Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
TM 492
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15 Δεκεμβρίου 2017 19:20

COSMOTE TV MULTIROOM

Η νέα υπηρεσία της COSMOTE TV για ανεξάρτητη θέαση πολλαπλών δωματίων

Γράφει: Χάρης Ματθαίου
d787d6a8ecc13dffeb9be21ae3e0e757 XL 59db46ea

Η πολυαναμενόμενη υπηρεσία MULTIROOM της COSMOTE TV είναι πλέον γεγονός! Με τη νέα υπηρεσία MULTIROOM ικανοποιούνται όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς σε μία δορυφορική σύνδεση COSMOTE TV μπορούν να ενεργοποιηθούν έως και τρεις επιπλέον αποκωδικοποιητές και όλοι να παρακολουθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικές τηλεοράσεις το πρόγραμμα της επιλογής τους…

Η πολυαναμενόμενη υπηρεσία MULTIROOM της COSMOTE TV είναι πλέον γεγονός! Με τη νέα υπηρεσία MULTIROOM ικανοποιούνται όλα τα μέλη της οικογένειας, καθώς σε μία δορυφορική σύνδεση COSMOTE TV μπορούν να ενεργοποιηθούν έως και τρεις επιπλέον αποκωδικοποιητές και όλοι να παρακολουθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικές τηλεοράσεις το πρόγραμμα της επιλογής τους. Επιπλέον, οι συνδρομητές μέσω της Hybrid τεχνολογίας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις του σπιτιού στις διαδραστικές υπηρεσίες της πλατφόρμας, όπως COSMOTE TV PLUS, COSMOTE REPLAY TV, FOX Play και COSMOTE CINEMA ON DEMAND, ακόμα και ταυτόχρονα εφόσον το επιτρέπει η ταχύτητα της ευρυζωνικής τους σύνδεσης.

Η αναμονή των συνδρομητών της COSMOTE TV για τη διάθεση της υπηρεσίας Multiroom ανήκει πια στο παρελθόν. Πλέον, με μια μηνιαία χρέωση 6,60 ευρώ1 για κάθε έξτρα αποκωδικοποιητή, γίνεται εφικτή η ταυτόχρονη τηλεθέαση διαφορετικών καναλιών σε διαφορετικές τηλεοράσεις του σπιτιού, ενώ παράλληλα ενεργοποιείται η πρόσβαση στις διαδραστικές υπηρεσίες της πλατφόρμας και η δυνατότητα εκτέλεσης εγγραφών σε όλους τους αποκωδικοποιητές. Η Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα πρωτοπόρα στις δοκιμές των νεότερων και καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών της ελληνικής αγοράς, δοκίμασε για αυτό το μήνα τη λειτουργία της υπηρεσίας COSMOTE TV MULTIROOM και σας παρουσιάζει τις δυνατότητές της, καθώς επίσης και όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε την απαραίτητη σύνδεση όλων των αποκωδικοποιητών στο τοπικό σας δίκτυο.

Τροφοδοσία αποκωδικοποιητών με δορυφορικό σήμα

Για τις ανάγκες των δοκιμών μας είχαμε στη διάθεσή μας δύο αποκωδικοποιητές TECHNICOLOR DSI 810H με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο 500GB και έναν KAONMEDIA NS1110H που δεν διαθέτει, αλλά μπορεί να δεχτεί USB σκληρό δίσκο και μάλιστα χωρίς να απαιτείται hub με εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος, λειτουργώντας έτσι κι αυτός σαν PVR δέκτης. Για τη λειτουργία της υπηρεσίας COSMOTE TV MULTIROOM είναι απαραίτητη η σύνδεση όλων των αποκωδικοποιητών σε δορυφορικό κάτοπτρο στοχευμένο στον Eutelsat 9B, ενώ αν και οι TECHNICOLOR DSI 810H διαθέτουν δύο εισόδους SAT IN, η τροφοδοσία τους με ένα μόνο καλώδιο σήματος στη θύρα SAT1 IN είναι αρκετή, καθώς οι συχνότητες των περισσοτέρων καναλιών της COSMOTE TV βρίσκονται στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος. Το γεγονός αυτό προσφέρει μεγάλη ευκολία και οικονομία στην εγκατάσταση, καθώς η κάθοδος δύο καλωδίων από την ταράτσα αντιμετωπίζει πολλές φορές αντικειμενικές δυσκολίες. Εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του αποκωδικοποιητή σε δύο καλώδια δορυφορικού σήματος, ενεργοποιείται η δυνατότητα εγγραφής2 ενός προγράμματος της COSMOTE TV και η ταυτόχρονη θέαση ενός άλλου προγράμματος του οποίου η συχνότητά ανήκει σε διαφορετική πόλωση.

Σύνδεση στο modem-router

Μετά τη σύνδεση του δορυφορικού καλωδίου, κάθε αποκωδικοποιητής είναι απαραίτητο να συνδεθεί στο modem-router της οικιακής (ή επαγγελματικής) ευρυζωνικής σύνδεσης
(οποιαδήποτε παρόχου). Ο ιδανικός τρόπος σύνδεσης επιτυγχάνεται με τη χρήση καλωδίου Ethernet που ενώνει απευθείας τον αποκωδικοποιητή με το modem. Το γεγονός αυτό όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτό, καθώς ο αποκωδικοποιητής βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο, ενώ και τα σπίτια σπάνια διαθέτουν δομημένη καλωδίωση. Έτσι, το πέρασμα καλωδίων μεταξύ διαφορετικών δωματίων απαιτεί τρυπήματα σε τοίχους, ενώ η μεταφορά τους δεν καμουφλάρεται εύκολα και έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάει σημαντικά η αισθητική του χώρου. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό δίνουν συσκευές που μεταφέρουν το IP σήμα σε οποιοδήποτε δωμάτιο επιθυμεί ο χρήστης, χωρίς την ανάγκη «τραυματισμού» κανενός σημείου του σπιτιού.

Σύνδεση με Powerlines

Τα Powerline adapters μεταφέρουν το IP σήμα μιας πόρτας του οικιακού modem-router σε διαφορετικό δωμάτιο, χρησιμοποιώντας την καλωδίωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Η χρήση τους είναι απλούστατη και αποτελεσματική για τη λειτουργία της υπηρεσίας COSMOTE TV MULTIROOM. Για τις ανάγκες των δοκιμών μας χρησιμοποιήσαμε το TL-WPA4226 KIT της TP-LINK, το οποίο περιλαμβάνει τις μονάδες TL-WPA4220 wireless extender και TL-PA4020P Powerline extender. Το TL-PA4020P διαθέτει σύνδεση AC Passthrough κι έτσι τροφοδοτήσαμε με ρεύμα μέσω της ελεύθερης υποδοχής του το modem, ενώ παράλληλα, προχωρήσαμε στη μεταξύ τους σύνδεση με καλώδιο Ethernet. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε το TL-WPA4220 σε πρίζα ρεύματος άλλου δωματίου, το οποίο τροφοδοτείται από διαφορετική φάση του ηλεκτρολογικού πίνακα, ενώ παράλληλα, το συνδέσαμε με έναν αποκωδικοποιητή χρησιμοποιώντας καλώδιο Ethernet, δεσμεύοντας μία από τις δύο διαθέσιμες LAN θύρες του adapter. Η λειτουργία του KIT δεν απαιτεί καμία απολύτως ρύθμιση για τη μεταφορά IP σήματος, ενώ εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να εκμεταλλευτεί και τη Wi-Fi extender λειτουργία του TL-WPA4220 για διαμοιρασμό Internet σε ασύρματες συσκευές, θα πρέπει να επισκεφτεί την ιστοσελίδα www.tp-link.com και να κατεβάσει την απαραίτητη εφαρμογή, ώστε να κάνει εύκολα τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Σύνδεση με W-Fi extenders

Έναν άλλο τρόπο σύνδεσης στο τοπικό δίκτυο προσφέρουν τα Wi-Fi extenders, τα οποία συνδέονται σε πρίζα ρεύματος και λαμβάνουν ασύρματα το Wi-Fi σήμα του οικιακού modem, ενώ διαθέτουν θύρα LAN για να συνδεθούν με καλώδιο Ethernet στον αποκωδικοποιητή. Θα πρέπει φυσικά να τοποθετηθούν σε σημείο, όπου η ισχύς του οικιακού Wi-Fi σήματος είναι επαρκής, ώστε η μεταφορά δεδομένων μέσω καλωδίου Ethernet προς τον αποκωδικοποιητή να μπορεί εκτελεστεί αποτελεσματικά. Χρησιμοποιήσαμε τα Wi-Fi extenders TL-WA850RE και TL-WA860RE της TP-LINK, η ρύθμιση των οποίων πραγματοποιείται από υπολογιστή, αλλά είναι πανεύκολη και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. H σύνδεση των WiFi Extenders με το router μπορεί να γίνει επίσης πολύ εύκολα πατώντας το WPS πλήκτρο στο router, εφόσον διαθέτει και στη συνέχεια το αντίστοιχο πλήκτρο στο WiFi Extender.

Εφόσον μια μονάδα συνδεθεί σε πρίζα ρεύματος, θα πρέπει συνδέσετε τον υπολογιστή στο Wi-Fi δίκτυο ‘’TP-Link_Extender’’. Αφού συνδεθείτε στο δίκτυο αυτό, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε tplinkextender.net στο πεδίο διευθύνσεων του browser. Στη σελίδα που θα ανοίξει ορίζετε password για μελλοντική χρήση και πατάτε start. Στη συνέχεια, από τη λίστα των Wi-Fi θα επιλέξετε το οικιακό σας δίκτυο και θα εισάγετε το password του, ώστε η μονάδα να συνδεθεί στο modem-router της ευρυζωνικής σας σύνδεσης και να είναι έτοιμη να μεταφέρει το απαραίτητο Ethernet σήμα στον αποκωδικοποιητή. Μάλιστα, η μονάδα TL-WA860RE διαθέτει σύνδεση AC Passthrough και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει με ρεύμα έναν αποκωδικοποιητή.

Σύνδεση με ασύρματα Access Points

Μια ακόμα λύση για τη δικτύωση των αποκωδικοποιητών δίνουν τα ασύρματα Access points. Εκτελούν πλήθος λειτουργιών και μπορούν να λάβουν ασύρματα το Wi-Fi σήμα του οικιακού modem, μεταφέροντάς το μέσω θύρας Ethernet στον αποκωδικοποιητή. Χρησιμοποιήσαμε το WL-330gE της ASUS, η ρύθμιση του οποίου γίνεται μέσω της θύρας Ethernet από υπολογιστή, πληκτρολογώντας την IP του στο πεδίο διευθύνσεων του browser. Μέσα από το πεδίο Adapter επιλέξαμε το Wi-Fi δίκτυο της σύνδεσής μας και δώσαμε το password, ώστε η μονάδα να μπορεί να μεταφέρει το Ethernet σήμα του modem σε έναν αποκωδικοποιητή.

Ενεργοποίηση

Κατά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, είναι απαραίτητη σε κάθε δέκτη η επιλογή υβριδικής σύνδεσης και όχι δορυφορικής. Εφόσον κάθε δέκτης λάβει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις και έχει πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο, ζητείται από το χρήστη η εισαγωγή των στοιχείων ‘’Ταυτότητας συνδρομητή’’ και ‘’Συνδρομητικής κάρτας’’. Στη συνέχεια, εμφανίζεται στην οθόνη της συνδεδεμένης τηλεόρασης το όνομα χρήστη που έχει δημιουργήσει προηγούμενα στον υβριδικό αποκωδικοποιητή της ήδη υπάρχουσας σύνδεσής του ο χρήστης. Θα πρέπει λοιπόν να εισάγει το pin που έχει ορίσει και το οποίο είναι αυτό που χρησιμοποιεί στη υπηρεσία COSMOTE TV GO, ενώ το ίδιο θα του ζητηθεί να κάνει και στον αρχικό αποκωδικοποιητή. Μετά την εισαγωγή του pin σε όλους τους αποκωδικοποιητές ολοκληρώνεται η ενεργοποίηση της υπηρεσίας COSMOTE TV MULTIROOM και όλοι οι αποκωδικοποιητές έχουν δυνατότητα ανεξάρτητης προβολής των καναλιών της COSMOTE TV, πρόσβαση στις διαδραστικές υπηρεσίες COSMOTE TV PLUS, COSMOTE REPLAY TV, FOX Play και COSMOTE CINEMA ON DEMAND, ενώ επίσης έχουν και δυνατότητα εγγραφής.

Για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας, ακόμα και για απλή αναπαραγωγή των προγραμμάτων της COSMOTE TV, απαιτείται η συνεχής σύνδεση όλων των αποκωδικοποιητών στο οικιακό modem-router της ευρυζωνικής σύνδεσης του χρήστη. Σε σύνδεση COSMOTE TV MULTIROOM με δύο αποκωδικοποιητές, εφόσον αποσυνδεθεί το καλώδιο δικτύου από τον έναν, μετά από 10 ώρες εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα στις τηλεοράσεις. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν προχωρήσει στην επανασύνδεση του καλωδίου μέσα στις επόμενες 8 ώρες, η προβολή των καναλιών της COSMOTE TV διακόπτεται και στους δύο αποκωδικοποιητές και επανέρχεται μόνο εφόσον είναι συνδεδεμένοι αμφότεροι στο οικιακό modem-router. Η διακοπή μετά από 18 ώρες πραγματοποιείται σε σύνδεση Multiroom με τρεις ή τέσσερις αποκωδικοποιητές, εφόσον σε δύο από αυτούς έχει αποσυνδεθεί το καλώδιο Ethernet για το διάστημα αυτό. Επίσης, για την αποφυγή ανεπιθύμητης διακοπής σε περίπτωση που ένας αποκωδικοποιητής είναι κλειστός για αρκετές ώρες, η εξοικονόμηση ενέργειας από τις γενικές ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένη. Η υποχρεωτική σύνδεση στο τοπικό δίκτυο έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας οποιουδήποτε αποκωδικοποιητή Multiroom σύνδεσης σε οποιονδήποτε άλλο χώρο εκτός της οικίας του συνδρομητή, καθώς δεν υπάρχει master ή slave αποκωδικοποιητής και κανένας από αυτούς δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι σε οικία χωρίς ευρυζωνική σύνδεση δεν είναι εφικτή η λειτουργία της υπηρεσίας. Από την άλλη πλευρά όμως, μπορεί να λειτουργήσει με την ADSL ή VDSL σύνδεση οποιουδήποτε παρόχου κι έτσι είναι διαθέσιμη σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδρομητές, ακόμα και σε εκείνους που δε διαθέτουν σταθερή και Internet COSMOTE.

Λειτουργία

Δοκιμάσαμε την υπηρεσία COSMOTE TV MULTIROOM με τρεις αποκωδικοποιητές, σε ADSL σύνδεση άλλου παρόχου, με modem D-Link συγχρονισμένο περίπου στα 17Mbps. Εφαρμόσαμε όλους τους συνδυασμούς συνδέσεων δικτύου στους αποκωδικοποιητές, χρησιμοποιώντας τις συσκευές που περιγράψαμε πιο πάνω, ενώ ειδικά για τα Powerline adapters θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δοκιμάστηκαν και στις τρεις διαφορετικές φάσεις του ηλεκτρολογικού πίνακα. Σε όλες τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα της λειτουργίας της υπηρεσίας ήταν ακριβώς τα ίδια, είτε χρησιμοποιώντας καλώδιο Ethernet για απευθείας σύνδεση των αποκωδικοποιητών με το modem-router, είτε χρησιμοποιώντας τις συσκευές δικτύου. Με δεδομένη την ταχύτητα της ευρυζωνικής σύνδεσής μας και την απαίτηση διάθεσης 7Mbps από το συνολικό της Bandwidth για κάθε HD τίτλο από το COSMOTE TV PLUS, η ταυτόχρονη προβολή τους σε δύο τηλεοράσεις ήταν οριακή. Δύο αποκωδικοποιητές μπορούσαν ταυτόχρονα να αναπαράγουν προγράμματα από το COSMOTE TV PLUS, αρκετές φορές όμως εμφανίζονταν στις αντίστοιχες τηλεοράσεις ότι δεν επαρκεί η ταχύτητα της σύνδεσης για την προβολή του περιεχομένου. Ένα χρήσιμο tip για τέτοιες περιπτώσεις είναι το ξεκίνημα της λήψης του τίτλου στο σκληρό δίσκο του αποκωδικοποιητή μέχρι να φτάσει περίπου (ανάλογα με τη διάρκεια της ταινίας) στο 15% και στη συνέχεια η επιλογή της αναπαραγωγής του. Στα επεισόδια σειρών το απαραίτητο τμήμα λήψης τους είναι μικρότερο, καθώς η διάρκειά τους είναι μικρότερη. Επίσης, οι συνδρομητές έχουν δυνατότητα να σταματήσουν την προβολή ενός προγράμματος από το COSMOTE TV PLUS σε μία τηλεόραση και να τη συνεχίσουν σε άλλη τηλεόραση από το σημείο όπου σταμάτησαν, με το σύμβολο του σελιδοδείκτη να εμφανίζεται στο poster του τίτλου.

Στο COSMOTE REPLAY TV τα πράγματα είναι πολύ πιο ομαλά, καθώς η ετεροχρονισμένη αναπαραγωγή κάθε προγράμματος μέσω αυτής της υπηρεσίας είναι σε SD και απαιτεί 4Mbps από το διαθέσιμο Bandwidth. Η ταυτόχρονη λειτουργία COSMOTE REPLAY TV και στους τρεις αποκωδικοποιητές που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν απροβλημάτιστη. Επίσης, να αναφέρουμε ότι συνδέσαμε USB 3.0 σκληρό δίσκο στον KAONMEDIA NS1110H και δοκιμάσαμε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα την ταυτόχρονη εγγραφή προγραμμάτων και στους τρεις αποκωδικοποιητές.

Η γνώμη μας

Η υπηρεσία COSMOTE TV MULTIROOM είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να προσφέρει μεγάλη ευελιξία στους τρόπους σύνδεσης των αποκωδικοποιητών στο οικιακό modem-router, κάτι που είναι απαραίτητο για την απρόσκοπτη λειτουργία της. Όμως, το ίδιο γεγονός εγκυμονεί τον κίνδυνο ανεπιθύμητης διακοπής της λειτουργίας της, σε περίπτωση πολυήμερης βλάβης της ADSL σύνδεσης. Επίσης, η ταυτόχρονη αναπαραγωγή HD προγραμμάτων, ακόμα και από δύο μόνο αποκωδικοποιητές, είναι ανέφικτη για μεγάλο μέρος συνδρομητών, καθώς ο μέσος όρος bandwidth των ADSL συνδέσεων δεν επαρκεί για τη λειτουργία αυτή. Ο αντίλογος βέβαια είναι ότι για να διατίθενται σε HD όλοι οι On Demand τίτλοι της υπηρεσίας, απαιτείται και μεγάλο bandwidth για την ομαλή αναπαραγωγή τους. Για το λόγο αυτό, για την απροβλημάτιστη λειτουργία των Hybrid υπηρεσιών σε μια σύνδεση COSMOTE TV MULTIROOM απαιτείται VDSL σύνδεση, κυρίως για συνδρομές με περισσότερους από δύο αποκωδικοποιητές. “Θα πρέπει να διευκρινίσουμε όμως ότι η ταυτόχρονη προβολή και η εγγραφή ζωντανών προγραμμάτων σε όλους τους αποκωδικοποιητές λειτουργεί απρόσκοπτα στην υπηρεσία COSMOTE TV MULTIROOM ανεξάρτητα από την ταχύτητα σύνδεσης της DSL σύνδεσης. Επίσης, μεγάλο πλεονέκτημα της υπηρεσίας κατά τη γνώμη μας, είναι το γεγονός της δυνατότητας λειτουργίας της ανεξαρτήτως παρόχου σύνδεσης, ενώ δοκιμάστηκε και σε COSMOTE σύνδεση με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

1 Στις τιμές περιλαμβάνεται ΦΠΑ και Τέλος Συνδρομητικής Τηλεόρασης. Αφορούν σε 12μηνη δέσμευση.
2 Εφόσον διαθέτουν αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο (ενσωματωμένο ή εξωτερικό).

{gallery}21182{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Η COSMΟΤΕ TV πωλείται στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο www.cosmote.gr και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης της COSMOTE στο 13888.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...