Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 509
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23 Φεβρουαρίου 2023 19:25

TRIAX TDcH Compact Headend 22STC-I

16x DVB-S2X tuners, 6xDVB-T/T2/C tuners & 8x Common Interface

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
TRIAX TDcH 22STC I Front d273fc8b

Ένα υψηλών προδιαγραφών Compact Headend που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά και προσφέρει μια προηγμένη λύση για τη διανομή τεράστιου αριθμού τηλεοπτικών καναλιών στα δωμάτια των ξενοδοχείων, δοκιμάσαμε για αυτό το μήνα στο εργαστήριο της ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Πρόκειται για το TDcH 22STC-I της TRIAX, το οποίο έρχεται εξοπλισμένο με 4x εισόδους DVB-S/S2, 1x είσοδο DVB-T/T2/C και 8x υποδοχές Common Interface που είναι απόλυτα συμβατές με τα BISS κανάλια των ΕΡΤ, DIGEA, αλλά και τα συνδρομητικά της Cosmote TV. Διαθέτει 6x DVB-T/T2/C tuners και 16x DVB-S2X tuners με υποστήριξη multistream, για απόδοση 16x συχνοτήτων εξόδου εναλλάξιμων σε QAM ή COFDM, με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης υπηρεσιών κεντρικά στο Headend.

Το TRIAX TDcH 22STC-I είναι βελτιστοποιημένο και σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται σε αυξημένες απαιτήσεις διανομής τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, πολυκατοικίες και άλλους χώρους, με ελκυστικό και ανταγωνιστικό λόγο κόστους ανά υπηρεσία. Διαθέτει ολοκαίνουργια διαισθητική πλατφόρμα που συνδυάζει ιδανικά εύκολη εγκατάσταση, κομψό γραφικό περιβάλλον χρήστη, κεντρική αποκρυπτογράφηση, απομακρυσμένη πρόσβαση και άμεσες ενημερώσεις υπηρεσιών τηλεόρασης με LCN.  

Χαρακτηριστικά

Το TRIAX TDcH 22STC-I διαθέτει εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή, με μεταλλικό μαύρο σασί που μπορεί να τοποθετηθεί σε rack 19″ ή σε τοίχο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειάζεται, έχοντας διαστάσεις 430x220x90 mm. Οι 2 ανεμιστήρες που είναι τοποθετημένοι στη δεξιά πλευρά του και οι άφθονες οπές εξαερισμού στην αριστερή βοηθούν στην απαγωγή της θερμότητας από το εσωτερικό, ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία του σε χαμηλά επίπεδα. Η πρόσοψή του διαθέτει 4x διπλές υποδοχές CI για τοποθέτηση 8x CAM, υποδοχές τύπου F για συνδέσεις DVB-T2/C, 4x DVB-S2X, Test και TV Out, καθώς και θύρες SFP, 2x Ethernet και USB, ενώ στην πίσω πλευρά είναι τοποθετημένη η υποδοχή σύνδεσης καλωδίου ρεύματος. Το Headend παραδίδεται μέσα σε σκληρό κουτί συσκευασίας που περιλαμβάνει μεταλλικά ελάσματα τοποθέτησης, ελαστικά προστατευτικά, βίδες και κλειδί Allen.

Το TRIAX TDcH 22STC-I εξοπλίζεται με 6x DVB-T/T2/C tuners για επίγεια σήματα και 16x DVB-S2X tuners για δορυφορικά σήματα, τα οποία μπορούν να διαχειρίζονται ισάριθμες συχνότητες. Διαθέτει το πλεονέκτημα να υποστηρίζει και τα σήματα που μεταφέρουν τηλεοπτικά κανάλια από multistream δορυφορικούς αναμεταδότες, όπως για παράδειγμα εκείνα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της Ιταλίας. Έχει ενσωματωμένο πολυδιακόπτη SCR (Satellite Channel Router) για επιλογή 4x διαφορετικών πολικοτήτων που εκμηδενίζει την ανάγκη για χρήση εξωτερικού πολυδιακόπτη και με αυτόν τρόπο προσφέρει εξοικονόμηση κόστους, χρόνου και καλωδιώσεων στο χώρο της εγκατάστασης. Διαθέτει τεχνολογία pool για προηγμένη πολυπλεξία τηλεοπτικών υπηρεσιών από όλες τις εισόδους σε κάθε αναμεταδότη εξόδου, εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη ρύθμιση των καναλιών και του διαθέσιμου εύρους ζώνης. Η δυνατότητα αυτή μάλιστα είναι πολύ σημαντική για τις μονάδες Common Interface που μπορούν να αποκρυπτογραφούν υπηρεσίες από διαφορετικούς αναμεταδότες, καθώς έτσι μειώνεται ο αριθμός των απαιτούμενων CAM. Αποδίδει στην έξοδο 16 αναμεταδότες καναλιών που καταλαμβάνουν γειτονικές συχνότητες, με στάθμη σήματος 85-95 dBμV για διαμόρφωση QAM και  83-93 dBμV για COFDM. Υποστηρίζει λειτουργία PID Management και σε οποιαδήποτε περίπτωση αλλαγής δεν απαιτείται επανασυντονισμός των τηλεοράσεων στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Υποστηρίζει διαχείριση του όγκου των πληροφοριών του EPG που διανέμονται σε έναν αναμεταδότη εξόδου, ενώ διαθέτει δυνατότητα αφαίρεσης ανεπιθύμητων υπηρεσιών για ελαχιστοποίηση του ρυθμού δεδομένων. Έχει επίσης δυνατότητα πολλαπλής διανομής μιας υπηρεσίας σε διαφορετικές γλώσσες, ώστε να λαμβάνονται στην τηλεόραση ως μεμονωμένα τηλεοπτικά κανάλια και να μη χρειάζεται ο χρήστης να αλλάξει τις ρυθμίσεις γλώσσας.  

Το TRIAX TDcH 22STC-I διαθέτει και λειτουργία εξόδου IP, η οποία βασίζεται σε άδεια χρήσης που απαιτεί άδεια ενεργοποίησης. Η άδεια ενεργοποιεί τη λειτουργία IP-Out και είναι ανεξάρτητη από την ποσότητα της υπηρεσίας. Ο μέγιστος αριθμός των IP streams εξόδου που μπορούν να υποστηριχθούν είναι 100 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υπηρεσίες (SPTS) σε μορφή MPEG, με μέγιστο εύρος ζώνης εξόδου 950 Mbit/s.

Μενού

Η είσοδος στο μενού του TRIAX TDcH 22STC-I πραγματοποιείται μέσω web interface από υπολογιστή, με τον εξής τρόπο: Αρχικά, συνδέουμε με καλώδιο UTP ένα PC ή Laptop στη θύρα Ethernet 1 του TDcH 22STC-I και τροφοδοτούμε το Headend με ρεύμα. Ανοίγουμε browser και στο πεδίο διευθύνσεων πληκτρολογούμε την IP 192.168.0.100, με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχουμε από πριν ρυθμίσει ανάλογα την κάρτα δικτύου του PC ή του Laptop στο συγκεκριμένο IP range. Στη σελίδα που ανοίγει εισάγουμε το προεπιλεγμένο password triax1234, επιβεβαιώνουμε την επιλογή και εισερχόμαστε στο μενού διαχείρισης της συσκευής που περιλαμβάνει 7 ξεχωριστά πεδία.

Στο πεδίο Settings μπορούμε να αλλάξουμε την IP της συσκευής και να ορίσουμε αυτήν που επιθυμούμε, ώστε να συνδέσουμε στη συνέχεια τη θύρα Ethernet 1 στο τοπικό δίκτυο της εγκατάστασης για να μπορούμε να τη διαχειριζόμαστε απομακρυσμένα από ένα PC ή Laptop.

Από το πεδίο Inputs μπορούμε να ορίσουμε για κάθε DVB-S2 είσοδο τη δορυφορική μπάντα, επιλέγοντας μεταξύ Ku, K, C ή SCR (πολυδιακόπτη). Ορίζουμε επίσης την εναλλαγή τάσης του LNB ανάλογα με την πόλωση (0V/OFF, 13V/VERTICAL, 18V/HORIZONTAL) του σήματος, τη μπάντα (LOW, HIGH) και την πόρτα του διακόπτη DiSEqC (1/A, 2/B, 3/C, 4/D).

Το πεδίο Tuners περιλαμβάνει 2 περιοχές, μία για τα επίγεια-καλωδιακά σήματα και μία για τα δορυφορικά. Στα επίγεια υπάρχουν 6 διαθέσιμα tuners (TC1 – TC6) και για το καθένα μπορούμε να ορίσουμε τον τύπο διαμόρφωσης (DVB-T2, DVB-C) του σήματος εισόδου, το κανάλι (COFDM S21 – S41, QAM CH21 – CH69) που αντιστοιχεί αυτό, το BANDWIDTH (6 – 8 MHz) και την τιμή PLP. Στα δορυφορικά υπάρχουν 16 διαθέσιμα tuners (S1 – S16) και για το καθένα από αυτά μπορούμε να ορίσουμε σε ποια από τις 4 DVB-S2X εισόδους αντιστοιχεί, να εισάγουμε τη συχνότητα του σήματος εισόδου και την τιμή του SYMBOL RATE, ενώ για τα multistream σήματα ορίζουμε το PLS Mode (ROOT, GOLD) και τις τιμές για PLS Code και Stream ID. Πατώντας στο αντίστοιχο TUNE, κάθε tuner συντονίζεται στη συχνότητα που έχουμε δώσει και τα κανάλια που λαμβάνονται εμφανίζονται στη λίστα υπηρεσιών (Service List).

Στο πεδίο CAM βρίσκουμε τη λίστα υπηρεσιών που έχουμε κατεβάσει στο Headend και μπορούμε να αντιστοιχίσουμε κάθε υπηρεσία στο CAM που επιθυμούμε. Για να βρούμε πιο εύκολα τα τηλεοπτικά κανάλια που ψάχνουμε μπορούμε να πατήσουμε στο SOURCE και να ορίσουμε το tuner από το οποίο τα λαμβάνουμε.

Στο πεδίο Outputs βρίσκουμε επίσης τη λίστα των υπηρεσιών που λαμβάνουμε και καθεμιά από αυτές μπορούμε να την αποδώσουμε στην έξοδο που επιθυμούμε (Output 1 – 16). Σε κάθε έξοδο έχουμε οπτική ένδειξη σε πραγματικό χρόνο για το συνολικό όγκο δεδομένων ώστε να αποφεύγουμε τυχόν υπερχείλιση, ενώ μέσα από το PID Management μπορούμε να φιλτράρουμε και να μειώσουμε τις πληροφορίες των υπηρεσιών που επιθυμούμε.

Από το πεδίο LCN μπορούμε να εισάγουμε διάφορες ρυθμίσεις του δικτύου, όπως NETWORK ID, NETWORK NAME, NIT STANDARD και άλλες παραμέτρους, ενώ από το πεδίο Overview βλέπουμε ένα συνοπτικό πίνακα του Headend με τις υπηρεσίες και τα κανάλια εξόδου.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Είσοδοι: 1x DVB-T2/C, 4x DVB-S2X

Tuners : 6x DVB-T/T2/C, 16x DVB-S2X

Έξοδοι: 16x DVB-T2/C

Κανάλια εξόδου: S21 – S41 / CH21 – CH69

Συνδέσεις: 4×2 Common Interface, 1x DVB-T2/C, 4x DVB-S2X, 1x Test, 1x TV Out, 1x SFP, 2x Ethernet, 1x USB

Στάθμη εξόδου: QAM 85-95 dBμV / COFDM 83-93 dBμV

MER : QAM >43 dB / COFDM >40 dB

Η γνώμη μας: Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών Compact Headend με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει αυξημένες ανάγκες διανομής τηλεοπτικών προγραμμάτων σε ξενοδοχεία. Η υποστήριξη 8x CAM που είναι απόλυτα συμβατά με ΕΡΤ, DIGEA και τη συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote TV, με δυνατότητα μάλιστα αποκρυπτογράφησης των καναλιών τους κεντρικά στο Headend, μειώνει το συνολικό κόστος προσφέροντας ταυτόχρονα premium τηλεοπτικά προγράμματα. Επιπλέον, η υποστήριξη multistream είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα διότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ξένων επισκεπτών, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης της Ιταλίας που λαμβάνονται δορυφορικά και μπορούν να προσφέρονται χωρίς κανένα πρόβλημα στα δωμάτιά τους. Συνολικά, το TRIAX TDcH 22STC-I αποτελεί μια ιδανική και αξιόπιστη λύση διανομής τηλεόρασης με πολλαπλά οφέλη για όλα τα ξενοδοχεία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, του νέου σετ FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN set είναι το νέο Wi-Fi 6. Αυτό συνεπάγεται ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο με Gigabit μέσω της ηλεκτρικής καλ...
 • TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  Τα SG6428XHP και SG6654XHP είναι δύο προηγμένης τεχνολογίας, ευέλικτα PoE+ switches της TP-Link, με διαχείριση L3, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για απαιτήσεις δικτύωσης επαγγελματικού επιπέδου, με...
 • Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή πλήρους σειράς μπαταριών Grundig. Περιλαμβάνει αλκαλικές μπαταρίες όλων των μεγεθών, για γενική χρήση σε όλες τις μικροσυσκευές. Διαθέτουν μέγισ...
 • Ikusi MOD-203

  Ikusi MOD-203

  H Ikusi παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο ποιοτικό μοντέλο Digital HD Modulator, το MOD-203, το οποίο μετατρέπει σήμα από HDMI και AV σε DVB-T COFDM, με πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης του σήματος ...
 • Tesla XG500

  Tesla XG500

  Απολαύστε εξαιρετική ψυχαγωγία πολυμέσων με το Tesla MediaBox XG500, ένα Android TV Box με πιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα Google TV. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται την ομαλή λειτουργία και τις τακ...
 • Sonora Terra Digital

  Sonora Terra Digital

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • Ekselans EK CAST

  Ekselans EK CAST

  Το EK CAST βελτιώνει την εμπειρία πολυμέσων των φιλοξενούμενων στα δωμάτια του ξενοδοχείου (ή/και νοσοκομείου, γηροκομείου κ.λπ.), επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τόσο το δικό τους περιεχόμενο π...
 • Huayu 0143

  Huayu 0143

  Αν χάλασε το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή σας MAG, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η KAL Electronics έχει τη λύση! Διαθέτει το Huayu 0143, που είναι ένα οικονομικό τηλεχειριστήριο αντικ...
 • Tesla XT850

  Tesla XT850

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
 • D-Link DMS-106XT

  D-Link DMS-106XT

  Απολαύστε αξιόπιστο ενσύρματο Ethernet 10 Gigabit, με πέντε θύρες 2.5 Gigabit, λειτουργία Turbo για ιεράρχηση QoS βάσει θυρών, καθώς και πολύχρωμο φωτισμό LED, που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τα ...
 • Digitalbox 8200 HD FTA

  Digitalbox 8200 HD FTA

  Ένας νέος δέκτης κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία Α.Ε.Β.Ε. Πρόκειται για τον Digitalbox 8200 HD FTA, έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με DVB-S2 tuner που έχει σχεδιαστεί γ...
 • Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Νέο παράθυρο στην πληροφόρηση των επαγγελματιών ψηφιακών λύσεων άνοιξε η Panel TV με τη συμμετοχή της και την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
 • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
 • Sat & Zap, Μάιος 2024

  Sat & Zap, Μάιος 2024

  Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...