Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 182
a8e6b9e30edb11eeb35140584b7ccb06
SECURITY REPORT 145
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22 Οκτωβρίου 2023 09:15

Redline S50 HD

Μικρός, πρακτικός και οικονομικός δορυφορικός δέκτης!

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
REDLINE S50 HD f5c9fcf7

Έναν πολύ ενδιαφέροντα δορυφορικό δέκτη δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον Redline S50 HD, ο οποίος είναι πολύ οικονομικός και έχει μέγεθος μικρότερο και από ένα πακέτο τσιγάρα! Διαθέτει ανάλυση εικόνας Full HD (1080p) και είναι κατάλληλος για την αποκρυπτογράφηση των δορυφορικών καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA. Παράλληλα, υποστηρίζει USB Wi-Fi και με την προσθήκη εξωτερικού adapter μπορεί να συνδέεται ασύρματα στο Internet για λειτουργία IPTV, προσφέροντας video από το YouTube και αμέτρητα τηλεοπτικά κανάλια από υπηρεσίες ροής.

SIDE

Παρά το πολύ μικρό του μέγεθος, ο Redline S50 HD έρχεται να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες του απλού χρήστη. Λύνει μάλιστα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν σε λευκές περιοχές ή στο εξωτερικό και δεν μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους τα κανάλια επίγειας πανελλαδικής μετάδοσης, καθώς λαμβάνει από τον δορυφόρο Hellas Sat 39E και αποκρυπτογραφεί όλα τα BISS κανάλια της ΕΡΤ και της DIGEA. Παρέχει επίσης όλες τις δυνατότητες ενός PVR για να μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιεί εγγραφές προγραμμάτων και να παρακολουθεί αποθηκευμένες ταινίες με εξωτερικούς υπότιτλους, ενώ λειτουργεί και ως IPTV Box με ενσωματωμένες εφαρμογές για streaming σε live και On Demand περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικά

Ο Redline S50 HD έρχεται σε μικροσκοπικό μαύρο πλαστικό σασί, με διαστάσεις 110x70x18 χιλιοστών. Στην αριστερή του πλευρά είναι τοποθετημένες δύο USB 2.0 θύρες, ενώ η πίσω διαθέτει υποδοχή εξωτερικής τροφοδοσίας, θύρες IR (mini USB), AV, HDMI και υποδοχή LNB IN για τη σύνδεση με το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας. Το κουτί της συσκευασίας του δέκτη περιλαμβάνει το τηλεχειριστήριό του, 2 μπαταρίες AAA, τροφοδοτικό DC 12V/1A, καλώδιο HDMI, καλώδιο με δέκτη υπέρυθρων και εξωτερική mini οθόνη LED, αυτοκόλλητο, καθώς και φυλλάδιο χρήστη σε αγγλικά και τουρκικά.

BACK

Ο Redline S50 HD διαθέτει κεντρικό επεξεργαστή που βρίσκεται πάνω σε chipset Sunplus AVL1506HV, ενώ έχει ενσωματωμένη μνήμη RAM 512MB DDR. Εξοπλίζεται με DVB-S2 tuner που είναι συμβατό με το πρωτόκολλο DiSEqC 1.0/1.1 και υποστηρίζει τυφλή αναζήτηση υπηρεσιών. Διαθέτει χωρητικότητα 64 δορυφόρων και μπορεί να αποθηκεύσει στη μνήμη του έως 5.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ενώ επιτρέπει τη δημιουργία για 8 λίστες αγαπημένων. Υποστηρίζει λειτουργίες εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού οδηγού πολλαπλών προγραμμάτων (EPG) και γονικού κλειδώματος. Δέχεται εύκολα αναβάθμιση μέσω USB, TKGS (από δορυφόρο) και HTTP για πρόσβαση του χρήστη στο πιο πρόσφατο λογισμικό, το οποίο περιλαμβάνει ενημερωμένη λίστα κλειδιών κρυπτογράφησης που βρίσκουν άριστη εφαρμογή στα κανάλια της ΕΡΤ και της DIGEA. Υποστηρίζει USB Wi-Fi (RT-5370 / MT-7601) που του δίνει τη δυνατότητα να συνδέεται ασύρματα στο Internet για να προσφέρει και IPTV περιεχόμενο, όπως video από το YouTube και online streaming σε άφθονα τηλεοπτικά κανάλια. Χάρη στις δύο USB θύρες του μπορεί να δεχτεί και μία εξωτερική μονάδα αποθήκευσης που ενεργοποιεί λειτουργία PVR για εγγραφές προγραμμάτων και αναπαραγωγή ταινιών με εξωτερικούς υπότιτλους. Μέσω της HDMI θύρας του δίνει Full HD (1080p) ανάλυση, διαθέτει όμως και αναλογική AV που επιτρέπει τη σύνδεσή του και σε τηλεόραση παλαιάς τεχνολογίας. Επιπλέον, με τη χρήση του παρεχόμενου καλωδίου εξωτερικής οθόνης LED, ο δέκτης μπορεί να ελέγχεται ακόμα και αν κρυφτεί πίσω από την τηλεόραση ή μέσα σε ντουλάπι.

Μενού

Το κεντρικό μενού του Redline S50 HD περιλαμβάνει εικονίδια ενσωματωμένων IPTV εφαρμογών και συγκεκριμένα το APPS, που εμφανίζει ολόκληρη τη λίστα τους και τα YouTube, Cineflix, XTREAM, Rich TV για άμεση πρόσβαση σε αυτές, ενώ κάτω από αυτά βρίσκονται 4 εικονίδια για τις διάφορες παραμετροποιήσεις του δέκτη. Από την Εγκατάσταση πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις της δορυφορικής κεραίας (εργοστ. κωδ. 0000), καθώς και η αναζήτηση υπηρεσιών. Από το Wifi Network πραγματοποιείται η ρύθμιση του δικτύου, με την προϋπόθεση φυσικά ότι υπάρχει συνδεδεμένο Wi-Fi USB adapter. Από τη Βελτίωση εκτελείται η αναβάθμιση του λογισμικού, ενώ μέσα από τις Ρυθμίσεις διαμορφώνουμε τον δέκτη σύμφωνα με τι προτιμήσεις μας. Από εδώ μπορούμε να επεξεργαστούμε τα κανάλια και τις λίστες αγαπημένων, να ορίσουμε γλώσσα και διαφάνεια μενού, γλώσσα υπότιτλων, ανάλυση video (μέγ. 1080p_60), ημερομηνία και ώρα, γονικό κλείδωμα, χρονοδιακόπτες και διάφορες άλλες παραμέτρους, καθώς επίσης να επαναφέρουμε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Βγαίνοντας από το κεντρικό μενού, ο δέκτης μεταφέρεται σε λειτουργία ζωντανής τηλεόρασης.

Λειτουργία δορυφορικού δέκτη

Χρησιμοποιήσαμε Wi-Fi USB adapter (MT-7601) και αφού κάναμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις μέσα από το μενού, ο δέκτης συνδέθηκε με επιτυχία στο τοπικό μας δίκτυο και απέκτησε πρόσβαση στο Internet. Πάλι μέσα από το μενού, αναζητήσαμε νεότερη έκδοση λογισμικού και προχωρήσαμε σε αναβάθμιση. Επιλέξαμε με τη σειρά Βελτίωση – Str No Config! και μετά στην κάρτα HTTP Upgrade επιλέξαμε ενημέρωση Software και πατήσαμε Start Update. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από ένα λεπτό και ο δέκτης εκτέλεσε αυτόματα επανεκκίνηση.

Τα κλειδιά κρυπτογράφησης βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χειροκίνητης προσθήκης στο τρέχον κανάλι, μέσα από το παράθυρο Add Biss που εμφανίζεται εφόσον πατήσουμε 3 φορές το πλήκτρο INFO. Συντονίσαμε τον δέκτη στις συχνότητες των καναλιών της ΕΡΤ και της DIGEA, τα οποία αποκρυπτογραφήθηκαν στο σύνολό τους με επιτυχία. Ανοίγουμε εδώ μια παρένθεση για να αναφέρουμε τη δυσλειτουργία που υπάρχει κατά τη μετάβαση από ένα HD κανάλι της ΕΡΤ σε ένα HD κανάλι της DIGEA και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, όταν παρακολουθούμε το ΕΡΤ 1 HD και μετά συντονίσουμε τον δέκτη στο MEGA HD, το τελευταίο εμφανίζεται ως κλειδωμένο. Θα πρέπει πρώτα να μεταφερθούμε στην SD έκδοση του MEGA που ανοίγει κανονικά και μετά να επιλέξουμε το MEGA HD για να αποκρυπτογραφηθεί αυτό με επιτυχία. Πρόκειται για ένα bug του δέκτη που θα πρέπει να διορθωθεί σε επόμενη αναβάθμιση λογισμικού. Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε με τη δοκιμή της λειτουργίας PVR, την οποία ενεργοποιήσαμε με τη σύνδεση ενός USB stick. Πραγματοποιήσαμε με επιτυχία την εγγραφή ζωντανού προγράμματος, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό πλήκτρο από το τηλεχειριστήριο, αλλά και την αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.

Λειτουργία εφαρμογών IPTV

Έχοντας συνδεδεμένο τον δέκτη στο Internet, δοκιμάσαμε τη λειτουργία των ενσωματωμένων εφαρμογών IPTV. Ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει video υψηλής ευκρίνειας από τις διαθέσιμες λίστες του YouTube, όμως η αναζήτηση τίτλων δεν λειτουργεί. Το Cineflix περιλαμβάνει ένα μεγάλο video club με κινηματογραφικές ταινίες και σειρές σε πολύ καλή ποιότητα εικόνας, χωρίς όμως ελληνικούς υπότιτλους. Η ίδια εφαρμογή περιλαμβάνει και μια μεγάλη λίστα ραδιοφωνικών σταθμών με κρυστάλλινη ποιότητα ήχου, από την οποία όμως απουσιάζουν οι ελληνικοί. Μέσα στη λίστα APPS βρίσκουμε την εφαρμογή Free TV που προσφέρει τηλεοπτικά κανάλια από διάφορες χώρες, από τα οποία λειτουργούν μόνο τα τουρκικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Rich TV, που είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία IPTV εφαρμογή του Redline S50 HD. Διαθέτει μια τεράστια γκάμα καναλιών που είναι ταξινομημένα ανά χώρα, αρκετά από τα οποία μάλιστα είναι εξαιρετικά δημοφιλή και εμπλουτίζουν με πολύ ουσιαστικό τρόπο την τηλεοπτική ψυχαγωγία. Η μεγάλη ποικιλία τους καθιστά σχεδόν αδύνατο να μη βρει κανείς κάτι που να τον ενδιαφέρει, ενώ η λειτουργία της εφαρμογής είναι απολύτως ομαλή.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuner: DVB-S2

Chipset: Sunplus AVL1506HV

Μνήμη RAM: 512MB DDR

Ανάλυση: Full HD (1080p_60)

Οθόνη: Εξωτερική mini LED

Συνδέσεις: 2x USB 2.0, 1x HDMI, 1x AV, 1x IR, 1x LNB IN

Ασύρματη συνδεσιμότητα: Wi-Fi USB adapter (RT-5370 / MT-7601)

Εφαρμογές IPTV: YouTube, XTREAM, Cineflix, Free TV, Rich TV

Διαστάσεις: 110x70x18 χιλ.

Η γνώμη μας: Πρόκειται για έναν δορυφορικό δέκτη που με εξαιρετικά οικονομικό τρόπο δεν καλύπτει απλώς τις βασικές ανάγκες του απλού χρήστη, αλλά ακόμα περισσότερα. Προσφέρει όλα τα κανάλια της ΕΡΤ και της DIGEA σε κατοίκους λευκών περιοχών που δεν τα λαμβάνουν μέσω της επίγειας λήψης, αλλά και σε Έλληνες που διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, η εφαρμογή Rich TV παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και δεν είναι καθόλου διακοσμητική, δίνοντας πραγματικά ουσία στο IPTV streaming που αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα της συσκευής. Λαμβάνοντας υπόψη και το πολύ χαμηλό του κόστος, ο Redline S50 HD αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που θα δαπανήσει κάποιος για να τον αποκτήσει.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Τα δορυφορικά κάτοπτρα της Kathrein, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190 km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρ...
 • TP-LINK ER706W

  TP-LINK ER706W

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ER706W, ένα ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό τω...
 • Prolink PF352

  Prolink PF352

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου εξαρτήματος PF352 της Prolink. Πρόκειται για έναν μετατροπέα σήματος από Mini DisplayPort σε HDMI 1.4 θηλυκό, μήκους 0,1 μέτρου. Συνδέε...
 • PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  Η PROMAX, εκτός από επαγγελματικά πεδιόμετρα, παράγει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών στους τομείς διανομής σήματος, RFR, οπτικών και ηλεκτρολογικών προϊόντων. Η σειρά ψηφιακών πολυμέτρων PD-350, PD...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • SONORA TERRA DIGITAL

  SONORA TERRA DIGITAL

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...