Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 200
TM 746
SECU 163
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18 Μαρτίου 2025 13:34

«Γεύση από Μάλτα με τον Έινσλι» στην ΕΡΤ2

ATOM TX1 AINS WITH MEDITERRANEAN SEAFOOD PLATTER ROB4179 2 db8d767c

Ημερομηνίες μετάδοσης: Από την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Ο Έινσλι Χάριοτ, ένας από τους καλύτερους σεφ της Βρετανίας, βγαίνει από την κουζίνα του και μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Μάλτα. Ακολουθήστε τον Έινσλι καθώς εξερευνά τον πολιτισμό και την κουζίνα αυτού του ιστορικού νησιωτικού παραδείσου, παρακολουθώντας στην ΕΡΤ2 τη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Γεύση από Μάλτα με τον Έινσλι» (Ainsley’s Taste of Malta).
Ειδικότερα, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- τα πέντε επεισόδια της νέας σειράς, από την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής), στις 13:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2024

Ακολουθήστε τον σεφ Έινσλι Χάριοτ στη Μάλτα, καθώς εξερευνά τον πρόσχαρο πολιτισμό και την κουζίνα αυτού του ιστορικού νησιωτικού παραδείσου. Γεμάτος ήλιο, γέλιο και απίστευτο φαγητό, ο Έινσλι αναζητεί τα πιο φρέσκα και ασυνήθιστα υλικά.
Στη συνέχεια, μαγειρεύει πιάτα που αντικατοπτρίζουν το γαστρονομικό κράμα της Μάλτας με τις μεσογειακές και αραβικές επιρροές.
Στην πορεία -σε πέντε λαχταριστά επεισόδια- οι τηλεθεατές απολαμβάνουν τα εκθαμβωτικά αξιοθέατα αυτού του ενδιαφέροντος νησιού, καθώς και νόστιμες συνταγές και ταξιδιωτικές συμβουλές, που τους ταξιδεύουν εντός και εκτός της πεπατημένης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 1ο: «Βαλέτα» (Valletta)

Οι περιπέτειες του Έινσλι στη Μάλτα αρχίζουν από την εκπληκτική πρωτεύουσα Βαλέτα. Περιηγείται στο Μεγάλο Λιμάνι παρέα με τον ιστορικό Λίαμ και ανακαλύπτει την κουλτούρα του καφέ στα σοκάκια της πόλης.
Στον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη μαθαίνει την τέχνη της κωδωνοκρουσίας, προτού δοκιμάσει τα πιάτα του σεφ Τζόναθαν στο εστιατόριό του και παρασκευάσει λουκάνικα με έναν ντόπιο κρεοπώλη.
Και φυσικά, δεν παραλείπει να μαγειρέψει τα δικά του μεσογειακά πιάτα!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 2ο: «Νότια Μάλτα» (South)

Ο Έινσλι εξερευνά το νότιο τμήμα της Μάλτας, αρχίζοντας από το γραφικό ψαρολίμανο Μαρσασλόκ, όπου, με τον ντόπιο ψαρά Τζο, περιηγείται στην εβδομαδιαία ψαραγορά για να ελέγξει την ψαριά της ημέρας.
Στη συνέχεια, κατευθύνεται σ’ έναν κοντινό αμπελώνα για να ακούσει τα πάντα για τα σταφύλια και τα αμπέλια -καμία επίσκεψη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη δίχως μια – δυο γουλιές κρασί!
Μερικοί ντόπιοι μαθαίνουν στον Έινσλι πώς παίζεται το μπότσε πριν πάει να συναντήσει έναν Μαλτέζο αρτοποιό για να μάθει περισσότερα για την ιστορία του παραδοσιακού γλυκίσματος «πουντίνα» και ίσως να δοκιμάσει μια-δυο μπουκιές! Έπειτα απ’ αυτή τη γλυκιά απόλαυση, επισκέπτεται μια φάρμα πατάτας για να δει τι τις κάνει τόσο δημοφιλείς στις εξαγωγές.
Για άλλη μια φορά τα πιάτα του Έινσλι είναι εμπνευσμένα από τους ανθρώπους που συναντά και τα τοπικά φαγητά που δοκιμάζει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 3ο: «Κεντρική Μάλτα» (Central)

Το ταξίδι του Έινσλι συνεχίζεται και σήμερα βρίσκεται στην Κεντρική Μάλτα, όπου αρχίζει την ημέρα του εξερευνώντας τη μαγευτική, αρχαία πόλη της Μντίνα (γνωστή και ως «Σιωπηλή πόλη»). Μετά την περιήγηση στην πόλη, κάνει στάση σ’ ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή ιστορία και μοναδική θέα.
Στη συνέχεια, επισκέπτεται το σπίτι της θρυλικής Μαλτέζας μαγείρισσας Πίπα, η οποία του μαθαίνει πώς να φτιάχνει ένα πιάτο που δεν λείπει από κανένα μαλτέζικο σπίτι.
Ο Έινσλι δοκιμάζει μια νέα δεξιότητα, την τέχνη της υαλουργίας, πριν παρακολουθήσει ένα μάθημα από τον σεφ Καρλ για την παρασκευή της παραδοσιακής «φτίρα».
Η περιπέτειά του στην Κεντρική Μάλτα ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη στο «Crystal Palace», όπου για πάνω από 100 χρόνια σερβίρουν στους πιστούς πελάτες τα διάσημα «παστίτσι», τραγανά σφολιατάκια με πλούσια γέμιση.
Ο Έινσλι μαγειρεύει λαχταριστά πιάτα, εμπνευσμένα από τα ταξίδια του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 25 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 4ο: «Βόρεια Μάλτα» (North)

Στα βόρεια της Μάλτας, η περιπέτεια του Έινσλι τον οδηγεί στο Μονοπάτι Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σέμσιγια, όπου συναντά τον Κιθ για τροφοσυλλογή. Επισκέπτεται έναν ελαιώνα που ανήκει στον «νονό» του μαλτέζικου ελαιόλαδου, τον Σαμ Κρεμόνα, για να μάθει πώς αναζωογόνησε τα γηγενή ελαιόδεντρα και τι κάνει το λάδι τους ξεχωριστό.
Πάντα πρόθυμος να μάθει καινούργια πράγματα, ο Έινσλι ανεβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι για να τεστάρει την ισορροπία του και να εξερευνήσει την όμορφη ακτογραμμή. Επισκέπτεται την οικία Ντιάκονο, όπου του σερβίρουν το εθνικό πιάτο της Μάλτας.
Με μια επίσκεψη στο αγρόκτημα του Σον, ο Έινσλι παίρνει μια γεύση από μαλτέζικες φράουλες και μαθαίνει γιατί είναι τόσο δημοφιλείς. Τα πιάτα του αντικατοπτρίζουν τις περιπέτειές του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 5ο (τελευταίο): «Γκόζο» (Gozo) 

Ο Έινσλι ταξιδεύει στο ειδυλλιακό νησί Γκόζο για να ολοκληρώσει το ταξίδι του, αρχίζοντας μ’ ένα γραφικό πικ νικ γεμάτο γεύσεις της Μάλτας, που του προσφέρει η Άννα.
Στη συνέχεια, επισκέπτεται μια φάρμα για ν’ ανακαλύψει πώς παρασκευάζεται το μαλτέζικο τυρί και δοκιμάζει να βοηθήσει στο άρμεγμα.
Μυείται, επίσης, στην τέχνη της κατασκευής δαντέλας, για την οποία φημίζεται το Γκόζο, που είναι γνωστή για τα περίτεχνα και πανέμορφα σχέδιά της.
Ο σεφ Τρέβορ αποκαλύπτει στον Έινλσι τα μυστικά της συνταγής για Μοσχάρι Μπρατζιόλι, καθώς και τον λόγο που πήρε αυτό το όνομα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Wi-Tek WI-AP718M(V2)
Το WI-AP718M(V2) της Wi-Tek είναι ένα ισχυρό Wi-Fi Mesh Access Point, κατάλληλο για όσους χρειάζονται αξιόπιστη και γρήγορη κάλυψη Wi-Fi σε μεγάλους χώρους, με ευκολία στη διαχείριση και επεκτασιμότ…
MAXHUB XBoard V7
Η MAXHUB επανέρχεται δυναμικά, παρουσιάζοντας τη νέα, απόλυτα αναβαθμισμένη σειρά Interactive Flat Panels (IFPs), XBoard V7. Πρόκειται για την πιο προηγμένη πλατφόρμα συνεργασίας της εταιρείας, που…
EDISION ομοαξονικά καλώδια RG6
Η νέα σειρά ομοαξονικών καλωδίων της EDISION σάς προσφέρει μια εξαιρετική ομάδα κωδικών ομοαξονικού τύπου RG6, σε διάφορες έτοιμες ποσότητες, με νέα τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, για να…
TP-Link EAP613
Το EAP613 της TP-Link είναι ένα AX1800 Access Point οροφής με Wi-Fi 6 υψηλής απόδοσης, που επιτρέπει σε περισσότερες συνδεδεμένες συσκευές να μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερες ταχύτητες, μικρότερη…
Πολυδιακόπτες Stand Alone & Cascade της IKUSI by FAGOR
Μία εξαιρετική σειρά πολυδιακοπτών από την IKUSI by FAGOR περιλαμβάνει μοντέλα Stand Alone και Cascade multiswitch για διανομή Sat-IF+Ter σε εγκαταστάσεις κάθε μεγέθους με δυνατότητα επεκτάσεων ανάλ…
Wi-TekWI-POL5800-08
Το WI-POL5800-08 της Wi-Tek είναι ένα υψηλής απόδοσης τερματικό οπτικής γραμμής GPON για λύσεις POL. Αποτελεί τον πυρήνα των πλήρως οπτικών λύσεων για την εξέλιξη των δικτύων επόμενης γενιάς. Παρέχε…
Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής γραμμής L1x112
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, μετά τους ενισχυτές κεραίας θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών γραμμής. Οι ενισχυτές γραμμής διατίθενται σε τέσσερις κατηγορίες. Ο κάθε ένας έχει…
PROMAX ATLaS NG
Έχει προστεθεί μία τέταρτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για το πεδιόμετρο - ναυαρχίδα PROMAX ATLaS NG. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Promax ATLaS NG - Εκπαιδ…
EDISION CAM-100
Νέος κεντρικός ενισχυτής από την EDISION, με σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και υψηλή αισθητική! Πρόκειται για το μοντέλο CAM-100, έναν ενισχυτή επίγειων ψηφιακών καναλιών DVB-T/T2, για μεγάλες εγκ…
TP-Link EAP653
Το EAP653 είναι ένα AX3000 Access Point οροφής με συμπαγή σχεδιασμό, ιδανικό για επαγγελματικά σενάρια που απαιτούν υψηλή απόδοση, όπως ξενοδοχεία, γραφεία, εμπορικά πολυκαταστήματα, αίθουσες συσκέψ…
Audien DAMP5
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου ενισχυτή Hi-Fi, Audien DAMP5. Πρόκειται για έναν ψηφιακό ενισχυτή υψηλής απόδοσης (CLASS D), με τεχνολογία DAC. Διαθέτει πανέμορφο σχεδια…
Έτοιμα επαγγελματικά πακέτα IKUSI IKUGaF και IDComs Linear
Η αναμετάδοση των επίγειων τηλεοπτικών προγραμμάτων αποτελεί για την Ελλάδα ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για αρκετές περιοχές, οι οποίες έχουν ονομαστεί «λευκές περιοχές» λόγω αδυναμίας λήψης κυ…

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2025
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2025 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report”. Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδι…
Wi-Fi & AI
Η εποχή που ζούμε περιλαμβάνει έναν εξαιρετικά συνδεδεμένο κόσμο, έναν κόσμο που εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από τις ασύρματες τεχνολογίες για ευκολία και κινητικότητα. Το σημερινό Wi-Fi έχει ε…
EDISION Κεντρικός Ενισχυτής CAM-300
Ένας νέος κεντρικός ενισχυτής της EDISION κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, προσαρμοσμένος στις σύγχρονες ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί από την απόδοση του φάσματος των 700MHz στην κινητή τη…
Audien DJ-1001UFB
Ένα νέο σύστημα ήχου επαγγελματικών προδιαγραφών κυκλοφόρησε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το Audien DJ-1001UFB, μία κονσόλα - μίκτης DJ 5x καναλιών, με πολλαπλές δυνατότητες σύνδεσης…
Sat & Zap, Ιούνιος 2025
Γερμανικό το ενδιαφέρον αυτόν τον μήνα με τα νέα ελεύθερα κανάλια της Wedo, που όμως υποπτευόμαστε ότι θα κλειδώσουν σύντομα. Ενδιαφέροντα και τα αγγλικά μουσικά κανάλια της Now στις 28.2 Ανατολικά…
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.