Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Σαλάμι Λευκάδας, μέλι Σίφνου»
Καλεσμένη η Ιωάννα Ασημακοπούλου
Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τη γνωστή ηθοποιό, Ιωάννα Ασημακοπούλου. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα, το πρώτο με σαλάμι Λευκάδας και το δεύτερο με μέλι Σίφνου. Η Ιωάννα Ασημακοπούλου μας μιλάει για το πώς ήταν ως παιδί και το πώς γεννήθηκε η αγάπη της για την υποκριτική, τις μαγειρικές της ικανότητες, αλλά και για τη θεατρική παράσταση όπου παίζει με την Κατιάνα Μπαλανίκα.
Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Φέτα Μυτιλήνης, κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων»
Καλεσμένος ο Γεράσιμος Ανδρεάτος
Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ξεχωριστός τραγουδιστής, Γεράσιμος Ανδρεάτος. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα, το πρώτο με φέτα Μυτιλήνης και το δεύτερο με κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, αναπολεί τις μνήμες από τα τραγούδια και τα γλέντια στο σπίτι του, τα γλυκά του κουταλιού της γιαγιάς του, πώς έμαθε μόνος του να παίζει μπουζούκι και αναφέρεται στις μεγάλες συνεργασίες του.
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου2025, στις 14:00
«Φορμαέλα Αράχοβας, μανιτάρια Δίρφυς»
Καλεσμένη η Γωγώ Δελογιάννη
Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός, υποδέχονται στο στούντιο τη χαρισματική σεφ, Γωγώ Δελογιάννη. Μαζί με τον εκλεκτό σεφ μεγαλουργούν φτιάχνοντας δύο φανταστικές συνταγές. Η πρώτη με φορμαέλα Αράχοβας και η δεύτερη με μανιτάρια Δίρφυς. Η Γωγώ Δελογιάννη μας μιλάει για τη δικηγορία που άφησε για να ασχοληθεί με τη μαγειρική, τη δυσκολία που περνούν οι γυναίκες στις κουζίνες, για τον εθελοντισμό που είναι μέρος της ζωής της, αλλά και την εμπειρία από την τηλεόραση.
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου2025, στις 14:00
«Μάτσι Ρόδου, φιστίκι Αιγίνης»
Καλεσμένη η Τζένη Διαγούπη
Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγερική» καλωσορίζει την ταλαντούχα ηθοποιό, Τζένη Διαγούπη. Μαζί με τον σεφ της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με μάτσι Ρόδου και το δεύτερο με φιστίκι Αιγίνης. Η Τζένη Διαγούπη ανασύρει μνήμες από την παιδική της ηλικία και μιλάει για το ντεμπούτο της στην τηλεόραση, για το πόσο εύκολο είναι να προκαλέσεις στον θεατή το κλάμα παρά το γέλιο, για τις τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχε, αλλά και για τη φροντίδα που πλέον προσφέρει στον εαυτό της.
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου2025, στις 14:00
«Πεκορίνο Αμφιλοχίας, ελαιόλαδο Ζακύνθου»
Καλεσμένη η Σουζάνα Βαρτάνη
Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η χαρισματική ηθοποιός και tiktoker, Σουζάνα Βαρτάνη. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με πεκορίνο Αμφιλοχίας και το δεύτερο με ελαιόλαδο Ζακύνθου. Η Σουζάνα Βαρτάνη μιλάει για το μωρό που περιμένει, τη σχέση της με την κόρη της και πόσο δύσκολο της είναι να της βάζει όρια, για τα παιδικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη, την ενασχόλησή της με τα social media και το bullying μέσω Διαδικτύου.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions