DIABASTE DWREAN DIG 172
techmail
SECURITY REPORT 135
now 33 2022
satpraxis 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24 Απριλίου 2021 11:18

Μεγάλη Εβδομάδα με τις Ορχήστρες και τη Χορωδία της ΕΡΤ

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F04%252Fe5d56af3fb6437eda55f0f873f37436a XL

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ μεταφέρουν το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από συναυλίες, βυζαντινούς ύμνους, εγκώμια και ηχογραφήσεις γνωστών και νέων έργων εμπνευσμένων από τα Πάθη και την Ανάσταση. Νέες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών…

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ μεταφέρουν το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας μέσα από συναυλίες, βυζαντινούς ύμνους, εγκώμια και ηχογραφήσεις γνωστών και νέων έργων εμπνευσμένων από τα Πάθη και την Ανάσταση. Νέες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», την Ιερά Μονή Πεντέλης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και νέες ηχογραφήσεις από τα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συντονιστείτε και ανακαλύψτε τη μουσική σε: ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ World, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Η Φωνή της Ελλάδας και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 (9.58fm & 102fm).

Τηλεοπτικές Μεταδόσεις

Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου 2021, έως Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021

Μεταδόσεις σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος

Εν Οργάνοις – Ύμνοι και Εγκώμια

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, παρουσιάζει τέσσερις ύμνους και εγκώμια από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, σε νέα ενόργανη διασκευή του Αλέξανδρου Καψοκαβάδη για ορχήστρα και παραδοσιακά όργανα. Πρόκειται για τις γνωστές και συγκινητικές μελωδίες των βυζαντινών ύμνων Αλληλούια, Τον νυμφώνα σου βλέπω, Ω Γλυκύ μου Έαρ και Χριστός Ανέστη. Η ΟΣΜ συμπράττει με τους μουσικούς από το Polis Ensemble: Γιώργο Κοντογιάννη (κρητική λύρα), Νίκο Παραουλάκη (νέυ), Στέφανο Δορμπαράκη (κανονάκι) και Αλέξανδρο Καψοκαβάδη (πολίτικο λαούτο).

Οι ύμνοι κινηματογραφήθηκαν στην Ιερά Μονή Πεντέλης και αποτελούν νέα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς «Ενός λεπτού Μουσική».

 

ΕΡΤ2 |ΕΡΤ3 | ΕΡT World |

Δεύτερο Πρόγραμμα | Τρίτο Πρόγραμμα | Η Φωνή της Ελλάδας | 9.58fm | 102fm

————-

Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου

To Πάθος

Πασχαλινή Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την μουσική διεύθυνση του διεθνούς φήμης καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, ερμηνεύει έργα J. Haydn και W.A. Mozart σε μια κατανυκτική συναυλία από το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα εξής έργα:

Joseph Haydn – Συμφωνία ν. 49 “Το Πάθος” (La Passione) σε φα ελασ. Hob.I:49

Joseph Haydn – “Οι επτά τελευταίοι λόγοι του Ιησού πάνω στο Σταυρό” Hob.XX:1

Η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει τις δύο τελευταίες σονάτες, την έκτη (Τετέλεσται) και την έβδομη (Πατέρα, στα χέρια σου παραδίδω το Πνεύμα μου), καθώς και τον επίλογο του έργου με τίτλο «Ο Σεισμός».

Wolfgang Amadeus Mozart – Maurerische Trauermusik, KV 477/449a

Wolfgang Amadeus Mozart – Missa brevis (Σύντομη λειτουργία) σε ρε ελασ. KV 65

Το ρόλο των σολίστ αναλαμβάνουν τέσσερις από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες λυρικούς τραγουδιστές με σημαντική πορεία εντός και εκτός Ελλάδας: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Μαίρη Έλεν Νέζη (μέτζο σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (μπάσος).

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

ΕΡΤ2 στις 12:30 | ERT World στις 13:00 (ώρα Ελλάδος)

Τρίτο Πρόγραμμα στις 23:00 | 9.58fm | 102fm

———-

Μίκης Θεοδωράκης – Επιτάφιος (1958), Διόνυσος (1985)

Δύο σημαντικά δύο πολιτικά έργα θρησκευτικής φόρμας του Μίκη Θεοδωράκη, ο Επιτάφιος (1958) και ο Διόνυσος (1985) σε παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Επιτάφιος θα παρουσιαστεί σε νέα ενορχήστρωση του Γιάννη Μπελώνη, ενώ το έργο ερμηνεύει η Μπέττυ Χαρλαύτη, μια τραγουδίστρια με μεγάλη θητεία στο ρεπερτόριο του συνθέτη. Ο Διόνυσος παρουσιάζεται ξανά μετά από δεκαετίες, ερμηνευμένος από τον Ζαχαρία Καρούνη, έναν από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της νέας γενιάς. To ενδεκαμελές μουσικό σύνολο διευθύνει η Λίζα Ξανθοπούλου. Συμμετέχουν το φωνητικό σύνολο chórεs (Επιτάφιος) και η Χορωδία της ΕΡΤ (Διόνυσος).

Μουσική διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου

Σολίστ: Μπέττυ Χαρλαύτη (Επιτάφιος), Ζαχαρίας Καρούνης (Διόνυσος)

Διασκευή (Επιτάφιος): Γιάννης Μπελώνης

Διεύθυνση Χορωδίας της ΕΡΤ: Αγγελική Πλόκα

Καλλιτεχνική διεύθυνση chórεs: Μαρίνα Σάττι

Μουσική διδασκαλία chórεs: Σιμέλα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Πατσέα

Συμμετέχει ενδεκαμελές ενόργανο σύνολο, το φωνητικό σύνολο chórεs (Επιτάφιος) και η Χορωδία της ΕΡΤ (Διόνυσος)

 

ΕΡΤ2 στις 15:00

Μεγάλο Σάββατο, 1η Μαΐου 2021

Εαρινές Προσευχές

Από τα Πάθη στην Ανάσταση του Χριστού

Πασχαλινή συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ

Η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου Αγγελικής Πλόκα, υμνεί τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση σε μια μοναδική συναυλία με συνθέσεις χορωδιακής μουσικής και εκκλησιαστικούς ύμνους, που θα μεταδοθεί από την αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο διαβάζει o ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει:

J. Brahms – Selig sind die da Leid tragen για μικτή χορωδία και πιάνο

Β. Καραγκεζίδης – Secret Supper για μικτή χορωδία a cappella

G.B.Martini – In monte Oliveti για 9μελή ανδρική χορωδία

C. Franck – Deus Meus για μικτή χορωδία και όργανο

H. Schütz – Musikalische Exequien I για μικτή χορωδία, σολίστες και όργανο

K. Nystedt – Immortal Bach για μικτή χορωδία a cappella

Αι γενεαί πάσαι σε διασκευή του Κανάρη Κεραμάρη για μικτή χορωδία

F. Liszt – O Filii et filiea για γυναικεία χορωδία και όργανο

Χριστός Ανέστη σε διασκευή της Αγγελικής Πλόκα για μικτή χορωδία.

Συνοδεύει στο πιάνο και στο όργανο ο Θάνος Μαργέτης.

Χορωδία της ΕΡΤ

Μουσική διεύθυνση: Αγγελική Πλόκα

Αφήγηση: Λεωνίδας Κακούρης

 

ΕΡΤ2 στις 11:00 | ERT World στις 22:00 (ώρα Ελλάδας)

Τρίτο Πρόγραμμα στις 14:30| 9.58fm | 102fm

Ραδιοφωνικές Μεταδόσεις

Σάββατο του Λάζαρου 24 Απριλίου έως Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου

Μεταδόσεις σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος

Η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, ερμηνεύει τρεις ψαλτικές μελωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.

Τον Νυμφώνα σου βλέπω σε επεξεργασία για μικτή χορωδία του Κώστα Κλάββα, καθηγητή μουσικής στην Πατριαρχική Σχολή και λαμπαδάριου του Μητροπολιτικού ναού της Αδριανουπόλεως μέχρι το 1916.

Η ζωή εν τάφω σε επεξεργασία για μικτή χορωδία του Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου συνθέτη, μαέστρου και φωτισμένου δημιουργού της εξαίρετης Παιδικής Χορωδίας Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης.

Χριστός Ανέστη σε επεξεργασία για μικτή χορωδία της μαέστρου Αγγελικής Πλόκα

Δεύτερο Πρόγραμμα | Τρίτο Πρόγραμμα | Η Φωνή της Ελλάδας | 9.58 | 102fm

———

Η εκπομπή «Πρώτος Όροφος», που μεταδίδει ηχογραφήσεις που παράγουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στα στούντιο της Ραδιοφωνίας ειδικά για το Τρίτο Πρόγραμμα, σε επιμέλεια και παρουσίαση του Διονύση Μαλλούχου, παρουσιάζει τρεις εκπομπές στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών.

Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου 2021, ώρα 14:30

«Ο την φύσιν ωραΐσας του παντός», έργα θρησκευτικής έμπνευσης με τον ήχο της άρπας της Λίλια Εσίποβα και μικρά σύνολα από μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

Συμμετέχουν:

Ιρίνα Σαλένκοβα, βιολί – Ρενάτο Ρίπο, βιολοντσέλο – Αγγελική Πουλημένου, κόρνο – Σπύρος Αρκούδης, τρομπέτα και Γιώργος Κρίμπερης, τρομπόνι. Έκτακτη συμμετοχή της σοπράνο Μαρίνας Ρετσκάλοβα.

Μεταγραφές: Λίλια Εσίποβα

Ακούγονται έργα Γ.Σ.Μπαχ, Τζ. Κατσίνι, Φρ. Σούμπερτ, Σ. Γκουνώ, Aν. Σωσιέ, Γκ. Φωρέ, Κ. ΣενΣανς, Γκ. Ντονιτσέτι, Μπ. Μπρίτεν, Τζ. Ντάουλαντ και Α. Πιατσόλα.

Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, ώρα 19:00

Stabat Mater του ιταλού συνθέτη Τζ. Περγκολέζι, μια από τις πιο γνωστές μελοποιήσεις του παλαιού λατινικού θρησκευτικού κειμένου (Ίστατο η Μήτηρ τεθλιμμένη ενώπιον του Σταυρού) με σολίστ δύο μέλη της Χορωδίας της ΕΡΤ, τη σοπράνο Σταυρούλα Γιαννακοπούλου και τη μέτζο σοπράνο Ευδοκία-Ειρήνη Ρεβίδη.

Στο πιάνο ο Θάνος Μαργέτης.

Μ. Σάββατο, 1η Μαΐου 2021, ώρα 14:30

Εαρινές Προσευχές

Από τα Πάθη στην Ανάσταση του Χριστού

Πασχαλινή Συναυλία της Χορωδίας της ΕΡΤ σε διεύθυνση Αγγελικής Πλόκα

Θα ακουστούν επίσης τα έργα του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι Μάιος από τις «Εποχές» και το Χριστός Ανέστη από την Εσπερινή Λειτουργία/Αγρυπνία, έργο 52, με τα έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, καθώς και το lied του Φρ. Σούμπερτ Πίστη στην Άνοιξη σε μεταγραφή για τούμπα και άρπα με την Λίλια Εσίποβα και τον Σάκη Μυρώνη.

Τρίτο Πρόγραμμα |

Διαδικτυακή Μετάδοση

Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, ώρα 20:30

Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ – κατά Ματθαίον Πάθη (1781)

Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, οι μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ στα Kατά Ματθαίον Πάθη (1781) του Κ. Φ. Ε. Μπαχ.

Σολίστ: Γ. Καλύβας, Μ. Σαραντίδης, Χρ. Μαλιαμάνη, Β. Δημακόπουλος, Ι. Μαρμαράς

Διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ: Μιχάλης Παπαπέτρου

Μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

Ζωντανά στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • ANGA PS-100 / PS-500 / PS-300

  ANGA PS-100 / PS-500 / PS-300

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει τη νέα παραλαβή εσωτερικών κεραιών ANGA για λήψη ψηφιακών τηλεοπτικών σημάτων, η οποία περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα: PS-100: Εσωτερική κεραία δωματίου γι...
 • NEDIS VTRA3460GY

  NEDIS VTRA3460GY

  Ασύρματη HDTV λύση για να απολαμβάνετε ποιότητα εικόνας και ήχου HDTV χωρίς να χρειάζονται καλώδια. Η ασύρματη επέκταση της Nedis προσφέρει ασύρματη μετάδοση του HDMI σήματος από τις συνδεδεμένες ...
 • Superior 23-55 Motion Extra Slim

  Superior 23-55 Motion Extra Slim

  Η επιτοίχια βάση 23-55 Motion Extra Slim της Superior είναι κατάλληλη για όλες τις τηλεοράσεις 23"-55" με max Vesa 400x400 και με μέγιστο βάρος 30 κιλών. Διαθέτει οριζόντια περιστροφή (+/-90°) και...
 • TP-Link TL-SG2016P

  TP-Link TL-SG2016P

  Το TL-SG2016P είναι ένα νέο έξυπνο Switch JetStream 16x θυρών με 8x θύρες PoE+, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την TP-Link ειδικά για επαγγελματική χρήση. Εξοπλισμένο με οκτώ συμβατές θύρες PoE+ 802...
 • RiotPWR 1950X Cloud

  RiotPWR 1950X Cloud

  Μετατρέψτε τώρα το iPhone σας ή το iPad σας σε μία κονσόλα παιχνιδιών, χάρη στο νέο χειριστήριο παιχνιδιών RP1950X Cloud της RiotPWR™ Edition iOS! Μπορείτε πλέον να παίξετε σχεδόν οποιοδήποτε παιχ...
 • PROMAX ATLAS NG

  PROMAX ATLAS NG

  Το ATLAS NG είναι ένας πολλαπλών χρήσεων αναλυτής TV επόμενης γενιάς ATSC 3.0 και DVB που υποστηρίζει 5G και καλύπτει τις πιο αυστηρές απαιτήσεις για επαγγελματίες εκπομπής. Είναι ένας αναλυτής φά...
 • DEEPCOOL SC700 HUB

  DEEPCOOL SC700 HUB

  Το hub σύνδεσης A-RGB 12x θυρών DeepCool SC700, μπορεί να τροφοδοτήσει ταυτόχρονα πολλά A-RGB 5V αξεσουάρ hardware, ενώ καταλαμβάνει μόνο μία θέση 3pin στη μητρική πλακέτα. Η περιλαμβανόμενη σύνδε...
 • TP-LINK EAP613

  TP-LINK EAP613

  Εύκολη αναβάθμιση σε Business δίκτυο Wi-Fi 6, με το νέο EAP613 της TP-Link! Πρόκειται για ένα  AX1800 access point οροφής με Wi-Fi 6 υψηλής απόδοσης, που επιτρέπει σε περισσότερες συνδεδεμένες συσ...
 • DEEPCOOL LS520

  DEEPCOOL LS520

  Το νέο ολοκληρωμένο σύστημα υδρόψυξης LS520 είναι εδώ και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες! Η LS520 αναβαθμίζει την αξιοπιστία της, υιοθετώντας την τεχνολογία "Anti-l...
 • FRITZ!OS 7.50

  FRITZ!OS 7.50

  Το FRITZ!OS 7.50 φέρνει πάνω από 150 νέες λειτουργίες και βελτιώσεις, κάνοντας το ψηφιακό σπίτι πιο γρήγορο και πιο έξυπνο. Με τη νέα έκδοση του ευφυούς αυτού λογισμικού και οι δύο ζώνες συχνοτήτω...
 • IKUSI ONE+ & ONE+ SAT

  IKUSI ONE+ & ONE+ SAT

  Τα μοντέλα προγραμματιζόμενων multiband ενισχυτών ONE+ και ONE+ SAT της IKUSI, παρέχουν πλειάδα δυνατοτήτων στη ρύθμιση, επεξεργασία και διανομή επίγειων καναλιών, αλλά και δορυφορικών σημάτων IF....
 • Τα νέα της Mistral : Οι κεραίες αδιάβροχου διπόλου

  Τα νέα της Mistral : Οι κεραίες αδιάβροχου διπόλου

  Έχει ήδη αρχίσει η τροποποίηση των κεραιών στις νέες και περιορισμένες συχνότητες, δηλαδή από 470 έως 700 MHz. O περιορισμός του εύρους συχνοτήτων δίνει περισσότερη απολαβή σε αυτές τις κεραίες, σ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιανουάριος 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιανουάριος 2023

  Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Οι υβριδ...
 • Οι υβριδικές πλατφόρμες των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών

  Οι υβριδικές πλατφόρμες των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών

  Ακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας, έστω και με βήματα σημειωτόν, η τηλεόραση στη χώρα μας έχει μπει πια για τα καλά στην ψηφιακή εποχή του HbbTV. Πλέον, το κάθε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικ...
 • Η τάση της συνδρομητικής τηλεόρασης

  Η τάση της συνδρομητικής τηλεόρασης

  Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία για τη σαφέστατη μεταστροφή των καταναλωτών ως προς τον τρόπο πρόσβασής τους στη συνδρομητική τηλεόραση. Αυτό προκύπτει από τα νούμερα που δημοσίευσε πρόσφα...
 • Η ιστορία και το μέλλον της τηλεόρασης στην Ελλάδα

  Η ιστορία και το μέλλον της τηλεόρασης στην Ελλάδα

  Η τεχνολογία στα ηλεκτρονικά εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία 70 χρόνια και συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Στον τομέα της τηλεόρασης έχουμε μια επιταχυνόμενη εξέλιξη, η οποία ...
 • SatLink ST-6501

  SatLink ST-6501

  Η SatLink διευρύνει την οικογένεια των ψηφιακών συσκευών της για τη διανομή τηλεοπτικού σήματος, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για το ST-6501, έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγ...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design