ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Θρακιώτικη μπάμπο, όστρακα Καλλονής»
Καλεσμένος ο Θοδωρής Βουτσικάκης

Ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τον γνωστό ερμηνευτή, Θοδωρή Βουτσικάκη. Μαζί ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με Θρακιώτικη μπάμπο και το δεύτερο με όστρακα Καλλονής. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης μάς μιλάει για τις ρίζες του από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, για τις σπουδές του στη Νομική και πόσο τον βοήθησαν σε κάθε έκφανση της ζωής του, αλλά και για το πώς η μουσική τον βοηθάει να ανακαλύπτει βαθύτερα κομμάτια του εαυτού του.
Τρίτη 25 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Πολίτικη σκορδαλιά με αμύγδαλα,
κοκκινιστός βακαλάος αγιορείτικος με πατάτες»
Καλεσμένη η Μαρία Ιωαννίδου

Την Τρίτη 25η Μαρτίου ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» γιορτάζουν την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου με καλεσμένη την αγαπημένη ηθοποιό και χορεύτρια, Μαρία Ιωαννίδου. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα στο κλίμα της ημέρας με πολίτικη σκορδαλιά με αμύγδαλα και κοκκινιστό βακαλάο, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε πώς να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο από έναν έμπειρο ψαρά. Η Μαρία Ιωαννίδου μάς μιλάει για το πως μπήκε στον χώρο του θεάτρου σε ηλικία 6 ετών όταν την ανακάλυψε ο Μιχάλης Κακογιάννης, για το ότι δεν έχει κάνει ποτέ δίαιτα, για το ότι η μεγάλη της αγάπη ήταν ο Φρέντυ Γερμανός και για το αν ήταν όντως αντισυμβατικό ζευγάρι, αλλά και για την αξιοκρατία που υπήρχε στις παλιότερες εποχές του θεάματος σε αντίθεση με σήμερα.
Τετάρτη 26 Μαρτίου2025, στις 14:00
«Τζιτζιμπίρα Κέρκυρας, αμύγδαλο Τεμπών»
Καλεσμένη η Έλενα Παναγιωτίδου

Η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται την τραγουδίστρια και πρώην παίκτρια του «X – Factor», Έλενα Παναγιωτίδου. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η πρώτη με τζιτζιμπίρα Κέρκυρας και η δεύτερη με αμύγδαλο Τεμπών. Η Έλενα Παναγιωτίδου μάς μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη, την εμπειρία από το «Rising Star» και το «X Factor», για τις μεγάλες της συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Βέρτης, ο Βασίλης Καρράς και ο Στέλιος Ρόκκος, αλλά και για τα όνειρα της για το μέλλον.
Πέμπτη 27 Μαρτίου2025, στις 14:00
«Μπάτζος Βέροιας, μέλι Ρόδου»
Καλεσμένη η Μάγκυ Ταμπακάκη

Την πόρτα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» περνάει η γνωστή σεφ και πρώην παίκτρια του ΜasterChef, Μάγκυ Ταμπακάκη. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν δύο μαγικά πιάτα, το πρώτο με μπάτζο Βέροιας και το δεύτερο με μέλι Ρόδου. Η Μάγκυ Ταμπακάκη μάς μιλάει για τη ζωή της στην Ιταλία και πως βρέθηκε εκεί ως ερωτική μετανάστρια, για τη συμμετοχή της στο MasterChef αλλά και για το πως είναι ως μαμά.
Παρασκευή 28 Μαρτίου2025, στις 14:00
«Σκληρογραβιέρα Κέρκυρας, πατάτες Κάτω Νευροκοπίου»
Καλεσμένος ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης

Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ραδιοφωνικός παραγωγός που έχει κάνει viral την ελληνική γαστρονομία στο Tik-Tok, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό φτιάχνουν δύο ιδιαίτερα πιάτα με σκληρογραβιέρα Κέρκυρας και πατάτες Κάτω Νευροκοπίου και μοσχοβολάει όλο το στούντιο. Ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης μάς μιλάει για την καταγωγή του από τη Μικρά Ασία, τη Σάμο και την Μήλο, για το πως μπήκε στο ραδιόφωνο, για τα βίντεο της γαστρονομίας που ανεβάζει στα social media αλλά και τη Νέα Υόρκη που αποτελεί αγαπημένο του προορισμό.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions