Skip to main content
13 Μαρτίου 2019 15:22

13 Ελληνες startuppers με το #DigitalGreece στη μεγάλη έκθεση καινοτομίας SXSW2019 στο Ωστιν του Τέξας

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F088b404eeb542986f5af670a32382b99 XL

Δεκατρείς από τις καλύτερες ελληνικές startups ταξίδεψαν στο Ωστιν του Τέξας, μέσω της πρωτοβουλίας #DigitalGreece του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για να λάβουν μέρος στη μεγάλη έκθεση καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρήσεων, SXSW2019 (8-17 Μαρτίου).

Δεκατρείς από τις καλύτερες ελληνικές startups ταξίδεψαν στο Ωστιν του Τέξας, μέσω της πρωτοβουλίας #DigitalGreece του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για να λάβουν μέρος στη μεγάλη έκθεση καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρήσεων, SXSW2019 (8-17 Μαρτίου).

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη ελληνική συμμετοχή σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον πλανήτη, με περισσότερους από 100.000 επιχειρηματίες, επενδυτές και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε προηγούμενες διοργανώσεις της SXSW έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα σημερινοί κολοσσοί της καινοτομίας, όπως το Twitter.

Με την υποστήριξη τουΥπΨΗΠΤΕ, του Hellenic Initiative, της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και με τη συνεργασία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και της ID-GC, οι Ελληνεςstartuppers παρουσίασαν τα καινοτόμα projects τους σε υποψήφιους πελάτες και επενδυτές, ήρθαν σε επαφή με εταιρείες του κλάδου τους με τις οποίες αντάλλαξαν εμπειρίες, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς τους, αλλά και να συμμετάσχουν στο διάλογο για τη διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο.

Το #DigitalGreece έκανε το πρώτο του βήμα με την οργάνωση της συμμετοχής 128 ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο.Συνεχίστηκε φιλοξενώντας 16 startups στη 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia 2018, 10 startups στη μεγαλύτερη Έκθεση Τεχνολογίας του κόσμου, CES 2019 (Λας Βέγκας), 10 νεοφυών επιχειρήσεων στην 11η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας, Zootechnia 2019, 10 startups στην 36η Έκθεση για τον κλάδο της δόμησης και των κατασκευών, Infacoma 2019, 10 νεοφυών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για την ψηφιακή επικοινωνία, MWC2019 (Βαρκελώνη), 18 στη Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών ΔΕΤΡΟΠ και 8 στην Agrothessaly της Λάρισας.

Οι 13 ελληνικές startups που έλαβαν μέρος στην SXSW2019 δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως η εκπαίδευση, οι ιατρικές τεχνολογίες, οι επικοινωνίες, η ρομποτική, η δημιουργική βιομηχανία, ο τουρισμός κ.ά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις: The TippingPoint, Loceye, Vertitech, Orama VR, PD Neurotechnology, Tutobo Educational Robotics, Racecheck, Edit59, Social Experience, SustainableFoodMovement in Greece, Blendo, Viral – Loops, Spotlight POS – Spotfolio.

Οπως τόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης, σύμβουλος της Helexpo, αρμόδιος για το project «#DigitalGreecepoweredbyΥπΨΗΠΤΕ»: «Το #DigitalGreece, μια ιδέα του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, έχει στόχο να αφήσει το σημάδι της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας. Τόσο στη Θεσσαλονίκη, όπου οι 128 ελληνικές startups βρέθηκαν ακριβώς δίπλα στο περίπτερο των ΗΠΑ (τιμώμενης χώρας) και ήρθαν σε επαφή με γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η ΙΒΜ και η Facebook, όσο και στο Λας Βέγκας, στη Βαρκελώνη και –τώρα- στο Τέξας, οι νέοι Ελληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες απέδειξαν πως δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Το αντίθετο. Η χώρα μας έχει ό,τι χρειάζεται σε ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό, ώστε –με την κατάλληλη υποστήριξη- να διαπρέψει διεθνώς. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, προκειμένου να ανασχέσουμε το φαινόμενο του braindrain και, τελικά, να το ανατρέψουμε. Να το μετατρέψουμε σε brain gain».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ 13 STARTUPS

Blendo: H Blendo είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων, μέσω της οποίας κάθε εταιρεία καθίσταται ικανή να εξάγει σημαντικό αριθμό κρίσιμων δεδομένων(π.χ. σχετικά με πωλήσεις, μάρκετινγκ, υποστήριξη πελατών κ.ά.), τα οποία βρίσκονται διαμοιρασμένα σε διαφορετικές υπηρεσίες στο cloud. Ακολούθως, η εταιρεία τα ενσωματώνει ώστε να δημιουργήσει τη δική της «cloud-based» αποθήκη δεδομένων, πολύτιμων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Κώστας Παρδάλης, Blendo – https://youtu.be/BjjtCx0TRYE)

Edit59: Το Edit59 είναι μια εταιρεία παραγωγής βίντεο στο διαδίκτυο, η οποία προσφέρει αποτελεσματικότερη επικοινωνία σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, χρησιμοποιώντας και τεχνικές AR και VR.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Πάνος Κωστούρος, edit 59 – https://youtu.be/PcZtJ-nAe4A)

Loceye: H Loceye, νεοφυής εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει αναπτύξει τεχνολογία eye-tracking, καταγράφοντας το λεγόμενοvisualengagement, δηλαδή τα σημεία και τα στοιχεία όπου εστιάζει το βλέμμα του ο χρήστης όταν βρίσκεται μπροστά σε μία ιστοσελίδα, αφίσα ή διαφημιστική καμπάνια.Με τον τρόπο αυτό, έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τις τάσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών και εν δυνάμει πελατών.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Κωνσταντίνος Αλέξογλου, Loceye – https://youtu.be/mIvu43ykpmQ)

OramaVR: Η OramaVRδίνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης ακριβείας σε χειρουργούς, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR). Ουσιαστικά, προτείνει ένα ενδιάμεσο στάδιο πολύτιμης εμπειρίας, μετά τη θεωρία και πριν ο γιατρός έρθει σε επαφή με επεμβάσεις σε πραγματικούς ασθενείς. Πρόκειται γιαμια startupspinoff του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, έχει την έδρα της στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, γραφεία στις ΗΠΑ. και συνεργασίες με νοσηλευτικά ιδρύματα και γνωστούς ορθοπεδικούς χειρουργούς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Σταύρος Κατέρος, OramaVR – https://youtu.be/dazUXOeFLz4)

PD Neurotechnology: Η PD Neurotechnology είναι μία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσει, παράγει και πωλεί συστήματα τα οποία συνδυάζουν αισθητήρες και ευφυείς αλγορίθμους για την υποστήριξη ασθενών με κινητικές διαταραχές. Με το πρώτο της προϊόν, που ονομάζεται PDMonitor και αφορά στην παρακολούθηση ασθενών που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον, επιτυγχάνονται η καλύτερη παρακολούθησή τους, η εξατομίκευση της θεραπείας μέσω της ιατρικής ακριβείας, η μείωση των συμπτωμάτων και,άρα, η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: ΤάσοςΜάνος, pdneurotechnologyhttps://youtu.be/oKVY-M_g-BA)

Racecheck: Η Racecheckείναι μια πλατφόρμα που βοηθά ερασιτέχνες αθλητές να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν διεθνείς διοργανώσεις αθλημάτων αντοχής. Αθλητές κάθε επιπέδου βρίσκουν και εγγράφονται στους αγώνες που πραγματικά τους ενδιαφέρον, σχεδιάζουν και κλείνουν το ταξίδι τους, προπονητικά προγράμματα, αλλά και συναγωνίζονται τους υπόλοιπους χρήστες στην πλατφόρμα, γνωρίζοντας την κατάταξή τους μέσω gamification. Κάτι σαν ένα… tripadvisorγια αθλητές, δηλαδή.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Αλέξανδρος Τάντι, racecheck – https://youtu.be/dywons0lOAk)

Social Experience: Η Social Experience προσφέρει υπηρεσίες σε εταιρείες αλλά και σε ιδιώτες, προκειμένου να χτίσουν το ψηφιακό τους προφίλ, ανοίγοντας νέους δρόμους επικοινωνίας, διαφήμισης και προβολής, ανταποκρινόμενη στον τρόπο με τον οποίο τόσο οι εταιρείες όσο και οι ιδιώτες εξελίσσονται και δημιουργούν.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: ΓιαννηςΚρικρής, social experiencehttps://youtu.be/osJa5UKCXuA)

The TippingPoint: Το The Tipping Point είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που σκοπό έχει να συμβάλλει στη δημιουργία ενημερωμένων και ενσυνείδητων νέων, σε ό,τι αφορά τις ακαδημαϊκές επιλογές τους και τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.Μέσω του Tipping Point και του project 100 mentors δίνεται η δυνατότητα στον κάθε μαθητή που βρίσκεται ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, να ανακαλύπτει καινούρια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά μονοπάτια, καθοδηγούμενος από αυτούς που τα έχουν ήδη «περπατήσει» επιτυχώς (μέντορες).Ο μαθητής, μέσω της πλατφόρμας, υποβάλει την ερώτησή του –για παράδειγμα, σχετικά με τη βαρύτητα στο μάθημα της φυσικής- και παίρνει απαντήσεις από ειδικούς της NASA, του CERN, του Εθνικού Αστεροσκοπείου κ.ά., με τους οποίους υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να έρθει σε επαφή. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Γιώργος Νικολετάκης, 100 mentors – https://youtu.be/Oq3Zfh0yCYE)

Tutobo Educational Robotics: Η Tutobo προσφέρει σε παιδιά ηλικίας από 6 χρόνων τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τον προγραμματισμό, παίζοντας με έναν εξωγήινο, τον Max και το διαστημόπλοιό του, Tobo.Η επιτυχημένη συγγραφή κώδικα, βοηθά τους Max&Tobo στις διαγαλαξιακέςπεριπέτειες τους, ανταμείβοντας –μέσω του παιχνιδιού- τα παιδιά για την προσπάθειά τους.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Βασίλης Γκινόπουλος, tutobo – https://youtu.be/J8NlvO4-HTM)

Vertitech: Η Vertitech είναι εταιρεία διαχείρισης εκπαιδευτικών συστημάτων και ανάπτυξης λογισμικών με εξειδίκευση σε εφαρμογές κάθετων αγορών. Προσφέρει ολιστικές λύσεις διαχείρισης, ειδικά σχεδιασμένες και παραμετροποιημένες για κάθε επιχείρηση.Το 2015, η εταιρεία έλαβε την πρώτη της επένδυση για το εκπαιδευτικό προϊόν «Classter», από την OdysseyVenturePartners – έναν επενδυτικό οργανισμό που βοηθά τις ανερχόμενες ελληνικές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ICT), να αποκτήσουν εξωστρεφή χαρακτήρα και ισχυρή παρουσία στην παγκόσμια αγορά. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Νίκος Νίκου, Classter – https://youtu.be/yY00dfPiwl4)

Spotlight POS: Η πρώτηελληνική υπηρεσία ασύρματης παραγγελιοληψίας και διαχείρισης καφέ, μπαρ, club, beachbar και κέντρων διασκέδασης.Με ένα ευφυές σύστημα δικτυακού συγχρονισμού, η υπηρεσία «Spotlight» διατηρεί αδιάκοπη την παραγγελιοληψία και ομαλή τη λειτουργία του καταστήματος, ακόμη και σε συνθήκες με περιορισμένο ή καθόλου ίντερνετ. Στόχος της είναι να προσφέρει ιδανικές συνθήκες σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας που θέλουν να εξαλείψουν τις ουρές αναμονής, αλλά και την ανάγκη να κουβαλά ο πελάτης μετρητά και πορτοφόλι πάνω του. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Μαργαρίτα Δόμπα, SpotlightPOS – https://youtu.be/5vqiSIav_wA)

SustainableFoodMovement in Greece: Το SustainableFoodMovement in Greece είναι ένα κίνημα που σκοπό έχει να ενημερώσει αρχικά επαγγελματίες της εστίασης και, κατόπιν, το ευρύτερο κοινό σχετικά με τις δυνατότητες της αειφόρου ανάπτυξης της γαστρονομίας και της ελαχιστοποίησης της σπατάλης των τροφίμων.Στοχεύει στη δημιουργία της πρώτης Σχολής SustainableGastronomy στην Ελλάδα. Τα workshops και οι εκπαιδευτικές του δράσεις υλοποιούνται μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ η ψηφιακή εφαρμογή Foodity θα βοηθά τους χρήστες να εντοπίσουν περισσευούμενο φαγητό στην περιοχή τους, το οποίο μπορούν να καταναλώσουν ή να δωρίσουν σε κάποιον που έχει ανάγκη.

ViralLoops: H Viral – Loops ασχολείται με την εύκολη και αυτοματοποιημένη δημιουργία προγραμμάτων ιογενούς μάρκετινγκ (Viral&ReferralMarketing). Μέσω του Viral-Loops, κάθε επιχείρηση μπορεί να «χτίσει» μέσα σε ελάχιστα λεπτά μία καμπάνια, στο πλαίσιο της οποίας ο ένας χρήστης μπορεί να συστήνει τον άλλο. Η Viral-Loops δημιουργήθηκε από την GrowthRocks, το πρώτο και μεγαλύτερο GrowthHacking Agency στην Ελλάδα, με πελάτες εντός και εκτός συνόρων. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: Θωμάς Παπασπύρος, ViralLoops – https://youtu.be/Mx9g0wU1-bU)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Δεν γίνεται να αφήσετε τους φιλοξενούμενούς σας χωρίς τηλεόραση. Η ιταλική Fracarro έρχεται να δώσει τη λύση με το νέο Compact Headend D-Matrix 4S FTA, το οποίο προορίζεται για σύνδεση σε τηλεοράσ...
AVM FRITZ!Fon X6
Το FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4” υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να βλέ...
Solray S01C, S02B & S03C Series
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει νέες παραλαβές προϊόντων που περιλαμβάνουν σειρές φωτιστικών LED της Solray. Πρόκειται για πλήρως ανεξάρτητα συστήματα φωτισμού που αποτελούνται από προβολέα...
TP-Link EAP623-Outdoor HD AX1800
Το EAP623-Outdoor HD είναι ένα Access Point εξωτερικού χώρου από τη σειρά EAP της TP-Link, που υποστηρίζει το πρότυπο Wi-Fi 6 με μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 1,8Gbps (574Mbps στα 2...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Fracarro PAS4117101
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου PAS4117101 της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας ομοαξονικό καλώδιο εξωτερικού χώρου, με τριπλή θωράκιση, διάμετρο 6,...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...