DIABASTE DWREAN DIG 174
techmail
SECURITY REPORT 137
anga2023
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Φεβρουαρίου 2023 19:25

TRIAX TDcH Compact Headend 22STC-I

16x DVB-S2X tuners, 6xDVB-T/T2/C tuners & 8x Common Interface

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
TRIAX TDcH 22STC I Front 641e738f

Ένα υψηλών προδιαγραφών Compact Headend που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά και προσφέρει μια προηγμένη λύση για τη διανομή τεράστιου αριθμού τηλεοπτικών καναλιών στα δωμάτια των ξενοδοχείων, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το TDcH 22STC-I της TRIAX, το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με 4x εισόδους DVB-S/S2, 1x είσοδο DVB-T/T2/C και 8x υποδοχές Common Interface που είναι απόλυτα συμβατές με τα BISS κανάλια των ΕΡΤ, DIGEA, αλλά και τα συνδρομητικά της Cosmote TV. Διαθέτει 6x DVB-T/T2/C tuners και 16x DVB-S2X tuners με υποστήριξη multistream, για απόδοση 16x συχνοτήτων εξόδου εναλλάξιμων σε QAM ή COFDM, με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης υπηρεσιών κεντρικά στο Headend.

Το TRIAX TDcH 22STC-I είναι βελτιστοποιημένο και σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται σε αυξημένες απαιτήσεις διανομής τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, πολυκατοικίες και άλλους χώρους, με ελκυστικό και ανταγωνιστικό λόγο κόστους ανά υπηρεσία. Διαθέτει ολοκαίνουργια διαισθητική πλατφόρμα που συνδυάζει ιδανικά εύκολη εγκατάσταση, κομψό γραφικό περιβάλλον χρήστη, κεντρική αποκρυπτογράφηση, απομακρυσμένη πρόσβαση και άμεσες ενημερώσεις υπηρεσιών τηλεόρασης με LCN.  

Χαρακτηριστικά

Το TRIAX TDcH 22STC-I διαθέτει εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, με μεταλλικό μαύρο σασί που μπορεί να τοποθετηθεί σε rack 19″ ή σε τοίχο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειάζεται, έχοντας διαστάσεις 430x220x90 mm. Οι 2 ανεμιστήρες που είναι τοποθετημένοι στη δεξιά πλευρά του και οι άφθονες οπές εξαερισμού στην αριστερή βοηθούν στην απαγωγή της θερμότητας από το εσωτερικό, ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία του σε χαμηλά επίπεδα. Η πρόσοψή του διαθέτει 4x διπλές υποδοχές CI για τοποθέτηση 8x CAM, υποδοχές τύπου F για συνδέσεις DVB-T2/C, 4x DVB-S2X, Test και TV Out, καθώς και θύρες SFP, 2x Ethernet και USB, ενώ στην πίσω πλευρά είναι τοποθετημένη η υποδοχή σύνδεσης καλωδίου ρεύματος. Το Headend παραδίδεται μέσα σε σκληρό κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει μεταλλικά ελάσματα τοποθέτησης, ελαστικά προστατευτικά, βίδες και κλειδί Allen.

Το TRIAX TDcH 22STC-I εξοπλίζεται με 6x DVB-T/T2/C tuners για επίγεια σήματα και 16x DVB-S2X tuners για δορυφορικά σήματα, τα οποία μπορούν να διαχειρίζονται ισάριθμες συχνότητες. Διαθέτει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει και τα σήματα που μεταφέρουν τηλεοπτικά κανάλια από multistream δορυφορικούς αναμεταδότες, όπως για παράδειγμα εκείνα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της Ιταλίας. Έχει ενσωματωμένο πολυδιακόπτη SCR (Satellite Channel Router) για επιλογή 4x διαφορετικών πολικοτήτων που εκμηδενίζει την ανάγκη για χρήση εξωτερικού πολυδιακόπτη και με αυτόν τρόπο προσφέρει εξοικονόμηση κόστους, χρόνου και καλωδιώσεων στο χώρο της εγκατάστασης. Διαθέτει τεχνολογία pool για προηγμένη πολυπλεξία τηλεοπτικών υπηρεσιών από όλες τις εισόδους σε κάθε αναμεταδότη εξόδου, εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη ρύθμιση των καναλιών και του διαθέσιμου εύρους ζώνης. Η δυνατότητα αυτή μάλιστα είναι πολύ σημαντική για τις μονάδες Common Interface που μπορούν να αποκρυπτογραφούν υπηρεσίες από διαφορετικούς αναμεταδότες, καθώς έτσι μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων CAM. Αποδίδει στην έξοδο 16 αναμεταδότες καναλιών που καταλαμβάνουν γειτονικές συχνότητες, με στάθμη σήματος 85-95 dBμV για διαμόρφωση QAM και  83-93 dBμV για COFDM. Υποστηρίζει λειτουργία PID Management και σε οποιαδήποτε περίπτωση αλλαγής δεν απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοράσεων στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Υποστηρίζει διαχείριση του όγκου των πληροφοριών του EPG που διανέμονται σε έναν αναμεταδότη εξόδου, ενώ διαθέτει δυνατότητα αφαίρεσης ανεπιθύμητων υπηρεσιών για ελαχιστοποίηση του ρυθμού δεδομένων. Έχει επίσης δυνατότητα πολλαπλής διανομής μιας υπηρεσίας σε διαφορετικές γλώσσες, ώστε να λαμβάνονται στην τηλεόραση ως μεμονωμένα τηλεοπτικά κανάλια και να μη χρειάζεται ο χρήστης να αλλάξει τις ρυθμίσεις γλώσσας.  

Το TRIAX TDcH 22STC-I διαθέτει και λειτουργία εξόδου IP, η οποία βασίζεται σε άδεια χρήσης που απαιτεί άδεια ενεργοποίησης. Η άδεια ενεργοποιεί τη λειτουργία IP-Out και είναι ανεξάρτητη από την ποσότητα της υπηρεσίας. Ο μέγιστος αριθμός των IP streams εξόδου που μπορούν να υποστηριχθούν είναι 100 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υπηρεσίες (SPTS) σε μορφή MPEG, με μέγιστο εύρος ζώνης εξόδου 950 Mbit/s.

Μενού

Η είσοδος στο μενού του TRIAX TDcH 22STC-I πραγματοποιείται μέσω web interface από υπολογιστή, με τον εξής τρόπο: Αρχικά, συνδέουμε με καλώδιο UTP ένα PC ή Laptop στη θύρα Ethernet 1 του TDcH 22STC-I και τροφοδοτούμε το Headend με ρεύμα. Ανοίγουμε browser και στο πεδίο διευθύνσεων πληκτρολογούμε την IP 192.168.0.100, με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχουμε από πριν ρυθμίσει ανάλογα την κάρτα δικτύου του PC ή του Laptop στο συγκεκριμένο IP range. Στη σελίδα που ανοίγει εισάγουμε το προεπιλεγμένο password triax1234, επιβεβαιώνουμε την επιλογή και εισερχόμαστε στο μενού διαχείρισης της συσκευής που περιλαμβάνει 7 ξεχωριστά πεδία.

Στο πεδίο Settings μπορούμε να αλλάξουμε την IP της συσκευής και να ορίσουμε αυτήν που επιθυμούμε, ώστε να συνδέσουμε στη συνέχεια τη θύρα Ethernet 1 στο τοπικό δίκτυο της εγκατάστασης για να μπορούμε να τη διαχειριζόμαστε απομακρυσμένα από ένα PC ή Laptop.

Από το πεδίο Inputs μπορούμε να ορίσουμε για κάθε DVB-S2 είσοδο τη δορυφορική μπάντα, επιλέγοντας μεταξύ Ku, K, C ή SCR (πολυδιακόπτη). Ορίζουμε επίσης την εναλλαγή τάσης του LNB ανάλογα με την πόλωση (0V/OFF, 13V/VERTICAL, 18V/HORIZONTAL) του σήματος, τη μπάντα (LOW, HIGH) και την πόρτα του διακόπτη DiSEqC (1/A, 2/B, 3/C, 4/D).

Το πεδίο Tuners περιλαμβάνει 2 περιοχές, μία για τα επίγεια-καλωδιακά σήματα και μία για τα δορυφορικά. Στα επίγεια υπάρχουν 6 διαθέσιμα tuners (TC1 – TC6) και για το καθένα μπορούμε να ορίσουμε τον τύπο διαμόρφωσης (DVB-T2, DVB-C) του σήματος εισόδου, το κανάλι (COFDM S21 – S41, QAM CH21 – CH69) που αντιστοιχεί αυτό, το BANDWIDTH (6 – 8 MHz) και την τιμή PLP. Στα δορυφορικά υπάρχουν 16 διαθέσιμα tuners (S1 – S16) και για το καθένα από αυτά μπορούμε να ορίσουμε σε ποια από τις 4 DVB-S2X εισόδους αντιστοιχεί, να εισάγουμε τη συχνότητα του σήματος εισόδου και την τιμή του SYMBOL RATE, ενώ για τα multistream σήματα ορίζουμε το PLS Mode (ROOT, GOLD) και τις τιμές για PLS Code και Stream ID. Πατώντας στο αντίστοιχο TUNE, κάθε tuner συντονίζεται στη συχνότητα που έχουμε δώσει και τα κανάλια που λαμβάνονται εμφανίζονται στη λίστα υπηρεσιών (Service List).

Στο πεδίο CAM βρίσκουμε τη λίστα υπηρεσιών που έχουμε κατεβάσει στο Headend και μπορούμε να αντιστοιχίσουμε κάθε υπηρεσία στο CAM που επιθυμούμε. Για να βρούμε πιο εύκολα τα τηλεοπτικά κανάλια που ψάχνουμε μπορούμε να πατήσουμε στο SOURCE και να ορίσουμε το tuner από το οποίο τα λαμβάνουμε.

Στο πεδίο Outputs βρίσκουμε επίσης τη λίστα των υπηρεσιών που λαμβάνουμε και καθεμιά από αυτές μπορούμε να την αποδώσουμε στην έξοδο που επιθυμούμε (Output 1 – 16). Σε κάθε έξοδο έχουμε οπτική ένδειξη σε πραγματικό χρόνο για το συνολικό όγκο δεδομένων ώστε να αποφεύγουμε τυχόν υπερχείλιση, ενώ μέσα από το PID Management μπορούμε να φιλτράρουμε και να μειώσουμε τις πληροφορίες των υπηρεσιών που επιθυμούμε.

Από το πεδίο LCN μπορούμε να εισάγουμε διάφορες ρυθμίσεις του δικτύου, όπως NETWORK ID, NETWORK NAME, NIT STANDARD και άλλες παραμέτρους, ενώ από το πεδίο Overview βλέπουμε ένα συνοπτικό πίνακα του Headend με τις υπηρεσίες και τα κανάλια εξόδου.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Είσοδοι: 1x DVB-T2/C, 4x DVB-S2X

Tuners : 6x DVB-T/T2/C, 16x DVB-S2X

Έξοδοι: 16x DVB-T2/C

Κανάλια εξόδου: S21 – S41 / CH21 – CH69

Συνδέσεις: 4×2 Common Interface, 1x DVB-T2/C, 4x DVB-S2X, 1x Test, 1x TV Out, 1x SFP, 2x Ethernet, 1x USB

Στάθμη εξόδου: QAM 85-95 dBμV / COFDM 83-93 dBμV

MER : QAM >43 dB / COFDM >40 dB

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών Compact Headend με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει αυξημένες ανάγκες διανομής τηλεοπτικών προγραμμάτων σε ξενοδοχεία. Η υποστήριξη 8x CAM που είναι απόλυτα συμβατά με ΕΡΤ, DIGEA και τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV, με δυνατότητα μάλιστα αποκρυπτογράφησης των καναλιών τους κεντρικά στο Headend, μειώνει το συνολικό κόστος προσφέροντας ταυτόχρονα premium τηλεοπτικά προγράμματα. Επιπλέον, η υποστήριξη multistream είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα διότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ξένων επισκεπτών, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της Ιταλίας που λαμβάνονται δορυφορικά και μπορούν να προσφέρονται χωρίς κανένα πρόβλημα στα δωμάτιά τους. Συνολικά, το TRIAX TDcH 22STC-I αποτελεί μια ιδανική και αξιόπιστη λύση διανομής τηλεόρασης με πολλαπλά οφέλη για όλα τα ξενοδοχεία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • <strong>KATHREIN UFO PRO</strong>

  KATHREIN UFO PRO

  Το UFO PRO είναι το πλέον πρόσφατο Headend της Kathrein, για επόμενης γενιάς εφαρμογές τηλεόρασης σε χώρους φιλοξενίας. Το διαμορφώσιμο αρθρωτό πλαίσιό του προσφέρει μια σειρά επιλογών μονάδων εισ...
 • AUDIEN KG-DM10

  AUDIEN KG-DM10

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή μιας πολύ ποιοτικής κονσόλας που είναι ιδανική για καφέ-μπαρ, συγκροτήματα και μουσικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για το Audien KG-DM10, έναν επαγγε...
 • <strong>TP-LINK PoE Switches</strong>

  TP-LINK PoE Switches

  Οι κάμερες IP αποτελούν βασικό συστατικό οποιουδήποτε επαγγελματικού συστήματος παρακολούθησης για να αποκτήσετε ορατότητα και εικόνα για την επιχείρησή σας. Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για ...
 • Poynting Antennas

  Poynting Antennas

  Ένα κρίσιμο συστατικό του υπόγειου συστήματος επικοινωνίας είναι η κεραία και οι κεραίες Poynting είναι ειδικά κατασκευασμένες για να βελτιώνουν σημαντικά την ασύρματη συνδεσιμότητα σε σήραγγες κα...
 • <strong>IKUSI FLOW – Tο</strong><strong> κορυφαίο</strong><strong> Smart Headend για</strong><strong> ξενοδοχεία</strong><strong></strong>

  IKUSI FLOW – Tο κορυφαίο Smart Headend για ξενοδοχεία

  Το ikusiflow Headend της ισπανικής IKUSI, προσφέρει υπηρεσίες διανομής περιεχομένου σε ξενοδοχεία και γενικότερα στο χώρο του hospitality, με εξαιρετική ευελιξία, υψηλά και ιδιαίτερα σύγχρονα επίπ...
 • <strong>Τα νέα της Mistral – Οι διαθέσιμες εξωτερικές κεραίες TV</strong>

  Τα νέα της Mistral – Οι διαθέσιμες εξωτερικές κεραίες TV

  Οι κεραίες της Mistral τυποποιούνται σε 7 κατηγορίες, αναλόγως τις ανάγκες της περιοχής και τις οικονομικές δυνατότητες του πελάτη. Πρώτη κατηγορία είναι η σειρά Magic. Πρόκειται για απλές κερα...
 • DEEPCOOL LT520

  DEEPCOOL LT520

  Η LT520 υιοθετεί τεχνολογία Anti-leak, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν εξαιρετική απόδοση ψύξης του επεξεργαστή, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο διαρροής. Με υψηλή ποιότητα κατασκευής, hi-...
 • IKUSI HTI

  IKUSI HTI

  Οι βασικές μονάδες που διαμορφώνουν τη συγκεκριμένη σειρά, είναι τα quad transmodulators HTI-404 και HTI-424, τα οποία λειτουργούν σε συνεργασία με το τροφοδοτικό PSU-150, τη βάση BACK-500, ενώ σε...
 • NEDIS SPBB306BK

  NEDIS SPBB306BK

  Οργανώστε το πάρτι σας οπουδήποτε κι αν θέλετε με το TWS φορητό Bluetooth ηχείο της Nedis. Πρόκειται για ένα ασύρματο ηχείο 2 καναλιών με μέγιστη ισχύ 16W, που προσφέρει δυνατό και καθαρό ήχο με ε...
 • PROMAX RANGER Neo 2

  PROMAX RANGER Neo 2

  Το PROMAX RANGER Neo 2 είναι ένα επαγγελματικό πεδιόμετρο που ανήκει στη σειρά RANGER Neo, καλύπτοντας άριστα τις ανάγκες του τεχνικού για μετρήσεις δορυφορικών, επίγειων και καλωδιακών σημάτων, ε...
 • ANGA Master 10 / Master 20

  ANGA Master 10 / Master 20

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων ενισχυτών ANGA Master 10 και ANGA Master 20. Πρόκειται για κεντρικούς ενισχυτές που εξοπλίζονται με 3 εισόδους FM(BI) / VHF(BIII) / UH...
 • TRIAX TDcH Compact HeadEnd 16S-I

  TRIAX TDcH Compact HeadEnd 16S-I

  Κατασκευασμένο για τοποθέτηση σε τοίχο και rack 19", το TDcH 16S-I είναι εξοπλισμένο με 4 εισόδους DVB-S/S2, 16 transmodulators DVB-S2X, με 16 συχνότητες εξόδου QAM ή COFDM (με δυνατότητα εναλλαγή...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, 175

  Ψηφιακή Τηλεόραση, 175

  Το νέο τεύχος Απριλίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Salonica El...
 • Salonica Electronix 2023

  Salonica Electronix 2023

  Εντυπωσιακά επανήλθε στο προσκήνιο η Salonica Electronix μετά την απουσία της κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Η έκθεση διεξήχθη στην ευρύχωρη αίθουσα Grand Pietra του ξενοδοχείου Porto Palac...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design