Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 509
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24 Ιουλίου 2019 13:56

5 Κανόνες για να τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία για το Διαγωνισμό InFocus Awards 2019 της Huawei

05a659a3d91de53e232f6588137180e4 XL dd9aebb6

Η αλήθεια είναι ότι για να βγάλεις σήμερα μια καλή φωτογραφία δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Αρκεί ένα smartphone με καλή κάμερα και να γνωρίζεις κάποια πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις. Έτσι, θα κερδίζεις τις εντυπώσεις με κάθε νέα φωτογραφία που θα ανεβάζεις στο Instagram από την πρώτη στιγμή.Η αλήθεια είναι ότι για να βγάλεις σήμερα μια καλή φωτογραφία δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος. Αρκεί ένα smartphone με καλή κάμερα και να γνωρίζεις κάποια πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις. Έτσι, θα κερδίζεις τις εντυπώσεις με κάθε νέα φωτογραφία που θα ανεβάζεις στο Instagram από την πρώτη στιγμή.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των smartphones με τις προηγμένες κάμερες, επιτρέπουν σε όλο και περισσότερους να βγάζουν τέλειες φωτογραφίες που είναι δύσκολο κάποιος να διακρίνει εάν έχουν τραβηχτεί με επαγγελματικό εξοπλισμό ή με ένα smartphone. Εάν τώρα κατέχεις και μερικά φωτογραφικά «κόλπα» εύκολα μπορεί το αποτέλεσμα να είναι ισάξιο επαγγελματικής φωτογράφισης.
 
Παρακάτω λοιπόν ακολουθεί ένας mini φωτογραφικός οδηγός για να αναδείξεις το ταλέντο σου στην φωτογράφιση με smartphone και να πάρεις μέρος στον μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό InFocus Awards της Huawei!

Ο οριζόντιος ορίζοντας!
Μια καλή φωτογραφία εξαρτάται από τη δομή της. Είναι πολύ σημαντικό και θεωρείται αυτονόητο για τους φωτογράφους, ο ορίζοντας να είναι πάντα σε ευθεία . Αυτό προκαλεί την πρώτη εντύπωση  γιατί αν ο ορίζοντας δεν είναι σε ευθεία όσο όμορφο και αν είναι το περιεχόμενο της εικόνας, υποβαθμίζεται υποσυνείδητα. Κανείς δε θέλει να βλέπει μια θάλασσα που «γέρνει» και ο ορίζοντας πρέπει να είναι πάντα… οριζόντιος. Δοκίμασέ το και δες αμέσως τη διαφορά!

5ebe6fc2 42da 46b5 883a 32fcc0536a49
InFocus Awards 2019. Author: Blagoja

Βρες την αρμονία στον κανόνα των τρίτων
Εάν υπάρχουν μαγικές γραμμές, τότε είναι σίγουρα αυτές που στην φωτογραφία αποτελούν κανόνα και της χαρίζουν οπτική αρμονία. Φαίνεται απλό αλλά είναι πολύ σημαντικό να έχεις στο κάδρο σου δύο οριζόντιες και δύο κάθετες νοητές γραμμές που τέμνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν ένα πλέγμα χωρίζοντας την εικόνα σε 9 τμήματα. Πειραματίσου με τον κανόνα των τρίτων τοποθετώντας τα στοιχεία της φωτογραφίας σου εκτός κέντρου και αμέσως θα γίνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ισορροπημένη. Μπορείς ακόμα και να ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία στο smartphone σου κατά τη λήψη ή κατά την επεξεργασία και εσύ να ασχολείσαι μόνο με τη σύνθεση.

9cfee68b 345f 4638 94a4 464ee649761d
InFocus Awards 2019. Author: Şenol Ceylan

Σημάδεψε κέντρο και κάνε το θέμα σου να ξεχωρίζει
Τι κάνει μια μονοθεματική φωτογραφία τέλεια; Που επικεντρώνεται το βλέμμα σου; Η συμμετρία και η τοποθέτηση του θέματός στο κέντρο είναι αυτό που πολλές φορές θα αναδείξει τη φωτογραφία σου ανάμεσα σε πολλές άλλες. Και για να εντυπωσιάσεις ακόμα περισσότερο, δώσε βάση στο υπόβαθρο φροντίζοντας να συμπληρώνει το θέμα σου μιας και αποτελεί το 60% της σύνθεσης! Εάν θέλεις να τονίσεις το θέμα σου, πρέπει να το κάνεις να ξεχωρίζει από το background θολώνοντας καλλιτεχνικά το φόντο της εικόνας (bokeh) και αυτό θα δώσει στο έργο σου μια επαγγελματική χροιά.

54c7dbc5 c656 412f a416 a1bc6f13b9ea
InFocus Awards 2019. Author: Lubomír Svoboda

Όλα στο φως
Ότι ο φωτισμός είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο σε μια φωτογραφία είναι γνωστό. Για μια ωραία λήψη είναι σημαντικό να κυνηγάς το φυσικό φως της μέρας και να μπορείς να εκτιμήσεις την ιδανική στιγμή σύμφωνα με τη θέση του ήλιου. Η λεγόμενες Golden Hours που περιλαμβάνουν την αυγή και το ηλιοβασίλεμα και η Blue Hour που είναι το σούρουπο, αποτελούν από μόνα τους υπέροχα εφέ φωτισμού που θα σου δώσουν μοναδικά αποτελέσματα. Πάντα μπορείς να βγάλεις την ίδια φωτογραφία διαφορετική ώρα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσεις άλλα εφέ όπως το τεχνητό φως, οι λάμπες neon, το φως του φεγγαριού, οι σκιές και το contrast. Το σωστό είναι να έχεις συνεχώς τον ήλιο πίσω σου και να φωτίζει το θέμα αλλά τι θα γίνει αν κάνεις το αντίθετο; Δοκίμασέ το. Μπορεί να εκπλαγείς.

7b2d09dc 2f5d 4ef7 ad9b 1eeddb4e6fa3
InFocus Awards 2019. Author: Viktória Haláková

Συναισθήματα και μόνο συναισθήματα
Μια καλή φωτογραφία είναι πολλά παραπάνω από τεχνική αρτιότητα. Μια καλή φωτογραφία πρέπει να διεγείρει τα συναισθήματά σου, να κεντρίζει το ενδιαφέρον σου, να είναι ζωντανή και να μην αφήνει κανέναν αδιάφορο. Μια καλή φωτογραφία πρέπει να λέει μια καλή ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Γι’ αυτό πρέπει στις φωτογραφίες σου να δίνεις μυστήριο. Να υπάρχει κάτι που εννοείται, που δε φαίνεται, που θα ενεργοποιήσει τη σκέψη του θεατή κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά για να δει καλύτερα. Οδήγησε τον στην ιστορία σου και ανάδειξε την ομορφιά της φωτογραφίας.

4f05bc5f 1142 43cd 8946 5077006307d9
InFocus Awards 2019. Author: Mehmet Dereci

Η ευκαιρία σου να ξεχωρίσεις
Πανευρωπαϊκός Φωτογραφικός Διαγωνισμός
Huawei InFocus Awards 2019
Έχει τύχει να τραβήξεις μια φωτογραφία τόσο καλή που θα ήθελες να την δει ένας διεθνώς καταξιωμένος φωτογράφος; Ο διαγωνισμός Huawei InFocus Awards αποτελεί την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και να δείξεις το ταλέντο σου στον κόσμο! Η Huawei παράλληλα με τη συνεχή εξέλιξη των συσκευών της, θέλει με αυτή τη διοργάνωση να επιβραβεύσει τα ανερχόμενα ταλέντα και τους λάτρεις της φωτογραφίας και του βίντεο κάνοντάς τους να αγωνιστούν για το όνειρό τους.

b573388a 5fab 4303 be6b c8e79d139b89

Ο διαγωνισμός αποτελείται από 6 κατηγορίες, 5 σχετικές με τη φωτογραφία και 1 σχετική με το βίντεο:

 • #Emotion Tag – Έκφραση στιγμιαίων και αυθόρμητων συναισθημάτων μέσω της φωτογραφίας.
 • Hello, Life! – Ανάδειξη των συναισθημάτων ή της έμπνευσης των καθημερινών εμπειριών.
 • Faces – Πειραματισμός με τον χαρακτήρα και τη δύναμη του πορτραίτου.
 • Going the Distance – Ανακάλυψη νέων εμπειριών και τόπων, με τη χρήση των νέων χαρακτηριστικών της κάμερας του τηλεφώνου, για παράδειγμα τον τηλεφακό, τον υπερευρυγώνιο φακό ή τη λήψη macro.
 • Storyboard – Εξιστόρηση μίας ιστορίας σε 9 (εννέα) πλαίσια, ένα πλέγμα 9 φωτογραφιών που αφηγούνται μια σημαντική ή ενδιαφέρουσα ιστορία.
 • Life Now – Μαγνητοσκόπηση ιστοριών σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Τα  Huawei InFocus  Awards είναι αφιερωμένα σε όλους τους χρήστες συσκευών Huawei οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος αποστέλλοντας τη φωτογραφία τους σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες. Η αποστολή γίνεται μέσω του website του διαγωνισμού από τις 24 Ιουνίου 2019.
 
Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται στον διαγωνισμό και πληρούν τα κριτήρια, αναρτώνται στο website του διαγωνισμού https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/gr/ όπου κάθε χρήστης, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων, μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του φωτογραφία. Στην επόμενη φάση, οι καλύτερες φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από μια εκλεγμένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και αναγνωρισμένους φωτογράφους. 

 • YANMIN WANG – Πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group στην Ευρώπη.
 • MARCIN TYSZKA – Πολωνός φωτογράφος μόδας που συνεργάζεται με τα πλέον αναγνωρισμένα περιοδικά παγκοσμίως, όπως τα Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle και Vogue.
 • NIKOLAJ THANING RENTZMANN – Δανός καλλιτέχνης που επικεντρώνεται κυρίως στη φωτογραφία διασημοτήτων, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στους SoMe λογαριασμούς του γραφικά τοπία από την πόλη και την φύση.
 • EMMA SVENSSON – Freelancer φωτογράφος και λάτρης της περιπέτειας που ταξιδεύει στον κόσμο.
 • YENER TORUN – Αρχιτέκτονας και φωτογράφος που μεταμορφώνει αστικά τοπία, ανασχηματίζει την αρχιτεκτονική ως γεωμετρική αφαιρετικότητα και δημιουργεί μια εναλλακτική πραγματικότητα μέσω των έργων του.
 • VUTHEARA KHAM – Γάλλος φωτογράφος με καταγωγή από την Καμπότζη και έδρα το Παρίσι. Γοητευμένος από το φως, την φωτογραφία δρόμου και το αστικό τοπίο. Του αρέσει να παίζει με νέες προοπτικές και οπτικές γωνίες. Γνωστός για το φως και τα γραφικά στις συνθέσεις του, το στυλ του χαρακτηρίζεται από σκηνές δρόμου στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο.

«Δουλεύω πολύ καιρό σαν φωτογράφος μόδας και έχω συνεχώς στην τσέπη το smartphone μου, το οποίο με βοήθησε πολλές φορές να βρω καινούριες και φρέσκιες ιδέες. Η φωτογραφία μέσω κινητού τηλεφώνου εξελίσσεται συνεχώς και σήμερα δεν είναι πια μόνο μια βοηθητική συσκευή αλλά αποτελεί ένα επαγγελματικό εργαλείο που δημιουργεί αμέτρητες ευκαιρίες κάθε μέρα» – λέει ο Marcin Tyszka
 
«Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι να εκφράσεις τον εαυτό σου, όπως υπάρχουν και πολλές διαφορετικές προεκτάσεις μίας φωτογραφίας. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους εσάς να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία για να βάλετε τον κόσμο στο κάδρο με βάση την δική σας οπτική. Ανυπομονώ να αντικρύσω τη διαφορετικότητα της φωτογραφίας» – προσθέτει ο Nikolaj Thaning Rentzmann
 
«Τα Huawei InFocus Awards μας επιτρέπουν να σταθούμε και να σκεφτούμε την ομορφιά της στιγμής.   Πώς να την αιχμαλωτίσεις για κάποιον άλλο; Πιστεύω ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες θα βρουν αυθεντικούς τρόπους για να μας διαφωτίσουν» – αναφέρει η Emma Svensson
 
«Δεν υπάρχει συνταγή για την τέλεια φωτογραφία. Κατά τη γνώμη μου αυτό που δουλεύει πάντα, είναι να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα. Κάτι που μπορώ να προτείνω σε όλους τους συμμετέχοντες είναι: Να πιστεύουν στον εαυτό τους και στο φυσικό ταλέντο τους. Ανυπομονώ να δω τις φωτογραφίες τους και έχω ένα προαίσθημα ότι όλες θα είναι εκπληκτικές. Ο νικητής βρίσκεται ήδη ανάμεσά μας!» – συμπληρώνει ο Yener Torun
 
«Η πρόσκληση να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Huawei InFocus Awards είναι μία φανταστική ευκαιρία να δοθεί έμφαση στο ότι σήμερα είμαστε όλοι λίγο-πολύ και εξερευνητές και φωτογράφοι. Είτε έχει να κάνει με εξερεύνηση νέων τόπων και με τα ταξίδια, είτε με τη λήψη φωτογραφιών, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η ομορφιά που μας περιβάλλει και να τη μοιραστούμε με άλλους» – είπε ο VuTheara Kham

Τι μπορείς να κερδίσεις; 

 • Για τον μεγάλο Νικητή του Grand Prix, τα δώρα είναι ένα HUAWEI MateBook 13, ένα HUAWEI Watch GT, το ποσό των 10.000 EUR, έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor και δημοσίευση της φωτογραφίας του για μία εβδομάδα ως ταπετσαρία στις κεντρικές σελίδες της TripAdvisor στις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία. 
 • Για τους Νικητές της πρώτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI MateBook 13, ένα HUAWEI Watch GT, ένα HUAWEI P30 Pro, το ποσό των 2.000 EUR και έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor.
 • Για τους Νικητές της δεύτερης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30 Pro
 • Για τους Νικητές της τρίτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30
 • Ο Νικητής του Βραβείου του Κοινού θα λάβει ένα HUAWEI P30 Pro και ένα HUAWEI Watch GT.

Αποτύπωσε τώρα με το smartphone σου αυτό που οι άλλοι προσπερνούν!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, του νέου σετ FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN set είναι το νέο Wi-Fi 6. Αυτό συνεπάγεται ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο με Gigabit μέσω της ηλεκτρικής καλ...
 • TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  Τα SG6428XHP και SG6654XHP είναι δύο προηγμένης τεχνολογίας, ευέλικτα PoE+ switches της TP-Link, με διαχείριση L3, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για απαιτήσεις δικτύωσης επαγγελματικού επιπέδου, με...
 • Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή πλήρους σειράς μπαταριών Grundig. Περιλαμβάνει αλκαλικές μπαταρίες όλων των μεγεθών, για γενική χρήση σε όλες τις μικροσυσκευές. Διαθέτουν μέγισ...
 • Ikusi MOD-203

  Ikusi MOD-203

  H Ikusi παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο ποιοτικό μοντέλο Digital HD Modulator, το MOD-203, το οποίο μετατρέπει σήμα από HDMI και AV σε DVB-T COFDM, με πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης του σήματος ...
 • Tesla XG500

  Tesla XG500

  Απολαύστε εξαιρετική ψυχαγωγία πολυμέσων με το Tesla MediaBox XG500, ένα Android TV Box με πιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα Google TV. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται την ομαλή λειτουργία και τις τακ...
 • Sonora Terra Digital

  Sonora Terra Digital

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • Ekselans EK CAST

  Ekselans EK CAST

  Το EK CAST βελτιώνει την εμπειρία πολυμέσων των φιλοξενούμενων στα δωμάτια του ξενοδοχείου (ή/και νοσοκομείου, γηροκομείου κ.λπ.), επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τόσο το δικό τους περιεχόμενο π...
 • Huayu 0143

  Huayu 0143

  Αν χάλασε το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή σας MAG, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η KAL Electronics έχει τη λύση! Διαθέτει το Huayu 0143, που είναι ένα οικονομικό τηλεχειριστήριο αντικ...
 • Tesla XT850

  Tesla XT850

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
 • D-Link DMS-106XT

  D-Link DMS-106XT

  Απολαύστε αξιόπιστο ενσύρματο Ethernet 10 Gigabit, με πέντε θύρες 2.5 Gigabit, λειτουργία Turbo για ιεράρχηση QoS βάσει θυρών, καθώς και πολύχρωμο φωτισμό LED, που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τα ...
 • Digitalbox 8200 HD FTA

  Digitalbox 8200 HD FTA

  Ένας νέος δέκτης κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία Α.Ε.Β.Ε. Πρόκειται για τον Digitalbox 8200 HD FTA, έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με DVB-S2 tuner που έχει σχεδιαστεί γ...
 • Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Νέο παράθυρο στην πληροφόρηση των επαγγελματιών ψηφιακών λύσεων άνοιξε η Panel TV με τη συμμετοχή της και την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
 • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
 • Sat & Zap, Μάιος 2024

  Sat & Zap, Μάιος 2024

  Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...