Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επιτυχημένη η εκτόξευση των PeruSAT-1 και SkySats-4 έως 7

Η εκτόξευση των δορυφόρων PeruSAT-1 και SkySats-4, 5, 6, 7 με πύραυλο Vega πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από το διαστημικό κέντρο του Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 22:43 (τοπική ώρα Γαλλικής Γουιάνας) και το όνομα της αποστολής ήταν VV07, που σηματοδοτεί την έβδομη εκτόξευση πυραύλου από την Arianspace…
Η εκτόξευση των δορυφόρων PeruSAT-1 και SkySats-4, 5, 6, 7 με πύραυλο Vega πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από το διαστημικό κέντρο του Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 22:43 (τοπική ώρα Γαλλικής Γουιάνας) και το όνομα της αποστολής ήταν VV07, που σηματοδοτεί την έβδομη εκτόξευση πυραύλου από την Arianspace για το 2016 αλλά και την έβδομη επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου Vega, που είναι ο νεώτερος πύραυλος της οικογένειας των πυραύλων της Arianespace.
Η αποστολή VV07 είχε σκοπό την τοποθέτηση σε τροχιά πέντε παρατηρησιακών δορυφόρων της Γης. Ο PeruSAT-1 είναι ο πρώτος παρατηρησιακός δορυφόρος του Περού, και έχει κατασκευαστεί από την Airbus Defence and Space για λογαριασμό της περουβιανής υπηρεσίας διαστήματος CONIDA. O PeruSAT-1 είναι ένας ισχυρός δορυφόρος οπτικής παρατήρησης της Γης με υψηλή ανάλυση έως 0,7 μέτρα. Θα επιχειρεί από ηλιοσύγχρονη τροχιά ύψους 695 χιλιομέτρων και θα καταγράφει εικόνες από όλο τον πλανήτη.
Οι δορυφόροι SkySats-, 5, 6, και 7 είναι οι πρώτοι 4 δορυφόροι που εκτόξευσε η Arianespace για λογαριασμό του νέου πελάτης της Terra Bella, θυγατρική της Google, οι οποία διαχειρίζεται εμπορικούς δορυφόρους παρατήρησης της Γης. Οι τέσσερις δορυφόροι θα επιχειρούν από ηλιοσύγχρονη τροχιά ύψους 500 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης και θα επιτρέψουν την τρισδιάστατη χαρτογράφηση σε πολύ υψηλή ανάλυση (μικρότερη από ένα μέτρο) όλου του πλανήτη.