Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 180
techmail
SECURITY REPORT 142
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 Σεπτεμβρίου 2023 08:03

«Η επιστήμη κατά της τρομοκρατίας», ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F09%252FUntitled 1 Recovered 8

Ημερομηνίες μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023
έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:00

Τηνέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Η επιστήμη κατά της τρομοκρατίας» (Science vs Terrorism), που εισέρχεται στα μυστικά εργαστήρια όσων προσφέρουν τις δεξιότητές τους για την προστασία του κόσμου, θα παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, καθημερινά από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023στις 21:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων, παραγωγής Γαλλίας 2019

Τα τελευταία δύο χρόνια ερευνητές στα Μαθηματικά, στην εικονική πραγματικότητα, στη Χημεία, στη Φυσική, στην Πληροφορική ή στη Μηχανολογία, θέτουν νέα όρια στους κλάδους τους.

Σκοπός τους είναι ν’ αναπτύξουν πιο ακριβή ανάλυση δεδομένων και να ενεργοποιήσουν πιο αποτελεσματικές αντιδράσεις κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Συνεργαζόμενοι στενά με δημόσιους φορείς λήψης αποφάσεων και φορείς ασφαλείας, αναπτύσσουν και σχεδιάζουν μια σειρά τεχνολογιών αιχμής με σκοπό να σώσουν ζωές.

Υπάρχουν εξελιγμένοι αλγόριθμοι για τον εντοπισμό υπόπτων, οσφρητικό DNA, κατασκοπευτικά μίνι ντρόουν, νέα υφάσματα ή υλικά.

Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Η σειρά εισέρχεται στα μυστικά εργαστήρια όσων προσφέρουν τις δεξιότητές τους για την προστασία του κόσμου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 1ο: «Ρομποτική» (Robotics)
Robotics 5

Τα έθνη του κόσμου αντιμετωπίζουν μια νέα πραγματικότητα: την κλιμάκωση της τρομοκρατίας. Έχουν παγιδευτεί σε μια άνιση μάχη ενάντια σ’ έναν εχθρό αποφασισμένο να τα αποσταθεροποιήσει.
Σε μια εποχή κατά την οποία διεθνείς τρομοκράτες διατίθενται να πεθάνουν σε επιθέσεις ενάντια σε πολίτες και στρατιωτικούς στόχους, η αποφυγή απώλειας ζωών είναι η πρώτη προτεραιότητα.
Και νέοι, τεχνολογικοί σύμμαχοι ίσως αποδειχθούν απαραίτητοι: τα ρομπότ.Μιμούνται τις ανθρώπινες αισθήσεις, εντοπίζουν απειλές χωρίς να ανιχνευτούν, διευκολύνουν τις δυνάμεις αντίδρασης και τις προστατεύουν από κινδύνους σε ακραίες καταστάσεις. Αυτές είναι μερικές από τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Ρομποτική.
Επιστήμονες, μηχανικοί και κατασκευαστές συνεργάζονται με τις παγκόσμιες ένοπλες δυνάμεις για να αναπτύξουν ρομποτικά συστήματα για χώρες που δέχονται τρομοκρατικές απειλές.
Μέχρι πού θα φτάσει, όμως, η Ρομποτική για να ελαχιστοποιήσει την απώλεια ζωών;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 2ο: «Ψηφιακά δεδομένα» (Digital Data)
Digital Data 3

Με την έλευση και την άνοδο της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου άλλαξε ο παγκόσμιος πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία. Οι ευκαιριακές και εξαιρετικά ευέλικτες ομάδες εξτρεμιστών αντιλήφθηκαν γρήγορα τις δυνατότητες του κυβερνοχώρου και τα ψηφιακά εργαλεία αύξησαν την ικανότητά τους να σπείρουν τον φόβο.
Τώρα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να διαδώσουν την προπαγάνδα τους, να επικοινωνούν και να στρατολογούν διαδικτυακά.
Αύριο, ίσως καταφέρουν να εξαπολύσουν μια ευρείας κλίμακας επίθεση στον κυβερνοχώρο, ένα είδος ψηφιακής 11ης Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, η εποχή της ψηφιακής και τεχνητής νοημοσύνης δίνει ελπίδα και στις χώρες που εμπλέκονται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Μηχανικοί υπολογιστών, εταιρείες ασφαλείας και επιστήμονες συνεργάζονται τώρα στενά με τις αστυνομικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Τους εφοδίασαν με νέα όπλα, νέα μέσα έρευνας και παρακολούθησης.
Είτε πρόκειται για τον πραγματικό κόσμο είτε για τον απεριόριστο κόσμο του κυβερνοχώρου, ένας αόρατος πόλεμος διεξάγεται μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και των τρομοκρατικών ομάδων.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο 3ο: «Βιοτρομοκρατία» (Bioterrorism)
Bioterrorism 1

Τον περασμένο αιώνα, η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών και μια πολιτική αποτροπής οδήγησαν στη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής: πυρηνικές βόμβες, χημικούς και βιολογικούς παράγοντες.
Η χρήση και η ανάπτυξή τους διέπονται από διεθνείς συμβάσεις. Ομαδοποιούνται με το ακρωνύμιο CBRN, «χημική, βιολογική, ραδιολογική και πυρηνική» και αυτά τα αντισυμβατικά, συχνά αόρατα όπλα τροφοδοτούν τους χειρότερους φόβους μας και θα μπορούσαν κάλλιστα να σημαδέψουν την έλευση μιας νέας εποχής παγκόσμιας τρομοκρατίας: αυτή της μαζικής αποσταθεροποίησης.
Για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής, η διεθνής κοινότητα προετοιμάζεται και οι επιστήμονες του κόσμου έχουν ξεκινήσει δράση. Ερευνητές, κατασκευαστές και στρατοί… συνεργάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας για τον εντοπισμό, την αναγνώριση, απολύμανση και εξουδετέρωση των πιο τοξικών παραγόντων.
Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από την υπερτρομοκρατία. Αυτή η επίφοβη κατάσταση έχει πυροδοτήσει έναν αγώνα για όλο και πιο καταστρεπτικά όπλα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:00
Eπεισόδιο4ο (τελευταίο): «Στρατιώτες του μέλλοντος» (Soldier of the Future)
Soldier of the Future 3

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, άλλαξε ριζικά ο τρόπος με τον οποίο δρουν οι τρομοκρατικές ομάδες. Ο νέος τους στόχος είναι να σκοτώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες πριν έρθουν σε άμεση αντιπαράθεση με την αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το νέο δόγμα, οι μονάδες που είναι επιφορτισμένες με την εξουδετέρωση των τρομοκρατών αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον δικό τους τρόπο δράσης.
Πλέον, πρέπει να δρουν πιο γρήγορα και με λιγότερες πληροφορίες, επειδή ο εχθρός είναι εμπειροπόλεμος, καλά εξοπλισμένος και έτοιμος να πεθάνει σε σφοδρή μάχη.
Επιστήμονες και ερευνητές ανά τον κόσμο εργάζονται ακατάπαυστα για την ανάπτυξη νέων εξοπλισμών, ώστε να βοηθήσουν αυτές τις μονάδες, δίνοντάς τους το πλεονέκτημα να στοχεύουν με μεγαλύτερη ακρίβεια, να βλέπουν πιο μακριά, να ακούνε πιο καθαρά, να κινούνται πιο γρήγορα και να έχουν μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή.
Οι εφευρέσεις τους ενισχύουν τις αισθήσεις των στρατιωτών και αυξάνουν τις ικανότητές τους στις επιχειρήσεις. Εμπνέονται από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στους κλάδους της Οπτικής, της Βαλλιστικής και της Ιατρικής, αλλά και από τη φύση και την ανθρώπινη φαντασία. Μήπως στο μέλλον θα μετατρέψουν τους στρατιώτες μας σε ανθρώπους-ρομπότ, βγαλμένους από ταινία επιστημονικής φαντασίας;

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. HDMI Mod...
 • HDMI Modulators

  HDMI Modulators

  Η διανομή τηλεοπτικού σήματος είναι ένας τομέας της τεχνολογίας που έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο και συνεχίζει να εξελίσσεται στις μέρες μας, με τεράστιο εύρος εφαρμογών που συναντάμε κυρίως σε χ...
 • Infomir MAG544 & MAG544w3

  Infomir MAG544 & MAG544w3

  Τα πιο πρόσφατα μοντέλα της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών MAG της Infomir, πέρασαν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης για να τα δοκιμάσουμε και να τα παρουσιάσουμε αυτό τον μήν...