DIABASTE DWREAN DIG 166
techmail
SECURITY REPORT 129
now 33 2022
satpraxis 2022
energiatec banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20 Ιουνίου 2022 22:18

TP-Link Omada Wi-Fi access points

Αξεπέραστη εμπειρία Wi-Fi σε εξωτερικούς χώρους

Γράφει: Χάρης Ματθαίου

Το Wi-Fi στις μέρες μας είναι πάντα απαραίτητο σε εξωτερικά περιβάλλοντα, είτε όταν κάνουμε πάρτι, είτε όταν εργαζόμαστε στην αυλή ή τον κήπο μας. Η χρήση του είναι απαραίτητη, κυρίως όταν θέλουμε να συνδέσουμε ασύρματα κάμερες εξωτερικού χώρου, αισθητήρες, ηχεία και άλλες έξυπνες IoT συσκευές. Όμως, οι δρομολογητές ή τα σημεία πρόσβασης (access points) που είναι τοποθετημένα σε εσωτερικούς χώρους δεν μπορούν να παρέχουν το ίδιο «ποιοτικό» σήμα στο εξωτερικό μίας οικίας, λόγω περιορισμένης κάλυψης και εξασθένησης του σήματος. Η βέλτιστη πρακτική και ο πιο συνηθισμένο τρόπος για να παρέχουμε Wi-Fi υψηλών ταχυτήτων χωρίς διακοπές, είναι η εγκατάσταση των Access Points της TP-Link!

Τα Wi-Fi Access Points εξωτερικού χώρου της σειράς Omada της TP-Link προσφέρουν ομαλή εμπειρία Wi-Fi, ακόμη και σε δύσκολα εξωτερικά περιβάλλοντα. Οι εξωτερικές προεκτάσεις (extenders) Wi-Fi της TP-Link είναι ιδανικές για τοποθέτηση και χρήση σε υπαίθριες εκδηλώσεις, έξω από το σπίτι, τον κήπο ή την αυλή, σε πισίνες, υπαίθρια καφέ και μπαρ, αλλά και οπουδήποτε χρειάζεται ισχυρό και αξιόπιστο Wi-Fi. Τα Omada Wi-Fi extenders παρέχουν ιδανική λύση Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση κάμερας και ηχείων εξωτερικού χώρου. Ωστόσο, πριν την τοποθέτησή τους θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας κάποιες παραμέτρους.

Τι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας κατά την ανάπτυξη Wi-Fi εξωτερικού χώρου;

Εξωτερικό περιβάλλον: Το εξωτερικό περιβάλλον είναι πάντα το πρώτο πράγμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, καθώς είναι εύκολο να διαβρωθεί ή να αποτύχει να λειτουργήσει με κοινές προεκτάσεις ή δρομολογητές σε σκληρά εξωτερικά περιβάλλοντα.

Εύρος Wi-Fi: Οι συσκευές πρέπει να παρέχουν ομαλό Wi-Fi σε όσους εξωτερικούς χώρους χρειάζεται.

Μέθοδος Εγκατάστασης: Η εύκολη εγκατάσταση είναι απαραίτητη. Ιδιαίτερα μάλιστα, απαιτείται σύνδεση PoE για τη μετάδοση δεδομένων και ισχύος μέσω ενός μόνο καλωδίου Ethernet.

Διαχείριση: Η κεντρική διαχείριση ωφελεί σημαντικά τη συντήρηση, κυρίως εάν χρειάζεται να αναπτυχτούν πολλαπλά εξωτερικά σημεία πρόσβασης Wi-Fi.

Ταχύτητα Wi-Fi: Το ομαλό Wi-Fi χωρίς buffer είναι σημαντικό, ακόμη και όταν δεκάδες πελάτες συνδέονται ταυτόχρονα στο δίκτυο.

Τυπική λύση Wi-Fi για εξωτερικούς χώρους

Τα TP-Link Omada Wi-Fi Access Points εξωτερικού χώρου είναι ιδανικά να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός υπαίθριου δικτύου Wi-Fi, για ένα πάρτι σε εξωτερικό χώρο, για εργασία έξω από το σπίτι και για σύνδεση των υπαίθριων ασύρματων καμερών ή των εξωτερικών ασύρματων ηχείων. Παρέχουν γρήγορο και σταθερό Wi-Fi έξω από το σπίτι και είναι κατάλληλα για όλα τα είδη οικιακών και επαγγελματικών σεναρίων εξωτερικού χώρου.

Οικιακά σενάρια: Στα σενάρια εξωτερικού χώρου για μικρό γραφείο και σπίτι, σε γενικές γραμμές αναπτύσσονται ένα ή δύο εξωτερικά Wi-Fi extenders για τη σύνδεση εξωτερικών ασύρματων καμερών, τηλεφώνων, tablets και φορητών υπολογιστών. Με τον παρεχόμενο παθητικό προσαρμογέα PoE, τα εξωτερικά σημεία πρόσβασης Omada συνδέονται με τον υπάρχοντα δρομολογητή, για την ταυτόχρονη παροχή δεδομένων και τροφοδοσίας με τη χρήση ενός μόνο καλωδίου Ethernet.

Επαγγελματικά σενάρια: Σε σενάρια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, γενικά αναπτύσσονται αρκετά εξωτερικά Wi-Fi extenders για δεκάδες πελάτες και μεγάλους ανοιχτούς χώρους. Με τους διακόπτες PoE ή τους παρεχόμενους παθητικούς προσαρμογείς PoE, τα σημεία πρόσβασης Omada συνδέονται με ένα μόνο καλώδιο Ethernet. Για σημεία πρόσβασης που δεν βολεύει η σύνδεσή τους σε θύρες LAN, συνδέονται ασύρματα χωρίς πρόσθετα καλώδια, με τη χρήση της τεχνολογίας Omada Mesh.

Πλεονεκτήματα των TP-Link Omada Wi-Fi Access Points εξωτερικού χώρου

IP67 ή IP65 αδιάβροχο περίβλημα για εξωτερικό περιβάλλον: Με αξιολόγηση IP67 ή IP65 κατά τη διάρκεια των δοκιμών προστασίας εισόδου, το ελαστικό περίβλημα για προστασία από τις καιρικές συνθήκες (-30 έως 70℃) και το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας (-22 έως 158℃) προστατεύουν τα εξωτερικά σημεία πρόσβασης από σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτό επιτυγχάνεται με περίβλημα κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό ASA και ειδικά σχεδιασμένες αδιάβροχες κεραίες.

Μεγάλης εμβέλειας Wi-Fi εξωτερικού χώρου: Ο αποκλειστικός ενισχυτής υψηλής ισχύος και οι ενσωματωμένες επαγγελματικές κεραίες μαζί με την τελευταίας γενιάς τεχνολογία 802.11ac Wave 2 MU-MIMO, διασφαλίζουν ανώτερη απόδοση Wi-Fi και μεγάλης εμβέλειας κάλυψη σε ασύρματες ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz.

Υποστήριξη PoE για εύκολη εγκατάσταση Wi-Fi σε εξωτερικούς χώρους: Τα εξωτερικά σημεία πρόσβασης Omada υποστηρίζουν τόσο το τυπικό 802.3af/at, όσο και το παθητικό PoE για ευέλικτη ανάπτυξη και μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα ισχύ και δεδομένα μέσω ενός μόνο καλωδίου Ethernet, από διακόπτες PoE ή τους παρεχόμενους προσαρμογείς PoE.

Ευέλικτη Εγκατάσταση: Τα Omada Wi-Fi access points εξωτερικού χώρου μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν σε τοίχο ή ιστό με τα παρεχόμενα kit στερέωσης.

Κεντρική διαχείριση Cloud – Οποτεδήποτε, Οπουδήποτε: 100% κεντρική διαχείριση Cloud ολόκληρου του συστήματος Wi-Fi εξωτερικού χώρου από διαφορετικούς ιστότοπους. Όλα ελεγχόμενα από μια ενιαία διεπαφή, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Υποστηρίζεται επίσης η αυτόνομη διαχείριση μέσω της εφαρμογής Omada ή μέσω web interface.

Εύκολη διαχείριση με το Omada app: Το Omada app παρέχει τον ευκολότερο τρόπο πρόσβασης και διαχείρισης εξωτερικών σημείων πρόσβασης Omada μέσα από το smartphone. Ακολουθώντας τις οδηγίες διαμόρφωσης της δωρεάν εφαρμογής Omada, οι ρυθμίσεις πραγματοποιούνται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Omada Mesh για ευέλικτη ασύρματη ανάπτυξη σε εξωτερικούς χώρους: Επιτρέπει την ασύρματη συνδεσιμότητα μεταξύ σημείων πρόσβασης για εκτεταμένη εμβέλεια χωρίς πρόσθετα καλώδια, καθιστώντας τις εφαρμογές ασύρματης σύνδεσης σε εξωτερικούς χώρους πιο ευέλικτες και πιο βολικές. Η έξυπνη αυτο-οργάνωση και αυτο-αποκατάσταση διασφαλίζουν την παραμονή στο διαδίκτυο ακόμα και όταν διακοπεί ένα σημείο πρόσβασης.

Wi-Fi roaming για αδιάκοπη ροή: Η αδιάκοπη περιαγωγή 802.11k και 802.11v συνδέει απρόσκοπτα συσκευές στο εξωτερικό σημείο πρόσβασης με το βέλτιστο σήμα κατά τη μετακίνηση μεταξύ των access points. Αυτό επιτρέπει σε ευαίσθητες εφαρμογές όπως το VoIP και οι video – διασκέψεις να λειτουργούν χωρίς διακοπές.

Επιλογή Omada Wi-Fi access points εξωτερικού χώρου για Wi-Fi εκτός σπιτιού

Επί του παρόντος, το TP-Link Omada προσφέρει τρία είδη εξωτερικών σημείων πρόσβασης Wi-Fi για Wi-Fi εξωτερικού χώρου, με εγκατάσταση σε τοίχο ή ιστό, παθητικό προσαρμογέα PoE (περιλαμβάνεται) και χωρητικότητα καθενός 60-80 πελατών. Τα EAP610-Outdoor, EAP225-Outdoor και EAP110-Outdoor. Σε ότι αφορά τα Switches που συνδέονται με τα εξωτερικά σημεία πρόσβασης, η TP-Link προσφέρει δεκάδες είδη προϊόντων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • YDS-TC012 & YDS-TC018

  YDS-TC012 & YDS-TC018

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων φορτιστών YDS-TC012 και YDS-TC018. Πρόκειται για universal επιτοίχιους φορτιστές USB 5V με μέγιστο ρεύμα εξόδου 3A. Υποστηρίζουν το πρό...
 • TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  Για 11 συνεχή έτη, η TP-Link® κατατάσσεται παγκοσμίως ως ο Νο.1 πάροχος σε συσκευές WLAN, συγκεντρώνοντας μερίδιο 17,8% της παγκόσμιας αγοράς. Το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της υποστή...
 • AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  Η εταιρεία AMY A.E. διαθέτει στην ελληνική αγορά μια οικονομική συσκευή της γερμανικής AVM για την επέκταση του οικιακού WLAN. Πρόκειται για το FRITZ!Repeater 1200 AX, έναν επαναλήπτη 2 ζωνών που ...
 • DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  Η DEEPCOOL, μια εταιρεία με εξειδίκευση σε υδροψύξεις και κουτιά RGB, παρουσιάζει την νέα AIO υδρόψυξη CASTLE 240EX A-RGB, η οποία προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα φωτισμού για το PC σας χάρη στο ενσωμ...
 • PROMAX TVHUNTER+

  PROMAX TVHUNTER+

  Το TVHunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τα δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης, DVB-T ...
 • Mistral Wind Maxi

  Mistral Wind Maxi

  Η wind Maxi είναι η ενισχυμένη έκδοση της απλής κεραίας Wind. Προορίζoνται και οι δύο για περιοχές με ισχυρούς ανέμους και πολύ ήλιο, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά. Η Wi...
 • SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  Η επιτοίχια βάση SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION TILT είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις 42" έως 75" ιντσών, με μέγιστο βάρος 45 κιλών και max VESA 600x400. Διαθέτει σύστημα εύκολης ρύθμισης της ο...
 • ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς κεραιών UHF της ANGA. Πρόκειται για κεραίες εξωτερικού χώρου με ενσωματωμένο φίλτρο LTE 5G, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανά...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ο εξαιρετικά συμπαγής αναλυτής PROMAX RANGER mini, έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση κεραιών TV/SAT, καθώς και συστημάτων διανομής. Το συγκεκριμένο πεδιόμετρο είναι συμβατό με τα πρότυπα DVB-T/T...
 • TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  Η εταιρεία TP-Link διαθέτει SFP Modules που είναι συμβατά με τις θύρες SFP+ των νέων της Multi-Gigabit Switches. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε: Τα MiniGBIC Modules TL-SM311LS και TL-SM311LM που είνα...
 • AVM WireGuard

  AVM WireGuard

  Η πρόσβαση στο FRITZ!Box, το σύστημα NAS ή άλλες συσκευές του οικιακού δικτύου εν κινήσει, μπορεί να γίνει δυνατή με ένα ασφαλές εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Με τη νέα δυνατότητα WireGuard της ...
 • MELICONI FlatStyle ES 800

  MELICONI FlatStyle ES 800

  Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει την σειρά FlatStyle, με την εγγύηση της εξ' ολοκλήρου Ιταλικής κατασκευής, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα....

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Το νέο τεύχος Αυγούστου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Έπειτα από...
 • Disney+

  Disney+

  Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής λόγω της αναβολής της προγραμματισμένης για πέρυσι έλευσής του στην Ελλάδα, η είσοδος του Disney+ στην εγχώρια αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι πλέον γ...
 • AVM FRITZ!Box 4060

  AVM FRITZ!Box 4060

  Η γερμανική AVM διευρύνει την οικογένεια FRITZ!Box, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση. Πρόκειται για το FRITZ!Box 4060, το οποίο δε...
 • OCTAGON SX988 4K UHD IP

  OCTAGON SX988 4K UHD IP

  Η γερμανική OCTAGON διευρύνει την οικογένεια των ψηφιακών της δεκτών, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για τον SX988 4K UHD IP που αποτελεί τη νέα γενιά της σειράς SX IP, με επεξεργαστή 6...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design