Skip to main content
25 Απριλίου 2012 05:54

Hbb TV και Widgets

Φέρνουν το internet στην TV σας

Γράφει: Γιάννης-Φίλιππος Δημητριάδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F05%252F0baa6a75362d1e27da3d5891dafae451 XL

Featured | Το τοπίο της τηλεοπτικής θέασης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή κινητικότητα. Η λεγόμενη σύγκλιση μεταξύ υπολογιστών και τηλεόρασης έχει ωφελήσει κυρίως τους υπολογιστές, με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες τα δύο τελευταία χρόνια να μειώνεται ο ημερήσιος χρόνος παρακολούθησης παραδοσιακών τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα…

Το τοπίο της τηλεοπτικής θέασης βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή κινητικότητα. Η λεγόμενη σύγκλιση μεταξύ υπολογιστών και τηλεόρασης έχει ωφελήσει κυρίως τους υπολογιστές, με αποτέλεσμα σε πολλές χώρες τα δύο τελευταία χρόνια να μειώνεται ο ημερήσιος χρόνος παρακολούθησης παραδοσιακών τηλεοπτικών προγραμμάτων και ταυτόχρονα να αυξάνεται σημαντικά ο ημερήσιος χρόνος χρήσης υπολογιστών, ενώ σημαντικό μέρος αυτού του χρόνου αφιερώνεται στην παρακολούθηση βίντεο στον υπολογιστή. Σήμερα σε έναν καλά εξοπλισμένο υπολογιστή, που διαθέτει και TV tuner, μπορούμε να παρακολουθήσουμε και συμβατική τηλεόραση και ταυτόχρονα να έχουμε πλήθος άλλων υπηρεσιών που παρέχουν οι υπολογιστές (δηλαδή σερφάρισμα, κατέβασμα αρχείων, κοινωνικά δίκτυα, κλπ).

Τα δύο τελευταία χρόνια οι καθαρά τηλεοπτικές συσκευές καταβάλλουν με τη σειρά τους προσπάθεια να μας δώσουν και υπηρεσίες υπολογιστών και για το σκοπό αυτό απέκτησαν και θύρα Ethernet, η οποία μας οδηγεί σε ειδικές υπηρεσίες/πόρταλς, που όμως δεν είναι ενοποιημένες, αλλά διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, ακούγοντας στον ευρύτερο όρο smart TV ή αλλιώς διασυνδεδεμένη τηλεόραση. Μέσα από τα portals των κατασκευαστών και ανάλογα με τη χώρα, παρέχεται ένας αριθμός υπηρεσιών που χρησιμοποιούν για ευκολία τα λεγόμενα widgets, δηλαδή ειδικά εικονίδια από τα οποία καλούμε τη διασυνδεδεμένη υπηρεσία, για την οποία έχει γίνει και η ανάλογη προσαρμογή, ώστε να αποδίδει καλύτερα στην τηλεοπτική μας οθόνη. Έτσι οι διασυνδεδεμένες υπηρεσίες των τηλεοράσεων Philips ονομάζονται Net TV, των Samsung Smart TV, των Sony Qriocity, της Toshiba Places, κ.ά.

Η Hbb TV (Hybrid Broadcast Broadband TV) αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ενοποίησης όλων των προτύπων διασυνδεδεμένης τηλεόρασης με στόχο να ξεφύγουν από ιδιοκτησιακά πρότυπα που φρενάρουν την ανάπτυξή τους. H εφαρμογή τους μπορεί να γίνει είτε άμεσα στις τηλεοράσεις, είτε σε set top boxes (μεταξύ των οποίων και δορυφορικοί δέκτες). Το Hbb TV είναι σήμερα ένα consortium που συγκεντρώνει σημαντικούς παίχτες της αγοράς, είτε στον τομέα του περιεχομένου (κανάλια), είτε της βιομηχανίας του ίντερνετ και αποτελεί τη συνένωση δύο παρεμφερών πρότζεκτ, του γαλλικού H4TV και του γερμανικού HTML profil τον Φεβρουάριο του 2009. Στη Γαλλία η ανάπτυξη αφορά μέχρι στιγμής μόνο τις μεταδόσεις της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ενώ στη Γερμανία (και την Ολλανδία) αφορά και τις δορυφορικές μεταδόσεις από τους δορυφόρους Astra 19.2E.

Ο στόχος της Hbb TV είναι να αποτελέσει ένα κοινό πρότυπο διασυνδεδεμένης τηλεόρασης, το οποίο θα αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπηρεσίες multimedia, VOD, Catch Up TV services, Internet TV, IPTV, κλπ σε μία καθαρά τηλεοπτική συσκευή με σύνδεση στο ίντερνετ. Επίσης, υποκαθιστά και τις «παλαιολιθικές» υπηρεσίες Teletext, καθώς και το EPG (ηλεκτρονικός οδηγός προγραμμάτων), ενώ λόγω του αμφίδρομου χαρακτήρα επιτρέπει και τη συμμετοχή σε ψηφοφορίες, παιχνίδια, social networks, κ.ά.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, εφόσον διατίθενται από το κανάλι και υποστηρίζονται από την τηλεόραση ή το δορυφορικό δέκτη (ή άλλο set top box) είναι άμεσα προσβάσιμες με το πάτημα του κόκκινου πλήκτρου του τηλεκοντρόλ, ενώ στη συνέχεια η πλοήγηση στα διάφορα μενού γίνεται με τα βελάκια up-down και η επιλογή της υπηρεσίας που θέλουμε να δούμε στην οθόνη με το πάτημα του πλήκτρου ΟΚ ή enter.

Εκτός από τις υπηρεσίες Hbb TV που είναι προσβάσιμες με το πάτημα του κόκκινου πλήκτρου πάνω στο κανάλι που τις υποστηρίζει, έχουν δημιουργηθεί και άλλες Hbb TV εφαρμογές (applications) οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσα από ειδικά Portal σε δορυφορικούς δέκτες που ενσωματώνουν και web browsers για άμεσο σερφάρισμα στο ίντερνετ και για τους οποίους διαβάσατε στο αφιέρωμα του προηγούμενου τεύχους. Οι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται με την μορφή Widgets και έχουν βελτιστοποιηθεί για να τις παρακολουθούμε σε τηλεοπτικούς δέκτες.

Στην πράξη

Για να δοκιμάσουμε στην πράξη όλες αυτές τις υπηρεσίες και να καταγράψουμε τα δορυφορικά κανάλια που παρέχουν Hbb TV υπηρεσίες αλλά και τα σημαντικότερα Widgets που θα βρούμε στα πόρταλ, προμηθευτήκαμε έναν από τους πιο προχωρημένους δορυφορικούς δέκτες στο αντικείμενο αυτό και συγκεκριμένα τον Amiko Alien SHD-8900. Οι δυνατότητες αυτές οφείλονται στο λογισμικό Spark, το οποίο υποστηρίζεται και από άλλους δέκτες της αγοράς, όπως οι Edision Pingulux, Golden Media Spark Reloaded και Sab Unix F+ Solo.

Ο δέκτης μάς ήρθε με το λογισμικό 1.2.41b που περιλαμβάνει Opera Browser με Hbb TV υποστήριξη και τον οποίο αναβαθμίσαμε μέσα από το Spark Portal στην έκδοση 1.2.45 (22-3-2012). Εκτός από τα widgets εφαρμογών Hbb TV του Spark portal, o δέκτης διαθέτει και την σελίδα Amiko Online, μέσα από την οποία αποκτούμε με σελιδοδείκτες/widgets άμεση πρόσβαση σε αρκετές ιστοσελίδες (γερμανικού και ανατολικοευρωπαϊκού περιεχομένου κυρίως), ενώ υποστηρίζει και USB HID ειδικό πληκτρολόγιο, η χρήση του οποίου όμως αφορά μόνο κανονικές ιστοσελίδες και όχι εφαρμογές Hbb TV που θα μας απασχολήσουν στο παρόν αφιέρωμα και οι οποίες λειτουργούν αποκλειστικά με το τηλεχειριστήριο του δέκτη.

Κανάλια με Hbb TV

Για να μην ψάχνουμε στα τυφλά ενημερωθήκαμε καταρχάς για τα κανάλια που υποστηρίζουν Hbb TV και είναι μέχρι σήμερα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και ολλανδικά. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται τα αγγλικά και τα γαλλικά κανάλια που διαθέτουν Hbb TV συμβατότητα και παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες, μάλλον δεν τις μεταδίδουν δορυφορικά, εκτός κι αν το πρότυπο δεν έχει φτάσει σε πλήρη επίπεδα συμβατότητας και υποστήριξης από τους δορυφορικούς δέκτες ή συγκεκριμένα από τον Amiko 8900 που διαθέταμε για το τεστ. Πιθανότατα πάντως οι αγγλικές υπηρεσίες Hbb TV να διατίθενται δορυφορικά, αλλά να παρέχονται μόνο από τους δέκτες που είναι ομολογκαρισμένοι ως Freesat Receivers και όχι από δέκτες της ελεύθερης αγοράς.

Έτσι η μόνη δορυφορική θέση στην οποία εντοπίσαμε κανάλια με Hbb TV υπηρεσίες ήταν στις 19.2Ε και τα κανάλια σχεδόν όλα γερμανικά με εξαίρεση τα τρία κρατικά ολλανδικά (Ned1-2-3). Οι υπηρεσίες Hbb TV είναι διαθέσιμες, ακόμη κι αν τα κανάλια είναι κωδικοποιημένα (όπως τα 3 ολλανδικά ή αρκετά HD γερμανικά της πλατφόρμας HD+).

Όταν πέσουμε πάνω σε κανάλι με Hbb TV περιεχόμενο στο συγκεκριμένο δέκτη έχουμε καταρχήν το φωτισμό του συμβόλου για Hbb TV υπηρεσίες στην μπάρα πληροφοριών (info bar) του καναλιού, ενώ μόλις φύγει η μπάρα και μετά από 1-2 δευτερόλεπτα εμφανίζεται στο κάτω δεξιό τμήμα της οθόνης το περιβόητο κόκκινο μπουτόν που μας υποδεικνύει ότι υπάρχουν διαθέσιμες Hbb TV υπηρεσίες. Πατώντας το κόκκινο πλήκτρο του τηλεκοντρόλ μπαίνουμε στα μενού επιλογών που μας παρέχονται, ενώ οι υπηρεσίες μπορεί είτε να σκεπάζουν όλη την οθόνη είτε μόνο μέρος αυτής, αφήνοντας να φαίνεται η ροή του προγράμματος στην υπόλοιπη. Για την έξοδο από τις υπηρεσίες είτε πατάμε διαδοχικά το πλήκτρο exit του τηλεκοντρόλ είτε κάποιο χρωματικό πλήκτρο που μας υποδεικνύεται στα μενού.

Για να μη σας κρατάμε σε αγωνία υπηρεσίες Hbb TV είδαμε στα παρακάτω κανάλια:

· ARD-Eins Plus, ZDF, Arte German (και στις SD και στις HD εκδοχές των τριών καναλιών).

· 3Sat, BFS, SWR, WDR, HR Fernsehen και άλλα γερμανικά τοπικά, τα οποία διαθέτουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες με το ARD-Eins Plus.

· ZDF Info, ZDF Neo, ZDF Kultur (με υπηρεσίες πανομοιότυπες με του ZDF).

· Sat1, Pro7, Kabel1 με διαφορετικές υπηρεσίες, αλλά μάλλον βαρύτερες από αυτές των άλλων καναλιών, αφού αντιμετωπίσαμε και ορισμένα κολλήματα.

· NED 1,2,3 (ολλανδικά κρατικά).

· Anixe ITV (αποτελεί ειδικό κανάλι-πόρταλ στο οποίο μπαίνουμε άμεσα σε ιντερνετικές υπηρεσίες, δηλαδή χωρίς να πατήσουμε καν το κόκκινο πλήκτρο).

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Info Bar των καναλιών RTL, Vox, N-TV μάς φώτιζε την ένδειξη ύπαρξης υπηρεσιών Hbb TV, πλην όμως δεν εμφανιζόταν καμία ειδοποίηση για πάτημα κόκκινου πλήκτρου στην οθόνη και δεν υπήρχαν στην πράξη υπηρεσίες. Δε γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται σε κάποια λογισμική ασυμβατότητα του δέκτη ή στην προσωρινή μη ύπαρξη των υπηρεσιών αυτών.

Στις διαθέσιμες υπηρεσίες που είδαμε μπορούμε να σημειώσουμε ως πλέον αξιόλογες τη δυνατότητα υπηρεσιών catch up tv για ορισμένα προγράμματα. Η υπηρεσία λειτούργησε άψογα στο να δούμε ειδήσεις ή κάποια ρεπορτάζ. Όταν όμως ζητήσαμε να δούμε μία ταινία που προβλήθηκε στο Arte… φάγαμε πόρτα, καθώς η οθόνη μάς ενημέρωσε ότι η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, παρόλο που το συγκεκριμένο κανάλι μεταδίδει ελεύθερα το πρόγραμμά του σε πανευρωπαϊκή δορυφορική μετάδοση! Συνεπώς στις υπηρεσίες αυτές υπάρχει το γνωστό φίλτρο IP, που τσεκάρει από ποια χώρα ζητάμε πρόσβαση.

Στις υπόλοιπες υπηρεσίες είχαμε Teletext, EPG και διάφορα ειδησεογραφικά βιντεάκια, μεταξύ των οποίων βεβαίως οι Γερμανοί πρόβαλλαν και τα (μικρο)επεισόδια της 25ης Μαρτίου.

Συνολικά οι υπηρεσίες δούλεψαν αρκετά καλά, είχαμε όμως και ορισμένα κολλήματα που μας υποχρέωσαν σε πλήρες reset του δέκτη από το πλήκτρο on-off στο πίσω μέρος. Το μυστικό είναι μάλλον… να μην πατάμε έντονα και βιαστικά τα πλήκτρα και να περιμένουμε να φορτώσει πλήρως αυτό που ζητήσαμε πριν ξαναπατήσουμε πλήκτρο…

Spark Portal Widgets

Το Spark Portal αποτελεί ειδικό υπομενού του βασικού μενού στο οποίο έχουν ομαδοποιηθεί μερικές Hbb TV υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται για άμεση πρόσβαση με το τηλεκοντρόλ του δέκτη με την επιλογή του συγκεκριμένου Widget. Για τις υπηρεσίες αυτές επομένως δεν απαιτείται να βρισκόμαστε σε συγκεκριμένο κανάλι.

Οι τεχνικοί του Spark έχουν επιλέξει έναν αριθμό υπηρεσιών, μπορούμε όμως να επιλέξουμε μερικές ακόμη από το Widget του App Store, ενώ σίγουρα σε κάθε αναβάθμιση θα προστίθενται και άλλες. Σε ορισμένες από αυτές πάντως έχουμε πρόσβαση και από δορυφορικούς δέκτες που δεν υποστηρίζουν Hbb TV, μέσω ειδικών Plugins.

Οι πιο σημαντικές υπηρεσίες του Spark Portal είναι οι: Youporn, Youtube, Flickr, Kino.de, Picasa, Wiki TV, Ebay.com, iConcert, Cine Trailer TV, Motorsport Total.com, Twitter, Black Jack και Sport 1, Kicker, ενώ υπήρχε και από εδώ πρόσβαση στο Tagesschau, δηλαδή στο ειδησεογραφικό πόρταλ του καναλιού ARD-Eins Plus, στο οποίο είχαμε πρόσβαση και με το κόκκινο μπουτόν μέσα από το συγκεκριμένο κανάλι.

Επίλογος

Ενώ αρχίζουμε για πρώτη φορά να βλέπουμε υλοποιήσεις που φέρνουν πιο κοντά την τηλεόραση στον κόσμο των υπολογιστών, οι ερευνητές δεν… κοιμούνται, αλλά σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματα που ονομάζονται HBB-Next και θα έχουν συμβατότητα με το πρότυπο Hbb TV, ενώ θα δίνουν μεγαλύτερες ευκολίες και περισσότερες προοπτικές. Φυσικά στη χώρα μας ακόμη συζητάμε για το πότε θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο αναλογικό switch off ή στο πότε θα αδειοδοτήσουμε…. κανονικά και με το νόμο τα κανάλια που εκπέμπουν…εδώ και 20 χρόνια! Ευτυχώς η δορυφορική λήψη μάς επιτρέπει να παραμένουμε στην τροχιά των διεθνών εξελίξεων και η υποστήριξη Hbb TV είναι σίγουρα ένα plus για το δορυφορικό δέκτη που την διαθέτει και είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη.

{gallery}3306{/gallery}

T44

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...