Skip to main content
5 Σεπτεμβρίου 2022 10:52

Η Samsung ανακοινώνει τα σχέδιά της για τη δημιουργία της απόλυτης εμπειρίας στο σπίτι

samsung ai energy savings c5f01cec

Η Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε στην IFA 2022 το όραμά της για τη δημιουργία του απόλυτου βιώσιμου σπιτιού μέσω προηγμένων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και στρατηγικών συνεργασιών.

«Καθώς οι ανάγκες των πελατών μετατοπίζονται προς πιο βιώσιμες επιλογές, είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να ικανοποιούμε αυτές τις ανάγκες παρέχοντας τις πιο πρόσφατες έξυπνες συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας», δήλωσε ο JaeSeung Lee, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Digital Appliances Business στη Samsung Electronics. «Αξιοποιώντας τις αποδοτικές συσκευών με χαρακτηριστικά SmartThings που συνεργάζονται μεταξύ τους, σχεδιάζουμε να προσφέρουμε μια πραγματικά βιώσιμη οικιακή εμπειρία όπως ποτέ πριν».

Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω έξυπνων τεχνολογιών

Με την ανακοίνωση της υπηρεσίας SmartThings Home νωρίτερα φέτος, η Samsung έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός πραγματικά βιώσιμου σπιτιού. Συνδυάζοντας τις συνδεδεμένες συσκευές με υπηρεσίες όπως το SmartThings Energy[1] με τη λειτουργία AI Energy Mode, οι χρήστες καταφέρνουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω βελτιστοποιήσεων.

Για τα Νο. 1 πλυντήρια ρούχων[2] της Samsung σε ενεργειακή απόδοση , το SmartThings Energy με λειτουργία AI Energy Mode βελτιστοποιεί τους κύκλους πλύσης[3] με τεχνολογίες όπως το AI Ecobubble™ που μειώνει την ενέργεια έως και 70%[4] πλένοντας τα ρούχα με κρύο νερό, ενώ παράλληλα παρέχει βαθύ καθαρισμό.

Τα ψυγεία της Samsung, που έχουν επίσης βαθμολογηθεί ως Νο. 1 σε ενεργειακή απόδοση στην κατηγορία τους[5], επωφελούνται από το SmartThings Energy με AI Energy Mode προσαρμόζοντας έξυπνα τις θερμοκρασίες με βάση το πόσο συχνά ανοίγει η πόρτα και την ταχύτητα του συμπιεστή[6], επιτρέποντας στους χρήστες να εξοικονομούν έως και 10% στη χρήση ενέργειας. Αυτή η εξοικονόμηση αναμένεται να αυξηθεί στο 30% μέχρι το τέλος του έτους. Περαιτέρω μπορεί να αυξηθεί έως και 15% μέσω του αλγόριθμου AI που βελτιστοποιεί την ταχύτητα του συμπιεστή και τον κύκλο απόψυξης[7], με επιπλέον μείωση 15% μέσω της διατήρησης υψηλότερης μέσης εσωτερικής θερμοκρασίας στο ψυγείο[8].

Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει έως και 40%[9] για το Σύστημα Eco Heating, 20% για στεγνωτήρια και 20%[10] μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για το Κλιματιστικό Οικιακής Χρήσης (RAC)[11].

Ακόμα, από αυτό τον μήνα στην ευρωπαϊκή αγορά, η Samsung επιδιώκει να πάει την ενεργειακή απόδοση πέρα της τρέχουσας ενεργειακής κλάσης A[12], παρέχοντας επιπλέον 10 % εξοικονόμηση ενέργειας για τις νέες συσκευές πλυντηρίου Bespoke AI™, τον καταψύκτη Bespoke Bottom Mounted και το Eco Heating System (EHS).

Στο σύνολό της, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προάγγελο για το μέλλον της βιωσιμότητας που οραματίζεται η Samsung για τις συσκευές της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να διασφαλίσει, έως το 2023, ότι το 100%[13] των μεγάλων συσκευών όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, Κλιματιστικά Οικιακής Χρήσης και συσκευές EHS θα είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi και θα μπορούν να ενσωματωθούν στο SmartThings.

Πέρα από τις συσκευές, σε συνεργασία με την εταιρεία Q CELLS, η Samsung έχει αναπτύξει το Net Zero Home[14] , ένα πραγματικά αυτό-βιώσιμο σπίτι ικανό να παράγει και να αποθηκεύει βιώσιμη ενέργεια από ηλιακά πάνελς, τροφοδοτώντας τις τελευταίες αποδοτικές συσκευές Samsung, όλες έξυπνα ελεγχόμενες από το SmartThings.

Σχεδιασμός Bespoke που αλλάζει και προσαρμόζεται στη ζωή στο σπίτι

Η πολυμορφικότητα και τα μεταβλητά πάνελ ενσωματωμένα σε συσκευές, όπως τα ψυγεία Bespoke, μειώνουν τη σπατάλη επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής των συσκευών. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν πρόσθετα σχέδια και να αλλάξουν εύκολα τα πάνελ στα Bespoke ψυγεία τους καθώς αλλάζει η ζωή τους, πράγμα που στην πράξη σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να αναβαθμίζονται αντί να πετιούνται καθώς οι ανάγκες μεταβάλλονται.

20ετής Εγγύηση: Δέσμευση για τη βιωσιμότητα μέσω της ανθεκτικότητας,

Στο όραμα της Samsung για βιωσιμότητα περιλαμβάνεται, επίσης, η υποστήριξη των προηγμένων τεχνολογιών Digital Inverter[15] Technologies (DIT) της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα περισσότερων από 25 ετών έρευνας και ανάπτυξης, το DIT επηρεάζει τα πάντα, από την ενεργειακή απόδοση έως την αποδοτικότητα, καθώς και την ανθεκτικότητα των συσκευών.

Προσφέροντας εγγύηση[16] 20 ετών στο μοτέρ και στον συμπιεστή, την πιο ολοκληρωμένη εγγύηση της Samsung μέχρι σήμερα,  η εταιρεία όχι μόνο υποστηρίζει την εμπιστοσύνη της στην αξιοπιστία των προϊόντων, αλλά δεσμεύεται περαιτέρω να συμβάλλει στη μείωση αποβλήτων και να προωθήσει τη βιωσιμότητα. Για τους χρήστες, η εγγύηση συνεπάγεται επιπλέον σιγουριά, γνωρίζοντας ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για τα επόμενα χρόνια.

Συνεργασία για τη δημιουργία πιο οικολογικών τεχνολογιών

Σε συνεργασία με την Patagonia, η Samsung έχει αναπτύξει τεχνολογίες πλυντηρίων ρούχων για να μειώσει τη ρύπανση από μικροπλαστικά που παράγεται από τα ρούχα. Τα νέα πλυντήρια ρούχων, που θα κυκλοφορήσουν από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του χρόνου, θα διαθέτουν τη νέα τεχνολογία μείωσης της ρύπανσης  από τα μικροπλαστικά των ρούχων, κατά ένα εντυπωσιακό 54%[17]. Μέχρι τέλος του χρόνου, τόσο τα νέα πλυντήρια ρούχων όσο και τα παλαιότερα, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία μέσω αντίστοιχων αναβαθμίσεων.

Η Samsung πρωτοστατεί δημιουργώντας οικιακές συσκευές που μπορούν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στο σπίτι. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το Samsung.com ή βρείτε τη Samsung στην IFA 2022.


[1] Το SmartThings Energy λειτουργεί επί του παρόντος σε περίπου 40 οικιακές συσκευές Samsung που έχουν ενεργοποιημένη την υπηρεσία SmartThings. Οι συσκευές αυτές περιλαμβάνουν πλυντήρια ρούχων, στεγνωτήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, κλιματιστικά, καθαριστές αέρα, ηλεκτρικές σκούπες, φούρνους, απορροφητήρες, εστίες μαγειρέματος, φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις (μοντέλα που κυκλοφόρησαν μετά τον Ιούνιο του 2022) και μετρητές ενέργειας.

[2] Βασίζεται στο ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας 70% με AI Energy Mode και κρύο πλύσιμο με EcobubbleTM. (Από τον Αύγουστο του 2022)

[3] Μπορεί να εφαρμοστεί όταν η επιλεγμένη θερμοκρασία πλύσης είναι 20 ~ 40°C.

[4] Βασίζεται σε εσωτερικές δοκιμές στο μοντέλο WW11BBA049AB σε κανονικές συνθήκες χρήσης. Αποτελέσματα: Ετήσια κατανάλωση ενέργειας χωρίς AI Energy Mode = 88,7 KWh. Ετήσια κατανάλωση ενέργειας με AI Energy Mode = 31,5 KWh. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

[5] Υψηλότερη ενεργειακή απόδοση μεταξύ των ενεργειακών ψυγείων BMF βαθμού Α στην Ευρώπη (από τις 16 Αυγούστου 2022)

[6]   Με τη λειτουργία AI Energy Mode σε λειτουργία, η θερμοκρασία του ψυγείου και του καταψύκτη θα αυξηθεί με αποτέλεσμα τη συντόμευση της περιόδου συντήρησης των τροφίμων. Το συχνό άνοιγμα των θυρών μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό, μειώνοντας περαιτέρω την περίοδο συντήρησης των τροφίμων. Η πραγματική περίοδος συντήρησης των τροφίμων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες και τα πρότυπα χρήσης. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν χειροκίνητα τη θερμοκρασία κατά τη λειτουργία AI Energy Mode, οπότε το αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι εγγυημένο. Πριν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία AI Energy Mode, έχετε υπόψη σας τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο/καταψύκτη και σημειώστε ότι η ενεργοποίηση της λειτουργίας AI Energy Mode δεν ενεργοποιεί αυτόματα τον αλγόριθμο εξοικονόμησης ενέργειας*. Το SmartThings θα εμφανίσει μια ειδοποίηση πριν ενεργοποιήσει τον αλγόριθμο εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στη Μέγιστη λειτουργία (Maximum Mode) όσο και στην Προσαρμοσμένη λειτουργία (Custom Mode). * Η θερμοκρασία θα αλλάξει σύμφωνα με τα διαδοχικά βήματα. Βήμα 1. Ψυγείο 3℃, Καταψύκτης -18℃ / Βήμα 2. Ψυγείο 5℃, Καταψύκτης -16℃

[7] Διαθέσιμο για συγκεκριμένα μοντέλα από τον Δεκέμβριο του 2022 μέσω ενημέρωσης Wi-Fi. Τα αποτελέσματα των δοκιμών προέκυψαν από τη σύγκριση της εργοστασιακής θερμοκρασίας ρύθμισης με τη λειτουργία AI Energy ενεργοποιημένη και τη λειτουργία απενεργοποιημένη. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες και τα μοτίβα χρήσης.

[8] Το ψυγείο θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία σε Συντήρηση 5℃, Καταψύκτη -16℃ και ενδέχεται να επηρεάσει την περίοδο συντήρησης των τροφίμων.

[9] Βασίζεται σε εσωτερικές δοκιμές στο Σύστημα Eco Heating σε κανονικές συνθήκες χρήσης.

[10] Η θερμοκρασία που επιθυμεί ο χρήστης μπορεί να αυξηθεί κατά τη λειτουργία AI Energy Mode. Ο χρήστης μπορεί να προσαρμόσει χειροκίνητα τη θερμοκρασία που θέλει, οπότε η λειτουργία AI Energy Mode αλλάζει σε κανονική λειτουργία ψύξης και το αποτέλεσμα εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι εγγυημένο.

[11] Δοκιμασμένο στο μοντέλο AR12TXCAAWK/EU, με βάση την κατανάλωση ενέργειας της λειτουργίας AI Auto Cooling έναντι της AI Energy Mode για 8 ώρες.

[12] Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Ενέργειας, η υψηλότερη βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης για τις οικιακές συσκευές είναι Α για ψυγεία και πλυντήρια ρούχων και A+++ για στεγνωτήρια και κλιματιστικά (EHS).

[13] Η δυνατότητα 100% Wi-Fi θα εφαρμοστεί μόνο για μοντέλα με AI Energy Mode μέσω του SmartThings Energy.

[14] Το Net Zero Home ήταν παλαιότερα το πιλοτικό έργο Zero Energy Home.

[15] Η 20ετής εγγύηση ισχύει μόνο για τους ψηφιακούς κινητήρες μετατροπέα σε πλυντήρια και στεγνωτήρια και τους συμπιεστές στα ψυγεία, που πωλούνται στην ΕΕ. από τον Ιούλιο, εκτός από τους ψηφιακούς κινητήρες μετατροπέα που βρίσκονται σε πλυντήρια που πωλούνται στις ΗΠΑ. Περιορίζεται σε προϊόντα που κατασκευάζονται από τη Samsung και κατασκευαστές υπεργολαβίας και δεν ισχύει για προϊόντα που ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες.

[16] Η Samsung εργάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς WEEE (Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού) για την περιβαλλοντικά ασφαλή συλλογή, επεξεργασία, ανακύκλωση και απόρριψη του εξοπλισμού.

[17] Δοκιμασμένο με φορτίο 2 κιλών από φούτερ 100% πολυεστέρα, συγκρίνοντας τον κύκλο Synthetics στο συμβατικό μοντέλο Samsung WW4000T και τον κύκλο Less Microfiber στο WW7000B. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά ανάλογα με τα ρούχα και το περιβάλλον. Δοκιμασμένο από το Ocean Wise Plastics Lab.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Τα δορυφορικά κάτοπτρα της Kathrein, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190 km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρ...
 • TP-LINK ER706W

  TP-LINK ER706W

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ER706W, ένα ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό τω...
 • Prolink PF352

  Prolink PF352

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου εξαρτήματος PF352 της Prolink. Πρόκειται για έναν μετατροπέα σήματος από Mini DisplayPort σε HDMI 1.4 θηλυκό, μήκους 0,1 μέτρου. Συνδέε...
 • PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  Η PROMAX, εκτός από επαγγελματικά πεδιόμετρα, παράγει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών στους τομείς διανομής σήματος, RFR, οπτικών και ηλεκτρολογικών προϊόντων. Η σειρά ψηφιακών πολυμέτρων PD-350, PD...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • SONORA TERRA DIGITAL

  SONORA TERRA DIGITAL

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...