Skip to main content
11 Σεπτεμβρίου 2023 13:04

Ελληνικές ταινίες στην ΕΡΤ1

ert1 9ea9d632

Δευτέρα 11/9/2023, στις 20.00: «Ο Καζανόβας»

Κωμωδία, παραγωγής 1963
Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καψάσκης

Σενάριο: Κώστας Νικολαΐδης, Ναπολέων Ελευθερίου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Giovanni Varriano

Μοντάζ: Κώστας Φιλίππου

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Τραγούδια: Γιώργος Μητσάκης

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρθα Καραγιάννη, Ντίνα Τριάντη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Νίκος Φέρμας, Ντόρα Κωστίδου, Κώστας Παπαχρήστος, Ζαννίνο, Γιώργος Λουκάκης, Κώστας Μεντής, Μιρέλλα Τσάρου

Διάρκεια: 76΄

Υπόθεση: Ένας αγαθός χωριάτης, πιστεύοντας πως είναι ο νέος Καζανόβας, καταφθάνει στην Αθήνα για να κατακτήσει τις γυναίκες. Ο ξάδερφός του, αναγνωρίζοντας την αδυναμία του στο γυναικείο φύλο, τον μπλέκει, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, σε μία μεγάλη απάτη.

Τρίτη 12/9/2023, στις 20.00: «Ο άντρας της γυναίκας μου»

Κωμωδία, παραγωγής 1962

Σκηνοθεσία: Ντίμης Δαδήρας

Σενάριο: Γιάννης Μαρής

Φωτογραφία: Τάκης Καλατζής, Δήμος Σακελλαρίου

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου,

Βίκυ Αναστασίου, Κώστας Δούκας, Ράλλης Αγγελίδης, Γιώργος Τζιφός, Ζέτα Αποστόλου, Κώστας Μεντής, Ταϋγέτη

Διάρκεια: 76΄

Υπόθεση: Μία σύζυγος προκειμένου να συνετίσει τον άντρα της, που την απατά επανειλημμένως, του στήνει μία φάρσα.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην ομότιτλη θεατρική επιτυχία των Δ.Κ. Ευαγγελίδη και Γιάννη Μαρή.

Τετάρτη 13/9/2023, στις 20.00: «Έγκλημα στα παρασκήνια»

Αστυνομική ταινία, παραγωγής 1960

Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης

Σενάριο: Γιάννης Μαρής

Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς

Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας

Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Τίτος Βανδής, Μάρω Κοντού, Αλίκη Γεωργούλη, Ζωρζ Σαρή, Γκίκας Μπινιάρης, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Δαμασιώτης, Θανάσης Μυλωνάς, Δήμος Σταρένιος, Σαπφώ Νοταρά, Έφη Μελά, Δημήτρης Νικολαΐδης, Γιώργος Μπέλλος, Βελισσάριος Κοντογιάννης

Διάρκεια: 85΄

Υπόθεση: Μια περιβόητη για τα ερωτικά της σκάνδαλα ηθοποιός, η Ρόζα Δελλή, βρίσκεται μαχαιρωμένη στο καμαρίνι της.

Την υπόθεση αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Μπέκας που καλείται να δώσει τις εξής απαντήσεις: ποιος τη σκότωσε, και πώς έγινε ο φόνος, αφού η πόρτα βρέθηκε κλειδωμένη από μέσα;

Ως ύποπτα φέρονται τρία πρόσωπα: ο ζεν πρεμιέ του θιάσου Χάρης Αποστολίδης που διαπληκτίστηκε μαζί της τη νύχτα του φόνου, ένας άγνωστος που την επισκέφτηκε το ίδιο βράδυ, και η συνάδελφός της Έλενα Παυλίδη που πάντα τη μισούσε. Ο δημοσιογράφος Μακρής, που σκαλίζει την υπόθεση για λογαριασμό της εφημερίδας του, καταφέρνει να βρει την άκρη, βοηθώντας έτσι και τον Μπέκα. Δολοφόνος είναι ο Παύλος Στεφάνου, φίλος και προστάτης της νεκρής, ο οποίος, μετά τον φόνο, έπεσε θύμα εκβιασμού του αγνώστου που την επισκέφθηκε – κι αυτός ο άγνωστος ήταν ο σύζυγός της, ο Μάκης Αγγέλογλου, για τον οποίο όλοι πίστευαν ότι είχε πεθάνει στην Κατοχή – και της Θάλειας Χαλκιά, συναδέλφου της νεκρής.

Η ταινία, που ακολουθεί τη συνταγή των αμερικανικών φιλμ νουάρ, τιμήθηκε με δύο βραβεία στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1960: B΄ Γυναικείου Ρόλου (Ζωρζ Σαρή), Φωτογραφίας (Αριστείδης Καρύδης-Fuchs).

Επίσης, η ταινία προβλήθηκε ως ανεπίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών του 1961.

Είναι η πρώτη ελληνική ταινία που πουλήθηκε για διανομή στην αμερικάνικη αγορά.

Πέμπτη 14/9/2023, στις 20.00: «Εισπράκτωρ 007»

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης, Γιώργος Κατσαμπής

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Βασιλειάδης

Σκηνικά: Πέτρος Καπουράλης

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Κούλης Στολίγκας, Άννα Μαντζουράνη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δημήτρης Νικολαΐδης, Μαρίκα Νέζερ, Σταύρος Ξενίδης, Έφη Οικονόμου, Τάκης Χριστοφορίδης, Αλέκος Κουρής, Δημήτρης Κατσούλης, Βίκυ Παππά, Γιώργος Κωβαίος, Αλίκη Ηλιοπούλου

Διάρκεια: 82΄

Υπόθεση: O Ξενοφών Τσιγγενές, ένας αφελής τύπος που εργάζεται ως εισπράκτορας στην εταιρεία πλαστικών «Κ. Δερβίσης & Σία», σώζει από πυρκαγιά τα αρχεία της εταιρείας. Ανάμεσά τους είναι τα λογιστικά βιβλία αλλά και κάποιες ερωτικές επιστολές. Στα λογιστικά βιβλία εμφαίνεται ότι ο ένας από τους δύο συνεταίρους, ο Κοσμάς, κλέβει τον άλλον συνέταιρο, τον Τέλη, οι δε ερωτικές επιστολές είναι της γυναίκας του Κοσμά, της Λέλας, και απευθύνονται προς τον Τέλη. Κάποια στιγμή, ο Ξενοφών μαθαίνει από την τσιμπημένη μαζί του υπηρέτρια του Κοσμά, τη Βαγγελιώ, ότι σκέφτονται να τον απολύσουν. Αν και δεν γνωρίζει την πραγματική αξία των στοιχείων που έχει στα χέρια του, καταφεύγει στον εκβιασμό. Ο Κοσμάς και ο λογιστής του, αλλά και ο Τέλης με τη Λέλα, προσπαθούν να υπεξαιρέσουν τα στοιχεία, ενώ το αποτέλεσμα είναι να καταλήξουν όλοι στην αστυνομία, όπου και θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Τελικά, ο Ξενοφών θα παντρευτεί τη Βαγγελιώ, παρά τους οδυρμούς της σπιτονοικοκυράς του.

Παρασκευή 15/9/2023, στις 20.00: «Τα 201 καναρίνια»

Κωμωδία, παραγωγής 1964

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου

Σενάριο: Πολύβιος Βασιλειάδης, Νίκος Τσιφόρος

Φωτογραφία: Γρηγόρης Δανάλης

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Μοντάζ: Μεμάς Παπαδάτος

Σκηνικά: Τάσος Ζωγράφος

Παίζουν: Χάρρυ Κλυνν, Έρρικα Μπρόγιερ, Τέλης Ζώτος, Ματίνα Καρρά, Ελένη Χαλκούση, Μαρία Φωκά, Κώστας Δούκας, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Γιάννης Κοντούλης, Αμαλία Λαχανά, Λάζος Τερζάς, Γιώργος Οικονόμου, Φώτης Μεταξόπουλος, Βίκυ Τζινιέρη

Διάρκεια74΄

Υπόθεση: Μια σπουδάστρια Μουσικής, η Λίλα –της οποίας ο θείος έχει καταχραστεί την περιουσία–, δέχεται να παίζει πιάνο για μια ιδιόρρυθμη γεροντοκόρη, τη δεσποινίδα Αριστέα, προσπαθώντας να κάνει τα καναρίνια της δεύτερης να κελαηδήσουν. Με την πάροδο του χρόνου, η Αριστέα αναθυμάται τη δική της νιότη και νιώθει αισθήματα προστασίας για τη Λίλα. Έτσι, αναθέτει στον δικηγόρο της τη διεκδίκηση της περιουσίας της κοπέλας από τον καταχραστή θείο. Όμως, σε κάποια επίσκεψη των φίλων της Λίλας, ο αρραβωνιαστικός της Πάρις βλέπει έκπληκτος μια φωτογραφία του πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός έρωτας της Αριστέας.

Η αναπάντεχη συγκίνηση, όμως, δεν επιτρέπει στην άτυχη γυναίκα να χαρεί την αποκάλυψη κι έτσι πέφτει νεκρή από την ταραχή της. Στη διαθήκη της έχει αφήσει στη Λίλα τα 201 καναρίνια της, αλλά σ’ έναν φθαρμένο καναπέ ανακαλύπτεται κι ένα μεγάλο κομπόδεμα.

Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Χάρρυ Κλυνν.

Σάββατο 16/9/2023, στις 13.00: «Πώς καταντήσαμε Σωτήρη!..»

Κωμωδία, παραγωγής 1972

Σκηνοθεσία: Στέλιος Τατασόπουλος

Σενάριο: Λάζαρος Μοντανάρης

Φωτογραφία: Τάκης Βενετσανάκος

Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς

Διάρκεια87΄

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Νίκος Τσούκας, Μαρίκα Κρεββατά, Ντέπη Γεωργίου, Νίτσα Μαρούδα, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ιάκωβος Ψαρράς, Γιώργος Γαβριηλίδης, Ελπίδα Μπραουδάκη, Νίκος Θηβαίος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Φύριος, Χρήστος Νάτσιος, Γιώργος Οικονόμου, Παναγιώτης Τράικος, Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Γιώργος Παππάς

Υπόθεση: Ένας τίμιος κλητήρας σε εταιρεία, ο Σωτήρης, βρίσκει το πορτοφόλι του αφεντικού του και του το επιστρέφει, κερδίζοντας έτσι μία προαγωγή. Αντί όμως να απολαύσει την ανταμοιβή του, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού όλο του το σόι του ζητάει οικονομικές χάρες.

Σάββατο 16/9/2023, στις 20.45: «Το κορίτσι του λούνα παρκ»

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 1968

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δήμος Σακελλαρίου, Τάκης Καλαντζής

Σκηνικά: Πέτρος Καπουράλης

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λυκούργος Καλλέργης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκος Ρίζος, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαΐτης, Αλίκη Ζαβερδινού, Ντία Αβδή, Τάκης Γκιώκας, Νίκος Τσουκαλάς, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Μπουρνέλης, Γιώργος Καλατζής, Λάμπρος Αχείμαστος, Δημήτρης Μαυρικάκης, Βασίλης Λιόγκαρης, Κώστας Παπανίκος, Στέλλα Νέρη, Τζένη Ρουσσέα

Διάρκεια95΄

Υπόθεση: Ένα φτωχό και καλόκαρδο κορίτσι, η Μαργαρίτα, δουλεύει σ’ ένα λούνα παρκ και ερωτεύεται έναν ευκατάστατο καρδιοχειρουργό, τον Αλέκο, ο οποίος όμως της έχει συστηθεί σαν ένας απλός εργάτης.

Η αγάπη τους είναι μεγάλη, αλλά τα εμπόδια πολλά. Ύστερα από παράκληση του πεθερού του, ο οποίος φυσικά δεν εγκρίνει μια τέτοια σχέση, η Μαργαρίτα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον Αλέκο κι αυτός το ρίχνει στο ποτό.

Εκείνη ακολουθεί ένα ζευγάρι φίλων της, καλλιτεχνών πίστας, οι οποίοι πρόκειται να εμφανιστούν στο Ναύπλιο. Όταν ο Αλέκος μαθαίνει τα καθέκαστα, τρέχει στο Ναύπλιο και τη βρίσκει να τραγουδάει. Η Μαργαρίτα, κατασυγκινημένη, παθαίνει καρδιακές αρρυθμίες, αλλά ο Αλέκος της σώζει τη ζωή και στη συνέχεια την παντρεύεται.

Κυριακή 17/9/2023, στις 13.00: «Η αρχόντισσα της κουζίνας»

Κωμωδία, παραγωγής 1969

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης

Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Βασιλειάδης

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Παίζουν: Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιώργος Κάππης, Γιάννης Φέρμης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Λαυρέντης Διανέλλος, Μάκης Δεμίρης, Σταύρος Ξενίδης, Εύα Φρυδάκη, Γιώργος Γρηγορίου, Γιώργος Μεσσάλας, Μανώλης Δεστούνης, Βασίλης Πλατάκης, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Λευτέρης Σφακιανάκης, Νίκος Σπυριδωνάκος, Αλέκος Πετρίδης, Κώστας Λιακάκος, Ρένα Πασχαλίδου, Πάνος Τέρρης, Χάρης Κεδίκος, Σπύρος Γουριώτης

Διάρκεια84΄

Υπόθεση: Η πρόσχαρη κόρη του ταβερνιάρη της γειτονιάς, η Ασημίνα, κερδίζει ένα διαμέρισμα σ’ έναν διαγωνισμό Μαγειρικής κι έτσι γίνεται η «Αρχόντισσα της κουζίνας».

Αλλά μια κατά τύχη αρχόντισσα οφείλει να ζει σαν πραγματική αρχόντισσα, έτσι η μέχρι πρότινος συνεσταλμένη Ασημίνα βάζει πανιά για τη μεγάλη ζωή. Οι διαφημιστικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και ο ψεύτικος γάμος που έχει συνάψει με τον ηλικιωμένο κύριο Γουστάβο για να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, την απομακρύνουν από τον πατέρα της και από τον μνηστήρα της Θανάση, έναν καλοκάγαθο ηλεκτρολόγο, ο οποίος κάθε Κυριακή κάνει τον διαιτητή ποδοσφαίρου και τρώει το ξύλο της χρονιάς του στα γήπεδα –όχι όμως για πολύ ακόμα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro είναι η τελευταία πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, για επόμενης γενιάς εφαρμογές τηλεόρασης σε χώρους φιλοξενίας. Το διαμορφώσιμο αρθρωτό συμπαγές πλαίσιό του διαθέτει μια σειρ...
 • TP-LINK TL-SG3428XF

  TP-LINK TL-SG3428XF

  Δημιουργήστε και επεκτείνετε το αστραπιαία γρήγορο δίκτυό σας με το TP-Link TL-SG3428XF, ένα πλήρως διαχειριζόμενο Switch επαγγελματικού επιπέδου. Εξοπλίζεται με 4x 10Gbps SFP+ θύρες για συνδεσιμό...
 • Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Καμπάνια 4μήνου της IDComs για το υπόλοιπο του 2023

  Η IDComs, πιστή στην υποστήριξη των συναδέλφων τεχνικών, έχει ξεκινήσει από την 1/9/2023 μία άκρως ενδιαφέρουσα καμπάνια που θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2023, η οποία αφορά στα επαγγελματικά πακέτα ...
 • Nedis WSNWA1210BK

  Nedis WSNWA1210BK

  Δημιουργήστε μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση Wi-Fi στο PC σας ή αναβαθμίστε το σήμα Wi-Fi του φορητού υπολογιστή σας, με τον Wireless AC1200 USB αντάπτορα της Nedis. Υποστηρίζει συχνότητα τόσο 5GH...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full HD και υποστήριξη H.265/HEVC, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με διπλό tuner για να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες θέασης του μέσο...
 • FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  FRITZ!Box – Έξυπνα ρολά στο Smart Home

  Το FRITZ!Box λειτουργεί ως διανομέας Smart Home για τη διαχείριση πολλών συσκευών στο σπίτι σας. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες για έξυπνα χειριστήρια ρολών σε συνδυασμό με το FRITZ!Box για ακόμα ...
 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...