Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό, στην ΕΡΤ1
Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, στις 14:00 – «Σαλάμι Λευκάδας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου»
Καλεσμένη η Μαίρη Αυγερινοπούλου
Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», υποδέχεται τη δημοσιογράφο, Μαίρη Αυγερινοπούλου. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα με πρώτη ύλη το σαλάμι Λευκάδας και το αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
Η Μαίρη Αυγερινοπούλου μάς μιλά για την πορεία της στη δημοσιογραφία με την οποία αποκάλυψε πως ασχολήθηκε τυχαία, για τον χώρο την τηλεόρασης, για τις συνεργασίες της με τα μεγαλύτερα ονόματα στο καλλιτεχνικό στερέωμα, αλλά και τη γνωριμία της με τον Ντάστιν Χόφμαν και τη Σάρον Στόουν!
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, σταφίδα Ζακύνθου»
Καλεσμένη η Δωροθέα Μερκούρη
Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», υποδέχεται την ηθοποιό και μοντέλο, Δωροθέα Μερκούρη. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα με πρώτη ύλη την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας και τη σταφίδα Ζακύνθου.
Η Δωροθέα Μερκούρη αναφέρεται στην αγάπη της για τις γάτες και στη φιλοζωική δράση που έχει αναπτύξει, στη σχέση της με τις κόρες της, στην ενασχόλησή της με τη μαγειρική και απαντά στο ερώτημα, αν υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στις γυναίκες.
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Πεκορίνο Αμφιλοχίας, ελαιόλαδο από την Πετρίνα Λακωνίας»
Καλεσμένος ο Δημήτρης Μηλιόγλου
Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Μηλιόγλου για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο απίθανες συνταγές, με πεκορίνο Αμφιλοχίας και ελαιόλαδο από την Πετρίνα Λακωνίας. Ο Δημήτρης Μηλιόγλου μάς μιλά για την πορεία του στο ραδιόφωνο, τις συνεργασίες του στην τηλεόραση, τις κρίσεις πανικού που πέρασε, αλλά και πόσο τον βοήθησε η ψυχοθεραπεία.
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Φακές Εγκλουβής, φρέσκα σύκα Βραυρώνας Μαρκοπούλου Μεσογείων»
Καλεσμένη η Ανθή Σαλαγκούδη
Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Ανθή Σαλαγκούδη. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, με φακές Εγκλουβής και φρέσκα σύκα Βραυρώνας. Η Ανθή Σαλαγκούδη μάς μιλά για την ψυχοθεραπεία, τη σχέση της με το φαγητό, τον ρόλο της ως παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων, για το cyber bullying που βίωσε αλλά και για το αν θέλει να παντρευτεί.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions