Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 29 at 08 03 41 TM 478
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 Μαΐου 2023 12:55

Avant-premiere Gala για τον εορτασμό των 10 χρόνων της LG OLED τεχνολογίας

1024X1024 53 9b624a58

Μια δεκαετία στην κορυφή και το νέο αναβαθμισμένο μοντέλο LG OLED evo G3 που διακρίνεται για την προηγμένη εικόνα και λειτουργικότητα

Η LG OLED φέτος κλείνει 10 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της αγοράς Premium τηλεοράσεων παγκοσμίως. Η LG OLED μονοπωλεί το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, που την κατατάσσει σε Νο1 Τηλεόραση Παγκοσμίως τα τελευταία δέκα χρόνια[1], ενώ έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις και στα ετήσια βραβεία Καινοτομίας.

Με αφορμή τα δέκα χρόνια, η LG γιόρτασε την πολυετή παρουσία της καινοτόμου τεχνολογίας OLED και ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της σειράς τηλεοράσεων Gallery, την LG OLED evo G3, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον επιβλητικό χώρο του Fondazione.

KXH22683

Στο πλαίσιο του Avant-premiere Gala, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης των τηλεοράσεων OLED της LG, καθώς και ένα ειδικά διαμορφωμένο αφιέρωμα με ταινίες που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Σε συνεργασία με τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τον Γιάννη Στάνκογλου, η LG δημιούργησε τρεις θεματικές ενότητες γύρω από ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, οι οποίες προβάλλονταν στις τηλεοράσεις που φιλοξένησε ο χώρος.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής βραδιάς, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά ομιλιών από στελέχη της LG, καθώς και από καλεσμένους που έχουν συνεργαστεί με το brand και μοιράστηκαν με το κοινό τη δική τους εμπειρία θέασης. Οι influencers με τη σειρά τους μίλησαν για τα χαρακτηριστικά των LG τηλεοράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, αναδεικνύοντας έτσι τους λόγους που τις κάνουν μοναδικές. Ο εορτασμός των 10 χρόνων LG OLED τεχνολογίας κορυφώθηκε με ένα surprise activation, με τη επετειακή τούρτα-πύργο να προκαλεί τον ενθουσιασμό των προσκεκλημένων και να οδηγεί τη διάθεση όλων στα ύψη.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από το ευρύ φάσμα του καλλιτεχνικού χώρου: ο κριτικός κινηματογράφου και παρουσιαστής, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι ηθοποιοί Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου και Γιούλικα Σκαφιδά οι διάσημοι αρχιτέκτονες και interior designers Σίσσυ Φειδά και Γεώργιος Καράμπελλας, ο γνωστός φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός, η χορεύτρια Γεωργία Αβασκαντήρα, οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές Δημήτρης Μακαλιάς και Ελιάνα Χρυσικοπούλου, οι γνωστοί σχεδιαστές μόδας Χριστίνα Κοντοβά και Στέλιος Κουδουνάρης, ο διάσημος αθλητικογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, και το μοντέλο/επιχειρηματίας Χάρης Γιακουμάτος.

Ο εμπορικός διευθυντής Consumer Electronics LG Electronics Hellas, Μάνθος Πάγκαλος δήλωσε: «Πριν από 10 χρόνια η LG πήρε μια πρωτοποριακή για την εποχή απόφαση να μην ασχοληθεί με την παραδοσιακή εξέλιξη της LG, αλλά να επενδύσει σε αχαρτογράφητα νερά και να καινοτομήσει. Η τεχνολογία OLED της LG κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη στα προηγμένα χαρακτηριστικά της και κατακτήσει την πρώτη θέση στην αγορά των Premium τηλεοράσεων. Στόχος της LG είναι να συνεχίσει να καινοτομεί και να δημιουργεί τεχνολογίες που προσφέρουν στους χρήστες άνεση και ευκολία στην καθημερινότητά τους».

Η LG OLED evo G3, χάρη στην απαράμιλλη αντίθεσή της που επιτρέπει την προβολή τέλειου μαύρου και αληθινών χρωμάτων, την πρωτοφανή ευελιξία και λεπτότητα οθόνης, καθώς και την ανάπτυξη και βελτίωση της αυτοφωτιζόμενης τεχνολογίας της οθόνης της, αναδεικνύει τη μοναδικότητα της LG OLED, η οποία κάθε χρόνο αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο. Διαθέτει πενταετή εγγύηση πάνελ[2] και είναι κατάλληλη στο να προβάλει οποιοδήποτε περιεχόμενο και να εντυπωσιάζει με τις προηγμένες λειτουργίες, την ποιότητα εικόνας και τα νέα χαρακτηριστικά της.

Με τον ισχυρό επεξεργαστή α9 ΑΙ 4K Gen6 μυεί τον χρήστη στον κόσμο του α-ρεαλισμού[3], κάνοντας τον χρήστη πρωταγωνιστή που περιβάλλεται από τις εξαιρετικές βελτιώσεις εικόνας και ήχου. Με τεχνολογία AI Super Upscaling, το σύστημα επεξεργασίας AI χρησιμοποιεί τα AI Noise Reduction (μείωση θορύβου με τεχνητή νοημοσύνη) και AI Super Resolution (σούπερ ανάλυση με τεχνητή νοημοσύνη), για την ταξινόμηση των εικόνων και την αφαίρεση του θορύβου με βάση την κατηγορία τους, ενώ οι αλγόριθμοι “deep learning” βελτιώνουν τα πρόσωπα και τα αντικείμενα για να τα κάνουν να φαίνονται πιο ευκρινή, εκφραστικά και πολυδιάστατα.

Το OLED Dynamic Tone Mapping Pro αναβαθμίζει τις εικόνες μέσω μιας διαδικασίας βελτίωσης που τονίζει την αντίθεση σε περιοχές χαμηλής διαβάθμισης, φωτίζει τις περιοχές μεσαίων τόνων και προσθέτει εκφραστική λεπτομέρεια σε περιοχές υψηλής διαβάθμισης. Το HDR Expression Enhancer εφαρμόζει μεμονωμένες καμπύλες χαρτογράφησης τόνων στα αντικείμενα που έλκουν φυσικά το βλέμμα του χρήστη, κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν έντονα και εκφραστικά.

Στην LG OLED G3, τα pixel είναι πιο φωτεινά και λαμπερά, ενώ με τις βελτιώσεις του Brightness Booster Max και με τη βοήθεια του επεξεργαστή, η ποιότητα της εικόνας γίνεται πιο έντονη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοφωτιζόμενα pixels για επιπλέον απόδοση φωτισμού. Η G3 έχει 100% χρωματική πιστότητα[4] και ένταση χρώματος[5], προβάλλοντας τα χρώματα ακριβώς όπως στο πρωτότυπο, με πλούσιους τόνους τόσο σε φωτεινά όσο και σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Διαθέτει FILMMAKER MODE που κάνει την εικόνα πιο αληθινή και διατηρεί την οπτική του σκηνοθέτη, καθώς και Dolby Vision™ για να ζωντανεύει τις σκηνές. Το Dolby Atmos®[6] παράγει καθηλωτικό και χωρικό ήχο και ο χρήστης απολαμβάνει τη μαγεία του κινηματογράφου από το σαλόνι του σπιτιού του.

Επίσης, διαθέτει AI Sound Pro το οποίο αναμειγνύει εικονικά τον ήχο για να δημιουργήσει το αποτέλεσμα ηχείων surround 9.1.2, με επεξεργασία για σαφήνεια και έλεγχο της ισορροπίας. Επίσης, η τηλεόραση χρησιμοποιεί το νέο καινοτόμο χαρακτηριστικό WOW Orchestra, όπου η τηλεόραση LG OLED σε συνδυασμό με ένα LG Soundbar[7], συνεργάζονται σαν ένα ηχείο, για να δημιουργήσουν μια διευρυμένη ηχητική σκηνή με βελτιωμένο ύψος, βάθος και ισχύ, σαν σε αίθουσα συναυλιών.

Η νέα LG OLED G3 είναι η ιδανική για τους λάτρεις του μοντέρνου design και χαρακτηρίζεται από τη σχεδίαση One Wall. Χωρίς ορατό κενό κατά την τοποθέτηση στον τοίχο[8] φέρνει στιλ και αβίαστη κομψότητα στο σαλόνι ή σε οποιοδήποτε περιβάλλον επιλέγει ο χρήστης. Ο ειδικά σχεδιασμένος βραχίονας τοίχου παρέχει στην OLED τηλεόραση εφαρμοστή τοποθέτηση, αφήνοντας σχεδόν μηδενικό κενό από τον τοίχο.

Τέλος, το νέο webOS 23 New Home[9] προσαρμόζει από το αγαπημένο περιεχόμενο μέχρι τον τρόπο προβολής που προτιμά ο χρήστης ενώ μέσω της λειτουργίας «Το προφίλ μου» ο χρήστης λαμβάνει εξατομικευμένες προτάσεις ταινιών, μια επισκόπηση των επόμενων αγώνων της αγαπημένης ομάδας και τις ειδοποιήσεις του, όλα από ένα μέρος αποκλειστικά.

Η LG Electronics διευρύνει συνεχώς τις απεριόριστες δυνατότητες της OLED τεχνολογίας, προσφέροντας πάντα μια Καλύτερη Ζωή για Όλους, ενώ συνεχίζει να καινοτομεί διατηρώντας μια ηγετική παρουσία όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά και με το λανσάρισμα της νέας LG OLED G3.


[1]Πηγή: Omdia. Αποστολές μονάδων, 2013-2022. Τα αποτελέσματα δεν αποτελούν υποστήριξη της LG Electronics. Οποιαδήποτε εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα αυτά βαρύνει το τρίτο μέρος. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.omdia.com/ για περισσότερες λεπτομέρειες.

[2] Από 5ετή εγγύηση πάνελ καλύπτονται τα μοντέλα 88Z2, 77Z2, 83G2, 77G2, 65G2 και 55G2. Η εγγύηση είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα https://www.lg.com/gr/oledtileoraseis/2022/oledwarranty. Στο 1ο έτος της εγγύησης, καλύπτονται πάνελ, ανταλλακτικά και κόστος εργασίας. Από το 2ο έως το 5ο έτος της εγγύησης, καλύπτονται μόνο τα πάνελ, ενώ η εργασία χρεώνεται.

[3] Ο “α-ρεαλισμός” αναφέρεται στη ρεαλιστική ποιότητα εικόνας και ήχου που υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή α9 AI 4K Gen6 της LG.

[4] Το πάνελ OLED της LG είναι πιστοποιημένο από την Intertek για χρωματική πιστότητα 100%, μετρημένη κατά το πρότυπο CIE DE2000 με 125 μοτίβα χρωμάτων.

[5] Η ένταση γκάμας χρωμάτων (CGV) είναι ισοδύναμη ή υπερβαίνει το CGV του χρωματικού χώρου DCIP3, όπως επιβεβαιώνεται ανεξάρτητα από την Intertek.

[6] Τα Dolby, Dolby Vision IQ, Dolby Atmos και Dolby Vision Gaming είναι εμπορικά σήματα της Dolby Laboratories Licensing Corporation

[7] Η αγορά του Soundbar γίνεται ξεχωριστά.

[8] Ανάλογα με το περιβάλλον εγκατάστασης, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ της τηλεόρασης και του τοίχου. Η εγκατάσταση ενδέχεται να διαφέρει. Ανατρέξτε στον οδηγό εγκατάστασης για λεπτομέρειες.

[9] Τα υποστηριζόμενα μενού και εφαρμογές ενδέχεται να διαφέρουν ανά χώρα. Τα μενού που προβάλλονται ενδέχεται να διαφέρουν μετά την ημερομηνία κυκλοφορίας. Οι συστάσεις λέξεων-κλειδιών ποικίλλουν ανάλογα με την εφαρμογή και την ώρα της ημέρας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...