Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 189
TM 532
SECURITY REPORT 151
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12 Ιανουαρίου 2021 12:38

Η LG ενισχύει την ηγετική της θέση στην αγορά παρουσιάζοντας την απόλυτη τεχνολογία τηλεοράσεων

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F8cb786a829d8846b04de673599ac4d79 XL

Η LG Electronics (LG) θέτει και πάλι τα πρότυπα στην αγορά τηλεοράσεων, με την πιο εντυπωσιακή premium σειρά της που περιλαμβάνει τις OLED, QNED Mini LED και NanoCell TVs. Για το 2021, η κορυφαία σειρά τηλεοράσεων της LG, με ένα μοντέλο που διακρίθηκε ως Best of Innovation CES® 2021 (μοντέλο 48C1) καθώς και με άλλα μοντέλα που έχουν λάβει τιμητικά βραβεία καινοτομίας…

Οι premium τηλεοράσεις της LG αναβαθμίστηκαν με νέο OLED panel, προηγμένη δομή panel LCD, αναβαθμισμένο επεξεργαστή και UX για ακόμη μεγαλύτερες ίντσες

Η LG Electronics (LG) θέτει και πάλι τα πρότυπα στην αγορά τηλεοράσεων, με την πιο εντυπωσιακή premium σειρά της που περιλαμβάνει τις OLED, QNED Mini LED και NanoCell TVs. Για το 2021, η κορυφαία σειρά τηλεοράσεων της LG, με ένα μοντέλο που διακρίθηκε ως Best of Innovation CES® 2021 (μοντέλο 48C1) καθώς και με άλλα μοντέλα που έχουν λάβει τιμητικά βραβεία καινοτομίας[1], έχει αναβαθμιστεί εσωτερικά και εξωτερικά με νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά όπως το νέο OLED panel αλλά και μια νέα προηγμένη δομή panel LCD που συνδυάζει την τεχνολογία χρωμάτων Quantum NanoCell με οπίσθιο φωτισμό mini LED για βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος και μεγαλύτερη αντίθεση. Επιπλέον, η νέα σειρά διαθέτει αναβαθμισμένο επεξεργαστή AI, το επανασχεδιασμένο webOS, καθώς και μια εκπληκτική ανανεωμένη εμφάνιση για το 2021.

Η σειρά OLED TV 2021 της LG αντιπροσωπεύει την πιο ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων OLED της εταιρείας μέχρι σήμερα με συναρπαστικά νέα μοντέλα σε ακόμη μεγαλύτερα μεγέθη, που βασίζονται στην κληρονομιά της ανώτερης ποιότητας εικόνας. Η νέα σειρά G1 της LG διαθέτει OLED evo, το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας OLED TV που προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα για δυναμικές εικόνες με εκπληκτική λεπτομέρεια και ρεαλισμό.

Όταν πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία προβολής της OLED, η LG προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές από ποτέ. Η εξαιρετική σειρά LG C1 διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών μεγέθους από την έκδοση 48 ιντσών που προτιμάται από gamers έως το νέο μοντέλο 83 ιντσών που θα κάνει όλους τους γείτονες να αυτο-προσκαλούνται σπίτι σας για movie night. Επιπλέον, το νέο Gallery Stand[2] είναι μια ελκυστική εναλλακτική λύση για την κομψή, επίπεδη βάση της Gallery Design για όσους επιθυμούν περισσότερη ευελιξία στον εσωτερικό σχεδιασμό του χώρου τους.

Ο πρόσφατος έξυπνος επεξεργαστής της LG, α(Alpha) 9 Gen 4 AI, αναβαθμίζει την απόδοση στα νεότερα μοντέλα της σειράς LG OLED όπως τα Z1, G1 και C1, τα μοντέλα LG QNED Mini LED TV QNED99 και QNED95 καθώς και τα μοντέλα LG NanoCell NANO99 και NANO95. Ο επεξεργαστής αξιοποιεί τo deep learning για να βελτιώσει την αναβάθμιση, κάνοντας το περιεχόμενο οποιασδήποτε ποιότητας να προβάλλεται άψογα στις μεγάλες αυτοφωτιζόμενες οθόνες. Ο επεξεργαστής της LG διαθέτει AI Picture Pro, το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα στην οθόνη, όπως πρόσωπα και σώματα[3] και ξεχωρίζει το προσκήνιο από το φόντο, ενώ επεξεργάζεται κάθε αντικείμενο ξεχωριστά για να κάνει τις εικόνες πιο τρισδιάστατες. Με την ικανότητά του να ανιχνεύει το είδος περιεχομένου, ο επεξεργαστής α9 Gen 4 βελτιστοποιεί περαιτέρω την ποιότητα εικόνας, την ποσότητα φωτός και τις συνθήκες περιβάλλοντος ανεξάρτητα από τον χώρο προβολής.

Επιπλέον, ο επεξεργαστής ενσωματώνει μια νέα έκδοση του AI Sound Pro της LG, η οποία διαθέτει δύο σημαντικές προσθήκες για το 2021. To virtual surround 5.1.2 προσφέρει μια απίστευτα καθηλωτική ηχητική εμπειρία μέσω των ενσωματωμένων ηχείων της τηλεόρασης, ενώ η Αυτόματη Ένταση ήχου διασφαλίζει ένα σταθερό επίπεδο έντασης κατά την εναλλαγή μεταξύ καναλιών ή streaming εφαρμογών, φέρνοντας τη λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολούσε για καιρό τους τηλεθεατές.

Οι νέες τηλεοράσεις OLED της LG προσφέρουν μια εξαιρετικά διαισθητική εμπειρία χρήσης χάρη στην ενημερωμένη πλατφόρμα Smart Tv, webOS 6.0. Με μια πλήρως επανασχεδιασμένη Αρχική οθόνη, καθώς και βελτιώσεις απόδοσης και λειτουργιών, το webOS 6.0 παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε εφαρμογές και απλούστερη εύρεση περιεχομένου με ακόμη πιο εξατομικευμένες προτάσεις. Σε συνδυασμό με το βελτιωμένο Magic Remote που περιλαμβάνει πλήκτρα πρόσβασης για δημοφιλείς παρόχους περιεχομένου, το νέο webOS της εταιρείας προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν και να πλοηγούνται πιο εύκολα στις τηλεοράσεις επόμενης γενιάς της LG αλλά και στο αναπτυσσόμενο περιβάλλον webOS.

Αναγνωρισμένες από τους καταναλωτές, τους ειδικούς της τεχνολογίας και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας ως οι καλύτερες οθόνες που υπάρχουν, οι τηλεοράσεις OLED της LG συνεχίζουν να ανεβάζουν τον πήχη στην ποιότητα εικόνας. Με την τεχνολογία αυτοφωτιζόμενων pixel της εταιρείας, τα πάνελ που περιλαμβάνονται στη σειρά 2021 προσφέρουν τέλειο μαύρο και έχουν λάβει πιστοποίηση από τον παγκόσμιο οργανισμό δοκιμών προϊόντων Intertek[4] ότι έχουν 100% πιστότητα χρώματος. Εκτός από το αξεπέραστο χρώμα και την αντίθεση, οι τηλεοράσεις της LG υποστηρίζουν το Dolby Vision IQ και το Dolby Atmos® για να προσφέρουν αξεπέραστη εμπειρία προβολής.

Οι τηλεοράσεις OLED της LG έχουν επίσης κερδίσει τη φήμη ως οι καλύτερες τηλεοράσεις τόσο για κονσόλες παιχνιδιών όσο και για PC. Είναι εξοπλισμένες με νέες δυνατότητες όπως το Game Optimizer καθώς και χρόνο απόκρισης 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, χαμηλή καθυστέρηση εισόδου και τέσσερις θύρες που υποστηρίζουν τις τελευταίες προδιαγραφές HDMI[5]. Επιπλέον, επιτρέπουν στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις ρυθμίσεις σχετικά με το gaming σε ένα εύχρηστο περιβάλλον, ενώ το Game Optimizer που διατίθεται σε όλες τις webΟS τηλεοράσεις όπως οι QNED Mini Led και NanoCell, εφαρμόζει αυτόματα τις καλύτερες ρυθμίσεις εικόνας ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για shooter πρώτου προσώπου, είτε για παιχνίδι ρόλων ή στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο. Για συναρπαστικό gaming σε μεγάλες ίντσες, με εικόνες χωρίς τρεμόπαιγμα, οι τηλεοράσεις υποστηρίζουν G-SYNC, FreeSync και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR), τα οποία μπορεί να τα διαχειριστεί κανείς στο Game Optimizer.

Ακόμη, η LG επέκτεινε τον αριθμό των τηλεοπτικών μοντέλων που θα υποστηρίζουν δυνατότητες HDMI 2.1 το 2021, με ενισχυμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) και αυτόματη λειτουργία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου (ALLM) σε ολόκληρη τη σειρά. Οι τηλεοράσεις QNED90 Mini LED, NANO90 και NANO85 της LG θα υποστηρίζουν, επίσης, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR)[6] για μια εξαιρετική εμπειρία gaming.

Όσον αφορά την κατασκευή με υπευθυνότητα, η LG διαθέτει πολύ καλό ιστορικό με τις τηλεοράσεις OLED. Τα panels που χρησιμοποιούνται στη σειρά TV OLED του 2021 έχουν πιστοποιηθεί από την Societe Generale de Surveillance (SGS) με έδρα την Ελβετία πως  έχουν ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εκπέμπουν αμελητέους ατμοσφαιρικούς ρύπους, χρησιμοποιούν λιγότερο επικίνδυνες ουσίες και είναι εξαιρετικά ανακυκλώσιμα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης της SGS, τα LG OLED panels μειώνουν την εκπομπή ασταθών/πτητικών οργανικών ενώσεων (volatile organic compounds – VOC) περισσότερο από 50 τοις εκατό σε σύγκριση με τα LCD TV panels του ίδιου μεγέθους.

Οι τηλεοράσεις LG OLED είναι, επίσης, ξεκούραστες για τα μάτια, χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα της εικόνας. Εκτός από την αναγνώριση για χαμηλή μπλε ακτινοβολία από την TÜV Rheinland και την πιστοποίηση για λειτουργία χωρίς τρεμόπαιγμα από τα Underwriters Laboratories, οι τηλεοράσεις OLED της LG αξιοποιούν τα πρώτα παγκοσμίως τηλεοπτικά πάνελ με πιστοποίηση Eyesafe, τα οποία πληρούν τα κριτήρια για χαμηλή εκπομπή μπλε ακτινοβολίας της Eyesafe, μιας υπηρεσίας προτύπων υγείας με έδρα τις ΗΠΑ. Οι δοκιμές απέδειξαν ότι οι τηλεοράσεις LG OLED εκπέμπουν περίπου 50% λιγότερη μπλε ακτινοβολία από παρόμοιου μεγέθους LCD οθόνη υψηλής ποιότητας.

Σχεδιασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τα νέα μοντέλα OLED TV, τα πιο πρόσφατα ηχεία της LG είναι μια άλλη απόδειξη της περιβαλλοντικής συνείδησης της εταιρείας σε σχέση με την κατασκευή. Το εξωτερικό των soundbars είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο υλικό, ενώ η συσκευασία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύει το προϊόν χωρίς τη χρήση φελιζόλ.

«Η δέσμευσή μας να ανεβάσουμε τον πήχη της βιομηχανίας και να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στους καταναλωτές είναι προφανής στην σειρά LG OLED TV για το 2021», δήλωσε ο Park Hyoung-sei, πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Με το LG OLED evo, το πιο προηγμένης τεχνολογίας panel μας, οι πρόσφατες τηλεοράσεις OLED είναι μία κατηγορία από μόνες τους προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία θέασης».

Η σειρά τηλεοράσεων LG για το 2021, που περιλαμβάνει τις τηλεοράσεις LG OLED με αυτόνομο φωτισμό, τις νέες premium τηλεοράσεις LG QNED Mini LED και τις συναρπαστικές τηλεοράσεις NanoCell με πολλές επιλογές για μεγάλες ίντσες θα βρίσκονται στο LG virtual exhibition booth κατά τη διάρκεια της CES 2021 από τις 11 Ιανουαρίου.

 

[1] Τα 2021 CES Innovation Awards Honorees περιλαμβάνουν τα μοντέλα 77Z1, 55G1, 65G1, 77G1, 83C1 και 86NANO90P.

[2] Ιδανικά για μοντέλα σειρών G1, C1, B1, A1 55/65 ιντσών.

[3] Διατίθεται ανάλυση σώματος και προσώπου σε μοντέλα 8K OLED Z1, 8K QNED99, QNED95, NANO99P και NANO95P.

[4]Οι δοκιμές τρίτων που διεξήχθησαν από την Intertek έδειξαν ότι η πιστότητα χρώματος της οθόνης είναι 100 τοις εκατό με βάση τη μέτρηση διαφοράς χρώματος CIE dE 2000 που υπολογίστηκε για 125 έμπλαστρα χρώματος που διανέμονται σε ολόκληρο τον όγκο χρωμάτων. Η τιμή της διαφοράς χρώματος (Delta-E) ήταν μικρότερη από 2 για καθένα από τα 125 έμπλαστρα χρώματος..

[5] Αναφέρεται στη συμπερίληψη τεσσάρων θυρών HDMI 2.1 και ισχύει για μοντέλα σειρών Z1, G1, C1.

[6] Το NVIDIA® G-SYNC® Συμβατό, FreeSync ™ Premium και VRR και ισχύει για μοντέλα σειράς Z1, G1, C1 και B1.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, Ιούνιος 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουνίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
UEFA EURO 2024 GERMANY
Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας στην Ευρώπη έφτασε! Για έναν ολόκληρο μήνα, από 14 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου, η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης θα χτυπάει στα γήπεδα της Γερ...
Η PartnerNET διανέμει αποκλειστικά τα προϊόντα της MaxHub σε Ελλάδα και Κύπρο
H PartnerNET παρουσιάζει την εταιρεία MaxHub, η οποία αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τον χώρο των επικοινωνιών (communication) και της έξυπνης συνεργασίας (collaboration) για τις επιχειρήσεις. Με...
Octagon Spirit Pro
Η γερμανική Octagon διευρύνει την γκάμα των HDTV δεκτών της, παρουσιάζοντας τη version 2 του μοντέλου Spirit, τον Octagon Spirit Pro. Πρόκειται για έναν δέκτη IP με επίσημο λειτουργικό σύστημα And...
Ekselans MD HD Easy Twin 122013
Έναν ολοκαίνουργιο στην ελληνική αγορά ψηφιακό διαμορφωτή, που διαθέτει πολλές και σημαντικές καινοτομίες, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον MD HD Easy T...
SAT & ZAP, Ιούνιος 2024
Η πικρή αλήθεια είναι ότι το streaming τείνει να υποκαταστήσει και στους DXersτη δορυφορική λήψη ως μέθοδο zapping. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε ακόμη να βρείτε κανάλια που δεν μεταδίδονται ιντερνετικά…...