Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 180
techmail
SECURITY REPORT 143
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Σεπτεμβρίου 2023 12:29
25 Αυγούστου 2022 19:45

TP-Link Omada High-Density Wi-Fi

Επαγγελματικές λύσεις για περιβάλλοντα υψηλής πυκνότητας

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
High Density WiFi more clients more devices 3ae25b3f

Το Wi-Fi υψηλής πυκνότητας είναι μια στρατηγική σχεδιασμού για μεγάλες αναπτύξεις που έχει στόχο την παροχή διάχυτης ασύρματης συνδεσιμότητας στους πελάτες, σε σενάρια όπου ένας μεγάλος αριθμός συσκευών αναμένεται να συνδεθεί σε σημεία πρόσβασης (access points) εντός ενός μικρού χώρου. Το TP-Link Omada Wi-Fi παρέχει τις καλύτερες επαγγελματικές λύσεις για περιβάλλοντα υψηλής πυκνότητας που βελτιστοποιούν αυτόματα το Wi-Fi, προσφέροντας κορυφαία κάλυψη και ανώτερη απόδοση χωρίς παρεμβολές.

Γενικά, μια τοποθεσία μπορεί να ταξινομηθεί ως υψηλής πυκνότητας εάν περισσότεροι από 30 πελάτες συνδέονται σε ένα Access Point. Καθώς το Wi-Fi συνεχίζει να διαδίδεται όλο και περισσότερο στις μέρες μας, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός συσκευών που καταναλώνουν ολοένα και μεγαλύτερο εύρος ζώνης. Η αυξημένη λοιπόν ανάγκη για διάχυτη συνδεσιμότητα μπορεί να επιβαρύνει επιπλέον τις ασύρματες αναπτύξεις. Η προσαρμογή σε αυτές τις μεταβαλλόμενες ανάγκες δεν απαιτεί πάντα περισσότερα σημεία πρόσβασης για την υποστήριξη μεγαλύτερης πυκνότητας πελατών, αλλά σύγχρονες επαγγελματικές λύσεις, όπως αυτές που προσφέρει το TP-Link Omada High-Density Wi-Fi.

Τι είναι η υψηλή πυκνότητα;

Με γνώμονα την υιοθέτηση του IoT και την ανάγκη για ασύρματη σύνδεση από περισσότερους ανθρώπους που μεταφέρουν περισσότερες συσκευές από ποτέ, οι επιχειρήσεις αναζητούν λύσεις Wi-Fi που να μπορούν να χειριστούν σημαντικά υψηλότερες απαιτήσεις πυκνότητας δεδομένων. Τα περιβάλλοντα Wi-Fi υψηλής πυκνότητας είναι τοποθεσίες με εκατοντάδες ή και χιλιάδες πελάτες Wi-Fi. Συνήθεις περιπτώσεις είναι οι αίθουσες συσκέψεων ξενοδοχείων, οι αίθουσες διαλέξεων, τα αθλητικά στάδια, τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα. Οι λύσεις Wi-Fi υψηλής πυκνότητας θα παραμείνουν σημαντικό μέρος της αναβάθμισης του εταιρικού δικτύου για τα επόμενα χρόνια.

Ζητήματα που προκύπτουν σε Δίκτυα Υψηλής Πυκνότητας

Όσο η πυκνότητα αυξάνεται, τόσο η απόδοση επιδεινώνεται: Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ποιοτικό Wi-Fi για να διατηρούν τους εργαζόμενους παραγωγικούς και τους πελάτες ευχαριστημένους. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός υπηρεσιών, εφαρμογών και συσκευών επιβαρύνει όλο και περισσότερο τα δίκτυα Wi-Fi. Τα όρια χωρητικότητας του Wi-Fi οδηγούν σε ανεπιθύμητες διακοπές συνδέσεων και συνεχή buffering. Όταν η ζήτηση δεδομένων αγγίζει το κρίσιμο όριο του όγκου τους, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.

Περισσότερο Wi-Fi δημιουργεί περισσότερες παρεμβολές: Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς το πρόβλημα που θα είχε να αντιμετωπίσει εάν 100 άτομα μιλούσαν στο αυτί του συνέχεια. Δύο βασικοί λόγοι για την κακή απόδοση του Wi-Fi είναι οι συνακροάσεις καναλιών (CCI: Co-Channel Interference) και οι παρεμβολές παρακείμενων καναλιών (ACI: Adjacent Channel Interference). Τα ογκώδη σήματα του Wi-Fi μπορούν να παρεμβάλλονται μεταξύ τους, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους χρήστες σε τοποθεσίες υψηλής πυκνότητας (High Density).

Επαγγελματική λύση Wi-Fi υψηλής πυκνότητας TP-Link Omada

Τα προϊόντα της σειράς Omada EAP της TP-Link παρέχουν μια σειρά αξιόπιστων λύσεων εσωτερικού χώρου που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις των δικτύων υψηλής πυκνότητας. Για δημόσιες τοποθεσίες με υψηλή πυκνότητα τελικών χρηστών, η υποδομή Wi-Fi θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται πολλές συσκευές με σταθερό και ασφαλές Wi-Fi. Λειτουργίες όπως ο έλεγχος ταυτότητας πύλης και η διαχείριση πολλαπλών τοποθεσιών είναι απαραίτητες για τις σύγχρονες επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο δίκτυο το οποίο να ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες, καθώς και στις ανάγκες των πελατών τους.

Σενάρια εφαρμογής:

· Οι δημόσιες τοποθεσίες με μεγάλο όγκο φορητών συσκευών, όπως αεροδρόμια και στάδια, απαιτούν σταθερό και αδιάλειπτο Wi-Fi.

· Οι μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις με πολλούς ορόφους και κατανεμημένα κτίρια, όπως σχολεία, ξενοδοχεία και κοιτώνες, απαιτούν υψηλή απόδοση δικτύου και πλήρη κάλυψη Wi-Fi.

· Προσωρινά σχεδιασμένοι χώροι γεμάτοι με πολλούς χρήστες και τερματικά, όπως συναυλίες και ειδικές εκδηλώσεις, απαιτούν κάλυψη για πυκνή χρήση Wi-Fi.

Ποια είναι η διαφορά;

Πόσους πελάτες Wi-Fi μπορεί να υποστηρίξει ένα Access Point υψηλής πυκνότητας: Η απόδοση εξαρτάται πάντα από τις εκάστοτε συνθήκες. Θεωρητικά, τα high-end Wi-Fi 6 Access Points, όπως το EAP660 HD (High Density), είναι ικανά να υποστηρίζουν 300+ ταυτόχρονους πελάτες Wi-Fi. Στην πραγματικότητα όμως, η μέγιστη προτεινόμενη πυκνότητα πελατών εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Σύγκριση αριθμού πελατών μεταξύ HD Access Point και απλού Access Point: Για να αξιολογηθεί η βελτίωση που μπορεί να επιτύχει ένα AP υψηλής πυκνότητας σε σύγκριση με ένα AP χωρίς δυνατότητα υψηλής πυκνότητας, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες δοκιμές προσομοίωσης πελατών των EAP660 HD, EAP620 HD και του μη HD AP AC1750 Wi-Fi 5.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, τα Omada Wi-Fi 6 HD AP βελτιώνουν σημαντικά τη συνολική χωρητικότητα και την ποιότητα του δικτύου, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες που απαιτούν μεγάλο εύρος ζώνης, σε σύγκριση με τα τυπικά Wi-Fi 5 AP χωρίς δυνατότητα υψηλής πυκνότητας. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα μοντέλα και τις συνθήκες των συσκευών-πελατών, καθώς και με το περιβάλλον δικτύου όπου αναπτύσσονται τα σημεία πρόσβασης.

Ποια η απόδοση που μπορεί να επιτύχει ένα AP υψηλής πυκνότητας: Σε δοκιμή σύγκρισης με Wi-Fi 6 AP άλλου κατασκευαστή αξιολογήθηκε η απόδοση του Omada EAP660 HD για διαφορετικές αποστάσεις, καθώς και η ικανότητά του να διεισδύει σε τοίχους. Με προηγμένη σχεδίαση υλικού και λογισμικού, το TP-Link EAP660 HD επέδειξε εξαιρετική ασύρματη απόδοση στις περισσότερες περιπτώσεις των δοκιμών. Ξεπέρασε το Wi-Fi 6 AP του άλλου κατασκευαστή σε δοκιμές δύο και τριών τοιχωμάτων, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη επιλογή για επιχειρήσεις.

Γιατί είναι προτιμότερη η επιλογή λύσης υψηλής πυκνότητας της TP-Link;

Μεγαλύτερη χωρητικότητα για περιβάλλοντα υψηλής πυκνότητας: Τα Wi-Fi 6 και Wi-Fi 5 Omada Access Points βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζουν κορυφαία απόδοση για τοποθεσίες υψηλής πυκνότητας, όπως εμπορικά κέντρα, super market και εστιατόρια. Το high-end Wi-Fi HD AP εξυπηρετεί ταυτόχρονα περισσότερους από τριακόσιους πελάτες.

Απρόσκοπτη περιαγωγή (roaming): Οι πελάτες απολαμβάνουν αδιάκοπη ροή όταν μετακινούνται, καθώς μεταβαίνουν αυτόματα στα σημεία πρόσβασης με το βέλτιστο σήμα.

Τεχνολογία Band Steering: Με ένα δίκτυο διπλής ζώνης, οι συσκευές των πελατών θα κατευθύνονται από το δίκτυο και θα συνδέονται στη ζώνη με τη λιγότερη κίνηση.

Load Balance: Η δυνατότητα αυτή εξισορροπεί τον αριθμό των συνδεδεμένων χρηστών σε όλα τα AP, για να εξασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή απόδοση για όλους.

Αυτόματη επιλογή καναλιού: Για να αποφεύγονται αλληλοεπικαλυπτόμενες παρεμβολές από τα κανάλια, το AP προσαρμόζει αυτόματα τις ραδιοσυχνότητές τους ώστε να αυξάνεται η απόδοση.

Πλεονεκτήματα του TP-Link Omada για Wi-Fi υψηλής πυκνότητας

Τεχνολογία Omada Mesh: Η τεχνολογία Omada Mesh επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση μεταξύ σημείων πρόσβασης για εκτεταμένη εμβέλεια, καθιστώντας τις ασύρματες αναπτύξεις περισσότερες ευέλικτες και πιο βολικές.

Airtime Fairness: Αυξάνει την απόδοση και τη χωρητικότητα σε όλο το δίκτυο, αποτρέποντας παλαιότερες συσκευές να παρεμβαίνουν σε περιόδους με κορύφωση χρήσης.

Πλήρης κάλυψη Wi-Fi: Τα AP για βάση οροφής με επαγγελματικές κεραίες και τεχνολογία Beamforming παρέχουν κάλυψη Wi-Fi υψηλής ταχύτητας και μεγάλης εμβέλειας για πολλά σενάρια.

Σταθερές ενσύρματες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας: Η 2.5G ή 1G θύρα Ethernet προσφέρει εξαιρετική απόδοση πολλών gigabit, για να υποστηρίξει την ακόρεστη ζήτηση για καλύτερο και ταχύτερο Wi-Fi.

Εύκολη κεντρική διαχείριση: Τα Access Points, τα Switches, τα gateways και πολλά άλλα δικτυακά προϊόντα, διαχειρίζονται κεντρικά οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με έλεγχό τους από ένα εύχρηστο interface.

Εύκολη εγκατάσταση και ανάπτυξη: Εύκολη κατασκευή, με εκλεπτυσμένη και μινιμαλιστική εμφάνιση. Η συμβατότητα με το πρότυπο 802.3at PoE+ είναι ιδανική για ευέλικτη ανάπτυξη.

Προσαρμοσμένη σελίδα που ενισχύει τις επιχειρήσεις: Το Captive Portal παρέχει άμεση έκθεση σε διαφημιστικές πληροφορίες και άλλο περιεχόμενο μάρκετινγκ, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πρόσβαση στο δίκτυο για τους επισκέπτες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...