Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 182
page0001 1
SECURITY REPORT 145
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 Οκτωβρίου 2014 16:29

Νέο δικαστήριο για το ALTER

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F04%252F447ca4cbe3b17ad44783a9f3ea1c5b7e XL

Σχετικά με το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για το ALTER της 11ης Ιουνίου 2014 και της προσεχούς Τετάρτης, 08 Οκτωβρίου 2014. Επειδή γράφτηκαν διάφορα άσχετα, ακόμα και σε σοβαρά μέσα, για το ¨δικαστήριο του ALTER¨ της Τετάρτης 11/06/2014, και επειδή έχω παρακολουθήσει την ιστορία από κοντά καθ’ όλη την εξέλιξή της, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η εξής…

Σχετικά με το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για το ALTER της 11ης Ιουνίου 2014 και της προσεχούς Τετάρτης, 08 Οκτωβρίου 2014

του Δημήτρη Παπαδημητρίου, δημοσιογράφου, πρώην εργαζόμενου στον Τ/Σ ALTER

Επειδή γράφτηκαν διάφορα άσχετα, ακόμα και σε σοβαρά μέσα, για το ¨δικαστήριο του ALTER¨ της Τετάρτης 11/06/2014, και επειδή έχω παρακολουθήσει την ιστορία από κοντά καθ’ όλη την εξέλιξή της, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η εξής:

Η ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Η εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια του ALTER, έχει πτωχεύσει με τελεσίδικη δικαστική απόφαση και εδώ και περισσότερο από μισό χρόνο βρίσκεται σε διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι πιστωτές της. Πριν από περίπου έξι μήνες, 12 πρώην εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού, με κύριο επιχείρημα ότι όσο περνάει ο καιρός χωρίς να λειτουργεί, απαξιώνεται η αξία του, κατέθεσαν στο δικαστήριο αίτηση επαναλειτουργίας του για έξι μήνες. Αιτήθηκαν μάλιστα, η διαχείριση να αποδοθεί όχι στο σύνδικο της πτώχευσης ή στους εργαζόμενους, αλλά στον οφειλέτη, δηλαδή την εταιρία, δηλαδή ουσιαστικά το Γιώργο Κουρή (ο οποίος μαζί με το γιο του Ανδρέα, έχει την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών)! Εντελώς συμπτωματικά μάλιστα, άσχετος με την υπόθεση και άγνωστος μέχρι πρότινος επιχειρηματίας με δική του πρωτοβουλία, τους ¨πλησίασε και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του¨, όπως αναφέρεται στο αίτημα τους, και ¨διαβλέποντας τις σοβαρές πιθανότητες εξεύρεσης επενδυτών¨ (τόσο καιρό δεν πλησίαζε ούτε σκύλος και θα βρεθεί τώρα επενδυτής, για την πτωχευμένη εταιρία που ήδη έχει αρχίσει και εκποιείται!),… ¨διατέθηκε να παράσχει κεφάλαιο 100.000€ – 250.000 €¨! Προφανώς, πρόκειται για απόγονο του καλού Σαμαρείτη, γιατί από αυτά τα χρήματα όχι κέρδος δεν έχει να περιμένει, αλλά ούτε καν θα του επιστραφούν πλήρως, καθώς όπως προβλέπεται στο σχέδιο επαναλειτουργίας που συνοδεύει την αίτηση, στην καλύτερη περίπτωση θα αποσβεστεί μέχρι και το 90% του κεφαλαίου (¨μηνιαίες καταβολές, που δε θα υπερβαίνουν το 15% του κεφαλαίου που θα διαθέσει¨ x 6 μήνες επαναλειτουργίας= 90% του κεφαλαίου max), ενώ ¨σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος, αποδέχεται να απολέσει πλήρως το κεφάλαιο αυτό, παραιτούμενος από σήμερα κάθε σχετικής αξίωσής του¨! Υπάρχει δηλαδή, ένας επιχειρηματίας, που προτίθεται να διαθέσει χρόνο, ενέργεια και κυρίως χρήμα, ενώ δε φαίνεται να αποβλέπει σε κάποιο κέρδος από τις ενέργειές του! Το έχει ξανακούσει κανένας αυτό;.. Μα, τέτοια ψυχάρα!..

Επίσης, συμπτωματικά προφανώς, ο Γ. Κουρής δέχεται να παραχωρήσει άνευ ανταλλάγματος για την περίοδο της επαναλειτουργίας κτίριο της ιδιοκτησίας του, υπό τον όρο ότι ¨αν εν τέλει με οποιοδήποτε τρόπο επιβιώσει η πτωχή εταιρία, θα έχει την υποχρέωση να συνάψει δωδεκαετή μίσθωση του κτιρίου με όρους που θα συμφωνηθούν¨ και αυτό το λένε ¨άνευ ανταλλάγματος¨! Δε χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός φυσικός, για να καταλάβει ότι πρόκειται για μία πρόταση εντελώς αόριστη, η εφαρμογή της οποίας δε διασφαλίζει με κανένα τρόπο τα συμφέροντα της εταιρίας, αφού αυτή υποχρεούται σε 12ετή δέσμευση με άγνωστους όρους, που ΘΑ της επιβληθούν σε μελλοντικό χρόνο, προς όφελος του επιχειρηματία, που όχι μόνο δεν αποζημιώνει, καλύπτοντας έστω ένα μέρος της οφειλής, τους εργαζόμενους και τους υπόλοιπους πιστωτές της εταιρίας του, αλλά επιπλέον θα ωφεληθεί, νοικιάζοντας το αδιάθετο επί σειρά ετών τεράστιο κτίριο του.

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Με λίγα λόγια δηλαδή, το δικαστήριο θα εξετάσει μία αίτηση, όπου 12 εργαζόμενοι εκπροσωπούν την εταιρία (!), καθώς υποβάλουν πρόταση για λογαριασμό της (!) και υπόσχονται διάφορα, επίσης για λογαριασμό της (!), χωρίς κανένας όμως, από τους μετόχους της να δεσμεύεται δια της υπογραφής του σε κάποιο επισυναπτόμενο έγγραφο όχι ότι θα υλοποιήσει τις (τζάμπα, γιατί από αυτές δεν προκύπτει καμία υποχρέωση) υποσχέσεις των 12 ουσιαστικά ¨μπροστινών¨ της, αλλά ούτε καν ότι συναινεί. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται σε παροχή εργασίας άμεσα σε 120 πρώην εργαζόμενους του καναλιού και σε τουλάχιστον άλλους 180 στη συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να βρει η αίτηση τους λαϊκό έρεισμα, ώστε να ¨νομιμοποιηθεί¨ το παράλογο και απαράδεκτο αίτημα τους και να διασπαστούν οι πρώην εργαζόμενοι, που επιμένουν ¨τα δεδουλευμένα μας ή πτώχευση¨.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ονομάζει το Γ. Κουρή ως τον άνθρωπο που εκτιμά ότι κρύβεται πίσω από την ¨πρωτοβουλία¨ των εργαζόμενων. Εντύπωση προκαλεί βέβαια, πώς βρέθηκαν έστω αυτοί οι ούτε πενήντα που υποστηρίζουν την αίτηση και εμπιστεύονται το Γ. Κουρή!.. Τόσες φορές τους υποσχέθηκε διάφορα πράγματα για να ανοίξει το κανάλι, αυτοί συμφώνησαν με τα χέρια κάτω, ¨κρεμώντας¨ τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, για τους οποίους δεν υπήρχε καμία πρόνοια, και αυτός τους κορόιδευε και εξαφανιζόταν, αφήνοντάς τους στα κρύα του λουτρού! Δεν προκαλεί και μεγάλη εντύπωση βέβαια, ότι μπροστάρης των 12 είναι ο γνωστός Θ. Χορτάτος, ο οποίος -απ’ ότι φαίνεται τα τελευταία χρόνια, που ηγείται σε διάφορες σχετικές προσπάθειες- έχει υψηλές φιλοδοξίες να ανελιχθεί γρήγορα και από ένας από όλους τους τεχνικούς του καναλιού να γίνει παράγοντας. Το να είναι κανείς φιλόδοξος δεν είναι βέβαια κακό, αλλά όταν το κυνηγάει εις βάρος άλλων;.. Από τον καιρό της επίσχεσης ήταν -κατά δήλωσή του- σε συχνή επαφή με το Γ. Κουρή, με τον οποίο έπιναν καφέ και τα έλεγαν, για να βρεθεί λύση, και έτσι πριν από ενάμισι χρόνο ηγήθηκε απεργοσπαστικής κίνησης, που αν υλοποιούνταν, δεν πάει το μυαλό σας ποιος θα ωφελούνταν! Να το πάρει το ποτάμι; Ονόματα δε λέμε, σπίτια δε χαλάμε (ακόμα), αλλά ήταν το ίδιο πρόσωπο που θα ωφελούνταν και από όλες τις άλλες πρωτοβουλίες του. Μεγάλος ο γρίφος…

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ της 11ης Ιουνίου

206 πρώην εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται –όπως και σε όλους τους άλλους, βέβαια- ποσά δεκάδων χιλιάδων €, εκπροσωπούμενοι από το δικηγόρο Ν. Μπούρμπο κατέθεσαν πριν από πέντε μήνες κύρια παρέμβαση, δηλαδή ένα υπόμνημα, όπου αναφέρουν για ποιους λόγους ζητούν να απορριφθεί το αίτημα των 12 και το αρμόδιο δικαστήριο όρισε ως ημερομηνία συζήτησης της παρέμβασής τους την 8η Οκτωβρίου. Έτσι στο δικαστήριο της περασμένης Τετάρτης, 11ης Ιουνίου, η ομάδα αυτή των 206 αιτήθηκε το αυτονόητο, δηλαδή να αναβάλει την εξέταση της αίτησης των 12 για τις 8 Οκτωβρίου, ώστε να αποφευχθεί το παράλογο να δικαστεί δύο φορές η ίδια υπόθεση. Με το αίτημα αυτό συντάχθηκαν δια των δικηγόρων τους και οι Ενώσεις των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ), των τεχνικών (ΕΤΙΤΑ) και των διοικητικών υπαλλήλων (ΕΠΗΕΑ), εκπροσωπώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πρώην εργαζόμενων του τηλεοπτικού σταθμού, δηλαδή περίπου 450 άτομα, έναντι περίπου 50, που υποστηρίζουν το αίτημα των 12, οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης. Όταν ήρθε η σειρά της να δικαστεί, περίπου στις 11:00, αφού αντιπαρατέθηκαν οι δικηγόροι, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει άμεσα και ενημέρωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 13:00, αμέσως μετά τη σύσκεψη που θα λάμβανε χώρα κατά το προγραμματισμένο διάλειμμα του. Δύο δικηγόροι όμως, που έφυγαν για λίγο, δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν μέχρι τις 13:00. Η πρόεδρος είπε ότι θα τους περιμένει και έτσι, τελικά περίπου στις 14:45, λίγο πριν το κλείσιμο του δικαστηρίου λόγω της παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας του, ανακοινώθηκε η απόφαση, που έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή της συζήτησης του αιτήματος των 12 για τις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή την προσεχή Τετάρτη.

Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η θέση των πρώην εργαζόμενων συνοπτικά είναι ότι ΚΑΙ η περίοδος της προσωρινής επαναλειτουργίας της επιχείρησης αποτελεί περιουσιακό της στοιχείο, άρα ανήκει με δικαστική απόφαση σ’ αυτούς και στους υπόλοιπους πιστωτές της έναντι των δεδουλευμένων τους και δεν μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν σε κανέναν. Πόσω δε μάλλον, στους υπεύθυνους για τη σημερινή της κατάσταση μεγαλομετόχους της, που ακόμα και τώρα επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά και πάλι, χωρίς πρώτα να αποζημιώσουν κανέναν ούτε κατ’ ελάχιστον, με την προοπτική όμως, αυτοί να αποκομίσουν οικονομικό όφελος από τα πιθανά κέρδη -ειδικά εν μέσω της προσεχούς παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου- και από την πιθανή ενοικίαση του κτιρίου του Γ. Κουρή στην επιχείρηση.

Εάν το αίτημα των 12 γίνει δεκτό, αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του ALTER θα έχουν παρακάμψει τα χρέη και όλες τις υποχρεώσεις τους σε φορείς και ανθρώπους που ζημιώθηκαν και καταστράφηκαν οικονομικά από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, τη λαϊκή βούληση περίπου 450 εργαζόμενων που τάχθηκαν υπέρ της πτώχευσης ως ύστατο μέσο πίεσης προς την επιχείρηση να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους και βέβαια, τις αποφάσεις των αρμοδίων δικαστηρίων που τους δικαίωσαν, τα οποία αποτελούν την τελευταία ελπίδα κάθε αδικημένου.

Εάν κάποιος θέλει να επαναλειτουργήσει τον Τ/Σ και προφανώς να ωφεληθεί από αυτόν, θα πρέπει να προσφέρει τα ανάλογα ανταλλάγματα. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι προτιμότερο να συνεχιστούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες εκποίησης της περιουσίας της εταιρίας, να αποζημιωθούν οι πιστωτές με όποιο ποσό από αυτή τους αναλογεί και να τελειώσει αυτή η ιστορία με τον πιο δίκαιο τρόπο που είναι σήμερα υλοποιήσιμος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Η δίκη που θα γίνει την Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου, είναι καθοριστική και πιθανόν η τελευταία, που αφορά την τύχη του σταθμού. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το κανάλι, που πλέον αποτελεί περιουσιακό μας στοιχείο, χωρίς ανταλλάγματα. Εάν κάποιος το θέλει, θα πρέπει να πληρώσει, για να το επιτρέψουμε. Στις τελευταίες δίκες όμως, η ελάχιστη μειοψηφία που υποστηρίζει το αίτημα των 12 ήταν όλοι εκεί και έφτιαχναν κλίμα, απαιτώντας με επιθετικό τρόπο να δικαιωθούν, ενώ από τους υπόλοιπους ελάχιστοι. Εάν αυτό επαναληφθεί, δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί στους δικαστές (καθώς επηρεάζονται από το ακροατήριο) η εντύπωση ότι αυτοί που θέλουν να ανοίξει τζάμπα είναι οι πολλοί και οι υπόλοιποι οι λίγοι και να επηρεαστεί η κρίση τους και να έχουμε καμιά απίθανη απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι όποιος μπορεί να βρίσκεται στο δικαστήριο, έστω και για λίγο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αμελήσει, γιατί αν η υπόθεση εξελιχθεί αρνητικά, θα του αναλογούν ευθέως σημαντικές ευθύνες και, εάν έχει στοιχειώδη αντίληψη, δε θα μπορεί μετά παρά να αισθάνεται τουλάχιστον κορόιδο.

Την Τετάρτη πάνε να βάλουν τα χέρια τους στην τσέπη μας. Θα τους αφήσουμε;..

http://www.maxomenidimosiografia.blogspot.gr/

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...
 • Τα νέα της Mistral – Ενισχυτές γραμμής: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral – Ενισχυτές γραμμής: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Αρχικά θα πρέπει να διαχωρίσουμε τους ενισχυτές γραμμής από τους ενισχυτές κεντρικής κεραίας. Οι ενισχυτές γραμμής διαφέρουν από τους ενισχυτές κεντρικής κεραίας στο ότι δεν διαθέτουν φίλτρα εισόδ...
 • Emme Esse 83930CE & Engel AM6160G5 /AM6140G5 / AM6162G5

  Emme Esse 83930CE & Engel AM6160G5 /AM6140G5 / AM6162G5

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή προϊόντων που περιλαμβάνει ποικιλία ενισχυτών γραμμής 5G. Πρόκειται για μοντέλα εσωτερικού χώρου που είναι ιδανικά για αδύναμα σήματα κεραίας, ενισχύον...
 • IDComs IKUGaF-T2

  IDComs IKUGaF-T2

  Η δύσκολη λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών σε κάποιες περιοχές είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί με την εγκατάσταση τοπικών αναμεταδοτών, με κάλυψη που δεν θα ενοχλήσει άλλους πομπούς...
 • Devolo WiFi 6 Repeater 3000

  Devolo WiFi 6 Repeater 3000

  Τοποθετήστε το Devolo WiFi 6 Repeater 3000 στην πρίζα, πατήστε το κουμπί και ξεκινήστε να σερφάρετε! Αυτή είναι η υπόσχεση επιτυχίας της devolo: Ισχυρότερο Wi-Fi χωρίς καμία περίπλοκη διαμόρφωση. ...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • D-Link DWM-222

  D-Link DWM-222

  Το 4G LTE USB Adapter DWM-222 είναι ένα φορητό modem της D-Link που σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο internet όπου κι αν βρίσκεστε. Με γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων uplink και downlink, σα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...