Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 958

18/12/2012

Inverto Slim LNBs Κύριο

Εκτοξεύστε τις παράκεντρες λήψεις σας

Γράφτηκε από: Παναγιώτης Ψυχογιός
Εάν στο κάτοπτρό σας επιθυμείτε να λαμβάνετε περισσότερους δορυφόρους, αλλά οι φυσικές διαστάσεις των LNB δεν σας το επιτρέπουν, τότε σας προτείνουμε το νέο σύστημα βάσης – LNBs της Inverto. Όσο και αν σας ακούγεται παράξενο, σε ένα 80άρι κάτοπτρο χωρέσαμε Sirius 5E, Eurobird 9 – 9E, Hot Bird 13E, Eutelsat W2 – 16E και Astra 19,2Ε.
Πολλές φορές, διαθέτοντας μόνο ένα κάτοπτρο, ανεξαρτήτως διαστάσεων, θέλουμε να λαμβάνουμε περισσότερους του ενός δορυφόρους είτε λόγω κάλυψης πραγματικών αναγκών είτε χάριν πειραματισμού. Αυτό επιτυγχάνεται τοποθετώντας, δίπλα στο κεντρικό, ένα δεύτερο ή περισσότερα LNBs, που εστιάζουν παράκεντρα στο κάτοπτρο και λαμβάνουν τα σήματα των γειτονικών δορυφόρων. Φυσικά, η επιτυχία του όλου εγχειρήματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, σε συνάρτηση με την εμπειρία του εγκαταστάτη – χομπίστα.

Πέρα από τον αριθμό και την θέση των ζητούμενων δορυφόρων πάνω στο γεωστατικό τόξο, σημαντικό ρόλο παίζουν οι φυσικές διαστάσεις του κατόπτρου (διάμετρος, βάθος, εστιακή απόσταση), καθώς και οι φυσικές διαστάσεις των χρησιμοποιούμενων LNB. Πολλές φορές, όμως, ο συνδυασμός όλων αυτών δεν βοηθάει ώστε να πραγματοποιηθεί η ταυτόχρονη λήψη δορυφόρων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση στο γεωστατικό τόξο. Σοβαρότερη αιτία είναι η αδυναμία σωστής εστίασης από το εκάστοτε LΝΒ, λόγω του ότι εμποδίζεται από το ήδη εγκατεστημένο διπλανό του, που εστιάζει κανονικά σε άλλο δορυφόρο. Σε αυτήν την περίπτωση, μοναδική λύση μπορεί να δώσει ένα LΝΒ με στενότερη χοάνη, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται από τη φυσική παρουσία των γειτονικών του. Κατ’ επέκταση, εάν όλα τα LΝΒ διαθέτουν στενή χοάνη, τότε οι δυνατότητες πολλαπλών παράκεντρων λήψεων απογειώνονται, μιας και υπάρχουν πολλές δυνατότητες πειραματισμών.

Αντιλαμβανόμενη αυτήν την ανάγκη, η εταιρεία Inverto παρουσιάζει μία νέα σειρά LNB, όπου ο πρωτοποριακός σχεδιασμός τους, καθώς και τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, προϊδεάζουν για τις εφαρμογές που απευθύνονται. Πρόκειται για LNB με διάμετρο χοάνης μόλις 23mm που καταλήγει σε κώνο με ενσωματωμένο διηλεκτρικό υλικό. Η ύπαρξη διηλεκτρικού βοηθάει στην καλύτερη μεταφορά του ηλεκτρομαγνητικού κύματος από τα κυκλώματα του LNB, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό στις παράκεντρες λήψεις.

Ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική γραμμή, η Inverto διαθέτει πλήρη σειρά Slim LNBs, που αποτελείται από Single, Twin, Quad και Quattro, που μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη δορυφόρων με απόσταση 3 μοιρών. Ταυτόχρονα, τα LNB παρουσιάζουν χαμηλό δείκτη θορύβου στα 0,2dB και συνοδεύονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Για να ενσωματωθεί ένα Slim LNB της Inverto σε οποιοδήποτε κάτοπτρο, αρκεί να προσαρμόσετε στην χοάνη του το ειδικό κολάρο, που διατίθεται στην συσκευασία. Όμως, η σχεδιαστική καινοτομία της Inverto δεν σταματάει εδώ. Διατίθεται προαιρετικά και ειδική βάση τύπου ράγας που προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε κάτοπτρο (μιας και στηρίζεται στο κεντρικό LNB) ειδικά σχεδιασμένη για τα εν λόγω LNB.

Η βάση αυτή δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων όσον αφορά την θέση ενός παράκεντρου LΝΒ, με αποτέλεσμα την επίτευξη της μέγιστης δυνατής απολαβής, στάθμης και ποιότητας σήματος. Η στερέωση και ρύθμιση του κάθε LNB επιτυγχάνεται εύκολα, με την σύσφιξη μόνο μίας βίδας τύπου Allen. Επίσης, για την ράγα, διατίθενται επιπλέον βάσεις LNB, που ανεβάζουν την συνολική χωρητικότητά της σε οκτώ.

Αν τώρα το κάτοπτρό σας είναι μεγαλύτερο και τα 8 LNB δεν σας είναι αρκετά, τότε μπορείτε να επεκτείνετε ακόμη περισσότερα την ράγα, με μία δεύτερη ιδίου τύπου, διπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό των LNBs. Έτσι, με ένα κάτοπτρο διαμέτρου 1,40m, μπορείτε με παράκεντρες λήψεις να καλύψετε γεωστατικό τόξο με άνοιγμα 42 μοιρών (παρουσιάζοντας οριακό σήμα στα άκρα.)

Ταυτόχρονα, η σειρά διαθέτει τη δική της, ανάλογης ποιότητας βάση για σύνδεση έως 4 Single ή Twin LNB, όπως και την αντίστοιχη προέκταση για σύνδεση 4 Quad ή Quattro LNB. Το πακέτο της μαύρης και εμφανίσιμης βάσης συνοδεύεται από οτιδήποτε χρειάζεται ο τεχνικός για την υλοποίηση της εγκατάστασης. Στη συσκευασία βρίσκουμε, πέρα από τις βίδες και τα εργαλεία, διακόπτες DiSEqC για τη σύνδεση των εξόδων των LNB, όπως και έτοιμες γέφυρες F κατάλληλου μεγέθους, με πρεσαριστά βύσματα F και τα αντίστοιχα λευκά προστατευτικά τους, έτοιμες να συνδεθούν! 

Στην πράξη

Η συναρμολόγηση του συστήματος της βάσης των LNB γίνεται πολύ εύκολα, ενώ ακόμη πιο εύκολα επιτυγχάνεται η στόχευση του κάθε LNB στον ζητούμενο δορυφόρο.

Όσον αφορά τις μετρήσεις, θα λέγαμε πως το πλεονέκτημα του κεραιοσυστήματος βρίσκεται στη δυνατότητα λήψης σήματος από πολύ κοντινούς δορυφόρους, όπου σε άλλη περίπτωση η ταυτόχρονη λήψη τους θα ήταν ανέφικτη. Θεωρείται ιδανική λύση για την αναβάθμιση μιας παλιάς εγκατάστασης ή για την πραγματοποίηση μιας νέας πολλαπλών λήψεων.

Βέβαια, επειδή κάθε συνδυασμός κατόπτρου - LNB, επιδεικνύει διαφορετική συμπεριφορά σε κάθε συχνότητα του δορυφορικού φάσματος (το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο στις παράκεντρες λήψεις), μόνο στην πράξη θα δείτε να δικαιώνονται οι προσδοκίες σας.
 
Κατηγορία Εγκαταστάσεις

Έκθεση εικόνων

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.