Skip to main content
14 Ιουνίου 2024 07:05

Η Samsung Electronics παρουσίασε στην InfoComm 2024 το SmartThings Pro και τις τεχνολογίες για οθόνες επόμενης γενιάς

Untitled 1 88 0a322398

Η Samsung επεκτείνει την πλατφόρμα SmartThings στο οικοσύστημα των επιχειρήσεων με το SmartThings Pro

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε το SmartThings Pro καθώς και τεχνολογίες οθονών επόμενης γενιάς για τη βραβευμένη σειρά ψηφιακής σήμανσης. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρείας στην InfoComm, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση οπτικοακουστικών μέσων στη Βόρεια Αμερική.

Στο περίπτερο W1225, η Samsung παρουσίασε το SmartThings Pro, μια εξέλιξη του SmartThings με δυνατότητες εστιασμένες στις επιχειρήσεις, την οθόνη Samsung Color E-Paper, μια εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ελαφριά και λεπτή οθόνη ψηφιακού χαρτιού, αποκλειστικές νέες λειτουργίες AI για το Interactive Whiteboard (σειρά WAD) και τη νέα σειρά Samsung Business TV BED, μια τηλεόραση UHD με ευέλικτες λειτουργίες για επιχειρήσεις.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε μια σειρά από ποικίλες νέες λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα στη φετινή InfoComm», δήλωσε ο Hoon Chung, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Κατέχοντας την Νο1 θέση στις πωλήσεις ψηφιακής σήμανσης για 15 συναπτά έτη, μας δίνεται εδώ η ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις πιο πρόσφατες λύσεις της Samsung που ανταποκρίνονται σε ποικίλες ανάγκες των επιχειρήσεων».

Το SmartThings Pro εισάγει έναν νέο τύπο νοημοσύνης στις επιχειρήσεις

Το SmartThings Pro εισάγει την υπερσυνδεδεμένη τεχνολογία του smart home της Samsung αυτοματοποιώντας τις λειτουργίες και βελτιώνοντας συνολικά την εμπειρία τεχνολογίας. Για την καλύτερη υποστήριξη των B2B πελατών, το SmartThings Pro προσφέρει Διεπαφές Προγραμματισμού Εφαρμογών (API) για απρόσκοπτη ενσωμάτωση. Διαθέτει επίσης  τη λειτουργία AI Energy Mode, μια έξυπνη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας με βάση τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος, την ανάλυση περιεχομένου και την ανίχνευση κίνησης. Ο αλγόριθμος εξοικονόμησης ενέργειας είναι διαθέσιμος για τα προϊόντα της Samsung που συνδέονται στο οικοσύστημα SmartThings Pro.

Επιπλέον, το SmartThings Pro επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την κατάσταση σύνδεσης διαφόρων συσκευών IoT μέσω ενός, φιλικού στη χρήση, πίνακα ελέγχου, ο οποίος με την τεχνολογία ΑΙ που ενσωματώνει, αναλύει τις συνδεδεμένες συσκευές, βοηθώντας έτσι τους χρήστες να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους πιο αποτελεσματικά και να υιοθετούν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Πέραν της εξυπηρέτησης μεμονωμένων χρηστών, το SmartThings Pro συμβάλλει, επίσης, στη βελτίωση των γενικών λειτουργιών των συνδεδεμένων συσκευών σε εταιρικά περιβάλλοντα, όπως SMART Signage, οθόνες για ξενοδοχειακές μονάδες, συστήματα κλιματισμού, ψηφιακές συσκευές και πολλά άλλα. Βοηθά, επίσης, τους εταιρικούς πελάτες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, και ο φωτισμός, συνδέοντας διαφορετικά προϊόντα IoT. Ενσωματώνει, επίσης, αισθητήρες, όπως κάμερες, για την ενίσχυση των δυνατοτήτων παρακολούθησης και ελέγχου. Αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν τους χρήστες να αυτοματοποιήσουν τις καθημερινές παραμετροποιήσεις και ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα πιο αποδοτικές και βιώσιμες λειτουργίες, ενώ παράλληλα μειώνουν το συνολικό κόστος της επιχείρησης.

«Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις λύσεις IoT της Samsung για τον κλάδο του B2B μέσω του SmartThings Pro», δήλωσε ο Chanwoo Park, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Samsung Electronics. «Οι εξατομικευμένες λύσεις μας ενισχύουν την απόδοση της οθόνης σε πολυκατοικίες, χώρους κατοικιών, δημόσιες υποδομές, σχολεία και εμπορικούς χώρους, καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία και γραφεία. Το SmartThings όχι μόνο θα βελτιώσει τις επιδόσεις όλων των παραπάνω φορέων, αλλά θα μειώσει και το κόστος».

Color EPaper: Μία Εξαιρετικά Αποδοτική, Ελαφριά και Λεπτή Οθόνη για Επιχειρήσεις

Για πρώτη φορά στην InfoComm, η Samsung παρουσίασε την Samsung Color E-Paper (μοντέλο EMDX), μία οθόνη εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Συνδυάζοντας το ψηφιακό μελάνι με την καινοτόμο τεχνολογία του έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού, αυτή η νέα οθόνη μπορεί να αντικαταστήσει το αναλογικό ή χάρτινο διαφημιστικό υλικό.

Το νέο αυτό προϊόν προσφέρει μια πιο οικολογικά ευσυνείδητη εναλλακτική λύση σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους προωθητικής προβολής, ενώ παράλληλα παρέχει την υψηλή ορατότητα σήμανσης που χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Το έγχρωμο E-Paper της Samsung λειτουργεί στα 0.00W[1] όταν προβάλλει στατική εικόνα και καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια από την παραδοσιακή ψηφιακή σήμανση όταν αλλάζει εικόνες. Επιπλέον, οι διαχειριστές μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως την οθόνη Color E-Paper, θέτοντας χρονοδιαγράμματα για εξοικονόμηση ενέργειας με αυτόματες ώρες που παραμένει ενεργή ή ανενεργή. 

Η οθόνη 32 ιντσών διαθέτει ανάλυση QHD (2.560 x 1.440) και εύρος 60.000 χρωμάτων (6 χρώματα ανά εικονοστοιχείο: κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λευκό και μαύρο). Με βάρος μόλις 2,9 kg και πάχος 17,9 mm,[2] μπορεί να εγκατασταθεί απρόσκοπτα σε διαφορετικές θέσεις, όπως τοίχους, τραπέζια ή ακόμη και οροφές, χωρίς πρόσθετες βάσεις. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους διαφημιζόμενους να εγκαταστήσουν το έγχρωμο ηλεκτρονικό χαρτί σε πολλαπλά σημεία για να προσελκύσουν αποτελεσματικά το κοινό, μειώνοντας παράλληλα το λειτουργικό κόστος.

Η Samsung Color E-Paper περιλαμβάνει μια ειδική εφαρμογή για κινητά[3] που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ή να αλλάζουν εύκολα περιεχόμενο. Υποστηρίζει, επίσης, τη λύση Samsung VXT, επιτρέποντας την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και την απομακρυσμένη ολοκληρωμένη διαχείριση πολλαπλών οθονών ταυτόχρονα. Το VXT CMS Canvas προσφέρει, επίσης, μια ποικιλία προτύπων βελτιστοποιημένων για οθόνες E-paper, διευκολύνοντας την παραγωγή περιεχομένου σε διαφορετικές κάθετες περιοχές.

Για τη φόρτιση και τη μετάδοση δεδομένων, η Color E-Paper διαθέτει δύο θύρες τύπου USB-C και υποστηρίζει Wi-Fi και Bluetooth. Με 8GB μνήμης flash και προσαρμόσιμη στεφάνη, επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα χρώματα του πλαισίου[4] ενώ είναι συμβατή με το πρότυπο επιτοίχιας στήριξης[5] VESA[6] για να παρέχει στους χρήστες βελτιωμένη συνδεσιμότητα, επιλογές προσαρμογής και ευέλικτες λύσεις τοποθέτησης.

To πάνελ της Color E-Paper χρησιμοποιεί την καινοτόμο τεχνολογία E Ink Spectra 6™ technology, μια πρωτοποριακή έγχρωμη λύση σχεδιασμένη για διαφήμιση σε καταστήματα, σήμανση εσωτερικών χώρων και αντικατάσταση των χάρτινων αφισών. Διαθέτει βελτιωμένο χρωματικό φάσμα και προηγμένο αλγόριθμο χρωματικής απεικόνισης για τη βελτίωση των επιδόσεων μάρκετινγκ και διαφήμισης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη Samsung για την παρουσίαση του καινοτόμου E Ink Spectra 6 32 ιντσών για την αγορά σήμανσης», δήλωσε ο Dr. FY Gan, Πρόεδρος της E Ink Holdings. «Αυτή η συνεργασία αναδεικνύει τη δέσμευσή μας για ένα φωτεινότερο μέλλον όσον αφορά τις λύσεις οθονών. Συνδυάζοντας την πρωτοποριακή τεχνολογία έγχρωμου ηλεκτρονικού χαρτιού της E Ink με την τεχνογνωσία της Samsung στον τομέα της σήμανσης, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε έγχρωμες οθόνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που φέρνουν επανάσταση στην ψηφιακή προώθηση και επικοινωνία, ενώ παράλληλα ενισχύουν τις στρατηγικές βιωσιμότητας».

Interactive Whiteboard: Οι δυνατότητες ΑΙ ενισχύουν την εμπειρία μάθησης

Έχοντας ανακοινωθεί για πρώτη φορά στην ISE,[7] το Interactive Whiteboard (σειρά WAD) έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην InfoComm, εμπλουτισμένο με νέα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν δυνατότητες Generative AI.

Τα νέα ΑΙ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτόματης απομαγνητοφώνησης από προφορικά μαθήματα και δημιουργίας αναλυτικών περιλήψεων που αναδεικνύουν βασικά σημεία και κυρίως θέματα. Αναλύοντας τη μαγνητοφώνηση της φωνής του καθηγητή, το γραπτό υλικό στην οθόνη και το παρεχόμενο εκπαιδευτικό υλικό, μπορεί επιπλέον να δημιουργήσει κουίζ για τους μαθητές. Χρησιμοποιεί επίσης machine learning για τη βελτίωση της ακρίβειας του περιεχομένου και τον αποκλεισμό ακατάλληλου περιεχομένου.

Επιπλέον, μέσω συνεργασίας με την εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας Merlyn Mind, η οθόνη θα διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, προσαρμοσμένη σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Αυτό θα απλοποιήσει τον έλεγχο του Interactive Display και θα βοηθήσει στην προσαρμογή των λειτουργιών του.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Samsung Electronics, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην εκπαιδευτική τεχνολογία και την καινοτομία», δήλωσε ο Dr. Satya Nitta, Διευθύνων Σύμβουλος της Merlyn Mind. «Η Samsung έχει μακρά ιστορία στην εισαγωγή προηγμένων τεχνολογιών στις σχολικές αίθουσες, ξεκινώντας με τα Chromebooks πριν από μια δεκαετία. Μαζί, θα συνεχίσουμε να συνδυάζουμε την ΑΙ για την εκπαίδευση με τις λύσεις της Samsung για να δημιουργήσουμε πιο ελκυστικά και αποτελεσματικά περιβάλλοντα μάθησης».

Αυτές οι δυνατότητες θα επεκταθούν και για τα τρία μοντέλα διαφορετικού μεγέθους εντός του έτους, παρέχοντας πιο εύκολη χρηστικότητα και ένα περιβάλλον μάθησης με μεγαλύτερη συνάφεια.

Samsung Business TV BED: Εξαιρετική Ποιότητα Εικόνας με Ευέλικτη Λειτουργικότητα

Στην InfoComm, η Samsung παρουσίασε επίσης τη σειρά Samsung Business TV BED, η οποία προσφέρει ποιότητα εικόνας UHD και ευέλικτη λειτουργικότητα. Διατίθεται σε διάφορα μεγέθη[8] – 43, 50, 55, 60, 65, 70, 75, ή 85 ίντσες και μπορεί να χωρέσει σχεδόν σε κάθε χώρο, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για να ενισχύσει τόσο το στιλ όσο και τη λειτουργικότητα διαφόρων χώρων. Αυτή η λύση ανταποκρίνεται στις ανάγκες τομέων όπως η βιομηχανία εστίασης, η εκπαίδευση, τα μικρά/ οικιακά γραφεία και άλλες μικρές επιχειρήσεις.

Ξεκινώντας παγκοσμίως από το τρίτο τρίμηνο του 2024,[9] οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπάρχουσα εφαρμογή Samsung Business TV App που είναι διαθέσιμη σε συσκευές Android ή iOS για να διαχειρίζονται, να προγραμματίζουν και να προβάλλουν προσαρμοσμένο περιεχόμενο από απόσταση χωρίς κόπο. Η εφαρμογή  υποστηρίζει επίσης το SmartThings Pro και το Samsung VXT, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών αναγκών και παρέχοντας ρεαλιστική ευκρίνεια μέσω της ποιότητας εικόνας 4K και της ομαλής διαχείρισης συσκευών.


[1] Η μέτρηση ισχύος βασίζεται στα πρότυπα IEC 62301. Σύμφωνα με τα πρότυπα, η τιμή στρογγυλοποιείται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο και η μέση ισχύς κάτω από 0,005W υποδεικνύεται ως 0,00W.

[2] Οι προδιαγραφές βασίζονται σε εσωτερικές δοκιμές προ της κυκλοφορίας. Οι τελικές προδιαγραφές ενδέχεται να αλλάξουν.

[3] Η εφαρμογή διατίθεται σε Android και iOS.

[4] Η στεφάνη πωλείται ξεχωριστά.

[5] Συμβατό με βάση VESA 200×200

[6] Video Electronics Standards Association.

[7]Η Integrated Systems Europe (ISE) είναι η κορυφαία έκθεση οπτικοακουστικών μέσων (AV) και ολοκλήρωσης συστημάτων στην Ευρώπη.

[8] Η διαθεσιμότητα των μεγεθών ποικίλλει ανά περιοχή.

[9] Η ακριβής χρονική στιγμή κυκλοφορίας ποικίλλει ανά περιοχή.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....