαμε στην εγκατάσταση του WEB TV, το οποίο και δοκιμάσαμε. Πρόκειται για μια εξαιρετική εφαρμογή που διαθέτει portal με video on demand και αμέτρητες λίστες τηλεοπτικών καναλιών από όλον τον κόσμο σε πολύ καλή ποιότητα εικόνας, στις οποίες περιλαμβάνονται και ελληνικά. Συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο και δοκιμάσαμε την αναπαραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου που περιέχεται μέσα σε αυτόν, κάνοντας χρήση της εφαρμογής MX Player. Η αναπαραγωγή 4K Ultra HD video πραγματοποιήθηκε με άνεση, ενώ ο DTS ήχος και οι εξωτερικοί ελληνικοί υπότιτλοι των αποθηκευμένων ταινιών αναγνωρίστηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Από το Google Play Store, εγκαταστήσαμε το ERT•FLIX. Η δωρεάν streaming πλατφόρμα της ΕΡΤ λειτουργεί εξαιρετικά, κάνοντας διαθέσιμο το περιεχόμενό της με ομαλή ροή εικόνας και πολύ καλή ανάλυση. Εγκαταστήσαμε επίσης το NBA app, που δίνει πρόσβαση στη συνδρομητική πλατφόρμα του NBA. Η άριστη λειτουργία της εφαρμογής μάς έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αγώνες από το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο εικόνας.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

SoC: Amlogic S905X3.

CPU: 4πύρηνος ARM Cortex A55 64 Bit, 4x 1.9GHz, 19.700 DMIPS.

GPU: ARM Mali 450.

RAM: 2GB DDR3.

FLASH: 32GB.

Λογισμικό: Android TV 11.

Ανάλυση: 4K Ultra HD (3840×2160 p).

Video: H.265, VP9, AVS2/P-2.

Audio: Dolby Digital, DD+, DTS.

Πρόσοψη: Οθόνη LED 4x ψηφίων.

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x IR, 1x LAN, 1x HDMI 2.1, 1x AV, 1x SPDIF, 1x Micro SD.

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi 2.4GHz/5GHz 1200Mbps, Bluetooth 5.1.

Διαστάσεις: 148x103x30 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα δέκτη που έχει σχεδιαστεί για θέαση IPTV με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η υποστήριξη Netflix HD σε συνδυασμό με την ειδική εφαρμογή MeTV, αποτελούν δυνατότητα που ανεβάζει κατακόρυφα την εμπειρία της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας. Το επίσημο Android TV 11 και η πιστοποίηση DRM Widevine L1, εξασφαλίζουν συμβατότητα με τις δημοφιλέστερες διεθνείς πλατφόρμες streaming σε υψηλό επίπεδο εικόνας. Συνολικά, ο Octagon Spirit Pro είναι ένας αξιόλογος 4K δέκτης IP που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν έναν οικονομικό τρόπο να μετατρέψουν την τηλεόρασή τους σε σύγχρονη smart TV.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Δεν γίνεται να αφήσετε τους φιλοξενούμενούς σας χωρίς τηλεόραση. Η ιταλική Fracarro έρχεται να δώσει τη λύση με το νέο Compact Headend D-Matrix 4S FTA, το οποίο προορίζεται για σύνδεση σε τηλεοράσ...
AVM FRITZ!Fon X6
Το FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4” υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να βλέ...
Solray S01C, S02B & S03C Series
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέες παραλαβές προϊόντων που περιλαμβάνουν σειρές φωτιστικών LED της Solray. Πρόκειται για πλήρως ανεξάρτητα συστήματα φωτισμού που αποτελούνται από προβολέα...
TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...