Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 180
techmail
SECURITY REPORT 142
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4 Μαρτίου 2021 12:31

Η πρωτοβουλία Wildlife Watch της Samsung προσκαλεί τους χρήστες να γίνουν εικονικοί δασοφύλακες

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F04%252Ff58168317885c1854ee2f9c83df3dd82 XL

H Samsung ανακοινώνει το Wildlife Watch, μια πρωτοβουλία που αξιοποιεί την τεχνολογία, προκειμένου να καταπολεμήσει την λαθροθηρία στα Αφρικανικά δάση. Χρησιμοποιώντας τις κάμερες επαγγελματικού επιπέδου των συσκευών Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE), θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο από το φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve…

 • Οι κάμερες του Samsung Galaxy S20 FE μετατρέπονται σε ένα σύστημα 24ωρης παρακολούθησης της άγριας ζωής στο φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve, στο Εθνικό Πάρκο Kruger.
 • Η Samsung συνεργάζεται με την Αφρικανική εταιρεία τεχνολογίας Africam για να ενισχύσει την εμβέλεια της αναμετάδοσης από το δάσος.
 • Η πρωτοβουλία υποστηρίζει το έργο της The Black Mamba AntiPoaching Unit, μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης, που απαρτίζεται μόνο από γυναίκες. Η οργάνωση χρησιμοποιεί μη-βίαιες μεθόδους για την πρόληψη της λαθροθηρίας, που έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
 • Η φιλόζωη DJ Peggy Gou απευθύνει γενικό κάλεσμα συμμετοχής προς όλους, για να στρέψει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου στα άγρια ζώα, τα οποία, λόγω της πανδημίας, δεν επιτηρούνται επαρκώς.

H Samsung ανακοινώνει το Wildlife Watch, μια πρωτοβουλία που αξιοποιεί την τεχνολογία, προκειμένου να καταπολεμήσει την λαθροθηρία στα Αφρικανικά δάση. Χρησιμοποιώντας τις κάμερες επαγγελματικού επιπέδου των συσκευών Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE), θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο από το φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve στη Νότια Αφρική, στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται, καλούνται να συμμετάσχουν ως εικονικοί δασοφύλακες και να συμβάλλουν στην προστασία ζώων που απειλούνται από τη λαθροθηρία, παρακολουθώντας τα στο φυσικό τους περιβάλλον και απολαμβάνοντάς τα ζωντανά, από το σπίτι.

Για την πρωτοβουλία αυτή, η Samsung έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Αφρικανική εταιρεία τεχνολογίας Africam. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που έχει ως στόχο να θέσει την τεχνολογία στην υπηρεσία ενός καλού σκοπού, η Samsung έχει δώσει ένα νέο ρόλο σε ένα από τα πιο πρόσφατα  smartphone της, τo Samsung Galaxy S20 FE, χρησιμοποιώντας τις κάμερές του ως «σύστημα παρακολούθησης», για ακόμη μεγαλύτερη προστασία των άγριων ζώων, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην Αφρική.

Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της, η Africam υποστηρίζει τη φιλανθρωπική οργάνωση Black Mamba, μια μονάδα επιτήρησης που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Η ομάδα αυτή χρησιμοποιεί μη βίαιες μεθόδους για την πρόληψη της λαθροθηρίας, που έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι λαθροκυνηγοί εκμεταλλεύονται την ξαφνική πτώση του τουρισμού. Μέσω της πρωτοβουλίας Wildlife Watch, οι θεατές θα παρακολουθούν από κοντά το έργο των δασοφυλάκων της Black Mamba, θα βλέπουν τα ζώα που προστατεύουν και θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν δωρεές, για να στηρίξουν το έργο τους.

Στην πρωτοβουλία πρωτοστατεί η DJ, παραγωγός και σχεδιάστρια μόδας Peggy Gou. Γεννημένη στη Ν. Κορέα και με έδρα το Βερολίνο, η Peggy Gou, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, και ειδικά για την αγάπη της για τις καμηλοπαρδάλεις, θα αναλάβει η ίδια το ρόλο του εικονικού δασοφύλακα, για να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν.

Για όλη τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, τέσσερα Samsung Galaxy S20 FE βρίσκονται εγκατεστημένα ως πρόσθετες κάμερες στα δάση ενισχύοντας την εμβέλεια της υπάρχουσας υποδομής της Africam στο φυσικό καταφύγιο Balule Nature Reserve κατά περισσότερο από το ήμισυ. Η κάμερα επαγγελματικού επιπέδου της κάθε συσκευής θα βοηθήσει στην παρακολούθηση κάθε ζώου κατά την ζωντανή αναμετάδοση. Για την υποστήριξη των δασοφυλάκων στις καθημερινές εργασίες τους, τα υψηλά pixels της κάμερας, η ενισχυμένη κάμερα με δυνατότητες ΑΙ και το 30X Space Zoom με 3 x Optical Zoom των συσκευών Galaxy S20 FE έχουν βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών που καταγράφουν οι Black Mambas όσον βρίσκονται σε περιπολία. Ακόμα και από μακρινή απόσταση ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μπορούν να στείλουν ευκρινείς λεπτομερείς εικόνες στη βάση τους, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στις έρευνες για δραστηριότητες λαθροθηρίας.

Επίσης, ένα καμουφλαρισμένο τζιπ με ένα Samsung Galaxy S20 FE θα χρησιμοποιηθεί από τους δασοφύλακες στις περιπολίες τους, ενώ η ζωντανή αναμετάδοση θα φέρει το κοινό πιο κοντά στην καθημερινότητα και τις εμπειρίες των δασοφυλάκων.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών Galaxy της Samsung στοχεύει στην επίλυση κοινωνικών αναγκών, στην επιμήκυνση των κύκλων ζωής των προϊόντων και στη μείωση των απορριμμάτων, επαναπροσδιορίζοντας τις συσκευές σε νέους ρόλους. Η επαναχρησιμοποίηση υπαρχόντων προϊόντων για την εξυπηρέτηση σημαντικών νέων αναγκών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η δημιουργία νέων προϊόντων. Οι συσκευές της Samsung επιστρατεύονται για τις ανάγκες της πρωτοβουλίας Wildlife Watch, αφού χρησιμοποιούνται από τους δασοφύλακες ως κάμερες παρακολούθησης των περιμετρικών φραχτών και βελτιώνουν τις καθημερινές περιπολίες τους, με ενισχυμένη τεχνική υποστήριξη.

Οι χρήστες μπορούν να γίνουν εικονικοί δασοφύλακες και να περιπολούν στο wildlife-watch.com, για να ειδοποιούν τους δασοφύλακες σε περίπτωση που δουν ζώα σε κίνδυνο ή ενδείξεις λαθροθηρίας, να μοιράζονται την εικόνα τους μέσω snapshots στα social media και να ενθαρρύνουν τους άλλους να συμμετέχουν και να ενισχύσουν με δωρεές το έργο της ομάδας The Black Mamba Anti-Poaching Unit. Με διαφορετικές προβολές κάμερας, καμία περιπολία δεν μοιάζει με την προηγούμενη, καθώς οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ελέφαντες, λιοντάρια, ακόμα και καμηλοπαρδάλεις στην άγρια φύση, από τον καναπέ τους.

Η φιλόζωη DJ, παραγωγός και σχεδιάστρια μόδας Peggy Gou, δήλωσε «Όλοι αγαπάμε αυτά τα υπέροχα ζώα, όμως δυστυχώς η λαθροθηρία έχει αυξηθεί σε όλη την Αφρική. Είναι εκπληκτικό να συνειδητοποιείς ότι μια συσκευή που χρησιμοποιούμε καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος. Η ικανότητα να γίνουμε εικονικοί δασοφύλακες και να υποστηρίξουμε το απίθανο έργο των πραγματικών φυλάκων ενάντια στη λαθροθηρία, είναι πραγματικά συναρπαστική».

Ο Mark Notton, Senior Director IM Category Management στη Samsung δήλωσε «Καθώς οι ζωές μας έχουν γίνει πιο εικονικές, η δύναμη που έχει η τεχνολογία για να ενώσει τους ανθρώπους για ένα καλό σκοπό, προς όφελος όλων, δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη. Το Wildlife Watch είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό πιλοτικό πρόγραμμα και, επαναπροσδιορίζοντας ένα από τα πιο πρόσφατα smartphone μας με αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε ότι η αυξημένη προσοχή σε αυτά τα απίστευτα ζώα θα ενισχύσει την υπάρχουσα επιτήρηση, θα ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο, ενώ συνάμα θα προσφέρει ευχαρίστηση επιτρέποντας στους ανθρώπους να δουν και να μάθουν περισσότερα για την άγρια ζωή από το σπίτι τους».

Έχοντας δεσμευτεί στη χρήση της τεχνολογίας για το κοινό καλό, το Wildlife Watch απαντά στον Στόχο 15 – Life on Land – από τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η Samsung συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για να ξεκινήσει μια εφαρμογή για κινητές συσκευές, που βασίζεται στην εκπαίδευση και τις δωρεές, τη Samsung Global Goals. Εγκατεστημένη προς το παρόν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια Galaxy smartphone παγκοσμίως, έχει συγκεντρωθεί περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια σε δωρεές για το UNDP, παρέχοντας σε εκατομμύρια άτομα την ευκαιρία να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και να μάθουν περισσότερα για τους 17 παγκόσμιους στόχους.

Το πρόγραμμα Wildlife Watch θα διαρκέσει δύο μήνες (25 Φεβρουαρίου – 8 Απριλίου 2021). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Samsung ελπίζει να στρέψει την προσοχή πολλών ανθρώπων στα ζώα που παραμελούνται κατά την πανδημία. Για παρακολούθηση της ζωντανής αναμετάδοσης και συμμετοχή στην προστασία των απειλούμενων ειδών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στο wildlife-watch.com.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Webinar της IDComs για Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολες περιοχές

  Η IDComs – στα πλαίσια της ενημέρωσης των συναδέλφων τεχνικών του κλάδου μας – ανακοινώνει την επικείμενη διοργάνωση Webinar με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση – Gap Fillers – Λήψη 4G/5G σε δύσκολε...
 • Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Στο προηγούμενο τεύχος έγινε αναφορά στους δύο βασικούς θορύβους. Τον ενδογενή θόρυβο των ενισχυτών και τον εξωγενή θόρυβο του περιβάλλοντος χώρου της εγκατάστασης. Ο ενδογενής θόρυβος παράγεται α...
 • Mesh Wi-Fi setup

  Mesh Wi-Fi setup

  Ρυθμίστε το Mesh Wi-Fi γρήγορα και απλά. Πατήστε δύο κουμπιά και το Wi-Fi Mesh στο FRITZ!Box σας είναι έτοιμο για χρήση. Με το Mesh, το Wi-Fi σας φτάνει σε όλες τις γωνίες και επωφελείστε από την ...
 • Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Ikusi NBS 801/804/895 Ch48

  Η Ikusi έχει μεριμνήσει εξαρχής για τη συμβατότητα με το 2ο ψηφιακό μέρισμα (C48) και τους κεντρικούς ενισχυτές NBS, για τους οποίους η εταιρεία έχει δημιουργήσει μοντέλα στη μπάντα λειτουργίας 47...
 • Engel 5G

  Engel 5G

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς ενισχυτών. Πρόκειται για ενισχυτές ιστού και γραμμής της ισπανικής Engel Axil με φίλτρο 5G, οι οποίοι διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευ...
 • NOD Transporter Blue

  NOD Transporter Blue

  Η NOD Transporter είναι θήκη κατασκευασμένη από PU & EVA και διαθέτει ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα για να προστατέψει πλήρως τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο κατά τη μεταφορά. Με minimal design...
 • Triax OTX 1310

  Triax OTX 1310

  Το οπτικό Headend kit OTX 1310 SAT της Triax, αποτελεί ιδανική λύση για τη μεταφορά δορυφορικών και επίγειων σημάτων σε μεγάλες αποστάσεις, με τις ελάχιστες απώλειες. Το OTX 1310 αποτελείται από τ...
 • Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Kathrein EXR 158 / EXR 2908 / EXR 2998

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει την παραλαβή των νέων πολυδιακοπτών EXR 158, EXR 2908 και EXR 2998 της Kathrein. Πρόκειται για πολυδιακόπτες με 8 εξόδους για ισάριθμους χρήστες, με εναλλαγή πολικ...
 • Redline S50 HD

  Redline S50 HD

  Το νέο μέλος της σειράς Redline S, ο δορυφορικός δέκτης S50 HD, υπόσχεται πολλά περισσότερα από έναν παραδοσιακό δορυφορικό δέκτη. Είναι πολύ οικονομικός και έρχεται κυριολεκτικά σε μέγεθος τσέπης...
 • PNY SSD CS900 250GB

  PNY SSD CS900 250GB

  Οι SSD PNY δίσκοι είναι ιδανικοί για την αντικατάσταση του παλιού σας δίσκου, αλλά και την αναβάθμιση του υπολογιστή σας. Διαθέτουν μνήμη TLC NAND Flash, που προσφέρει ταχύτερη εκκίνηση του λειτου...
 • Amiko / Redline / Youin

  Amiko / Redline / Youin

  Η εταιρεία AstraSat διαθέτει μεγάλη ποικιλία Android TV Box, τα οποία βασίζονται σε λειτουργικό Android που είναι φτιαγμένο ειδικά για τηλεοράσεις. Με τα Android TV Box, ο χρήστης έχει στη διάθεσή...
 • Nedis TVSM7060WT

  Nedis TVSM7060WT

  Με τη διακριτική και σκανδιναβική σχεδίασή της, η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης της Nedis μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε διακόσμηση σπιτιού, παρέχοντας ένα ξύλινο φινίρισμα, καθώς και απλό και ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Σεπτεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. HDMI Mod...
 • HDMI Modulators

  HDMI Modulators

  Η διανομή τηλεοπτικού σήματος είναι ένας τομέας της τεχνολογίας που έχει σημειώσει τρομερή πρόοδο και συνεχίζει να εξελίσσεται στις μέρες μας, με τεράστιο εύρος εφαρμογών που συναντάμε κυρίως σε χ...
 • Infomir MAG544 & MAG544w3

  Infomir MAG544 & MAG544w3

  Τα πιο πρόσφατα μοντέλα της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών MAG της Infomir, πέρασαν την πόρτα του εργαστηρίου της Ψηφιακής Τηλεόρασης για να τα δοκιμάσουμε και να τα παρουσιάσουμε αυτό τον μήν...