Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 507
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13 Μαΐου 2014 15:22

Ημερίδες IKUSI – MSS Electronics στην Αθήνα

18616ec9dd9e1934aeeb20d416f5e5c9 XL e75d720d

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τεχνολογικές ημερίδες της IKUSI Hellas που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με την MSS Electronics – επίσημο distributor της IKUSI για τη Κεντρική Ελλάδα. Ήταν δύο διαφορετικές ημερίδες, με διαφοροποιημένη μεταξύ τους θεματολογία…

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι τεχνολογικές ημερίδες της IKUSI Hellas που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με την MSS Electronics – επίσημο distributor της IKUSI για τη Κεντρική Ελλάδα.

Ήταν δύο διαφορετικές ημερίδες, με διαφοροποιημένη μεταξύ τους θεματολογία, αλλά άκρως ενδιαφέρουσες και οι δύο, μια που και οι δύο εστίασαν στον επαγγελματικό εξοπλισμό.

A. Η πρώτη ημερίδα το Σαββάτο 10/5/2014 αναφέρθηκε στα τα επαγγελματικά συστήματα σε μεγάλα συγκροτήματα και τις ειδικές λύσεις που απαιτούνται σε αυτά.

Φυσικά η συζήτηση επεκτάθηκε και στις τρέχουσες εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με την εφαρμογή του νέου χάρτη συχνοτήτων και τα πλάνα για την συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ψηφιακή μετάβαση στη χώρα.

Ειδική σύντομη αναφορά έγινε και την νέα τεχνολογία LTE, αλλά και στις ψηφιακές μετρήσεις, βλέποντας ζωντανά παραδείγματα από την επιδείνωση όλων των ψηφιακών παραμέτρων ανάλογα με τον βαθμό ενδοδιαμόρφωσης που επιλέγαμε.

Η ημερίδα αφορούσε τα επαγγελματικά συστήματα σε μεγάλα δίκτυα, έτσι το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε στις ιδιομορφίες των εγκαταστάσεων σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ ανάλογα με το είδος των τηλεοράσεων που διαθέτουν (MPEG4 συμβατές ή όχι).

Εξετάστηκαν οι διαθέσιμες επιλογές για την επεξεργασία διανομή επίγειων ψηφιακών, δορυφορικών προγραμμάτων, αλλά και εσωτερικών προγραμμάτων – ξεχωριστά για ξενοδοχεία με αναλογικές τηλεοράσεις και για ξενοδοχεία με ψηφιακές τηλεοράσεις.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημερίδας του Σαββάτου αφιερώθηκε στην τεχνολογία IPTV που χρησιμοποιεί UTP καλώδια αντί για ομοαξονικό στη διανομή και λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων που προσφέρει στη διάθεση πρόσθετων υπηρεσιών, κερδίζει γοργά έδαφος στις εφαρμογές που αφορούν μεγάλα συγκροτήματα.

Πέρα από τα θέματα των μονάδων IPTV στο HeadEnd (επίγεια, δορυφορικά, εσωτερικά προγράμματα, αλλά και η εντελώς νέα μονάδα HD σε IPTV stream), εξετάσαμε τις απαιτήσεις ενός τέτοιου συστήματος από το Ethernet δίκτυο διανομής, τις διαφορετικές επιλογές τοπολογίας ανάλογα με την διαμόρφωση των χώρων του ξενοδοχείου, έως τις διαφορετικές προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν το κεντρικό και τα περιφερειακά δικτυακά switch (IGMP, queries κλπ).

Μέσα στη θεματολογία του IPTV είδαμε και όλες τις πρόσθετες υπηρεσίες που ζητά ένα ξενοδοχείο από ένα τέτοιο δίκτυο, από τις πολύ απλές (welcome message, view bill κλπ), μέχρι το VoD και την παράλληλη μεταφορά όλων των υπηρεσιών πέρα από την τηλεόραση: στο laptop, το tablet, το smartphone.

Χρησιμοποιώντας το demo kit της Entertainment Solutions που είχαμε στη διάθεση μας, είδαμε με όλες τις λεπτομέρειες τις υπηρεσίες που απολαμβάνει ένας επισκέπτης στο ξενοδοχείο, ενώ μελετήσαμε και το πρόγραμμα διαχείρισης του συστήματος, με τις απίστευτες ευκολίες που προσφέρει στο manager του ξενοδοχείου ώστε να επιλέξει και να παραμετροποιήσει όλες τις υπηρεσίες που θέλει να παρέχει στους πελάτες του.

Β. Η δεύτερη ημερίδα την Κυριακή 11/5/2014 ήταν αφιερωμένη στις εγκαταστάσεις ψηφιακών αναμεταδοτών – Gap Fillers και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για την αναμετάδοση των ψηφιακών καναλιών.

Είδαμε τους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε μια σωστή ψηφιακή αναμετάδοση με ψηφιακούς μεταλλάκτες, αναγεννητές σήματος, Echo Cancellers ή δορυφορική λήψη από τις 3ο ανατολικά.
Αναλύσαμε την ανάγκη για την εκπομπή όλων των Gap Fillers στις επίσημες συχνότητες του κάθε allotment, επομένως είδαμε με λεπτομέρειες ποιες τεχνολογίες εξυπηρετούν αυτή την ανάγκη και είναι σύννομες με τις επίσημες αποφάσεις.
Τέλος σταθήκαμε αρκετά στην τεχνολογία συγχρονισμού με GPS σε κάθε SFN, είδαμε την επίδραση της τιμές του Guard Interval στις αποστάσεις των πομπών μεταξύ τους και σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος αυτός ο συγχρονισμός στα μικρά Gap Fillers.

Εξετάσαμε τους διαφορετικούς τρόπους πολύπλεξης των εξόδων των μονάδων επεξεργασίας στην είσοδο των μονάδων ισχύος, αλλά και μετά από αυτή.

Στη διάρκεια της 2ης ημερίδας είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να δοκιμάσουμε σε πραγματικές συνθήκες τις δυνατότητες των συνδυασμών της IKUSI βασισμένων στις κορυφαίες μονάδες επεξεργασίας της σειράς ClassA (Echo Cancellers, satellite transmodulators, regenerators & converters) με έξοδο από το linear HRA-128, είδαμε όμως και τα νέα linear ισχύος εξόδου 2, 5, 10 & 20 Watt που τροφοδοτούνται από το HRA-128 και προσαρμόζονται στα rack frames SMR-601 σειράς ClassA. Η έξοδος όλων των συστημάτων οδηγήθηκε σε μια ποικιλία από panels και φορτία που είχαμε στο χώρο της ημερίδας, ώστε να παρακολουθήσουμε σε πραγματικό χρόνο όλες τις μεταβολές των ψηφιακών παραμέτρων παράλληλα με τη σταδιακή αύξηση της ισχύος εξόδου ακόμα και πάνω από το όριο της μέγιστης ονομαστικής ισχύος.

Δεν παραλείψαμε βέβαια να δούμε και τις περιοχές κάλυψης από τα 156 Κέντρα Εκπομπής, εξερευνώντας με λεπτομέρειες μέσω του Google Earth τις περιοχές που δεν θα καλυφθούν από το ψηφιακό σήμα.

Τις δύο ημερίδες παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 260 συνάδελφοι και η διάχυτη σε όλους εντύπωση είναι ότι πέτυχαν στο ακέραιο το σκοπό τους.
Το σημαντικότερο ήταν η συζήτηση που ακολουθούσε κάθε τμήμα της παρουσίασης – συζήτηση που έδειξε το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων, ενώ το συνεχές “ζωντανό εργαστήρι” παράλληλα με τις παρουσιάσεις στο θεωρητικό επίπεδο φάνηκε ότι συγκέντρωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των παρισταμένων.

Σε αυτό βοήθησαν και τα δύο κορυφαία όργανα της PROMAX τα HD Ranger+ & HD Ranger2, τα οποία έδειξαν τις απεριόριστες δυνατότητες τους συνδεδεμένα μέσω HDMI σε μεγάλες οθόνες High Definition.

Σε όσους συναδέλφους μας το ζήτησαν, εκδόθηκαν και στάλθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης αυτών των τεχνολογικών ημερίδων.
Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τις ημερίδες στην Πάτρα υπάρχουν στην gallery, στη θέση σεμινάρια, στους φακέλους:

2014-05-10-Athens-MSS & 2014-05-11-Athens-MSS

Οι εισηγήσεις που έδωσαν το έναυσμα για αυτές τις συζητήσεις θα σηκωθούν σύντομα στην περιοχή των τεχνικών της IKUSI Hellas, και μπορείτε να την κατεβάσετε από την ενότητα: αρχεία – σεμινάρια.
Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή των τεχνικών, τα σχετικά αρχεία υπάρχουν και στην ενότητα της ιστοσελίδας μας: Υποστήριξη – Downloads – Σεμινάρια.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας www.ikusi.gr

Για οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη πληροφορία: IKUSI Hellas, 210 9852935, info@ikusi.gr.

{gallery}11669{/gallery} 

 

 

 • MSS Electronics
 • τηλ.: 210-9373008, 2810-256210

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Ekselans EK CAST

  Ekselans EK CAST

  Το EK CAST βελτιώνει την εμπειρία πολυμέσων των φιλοξενούμενων στα δωμάτια του ξενοδοχείου (ή/και νοσοκομείου, γηροκομείου κ.λπ.), επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τόσο το δικό τους περιεχόμενο π...
 • Huayu 0143

  Huayu 0143

  Αν χάλασε το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή σας MAG, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η KAL Electronics έχει τη λύση! Διαθέτει το Huayu 0143, που είναι ένα οικονομικό τηλεχειριστήριο αντικ...
 • Tesla XT850

  Tesla XT850

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
 • D-Link DMS-106XT

  D-Link DMS-106XT

  Απολαύστε αξιόπιστο ενσύρματο Ethernet 10 Gigabit, με πέντε θύρες 2.5 Gigabit, λειτουργία Turbo για ιεράρχηση QoS βάσει θυρών, καθώς και πολύχρωμο φωτισμό LED, που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τα ...
 • Digitalbox 8200 HD FTA

  Digitalbox 8200 HD FTA

  Ένας νέος δέκτης κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία Α.Ε.Β.Ε. Πρόκειται για τον Digitalbox 8200 HD FTA, έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με DVB-S2 tuner που έχει σχεδιαστεί γ...
 • Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Νέο παράθυρο στην πληροφόρηση των επαγγελματιών ψηφιακών λύσεων άνοιξε η Panel TV με τη συμμετοχή της και την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...
 • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U30

  Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U30

  Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
 • Αποκλειστική αντιπροσώπευση της Ekselans από την IDComs

  Αποκλειστική αντιπροσώπευση της Ekselans από την IDComs

  Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία της IDComs για την αποκλειστική αντιπροσώπευση της Ekselans στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της IDComs, ο σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι να εμπλουτίσει τη γ...
 • Octagon Spirit PRO

  Octagon Spirit PRO

  Έφτασε στην Tronix ο νέος Octagon Spirit PRO, ένας IP δέκτης που συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία με την κορυφαία σχεδίαση και προσφέρει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες για μια απαράμιλλη εμπειρία...
 • Η AVM στην MWC 2024

  Η AVM στην MWC 2024

  Στη φετινή MWC στη Βαρκελώνη, η AVM παρουσίασε πρωτοποριακές καινοτομίες και νέα προϊόντα FRITZ! για ισχυρές συνδέσεις. Το FRITZ!Box 5690 Pro για οπτικές ίνες υποστηρίζει επιπλέον σύνδεση DSL κ...
 • TP-Link SG6428X & SG6654X

  TP-Link SG6428X & SG6654X

  Τα SG6428X και SG6654X είναι δύο υψηλής απόδοσης επαγγελματικά switches επιπέδου L3 της TP-Link, τα οποία διαθέτουν πλεονάζουσες μονάδες τροφοδοσίας και προσφέρουν γρήγορες ενσύρματες ταχύτητες 10...
 • devolo Magic 2 WiFi next

  devolo Magic 2 WiFi next

  Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
 • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
 • Sat & Zap, Μάιος 2024

  Sat & Zap, Μάιος 2024

  Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...