Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εργαστηριακή ημερίδα για Gap Fillers
Η MSS Electronics σε συνεργασία με την IKUSI Hellas πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου εργαστήριο για τη λειτουργία και την εφαρμογή των Gap Fillers. Το Gap Filler σαν έννοια, είναι η διάταξη που “γεμίζει τα κενά” στη μετάδοση των ραδιοσυχνοτήτων – που καλύπτει δηλαδή με σήμα τις περιοχές που δεν καλύπτονται…Η MSS Electronics σε συνεργασία με την IKUSI Hellas πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου εργαστήριο για τη λειτουργία και την εφαρμογή των Gap Fillers. Το Gap Filler σαν έννοια, είναι η διάταξη που “γεμίζει τα κενά” στη μετάδοση των ραδιοσυχνοτήτων – που καλύπτει δηλαδή με σήμα τις περιοχές που δεν καλύπτονται από τα Κέντρα Εκπομπής. Στο Workshop παρουσιάστηκαν τα τέσσερα διαφορετικά όσο αφορά την επεξεργασία του σήματος είδη Gap Fillers και μελετήθηκαν οι εφαρμογές τους.
1. Η μεγάλη πλειοψηφία των Gap Fillers θα χρησιμοποιήσει τη λήψη από δορυφόρο μια που εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα και σταθερότητα του σήματος, ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στα άλλα Κέντρα Εκπομπής, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την εύκολη χρήση καναλιού εξόδου ίδιου με το κανάλι εισόδου, ικανοποιώντας το τυπικό προαπαιτούμενο από την πολιτεία.
2. Τα Gap Fillers που λειτουργούν με ψηφιακό μεταλλάκτη χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις όπου το σήμα λήψης είναι άριστο. Η εκπομπή γίνεται σε διαφορετική συχνότητα από τη λήψη και με προϋποθέσεις μπορεί να γίνει στην ίδια συχνότητα.
3. Τα Gap Fillers που λειτουργούν με αναγεννητή σήματος (regenerator) “αναγεννούν” το σήμα, διορθώνοντας τα όποια λάθη δημιουργούνται από κακές συνθήκες διάδοσης ή παρεμβολές και χρησιμοποιούνται όταν το σήμα λήψης που φτάνει στους ψηφιακούς αναμεταδότες δεν έχει άριστα χαρακτηριστικά. Η εκπομπή γίνεται και εδώ σε διαφορετική συχνότητα από τη λήψη, αλλά πάλι υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει στην ίδια συχνότητα.
4. Τέλος, σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμη νέα συχνότητα για την αναμετάδοση του ψηφιακού stream ή απλά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί άλλη συχνότητα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί gap filler με echo canceler. Η μονάδα echo canceler επιτρέπει την αναμετάδοση ενός ψηφιακού stream στην ίδια συχνότητα με τη λήψη και το κρίσιμο σημείο αφορά την ηλεκτρική απομόνωση του σήματος που εκπέμπεται τοπικά από το σήμα που λαμβάνεται από την κεραία λήψης, χωρίς να δημιουργείται ανάδραση.
Πέρα φυσικά από τις μονάδες για τη επεξεργασία του σήματος, στο Workshop εξετάστηκαν αναλυτικά οι μονάδες ισχύος των 300 mW και των 5 Watt, ενώ διαθέσιμες ήταν και οι βαθμίδες εξόδου των 20 & 100 Watt ψηφιακής ισχύος.
Οι τεχνικοί που συμμετείχαν σε αυτή την εργαστηριακή ημερίδα, ασχολήθηκαν σε πρακτικό επίπεδο με την ρύθμιση όλων των μονάδων επεξεργασίας και ισχύος. Για το λόγο αυτό πιστοποιήθηκαν από την IKUSI Hellas πως έχουν την τεχνογνωσία & τον εξοπλισμό να εγκαταστήσουν, ρυθμίσουν & υποστηρίξουν πλήρως τα ψηφιακά συστήματά της IKUSI.
- MSS Electronics
- τηλ.: 210-9373008, 2810-256210