20 Οκτωβρίου 2015 21:41

Ομιλία Σπίρτζη στη συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής για την αδειοδότηση των τηλ. καναλιών

Ομιλία Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χ. Σπίρτζη στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών. “Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με το σχέδιο νόμου, όπως παρουσίασε και ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παπάς, επιχειρούμε τον εξορθολογισμό…

Ομιλία Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χ. Σπίρτζη στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με το σχέδιο νόμου, όπως παρουσίασε και ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παπάς, επιχειρούμε τον εξορθολογισμό, τη διαφάνεια, τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, όχι μόνο στους παρόχους περιεχομένων, αλλά και στους παρόχους δικτύου.

Γνωρίζετε όλοι ότι στη χώρα μας έγινε από την ΕΕΤΤ ένας διαγωνισμός με έναν διαγωνιζόμενο και με πλήθος μη προβλεπόμενων διαδικασιών, που η νομιμότητά τους θα κριθεί. Θα μας δοθεί η ευκαιρία, φαντάζομαι, τις επόμενες μέρες να αναδειχθούν στη συζήτηση που θα γίνει, τι έχει γίνει με το διαγωνισμό αυτό και πώς εξελίχθηκε.

Γνωρίζετε όλοι, ότι πριν τον διαγωνισμό, ζήσαμε την πρωτοφανή ενέργεια η ευρωπαϊκή χώρα να διακοπεί η λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, να πέσει «μαύρο» στην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης και ταυτόχρονα να πέσει «μαύρο» και στην ενδεχόμενη συμμετοχή της ΕΡΤ στο διαγωνισμό της ΕΕΤΤ ως πάροχος δικτύου.

Οι συνέπειες είναι γνωστές. Οδηγηθήκαμε σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, με όλα τα κανάλια είτε περιφερειακά είτε εθνικής εμβέλειας, που δεν μετέχουν στον συνεταιρισμό των έξι καναλιών, δηλαδή στη DIGEA, να εξαρτώνται από μια και μόνη ιδιωτική εταιρεία, οι απόλυτες συνθήκες κατά τη γνώμη μου ενός μη υγιούς και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ακόμα και η ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση που ανέπτυξε σε κάθε γωνιά της χώρας αναλογικό τηλεοπτικό δίκτυο με στελέχη υψηλών προσόντων και γνώσεων, που ανταποκρίθηκαν σε πολύ απαιτητικές περιπτώσεις, τεχνικές, όπως στην Ολυμπιάδα για παράδειγμα, που αποτέλεσε το σχολείο και για την ιδιωτική τηλεόραση, σήμερα πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα στο συνεταιρισμό των έξι πανελλαδικών ιδιωτικών καναλιών χωρίς άδεια.

Δηλαδή πληρώνει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο γιατί η ίδια δεν έχει δίκτυο. Δεν της επιτράπηκε να έχει δίκτυο. Πραγματική απορούν όταν μας καταγγέλλουν εντός και εκτός της χώρας, γιατί θα πούμε και για αυτά, ότι επιχειρούμε τη στρέβλωση του ανταγωνισμού. Υπάρχει μεγαλύτερη στρέβλωση από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, που ανήκει μάλιστα σε μέρος της αγοράς των καναλιών; Υπήρχε ο νόμος 4070 που τον ψήφισε η Κυβέρνηση Σαμαρά, Υπουργός ο κ. Βορίδης, που προέβλεπε ασυμβίβαστο μεταξύ των παρόχων περιεχομένου και των παρόχων δικτύου, δηλαδή μεταξύ των τηλεοπτικών καναλιών και σε αυτούς που έχουν το δίκτυο.

Η απάντηση της Ανεξάρτητης -εντός εισαγωγικών- Ρυθμιστικής Αρχής της ΕΕΤΤ» και δεν τη θίγω, γιατί είναι έτσι ακριβώς και θα το τεκμηριώσουμε αυτές τις μέρες, ξέρετε τι μου απάντησε; Ότι είναι «ότι είναι άλλο Νομικό Πρόσωπο». Δηλαδή δεν είναι οι ίδιοι, είναι άλλο νομικό πρόσωπο. Αυτό ήταν το πνεύμα του νομοθέτη το 2012;

Είναι η γνωστή τακτική που έχουμε ζήσει «κάνω το άσπρο μαύρο» και σε αυτή την πολιτική προφανώς δεν έχουμε θέση. Εμείς υπηρετούμε μια άλλη πολιτική και με το σημερινό νομοσχέδιο βρίσκουν ανταπόκριση τα εκατομμύρια πολιτών που βρέθηκαν το βράδυ του μαύρου είτε με φυσική παρουσία είτε με την καρδιά τους στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Με το άρθρο 16 δημιουργούμε την ΕΡΤ ΝΕΤ, μια ανταγωνιστική εταιρεία που θα είναι συνδεδεμένη με την ΕΡΤ, ώστε να μπορούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν είναι μέτοχοι της DIGEA να επιλέξουν με ποιον πάροχο δικτύου θα συνεργαστούν.

Η ΕΡΤ ΝΕΤ θα λειτουργεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο και θα αξιοποιήσει το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ. Θα μπορέσει να μεταφέρει το τηλεοπτικό σήμα σε κάθε γωνιά της χώρας, στη Θράκη, στα νησιά, στα σύνορά μας και αντιλαμβάνεστε όλοι ότι αυτό δεν είναι θέμα ανταγωνισμού και ευρωπαϊκού δικαίου μόνο, είναι και εθνικό θέμα να υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και να είναι κατοχυρωμένες οι συχνότητες που ανήκουν στη χώρα.

Βέβαια, το είπε και ο κ. Υπουργός ότι έχουν κατατεθεί πολλές ερωτήσεις για περιοχές της χώρας που δεν πιάνουν και το παράδοξο είναι ότι αυτές οι ερωτήσεις είναι κυρίως από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι τρέλα.

Αγαπητοί συνάδελφοι για να δομηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση ένα στρεβλό και αδιαφανές περιβάλλον στις τηλεοπτικές συχνότητες συνεργάστηκαν αρκετοί. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, που έχουν αναδειχθεί, όπως ο χάρτης συχνοτήτων. Δεσμευόμαστε για τη διόρθωση της υπάρχουσας ΚΥΑ, όχι να ξαναβγάλουμε άλλη ΚΥΑ, που εκδόθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2012, γιατί καμία υπηρεσία δεν έχει εγκρίνει τα 156 σημεία εκπομπής του χάρτη συχνοτήτων που βγήκαν. Ψάξαμε πολύ στο Υπουργείο. Στο Υπουργείο έχει εγκριθεί μια άλλη μελέτη, που έγινε με διαγωνιστική διαδικασία που την έκανε το Πανεπιστήμιο Πειραιά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προφανώς νομιμότατα, παρελήφθη από τις υπηρεσίες και προβλέπει 275 σημεία εκπομπής.

Πώς βγήκε αυτή η ΚΥΑ με ευθύνη υπουργών της ΝΔ; Και «κουτσουρεμένα» τα σημεία εκπομπής. Από πού εγκρίθηκε; Και όλα αυτά, ξέρετε ότι υπήρχαν θεσμοί οι οποίοι ιδρύθηκαν για να διασφαλίσουν την αμεροληψία, την αντικειμενικότητα, την τήρηση του ευρωπαϊκού δικαίου με ανεξάρτητη λειτουργία. Δυστυχώς στην περίπτωσή μας η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο της αλλά συνέβαλε καθοριστικά στο στήσιμο, στη στρέβλωση και στην αδιαφάνεια.

Η Ε.Ε.Τ.Τ. καλυμμένη πίσω από ένα ημιτελές πλαίσιο, στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς έλεγχο από πουθενά, χωρίς λογοδοσία, χωρίς την ανεξαρτησία στη λειτουργία της προχώρησε σε πράξεις που ανέδειξαν την Ε.Ε.Τ.Τ. από ένα ρυθμιστικό φορέα που όφειλε να λειτουργεί ως Ανεξάρτητη Αρχή σε ένα φορέα πιο εξαρτημένο από την εξάρτηση.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε λόγω νομικού κενού να συσταθεί το πειθαρχικό της συμβούλιο, να γνωστοποιούνται οι αποφάσεις της, να τηρείται η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία κατά τη διαγωνιστική διαδικασία. Αυτή την εξαρτημένη και διαφανή λειτουργία θα τη θεραπεύσουμε με τις προβλέψεις στα άρθρα 17, 18 και 19. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, προβλέπεται η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση του προέδρου και των αντιπροέδρων και προβλέπεται η συγκρότηση του πειθαρχικού συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Τ. Θα σας απαντήσω, κύριε Παπαθεοδώρου, και άμα θέλετε να δούμε και άλλα σημεία, όπως η λεπτομερής πειθαρχική διαδικασία και τα παραπτώματα των μελών της Ε.Ε.Τ.Τ, η ασυμβίβαστη λειτουργία μετά που θα φύγουν από την ΕΕΤΤ και έστω να μην εμπλέκονται με εταιρείες που εξετάζουν τις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια που είναι μέλη της Ε.Ε.Τ.Τ, τα ασυμβίβαστα και η διαφανής λειτουργία της.

Θα ήθελα να κάνω μία γενική τοποθέτηση επειδή ακούστηκαν πάρα πολλά για τις Ανεξάρτητες Αρχές. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές όπως είναι το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και για τις ρυθμιστικές αρχές όπως είναι η ΕΕΤΤ.

Γιατί λέμε και τις Ρυθμιστικές Αρχές, Ανεξάρτητες Αρχές, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι ρόλοι των δύο διαφορετικών ρόλων που έχουν αυτές οι Αρχές. Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν επαρκέστατα στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα ήθελα να καταθέσω, αν και είναι παράδοξο τα πρακτικά της Βουλής που έγινε αυτή η κουβέντα, και συγκεκριμένα αυτά που είπε – επειδή τα ανέφεραν και οι βουλευτές της ΝΔ – ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και αυτά που είπε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ στην κουβέντα τότε. Βεβαίως θα τα διαβάσουμε για να ξέρουμε όλοι τι λέμε και για ποιους φορείς. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε…..Ναι διαβάζω πολύ Κ. Μητσοτάκη κύριε Αυγενάκη, είναι και Κρητικός, να τον διαβάζετε και εσείς όμως. Να μην τον επικαλείστε μόνο. Τώρα λέει για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Είναι ίσως το πιο σημαντικό θέμα στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε προσοχή. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είχα επανειλημμένως την ευκαιρία μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους να δηλώσω ότι δεν είμαι υπέρ των Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν αποτελούν πανάκεια. Αντίθετα αποτελούν ομολογία αδυναμίας για να μην πω χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος.

Άκουσα τον κ. Βενιζέλο ο οποίος μίλησε για «υβρίδια» τα οποία συνταγματικά δεν μπορούν να προσδιοριστούν τι ακριβώς είναι και τα οποία δεν ξέρουν τι θα βγάλουν όταν ωριμάσουν, όταν βγει καρπός».

Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και επιβεβαιώνεται σήμερα με αυτά που λέμε. Εσείς, δυστυχώς, δεν τα έχετε παρακολουθήσει όμως δυστυχώς. Και επίσης λέει: «Είναι Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, δηλαδή δεν έχουν ούτε νομοθετική ούτε δικαστική εξουσία και δεν μπορούν να συγχέονται ούτε με τη νομοθετική ούτε με τη δικαστική εξουσία». Σήμερα έχουμε φτάσει σ΄ αυτό το σημείο, να έχουν ωριμάσει αυτές οι Αρχές και να προσπαθούν να αντικαταστήσουν το πολιτικό σύστημα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τη δικαστική εξουσία, τα πάντα. Συνεχίζει λοιπόν να λέει: «Ομολογώ, ότι δεν ήξερα ότι υπάρχουν δεκαεπτά Ανεξάρτητές Αρχές. Ντροπή είναι και πρέπει να καταργηθούν». Μιλάει για τις Ρυθμιστικές Αρχές και το ρόλο που καλούνται να παίξουν και σήμερα και στα προηγούμενα χρόνια. Της παράκαμψης δηλαδή του πολιτικού συστήματος της χώρας και άλλου.

Εγώ δεν είμαι ενάντια στις ρυθμιστικές Αρχές αλλά όχι έτσι και θα τα πούμε τώρα στην συνέχεια. Και βέβαια πρέπει εμείς, λέει ο Κωνσταντίνους Μητσοτάκης οι πολιτικοί να έχουμε το θάρρος να παίρνουμε τις ευθύνες μας εκεί που τις έχουμε και οι άλλες εξουσίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα το ίδιο, να υπάρξει μια συνταγματική τάξη και όχι ανακάτεμα. Αντίστοιχες τοποθετήσεις και χειρότερες θα έλεγα έχει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, τότε Υπουργός Πολιτισμού που γινόταν αυτή η κουβέντα.

Αναφέρει για τις Ανεξάρτητες Αρχές και τις Ρυθμιστικές Αρχές ότι «τώρα αναζητούμε το καταφύγιο, τη λύση λόγω αμηχανίας και λόγω άγχους και λόγω κρίσης αξιοπιστίας σε οιωνεί δικαστικά όργανα που είναι οι Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές. Αυτές είναι διοικητικά όργανα που παράγουν διοικητικές πράξεις και που υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας δικαστικό και που φυσικά συνδέονται με τη Βουλή, είναι η μακρά χειρ της Βουλής υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο και ο Κανονισμός της Βουλής πρέπει να προβλέψει και άλλους τρόπους επαφής των Ανεξάρτητων Αρχών με το Κοινοβούλιο και τους Θεσμούς του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και βέβαια συνεχίζει αυτές οι Αρχές υπάγονται επίσης σε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και υπάγονται σε έλεγχο νομιμότητας ο οποίος τελικά ανάγεται σε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο», είπε ο κ. Βενιζέλος, στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 όταν γίνει η νέα αναθεώρηση του Συντάγματος θα βάλουμε ένα άλλο πλαίσιο αν επιθυμείτε για τις Ανεξάρτητες Αρχές που είναι 5 μέχρι στιγμής Συνταγματικά κατοχυρωμένες και για τις Ρυθμιστικές Αρχές. Σήμερα κινούμαστε σύμφωνα με αυτό το Σύνταγμα. Πρέπει τώρα επιτέλους να δούμε την αλήθεια κατάματα, οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να είναι ρυθμιστικές, δηλαδή με ανεξάρτητη λειτουργία να αποφασίζουν και να ρυθμίζουν την αγορά σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.Αυτό έχει κάνει η ΕΕΤΤ έτσι αναρωτιέμαι; Εσείς αυτό έχετε δει ότι έχει κάνει; Είναι ρύθμιση της αγοράς η ίδια η Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή να κάνει διαγωνισμούς, είναι ρύθμιση αυτό; Ρύθμιση είναι να βάζεις κανόνες, να κάνεις ελέγχους σε αυτούς που κάνουν διαγωνισμούς. Ποιος ελέγχει λοιπόν την νομιμότητα αυτών των διαγωνισμών; Λειτουργούν ελέω Θεού οι άνθρωποι που είναι στις Ρυθμιστικές Αρχές; Ποιος τους ελέγχει; Είχατε δώσει κ. Αυγενάκη στην ΕΕΤΤ μέχρι και την αδειοδότηση των κεραιών. Είναι ρύθμιση η αδειοδότηση των κεραιών; Είναι δυνατόν να λέμε εδώ πέρα ότι οι Ρυθμιστικές Ανεξάρτητες Αρχές είναι για την αδειοδότηση; Να κάνουμε λοιπόν και μία Ρυθμιστική Ανεξάρτητη Αρχή για τις πολεοδομίες, για όλα και λύνονται τα προβλήματα μια χαρά, αλλά αυτό που φαίνεται εδώ είναι χειρότερα από το δημόσιο οι Ανεξάρτητες Αρχές στη λειτουργία τους, στην αδειοδότηση, στους διαγωνισμούς σε όλα.

Αν υπήρχε κάποιος πραγματικά μιλάω τώρα από εμάς εδώ μέσα που είχε πράξει ή από μία δημόσια υπηρεσία ή ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης που έχει πράξει ότι έπραξε η ΕΕΤΤ θα είμασταν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον κρεμασμένοι στα περίπτερα, όπως λέμε στα μανταλάκια κύριε Αυγενάκη, θα είμασταν σε Επιτροπές της Βουλής για να ελέγξουν τι έχουμε κάνει από αδιαφάνεια και όλα τα σχετικά, τις γνωστές δηλαδή διαδικασίες.

Υπάρχει κάποιος που να ελέγχει τις διαδικασίες των ρυθμιστικών αρχών; Σας ρωτάω πρέπει να υπάρχει όταν κάνουν διαγωνισμούς τέτοιου είδους και τόσων εκατομμυρίων; Θα πρέπει να ελέγχει την λειτουργία την νομιμότητα των Ρυθμιστικών Αρχών που δεν είναι Ρυθμιστικές πλέον όταν κάνουν διαγωνισμούς. Θα πρέπει να ελέγχουν την νομιμότητα των διαγωνισμών, δηλαδή είναι δυνατόν να έχουμε ένα τόσο δεσμευτικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα για τις αδειοδοτήσεις για όλα και η Ρυθμιστική Ανεξάρτητη Αρχή να απαλλάσσετε από όλα αυτά;

Και μάλιστα, αντικαθιστώντας την εκτελεστική εξουσία, τη νομοθετική εξουσία, τη δικαιοσύνη, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις λειτουργίες του κράτους. Έχει απόλυτο δίκιο η κυρία Κανέλλη γι’ αυτά που είπε για αυτές τις ανεξάρτητες αρχές και όταν τα στελέχη, ειδικά των ρυθμιστικών αρχών και ειδικά της ΕΕΤΤ., υπηρέτησαν ως σύμβουλοι γενικών γραμματέων και Υπουργών που επέβλεπαν στην ΕΕΤΤ, ήταν στο ίδιο αντικείμενο.

Όταν υπήρχαν ταυτόχρονα σύμβουλοι και μέλη της ολομέλειας της ΕΕΤΤ., σύμβουλοι των γενικών γραμματέων και των Υπουργών και μέλη της ολομέλειας της ΕΕΤΤ., της ανεξάρτητης που έχουν απομείνει ακόμη και σήμερα.

Όταν συνέβαλαν οι ίδιοι άνθρωποι στο μαύρο της Ε.Ρ.Τ. χωρίς θεσμικό ρόλο και θα τα πούμε τις επόμενες μέρες, μας λέτε ότι κόπτεστε για την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ. και τον ρυθμιστικών αρχών; Μιλάτε πραγματικά;

Εμείς εγγυόμαστε την ανεξάρτητη λειτουργία των ρυθμιστικών αρχών και με τις θεσμικές αλλαγές που φέρνουμε και με τους ανθρώπους που θα τοποθετηθούν. Και το ίδιο θα κάνουμε και για τις δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα. Βεβαίως.

Και βέβαια, θα θέλαμε να μας πείτε για την βαρύτητα των στελεχών των ρυθμιστικών αρχών που τοποθετήσατε.

Εμείς κινούμαστε αλλού. Κινούμαστε με άλλες αρχές, κινούμαστε ότι αυτά που λέμε ό,τι θέλουμε πραγματικά να έχουμε ρυθμιστικές αρχές με ανεξάρτητη λειτουργία, θα το κάνουμε πράξη. Και να μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα και πρέπει να τα απαντήσουμε. Πρώτον, αν είναι εξωπραγματικό το κόστος για την Ε.Ρ.Τ.-ΝΕΤ. Η Ε.Ρ.Τ. είχε επιχειρήσει να κάνει διαγωνισμό, έπεσε το μαύρο, δεν τον έκανε. Μετά επιχειρήθηκε η ΝΕΡΙΤ να κάνει διαγωνισμό, επίσης, δεν αφέθηκε να υλοποιηθεί.

Πριν λίγους μήνες, λοιπόν, το να κάνει δίκτυο η Ε.Ρ.Τ. ήταν μέσα στα πλαίσια και σήμερα δεν είναι; Προφανώς είναι.

Μας κατηγορείτε ότι κάνουμε προσπάθεια παρέμβασης στην Ε.ΕΤ.Τ. και ορισμό από το υπουργικό συμβούλιο και έκανε και μια παρατήρηση ο κ. Παπαθεοδώρου. Θέλω να σας πω μερικά πράγματα. Τα περισσότερα από αυτά που παρατηρήσατε από το σχέδιο νόμου είναι επανάληψη του δικού σας νόμου, του 4070. Δεν τα τροποποιήσαμε. Αυτά που είπατε κύριε Παπαθεοδώρου για τον ένα δικαστικό, ανώτατο κ.τ.λ., είναι copy paste από το 4070 για το πειθαρχικό συμβούλιο, όπως και τα άλλα που είπε ο κ. Αυγενάκης, απλά τι έχουν πρόσθετο; Έχουν πρόσθετο ότι οι δικαστικοί λειτουργοί θα παίρνουν άδεια από το εποπτικό του συμβούλιο για να μπορεί να οριστεί πειθαρχικό συμβούλιο. Γιατί με την παράλειψη αυτή όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορούσε να οριστεί πειθαρχικό συμβούλιο. Επανάληψη είναι.

Δηλαδή, πραγματικά, ειδικά ο κ. Αυγενάκης με τις παρατηρήσεις που έκανε είναι αδιάβαστος. Πρέπει να δει τον νόμο της Ν.Δ. και να τον συγκρίνει με αυτόν που κατεβάζουμε. Αν υπάρχουν παρατηρήσεις να τον βελτιώσουμε, προφανώς είμαστε ανοιχτοί.

Έχετε δίκιο, κύριε Παπαθεοδώρου, ήταν λάθος η έκφραση του προηγούμενου νομοθετικού έργου και πρέπει με την ευκαιρία του τωρινού αντί να το επαναλάβουμε το λάθος, να το διορθώσουμε. Βεβαίως.

Δεν καταργούμε προφανώς την εθνική ρυθμιστική αρχή, απλά την εκσυγχρονίζουμε και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την ευρωπαϊκή επιτροπή, παρότι πολλοί καλοθελητές και μέλη της ΕΕΤΤ έχουν προσφύγει εκεί πέρα έτσι κατά την συνήθεια των τελευταίων χρόνων να μιλήσουν με τα καλά τους λόγια για τη χώρα, έχουμε άλλη ακριβώς λογική. Και θα αποδεχθεί.

Κύριε Καρρά, θα σας το εξηγήσω γιατί δεν έχουμε χρόνο, αλλά θα σας εξηγήσω αυτό που ρωτήσετε για τις συχνότητες και το χάρτη συχνοτήτων, αλλά δεν είναι απεριόριστος ο αριθμός των καναλιών τεχνολογικά. Προφανώς, δεν είναι απεριόριστος.

Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την επίγεια ψηφιακή εκπομπή με τη δυνατότητα την τεχνολογική που υπάρχει μέσω τηλεοπτικών καναλιών από το διαδίκτυο ή από άλλα μέσα, από δορυφόρους και τα λοιπά.

Εδώ μιλάμε για τη συγκεκριμένη εκπομπή, δεν μιλάμε γενικότερα. Αυτό είναι περιορισμένο. Είναι περιορισμένο.

Ολοκληρώνω κυρία Πρόεδρε και τις υπόλοιπες απαντήσεις να μου επιτρέψουν και οι ειδικοί αγορητές και οι εισηγητές και οι συνάδελφοι θα τις απαντήσω αύριο.

Εμείς, κάνουμε έκκληση, παρά το τι είχε γίνει και τι πολιτικές είχαν ασκηθεί από συγκεκριμένα κόμματα της αντιπολίτευσης στο παρελθόν, όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου να εισφέρουν με τις προτάσεις τους, τις συγκεκριμένες προτάσεις τους, εμείς είμαστε ανοιχτοί, πραγματικά να δεχτούμε λογικές στην πολιτική κατεύθυνση που έχουμε μπει, γιατί αυτό το σχέδιο νόμου αποτελεί το πιο κρίσιμο οικοδόμημα, αν θέλετε, το πιο κρίσιμο λιθάρι στο να δομήσουμε την ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος από το οικονομικό σύστημα της χώρας και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε πραγματικά. Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις.”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • <strong>TRIAX TDcH Compact Headend 22STC-I</strong>

  TRIAX TDcH Compact Headend 22STC-I

  Κατασκευασμένο τόσο για τοποθέτηση σε τοίχο, όσο και για rack 19", το TDcH 22STC-I είναι εξοπλισμένο με 4 εισόδους DVB-S/S2, 1 είσοδο DVB-T/T2/C, 16 transmodulators DVB-S2X, 6 transmodulators DVB-...
 • FRITZ!OS 7.50  – Ανακοινώθηκε στην IFA 2022 η νέα έκδοση λογισμικού

  FRITZ!OS 7.50  – Ανακοινώθηκε στην IFA 2022 η νέα έκδοση λογισμικού

  Στην έκθεση IFA 2022 που έγινε στο Βερολίνο, η AVM ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του λογισμικού FRITZ!OS, που είναι η 7.50. Η ολοκληρωμένη ενημέρωση FRITZ!OS 7.50 θα φέρει περίπου 100...
 • <strong>INFOMIR MAG522W3 – </strong><strong>Νέο</strong><strong> MAG </strong><strong>με</strong><strong> </strong><strong>ενσωματωμένο</strong><strong> Wi-Fi 2T2R ac</strong>

  INFOMIR MAG522W3 – Νέο MAG με ενσωματωμένο Wi-Fi 2T2R ac

  Η εταιρεία TRONIX ανακοινώνει την παραλαβή του νέου μοντέλου της Infomir, του MAG 522W3. Πρόκειται για την τροποποιημένη έκδοση του μοντέλου MAG522 που περιλαμβάνει ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi διπλή...
 • <strong>Επαναφορτιζόμενοι φακοί υψηλής απόδοσης</strong><strong> </strong><strong>8009 / 8061 / 9021</strong><strong></strong>

  Επαναφορτιζόμενοι φακοί υψηλής απόδοσης 8009 / 8061 / 9021

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή μιας νέας σειράς επαναφορτιζόμενων φακών που είναι ιδανικοί για διάφορες χρήσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πρόκειται για τα μοντέλα...
 • <strong>Lemco – </strong><strong>Εκπαιδευτικά σεμινάρια 2022</strong>

  Lemco – Εκπαιδευτικά σεμινάρια 2022

  Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης για νέες τεχνολογικές λύσεις, η Lemco διοργανώνει διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) με την παρακάτω θεματολογία: · Νέα σειρά headend - Compact Line 2 · IPT...
 • Astra Sat – συμμετοχή στην ENERGIA.TEC

  Astra Sat – συμμετοχή στην ENERGIA.TEC

  Η εταιρεία Astra Sat ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στην 4η ENERGIA.TEC, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. στην Παιανία και αναμένεται να ξεπερά...
 • IB-HUB1419

  IB-HUB1419

  Το IB-HUB1419-LAN είναι ταυτόχρονα μια τόσο πρακτική και εύχρηστη περιφερειακή συσκευή, όσο και ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Διαθέτει τρεις θύρες...
 • D-LINK E15 EAGLE PRO AI AX1500

  D-LINK E15 EAGLE PRO AI AX1500

  Απολαύστε ταχύτητες Wi-Fi 6 νέας γενιάς με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που βελτιστοποιούνται και βελτιώνονται πάντα, για γρήγορη, αποτελεσματική και γενική κάλυψη Internet σε κάθε δωμάτιο, που...
 • NEDIS WIFILX51RGB – Wi-Fi smart διακοσμητική ταινία φωτισμού Full Color RGB 

  NEDIS WIFILX51RGB – Wi-Fi smart διακοσμητική ταινία φωτισμού Full Color RGB 

  Κάντε τις διακοσμήσεις σας πιο εορταστικές από ποτέ, με την smart Full Color LED διακοσμητική ταινία φωτισμού της Nedis. Η εγκατάστασή της πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα, καθώς συνδέεται απευ...
 • ANGA MASTER 1/2/3

  ANGA MASTER 1/2/3

  Η εταιρία STAM Electronics ανακοινώνει τη νέα παραλαβή σειράς ενισχυτών ιστού της ANGA. Πρόκειται για ενισχυτές με ενσωματωμένο φίλτρο 4G LTE που λειτουργούν στα κανάλια 21-69 της μπάντας των UHF....
 • NEDIS NBSTND100SI

  NEDIS NBSTND100SI

  Η φορητή και αναδιπλούμενη βάση φορητού υπολογιστή της Nedis, είναι το απαραίτητο στοιχείο για το γραφείο σας! Η βάση διασφαλίζει ότι η τοποθέτηση του φορητού υπολογιστή, του tablet ή του smartpho...
 • Τα νέα της Mistral – Γνωρίστε από κοντά τις κεραίες μπαλκονιού στην έκθεση ENERGIA.TEC

  Τα νέα της Mistral – Γνωρίστε από κοντά τις κεραίες μπαλκονιού στην έκθεση ENERGIA.TEC

  Η ανάγκη χρήσης κεραίας μπαλκονιού δημιουργείται κυρίως από την ανεπάρκεια κάλυψης των τηλεοπτικών αναγκών από την κεντρική εγκατάσταση. Κάποιοι επιθυμούν να είναι αυτάρκεις με τη δική τους κεραία...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου 2022 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report”

  Κυκλοφορεί το τεύχος Οκτωβρίου 2022 του περιοδικού “Ψηφιακή Τηλεόραση” μαζί με το “Security Report”

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Μετά από έ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2022-23

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2022-23

  Μετά από ένα τηλεοπτικά κενό καλοκαίρι που πέρασε χωρίς τη διεξαγωγή κάποιας από τις σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις που παραδοσιακά πραγματοποιούνται τέτοια εποχή, φτάσαμε στη νέα αθλητική σεζόν ...
 • Semi-Automated Offside Technology

  Semi-Automated Offside Technology

  Όπως επιβεβαίωσε επίσημα η FIFA, μια νέα τεχνολογία που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το οποίο θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρ...
 • OPPO Reno7 Lite 5G

  OPPO Reno7 Lite 5G

  Η κινέζικη εταιρεία OPPO, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο κατασκευαστές smartphone, κάνει την είσοδό της στην ελληνική αγορά με την παρουσίαση ενός νέου της μοντέλου. Πρόκειται για το OPPO R...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design