Νέο περιφερειακό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιων Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών CIRCOM αποτελεί από την 1η Ιανουαρίου η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100. Το αίτημα για την ένταξη είχε υποβληθεί τον Φεβρουάριο 2020 και η αποδοχή επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου.

«Είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που σηματοδοτεί το σχεδιασμό της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ, να αποκτήσουν τα δημοτικά ΜΜΕ εξωστρέφεια στην πράξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, Μηνάς Σαμαντζίδης. «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία εκπαίδευσης στο προσωπικό γιατί μέσα από αυτήν θα βελτιώσουμε την ποιότητα της εργασίας, θέλουμε να ανταλλάξουμε προγράμματα γιατί μέσα από αυτές τις ανταλλαγές θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε και να δώσουμε εμπειρίες, να διευρύνουμε τις οπτικές αντίληψης των πραγμάτων και να βελτιώσουμε το πρόγραμμά μας», πρόσθεσε.

Η ένταξη στο δίκτυο δίνει τη δυνατότητα στην TV100 να αντλήσει πρωτογενές υλικό (ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, εκπομπές ποικίλης θεματολογίας) αλλά και να μοιραστεί με τα τηλεοπτικά δίκτυα των περιφερειών της Ευρώπης την οπτική της στα καίρια θέματα που αφορούν τη γηραιά ήπειρο, από το μεταναστευτικό και το ενεργειακό μέχρι την ιστορία και τον πολιτισμό.

Επίσης, δίνει την ευκαιρία για συμπαραγωγές, για άντληση τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης του προσωπικού σε νέες τεχνολογίες κ.ά.

Πηγή: insider.gr