Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 513
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2 Νοεμβρίου 2018 12:24

Νίκος Παππάς: Απαντήσεις για το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται

d6d09e72401c588a5c9c8c2432124edf XL 39703085

«Έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο» Σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς επισήμανε ότι «έχουμε ένα τηλεοπτικό τοπίο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το 2014, δηλαδή η πλήρης απουσία δημόσιου τηλεοπτικού φορέα και κανάλια τα οποία δεν είχαν άδειες, είχαν χρέη και διαρκώς επιδεινούμενες εργασιακές σχέσεις…

«Περικοπές συντάξεων δεν θα γίνουν» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό, News 24/7. Συγκεκριμένα είπε ότι «μιλάμε για ακύρωση του μέτρου. Είναι ένα μέτρο το οποίο φαίνεται από την πορεία του ΕΦΚΑ ότι δεν χρειάζεται, και νομίζω ότι και όλοι πρέπει να προσαρμόσουν και την πολιτική τους τακτική με βάση αυτό το δεδομένο, ότι περικοπές δεν θα γίνουν».

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στην συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. «Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τα παιδιαρίσματα και να δηλώσει από τώρα ότι όταν θα γίνει η ψηφοφορία για την αλλαγή του άρθρου 86 θα είναι η Νέα Δημοκρατία μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας και θα υπερψηφίσει την αλλαγή. Πολύ απλά μπορεί δια της πρακτικής του να διαψεύσει αυτό που εμείς λέμε, που έχουμε καταλήξει και είναι πασιφανές, ότι ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί προσχήματα για να αποστεί των θεσμικών του υποχρεώσεων, της συμμετοχής δηλαδή στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος».

Επισήμανε μάλιστα ότι «ο λαός μάς κατέστησε πλειοψηφία στη Βουλή κι ως πλειοψηφία οφείλουμε να προκρίνουμε τις αλλαγές που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να συμβούν. Ο κ. Μητσοτάκης αυτήν την στιγμή επιλέγει να μην είναι συμβατός με τον θεσμικό του ρόλο, όπως το κάνει σε κάθε ευκαιρία, κι ο μόνος και απλός τρόπος για να αποδείξει ότι εμείς κακώς λέμε αυτό που λέμε είναι να πει από σήμερα ότι όταν θα έρθει το άρθρο 86 προς ψηφοφορία σε αυτήν την Βουλή η Νέα Δημοκρατία με τους βουλευτές της θα είναι μέσα και θα υπερψηφίσει την αναθεώρηση. Ο κ. Μητσοτάκης αυτήν την στιγμή μπορεί ως πολιτειακός παράγοντας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδείξει ότι θα συμβάλλει και δεν ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση που έκανε το 2016 (για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών)».

Αναφερόμενος στο άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16» ωστόσο προσέθεσε: «Εμείς ανοίγουμε το διάλογο, λέμε ότι δεν υπάρχουν κάποια άρθρα για τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα συναινέσουμε στην αλλαγή τους και προφανώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο βασικός καημός της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι «υπάρχει πλειοψηφία για να εγκριθούν ως αναθεωρητέα αρκετά άρθρα και θα γίνει και μια εξαντλητική συζήτηση όπως προβλέπει ο κανονισμός».

Όσον αφορά πληροφορίες σχετικά με αναδρομική ισχύ του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «διατηρώ αμφιβολίες κατά πόσο θα μπορούσε να ισχύσει και να διατυπωθεί αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Για το θέμα της τοποθέτησης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, έπειτα από την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, ο κ. Παππάς σχολίασε ότι «ο κ. Σημίτης είχε μια 8ετή θητεία με τα θετικά και τα αρνητικά της, αλλά εδώ επανειλημμένα τέτοιου τύπου γεγονότα και συμβάντα και δεν δικαιούται να μην τοποθετείται δημόσια. Νομίζω οφείλει να το κάνει όπως οφείλουν όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί για τις κρίσιμες στιγμές της διακυβέρνησής τους».

Ταυτόχρονα, απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι «αν κοιτάξει κανείς προς τα πίσω θα αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού δει ότι Ανώτατα Δικαστήρια ακύρωσαν δικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτό που “εργαλειοποιείται” είναι η δήλωση του Παύλου Πολλάκη, η οποία ερμηνεύεται κατά το δοκούν».

«Έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο»

Σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς επισήμανε ότι «έχουμε ένα τηλεοπτικό τοπίο το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το 2014, δηλαδή η πλήρης απουσία δημόσιου τηλεοπτικού φορέα και κανάλια τα οποία δεν είχαν άδειες, είχαν χρέη και διαρκώς επιδεινούμενες εργασιακές σχέσεις και απασχόληση. Έχουμε μπει σε μια φάση που έχουν αδειοδοτηθεί οι πανελλαδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, υπάρχει ραδιοτηλεοπτικός φορέας που κάνει πολύ σοβαρά βήματα, βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση από τότε που άνοιξε. Κι οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο με το οποίο λειτουργούν. Πλέον έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να επενδύσουν στις οπτικοακουστικές παραγωγές και διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλές παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας φέτος και μάλιστα κινούμαστε για να επιδοτήσουμε, να εντάξουμε πολλές από αυτές τις παραγωγές. Στο πρόγραμμα ενίσχυσης τηλεοπτικών παραγωγών το οποίο έχουμε θεσπίσει κι έχει αρχίσει και πληρώνει. Άρα, μιλάμε για ένα εντελώς νέο τοπίο, το οποίο πραγματικά μπορεί να καταστήσει την οπτικοακουστική βιομηχανία, την “βαριά” βιομηχανία της χώρας».

Τόνισε ότι «ο νόμος περί συγκέντρωσης είναι σαφής και για τη μετοχική σύνθεση. Το ΕΣΡ κι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχουν αρμοδιότητα στη βάση της κείμενης νομοθεσίας, η οποία εξαντλεί την αυστηρότητά της να κρίνουν αν παραβιάζεται ο νόμος περί συγκέντρωσης. Τα όρια της κυβέρνησης εξαντλούνται στην τοποθέτηση. Αυτό λέει το νομικό μας καθεστώς κι ο τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων. Κι ακούσαμε πολλές σφοδρές κριτικές όταν λέγαμε ότι πρέπει να υπάρχει εξαντλητικός έλεγχος και στην κατάθεση των φακέλων της αδειοδότησης σε σχέση με τα οικονομικά μέσα κι ως προς την προέλευση των χρημάτων και το ποιοι είναι οι μέτοχοι.

«Η ΕΡΤ έχει μια σωστή στρατηγική»

Για το θέμα της δημόσιας τηλεόρσης, ο υπουργός τόνισε ότι «η ΕΡΤ εκτός των άλλων κουβαλάει και κάποιες κακές πρακτικές από το παρελθόν. Κι οι κακές πρακτικές είναι πρακτικές των δημοσίων αντιπαραθέσεων, οι οποίες καλό είναι να αποφεύγονται. Δυστυχώς γίνονται από κάποιες πλευρές με όρους κουτσομπολιού. Δεν υπάρχει περίπτωση η πολιτική ηγεσία να παρακολουθήσει τέτοιου τύπου παρεμβάσεις. Δεν έχει διαπιστωθεί, δεν έχει γίνει καμία συγκεκριμένη καταγγελία για παραβίαση είτε της νομοθεσίας είτε του κανονισμού λειτουργίας. Ο κανονισμός λειτουργίας ήταν σε κατάσταση γκρίζας ζώνης στην προτεραία κατάσταση. Τώρα υπάρχει κανονισμός και για τις παραγωγές, μεικτές ή εξωτερικές, οι οποίες έχουν και χαμηλότερο κόστος».

Προσέθεσε ότι η ΕΡΤ έχει μια σωστή στρατηγική, η οποία αντιλαμβάνεται ποια είναι η τάση για την τηλεόραση. «Η τάση με βάση και τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι οι ζωντανές μεταδόσεις κι οι διαδικτυακές υπηρεσίες. Πρωτοπορεί ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε αυτά τα δυο κρίσιμα μέτωπα και βεβαίως είναι η αιχμή των οπτικοακουστικών παραγωγών. Πέραν τούτου ουδέν», σημείωσε.

Για το αν υπάρχει κάποια πρωτοβουλία για αλλαγή του τρόπου διορισμού στην ΕΡΤ που μπορεί να ξεμπλοκάρει και το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να αξιοποιήσουμε και τη διεθνή εμπειρία και να ανοίξουμε έναν γενικευμένο διάλογο. Τώρα αν η ΝΔ θέτει ως προϋπόθεση για να συμμετέχει σε έναν διάλογο να σταματήσει η κυβέρνηση να κυβερνά, όπως κάνει με τη συνταγματική αναθεώρηση, νομίζω ότι θα πρέπει να μην περιμένει καμιά εξέλιξη».

Όσον αφορά το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάι”, ο υπουργός είπε ότι «είναι μια βιομηχανία ψευδών ειδήσεων» και επισήμανε: «Δεν έχει υπάρξει κάτι καινούργιο ως προς την πρακτική του από τότε που πήραμε την απόφαση. Διαπιστωτικά θα έλεγα ότι δεν μας χρειάζεται. Είχαμε για παράδειγμα ένα λυπηρό, αποτρόπαιο γεγονός, αναφέρομαι στον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία το οποίο είναι ένα συμβάν του οποίου η επικοινωνιακή του διαχείριση μπορεί να αποδειχθεί πολύ κρίσιμη. Προφανέστατα υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης το οποίο πρέπει να μεριμνά για την τήρηση του Συντάγματος. Υπάρχει ΕΣΗΕΑ η οποία πρέπει λίγο να αναβαθμίσει τον ρόλο της σε σχέση με την τήρηση μιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κι από κει και πέρα η κυβέρνηση μπορεί να κρίνει αν θα γίνουν τα στελέχη της ντεκόρ σε τέτοιου τύπου πρακτικές. Κι όπως ο Τύπος έχει την θεσμική υποχρέωση να ελέγχει και να ασκεί κριτική στην εξουσία θα υφίσταται και κριτική για τις πρακτικές του».

http://www.periodista.gr/the-media/article/103015/apantiseis-edose-o-nikos-pappas-gia-to-neo-tileoptiko-topio-pou-diamorfonetai

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, του νέου σετ FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN set είναι το νέο Wi-Fi 6. Αυτό συνεπάγεται ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο με Gigabit μέσω της ηλεκτρικής καλ...
 • TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  Τα SG6428XHP και SG6654XHP είναι δύο προηγμένης τεχνολογίας, ευέλικτα PoE+ switches της TP-Link, με διαχείριση L3, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για απαιτήσεις δικτύωσης επαγγελματικού επιπέδου, με...
 • Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή πλήρους σειράς μπαταριών Grundig. Περιλαμβάνει αλκαλικές μπαταρίες όλων των μεγεθών, για γενική χρήση σε όλες τις μικροσυσκευές. Διαθέτουν μέγισ...
 • Ikusi MOD-203

  Ikusi MOD-203

  H Ikusi παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο ποιοτικό μοντέλο Digital HD Modulator, το MOD-203, το οποίο μετατρέπει σήμα από HDMI και AV σε DVB-T COFDM, με πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης του σήματος ...
 • Tesla XG500

  Tesla XG500

  Απολαύστε εξαιρετική ψυχαγωγία πολυμέσων με το Tesla MediaBox XG500, ένα Android TV Box με πιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα Google TV. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται την ομαλή λειτουργία και τις τακ...
 • Sonora Terra Digital

  Sonora Terra Digital

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • Ekselans EK CAST

  Ekselans EK CAST

  Το EK CAST βελτιώνει την εμπειρία πολυμέσων των φιλοξενούμενων στα δωμάτια του ξενοδοχείου (ή/και νοσοκομείου, γηροκομείου κ.λπ.), επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τόσο το δικό τους περιεχόμενο π...
 • Huayu 0143

  Huayu 0143

  Αν χάλασε το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή σας MAG, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η KAL Electronics έχει τη λύση! Διαθέτει το Huayu 0143, που είναι ένα οικονομικό τηλεχειριστήριο αντικ...
 • Tesla XT850

  Tesla XT850

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
 • D-Link DMS-106XT

  D-Link DMS-106XT

  Απολαύστε αξιόπιστο ενσύρματο Ethernet 10 Gigabit, με πέντε θύρες 2.5 Gigabit, λειτουργία Turbo για ιεράρχηση QoS βάσει θυρών, καθώς και πολύχρωμο φωτισμό LED, που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τα ...
 • Digitalbox 8200 HD FTA

  Digitalbox 8200 HD FTA

  Ένας νέος δέκτης κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία Α.Ε.Β.Ε. Πρόκειται για τον Digitalbox 8200 HD FTA, έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με DVB-S2 tuner που έχει σχεδιαστεί γ...
 • Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Νέο παράθυρο στην πληροφόρηση των επαγγελματιών ψηφιακών λύσεων άνοιξε η Panel TV με τη συμμετοχή της και την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
 • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
 • Sat & Zap, Μάιος 2024

  Sat & Zap, Μάιος 2024

  Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...