Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 180
techmail
SECURITY REPORT 143
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26 Σεπτεμβρίου 2023 09:56
26 Σεπτεμβρίου 2023 09:47
11 Σεπτεμβρίου 2023 09:07

Η Μάγισσα: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

1024X1024 16 39b45e96

«Η Μάγισσα», η πολυαναμενόμενη σειρά που φέρει την υπογραφή των Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο και του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία, έρχεται τη Δευτέρα 25  Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον ΑΝΤ1.

Η ιστορία

Μάνη, 1817…

Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους.

Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους;

Οι οικογένειες ξεσηκώνονται και ψάχνουν παντού.

Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας…

Τι έχει συμβεί; Τι είναι αυτό που θα έρθει στο φως και θα αποκαλύψει καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλοσπαραγμό;

Λίγο πριν «Η Μάγισσα» ξετυλίξει το νήμα του μύθου της, ρίχνουμε μια κρυφή ματιά στη ζωή κάποιων ηρώων…

Θεοφανώ (Έλλη Τρίγγου)

Υπηρέτρια της οικογένειας Λάσκαρη. Μια αινιγματική παρουσία που υπηρετεί με αφοσίωση και αγάπη τους αφέντες της. Ορφανή από γονείς, εγκαταλείφθηκε ως βρέφος σε μοναστήρι κι όταν μεγάλωσε μπήκε ως υπηρέτρια στον πύργο των Λασκαραίων. Κρυφός της πόθος, ο Μάρκος. Από μικρή, είχε μια έντονη διαίσθηση και κάποια οράματα που δεν μπορούσε να ερμηνεύσει. Σύντομα, θα έρθει αντιμέτωπη με το χάρισμά της, αλλά και το παρελθόν της που αγνοούσε μέχρι τώρα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΑΣΚΑΡΗ

Μιχαήλ Λάσκαρης (Γιώργος Γάλλος)

Ο πατριάρχης της οικογένειας Λάσκαρη και ξακουστός καπεταναίος. Είναι αυτός που «εξουσιάζει» τη Νότια Προσηλιακή Μάνη. Έχει καράβια και κάνει εμπόριο στο Αιγαίο. Σκληρός, αλλά δίκαιος άντρας. Παντρεμένος με τη Δαμιανή, έχει αποκτήσει μαζί της τρεις κόρες κι έναν γιο. Όμως, τον πρωτότοκό του, τον Μάρκο, τον απέκτησε με την Αναστασία. Τη σύγκριά του. Μια γυναίκα, που επιλέχθηκε για να του γεννήσει τον διάδοχο. Παρά την ιδιόρρυθμη αυτή κατάσταση, ο Μιχαήλ έχει καταφέρει να διατηρήσει τις καλές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς του.

Δαμιανή Λάσκαρη (Κατερίνα Λέχου)

Η Δαμιανή Λάσκαρη, σύζυγος του Μιχαήλ και μάνα τριών κοριτσιών και δύο γιων, από τους οποίους μόνο ο δεύτερος είναι βιολογικό της γιος. Ένας πράος κι ευγενικός άνθρωπος, που γίνεται, όμως, λέαινα για τα παιδιά και τον άντρα της. Αυστηρή με το προσωπικό του πύργου, αλλά όπως κι ο Μιχαήλ προσπαθεί να είναι δίκαιη. Έχοντας τύψεις επειδή έφερνε στον κόσμο μόνο κόρες και δεν γεννούσε γιο, αποδέχτηκε τη σύγκρια και προσπαθεί να είναι ανεκτική μαζί της. Όμως, το ενδιαφέρον του Μιχαήλ για την Αναστασία, της έχει αφήσει μια πικρία που κατά καιρούς οξύνεται.

Κανέλλος Λάσκαρης (Νίκος Ψαρράς)

Αδελφός του Μιχαήλ. Γεροντοπαλίκαρο, γλεντζές, έξω καρδιά, αλλά και μαύρο πρόβατο της οικογένειας. Έχει αναλάβει στην επιχείρηση το κομμάτι των εμπορικών συμφωνιών, λόγω της ευφράδειάς του. Μορφωμένος, με βιτριολικό χιούμορ και μεγάλη συναισθηματική ευφυΐα. Οι διαφωνίες του με τον Μιχαήλ είναι συχνές κι έντονες, αλλά πάντα κάνει πίσω, γιατί ξέρει ποια είναι η θέση του.

Μάρκος Λάσκαρης (Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης)

Ο διάδοχος και το καμάρι του Μιχαήλ. Είναι ο πρωτότοκος και καρπός της ένωσης του Μιχαήλ με τη σύγκρια Αναστασία. Αισθάνεται τυχερός που μεγαλώνοντας πήρε αγάπη από δύο μάνες. Αγαπάει πολύ τη Δαμιανή, που δεν τον ξεχώρισε ποτέ από τα βιολογικά παιδιά της. Καλός γιος, υπάκουος, γενναίος, παντρεύτηκε την κοπέλα που του όρισε ο πατέρας του και είναι σύμμαχος στις φιλοδοξίες του Μιχαήλ. Θα έρθει πιο κοντά με τη Θεοφανώ, η οποία τον αγαπά από μικρό κορίτσι.

Μεταξία Λάσκαρη (Καλλιόπη Χάσκα)

Γυναίκα του Μάρκου Λάσκαρη και κόρη του Σπήλιου Γερακάρη. Είναι όμορφη, έξυπνη και δείχνει σεβασμό προς τον σύζυγό της και την οικογένειά του. Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο γάμος της με τον Μάρκο, που ήρθε κατόπιν συμφωνίας των πατεράδων τους, δεν την ικανοποιεί. Μέσα της, κρύβει ένα ανήσυχο πλάσμα, που αναζητά κάτι περισσότερο από τη ζωή της.

Τζανής Λάσκαρης (Βασίλης Μηλιώνης)

Ο Τζανής είναι ο μοναδικός γιος που προήλθε από την ένωση του Μιχαήλ και της Δαμιανής. Είναι η αδυναμία της μάνας του. Ωραίος, ατίθασος, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του και έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Δείχνει να σέβεται τον μεγάλο του αδελφό, τον Μάρκο, και προσπαθεί να κρύψει το αίσθημα της ζήλιας που τον κατακλύζει, όταν σκέφτεται πως η πρωτοκαθεδρία δικαιωματικά θα του άνηκε.

Ρηνιώ Λάσκαρη (Χριστίνα Χριστοδούλου)

Η Ρηνιώ είναι η τρίτη κατά σειρά κόρη του Μιχαήλ και της Δαμιανής. Παντρεύτηκε, αλλά χήρεψε τον πρώτο χρόνο του γάμου της, χωρίς να προλάβει να κάνει παιδιά. Έμεινε ανύπαντρη παρά τις προσπάθειες των γονιών της να την ξαναπαντρέψουν. Έχει ιδιαίτερη αγάπη στον αδελφό της Μάρκο και είναι πολύ δεμένοι από μικρά παιδιά.

Αναστασία (Στεφανί Καπετανίδη)

Η Αναστασία, κόρη ψαρά, επιλέχθηκε από τον Μιχαήλ ως δεύτερη μη νόμιμη σύζυγος (σύγκρια) για να φέρει στον κόσμο ένα αρσενικό παιδί, αφού η Δαμιανή γεννούσε μόνο κόρες. Ταπεινής καταγωγής, όμορφη και ευγενική φυσιογνωμία. Πλέον, ζει σ’ ένα απ’ τα φτωχικά σπιτάκια, έξω απ’ τον πύργο των Λασκαραίων και περνά τον χρόνο της στον αργαλειό. Έχει μεγάλη αδυναμία στον Μάρκο, ενώ ο πόθος της για τον Μιχαήλ δεν έχει σβήσει ποτέ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΡΑΚΑΡΗ

Σπήλιος Γερακάρης (Τάσος Νούσιας)

Ο πατριάρχης της οικογένειας Γερακάρη, η οποία είναι κατώτερη των Λασκαραίων. Κατάγεται από σόι πειρατών και μαζί με τον μεγάλο του γιο και τον ξάδελφο της συζύγου του, αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των διερχόμενων πλοίων. Σκληρόπετσος, βάρβαρος, αλλά παθιασμένος με την καλλονή σύζυγό του, Γερακίνα. Η φιλοδοξία του είναι να γίνει κι αυτός ισχυρός καπεταναίος που ο λόγος του θα μετράει στο συμβούλιο των καπεταναίων, οι οποίοι αποφασίζουν για το μέλλον της Μάνης.

Γερακίνα Γερακάρη (Μαρκέλλα Γιαννάτου)

Η όμορφη και περήφανη σύζυγος του Σπήλιου Γερακάρη. Έχει ταπεινή καταγωγή και παρόλο που ο γάμος της με τον Σπήλιο στάθηκε ως αφορμή να ανέβει κοινωνικό επίπεδο, ήταν αποτέλεσμα ενός κεραυνοβόλου και θυελλώδους έρωτα. Σύντομα, του χάρισε μια πολυμελή οικογένεια κι έγινε μητέρα πέντε παιδιών, του Θράσου, του Πετρούνη και της Μεταξίας, ενώ είχε άλλους δύο μεγαλύτερους γιους που χάθηκαν στις θάλασσες. Αφοσιωμένη στην οικογένειά της, μια γυναίκα πανέξυπνη και φιλόδοξη.

Θράσος Γερακάρης (Άρης Νινίκας)

Ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας. Ωραίος και γεροδεμένος άντρας, καθ’ εικόνα και καθ΄ ομοίωση του Σπήλιου, στη βαρβαρότητα και τον τρόπο σκέψης του. Τρέφει μεγάλο σεβασμό προς τον πατέρα του, είναι ικανός πολεμιστής και όπως φαίνεται ένας άξιος διάδοχος. Είναι επιπόλαιος και ευέξαπτος. Περήφανος για τους δύο γιους του, καταπιέζει τη γυναίκα του και δεν αφήνει θηλυκό να του ξεφύγει.

Σκεύω Γερακάρη (Γεωργία Κυριαζή)

Γυναίκα του Θράσου και μητέρα δύο αγοριών. Η Σκεύω κολακεύτηκε και εντυπωσιάστηκε από τον σκληροτράχηλο, άξεστο Θράσο, αλλά πλέον δεν είναι πολύ σίγουρη με όσα περνάει δίπλα του. Βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα με τη Γερακίνα, που θεωρεί πως η ίδια η Σκεύω φταίει που δεν μπορεί να κουμαντάρει το κρεβάτι της κι ο Θράσος την απατάει.

Πετρούνης Γερακάρης (Γιάννης Τσουμαράκης)

Ο συνεσταλμένος γιος της οικογένειας. Ένα καταπιεσμένο παιδί, που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις βάρβαρες και σκληρές συνήθειες των Γερακάρηδων. Θέλει να βρει διέξοδο στη θρησκεία, προκαλώντας την απογοήτευση του Σπήλιου.

Δελής Μόφορης (Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος)

Ξάδελφος της Γερακίνας και κουρσάρος του Σπήλιου. Ένας αιμοσταγής πειρατής, γεννημένος για να σκορπά τον τρόμο στις θάλασσες. Άνθρωπος εμπιστοσύνης της οικογένειας, με μεγάλη αφοσίωση στον Σπήλιο.

Ο ΞΕΝΟΣ

Αντρέι Σιντόροφ (Αναστάσης Ροϊλός)

Ρώσος απόστρατος αξιωματικός του Τσαρικού στρατού, με μητέρα Ελληνίδα από την Οδησσό. Είναι σοβαρός, πολύ εσωστρεφής, πεισματάρης, τρομερά έξυπνος και ορθολογιστής. Μιλάει ελληνικά, ρώσικα, τούρκικα, αγγλικά και γαλλικά. Τα έντονα φιλελληνικά του αισθήματα τον οδήγησαν στους κόλπους της Φιλικής Εταιρείας. Ο μυστηριώδης ερχομός του στη Μάνη θα δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά. Σύντομα, όμως, θα βρεθεί και ο ίδιος στη θέση να προσπαθήσει να ξεδιαλύνει ένα άλλο μυστήριο.

Πρωταγωνιστούν οι:  Έλλη Τρίγγου, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Νίκος Ψαρράς, Αναστάσης Ροϊλός, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Στεφανί Καπετανίδη, Βασίλης Μηλιώνης, Άρης Νινίκας, Γιάννης Τσουμαράκης, Χριστίνα Χριστοδούλου, Καλλιόπη Χάσκα, Παρθενόπη Μπουζούρη, Γιώτα Αργυροπούλου, Νέστορας Κοψιδάς, Γιλμάζ Χουσμέν, Θεοδόσης Φυλακτός, Παναγιώτης Κατσώλης, Δήμητρα Κολλά, Γεωργία Κυριαζή, Μιχάλης Αφολαγιάν κ.ά.

Στον ρόλο της Κυπριανής η Θέμις Μπαζάκα.

Εκτέλεση Παραγωγής: JK Productions

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος 181

  Το νέο τεύχος Οκτωβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Αθλητικός ...
 • Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Αθλητικός τηλεοπτικός χάρτης 2023-24

  Ο Αύγουστος που μας πέρασε έκρυβε τελικά έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό για το τηλεοπτικό κοινό εν όψει της νέας αθλητικής σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Τ...
 • Athens Electronix 2024

  Athens Electronix 2024

  Έχοντας στο ιστορικό μας δύο πλήρως επιτυχημένες εκθέσεις μετά την COVID εποχή, την Creta Electronix 2022 και τη Salonica Electronix 2023, ετοιμαζόμαστε με ταχείς ρυθμούς για τη διοργάνωση της επό...
 • Amiko Mini Combo 3

  Amiko Mini Combo 3

  Η Amiko διευρύνει τη δημοφιλή σειρά δεκτών της Mini Combo, φέρνοντας στην κυκλοφορία ένα νέο μοντέλο με την τελευταία έκδοση 3. Ο Amiko Mini Combo 3 είναι ένας οικονομικός δέκτης με ανάλυση Full H...
 • AXRED T90 NG

  AXRED T90 NG

  Η εταιρεία AxSat κυκλοφόρησε έναν νέο δέκτη MPEG-4 στην ελληνική αγορά, ο οποίος έρχεται να καλύψει όλες τις ανάγκες του χρήστη για επίγεια ψηφιακή λήψη. Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζ...