Skip to main content
31 Ιανουαρίου 2023 13:04

Η Samsung Electronics παρουσιάζει μια νέα εποχή βιώσιμης ψηφιακής σήμανσης στην ISE 2023

1024X1024 160 7a6b080f

Οι τελευταίες τεχνολογίες της Samsung, που παρουσιάζονται στους επισκέπτες στην κορυφαία έκθεση για τη βιομηχανία Audio-Visual και ενσωμάτωσης συστημάτων στη Βαρκελώνη, αποδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσιάζει το μέλλον της βιώσιμης ψηφιακής σήμανσης στην έκθεση Integrated Systems Europe (ISE) 2023 στη Βαρκελώνη, με νέες τεχνολογίες και οικολογικές προσπάθειες, στο πλαίσιο της νέας περιβαλλοντικής στρατηγικής της εταιρείας.

«Δεσμευόμαστε στη διασφάλιση της καθημερινής βιωσιμότητας σε όλο το χαρτοφυλάκιο σήμανσης και στην εύρεση ουσιαστικών τρόπων για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων ως μέρος της πορείας μας προς μια πιο κυκλική οικονομία», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε στην ISE το όραμά μας για τους τρόπους που η έξυπνη σήμανση μπορεί να βοηθήσει στην καθημερινή βιωσιμότητα, ενώ παράλληλα ξεκλειδώνει εκπληκτικές νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις».

Αναπτύσσοντας τεχνολογίες που συμβάλλουν στην ψηφιακή σήμανση με οικολογικό χαρακτήρα

Στην έκθεση ISE φέτος, η Samsung θα παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της εταιρείας με βάση τη νέα περιβαλλοντική στρατηγική της που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι προεγγεγραμμένοι επισκέπτες θα μπορούν να δουν το περιβαλλοντικό όραμα της Samsung να ζωντανεύει, με τη ζώνη βιωσιμότητας στο περίπτερο να παρουσιάζει τις οικολογικές πρακτικές που εφαρμόζονται σε προϊόντα ψηφιακής σήμανσης. Αυτές οι πρακτικές βασίζονται στα πέντε στάδια του κύκλου ζωής του προϊόντος – προμήθεια, παραγωγή, διανομή, χρήση και ανακύκλωση.

Τα προϊόντα έξυπνης σήμανσης της Samsung για το 2023 (QHC, QMC, QBC) είναι περίπου 40% πιο λεπτά από τα προηγούμενα μοντέλα, με πάχος 28,5 mm. Χάρη σ’ αυτό, ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων που απαιτούνται για τη διαχείριση μετά την παραγωγή μπορεί να μειωθεί περισσότερο από 20%[1] σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, τα προϊόντα έξυπνης σήμανσης υποστηρίζουν αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης υιοθετώντας έναν αισθητήρα φωτισμού που αντιδρά στις συνθήκες περιβάλλοντος, βοηθώντας τους χρήστες να διαχειρίζονται αυτόματα την κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η ρητίνη που χρησιμοποιείται για τα πίσω καλύμματα περιέχει υλικά που συγκεντρώνονται μετά τη χρήση (Post-Consumer Materials) σε ποσοστό 10%.

Η λύση MagicINFO της Samsung που βασίζεται στο cloud ενισχύει τον απομακρυσμένο έλεγχο και βοηθά στην αποτελεσματική διαχείριση πολλαπλών οθονών σήμανσης και ποικιλίας περιεχομένου. Η λειτουργία απομακρυσμένης διαχείρισης θα επιτρέψει στους χρήστες να παρακολουθούν τον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών, τους τύπους και τα σφάλματα, να διαχειρίζονται εύκολα διαφορετικές συσκευές, καθώς και να ελέγχουν εξ αποστάσεως ρυθμίσεις, όπως η φωτεινότητα της οθόνης. Επιπλέον, αυτή η λύση θα προσφέρει και άλλες δυνατότητες, όπως διαγνωστικά για την υγεία της συσκευής, ενημερώνοντας τους χρήστες για ζητήματα που σχετίζονται με τη σύνδεση καλωδίου, τη θερμοκρασία της συσκευής και τη διακοπή δικτύου.

Στην ISE 2023, η Samsung θα διοργανώσει επίσης μια ξεχωριστή ζώνη σεμιναρίων, παρουσιάζοντας στους επισκέπτες τις νέες και διαφοροποιημένες τεχνολογίες της εταιρείας. Η πλατφόρμα σήμανσης cloud που θα ανακοινωθεί σύντομα θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειρίζονται και να μειώνουν τη χρήση ενέργειας. Οι νέες λύσεις περιλαμβάνουν παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, προγραμματισμό χρονομετρημένης φωτεινότητας, απομακρυσμένη ρύθμιση φωτεινότητας και αυτόματη διαχείριση συσκευών. Αυτή η ολοκληρωμένη πλατφόρμα θα ενσωματώσει και θα συνδέσει σήμανση LCD, σήμανση LED και τηλεοράσεις B2B, προσφέροντας απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη.

samsung sustainability zone at ise 2023 1

Παρουσιάζοντας τη νέα λύση σήμανσης εξωτερικού χώρου για το 2023, μεγάλες οθόνες LED και οθόνες μικρού μεγέθους

Η Samsung ανακοινώνει νέα προϊόντα σήμανσης στη ISE 2023. Αρχικά, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τη λύση σήμανσης LED του 2023 για εξωτερικούς χώρους (σειρά XHB), που έχει κατασκευαστεί για χώρους αθλητισμού και εντυπωσιακούς χώρους με αξιοθέατα.

Η σειρά XHB είναι διαθέσιμη σε τέσσερα μοντέλα: P6 (6 χιλιοστά pixel pitch), P8, P10 και P16, τα οποία παράγουν φως με εκπληκτική μέγιστη φωτεινότητα 8.000 nit σε εξαιρετικά καθαρή ποιότητα εικόνας – ακόμα και όταν βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως. Επιπλέον, ο τυποποιημένος σχεδιασμός της μονάδας XHB εγγυάται ευέλικτη σχεδίαση και εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των Concave (μέγιστη καμπυλότητα 2500R), Convex, σχήμα S, Fascia και τύπος 90 °L.

Με σχεδιασμό δύο φορές λεπτότερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η σειρά XHB μπορεί να εγκατασταθεί με απρόσκοπτο τρόπο, με τον χρόνο εγκατάστασης να μειώνεται περισσότερο από το μισό για βελτιωμένη άνεση. Επιπλέον, η βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση σημαίνει ότι η σειρά XHB μειώνει την κατανάλωση ενέργειας πάνω από 15% σε σύγκριση με τον προκάτοχό της και μπορεί να μειώσει περίπου 2.492 τόνους εκπομπών CO2 κάθε χρόνο, που ισοδυναμεί με την ποσότητα CO2 που δεσμεύεται από περίπου 290.000 πεύκα ηλικίας 30 ετών μέσα σε ένα έτος[2].

Η σειρά XHB θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες με την έναρξη της έκθεσης ISE 2023, ενώ κάποια πρώτα μοντέλα έχουν ήδη εγκατασταθεί ως ηλεκτρονικοί πίνακες αποτελεσμάτων στα γήπεδα των παγκοσμίως αναγνωρισμένων ομάδων μπέιζμπολ των ΗΠΑ, όπως η New York Mets και η The World Champion Houston Astros, για τη σεζόν 2023.

Τέλος, η Samsung παρουσιάζει μια μικρού μεγέθους οθόνη σήμανσης εξωτερικού χώρου 24 ιντσών (OH24B) που απευθύνεται στην αγορά φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται, είναι σημαντικό να υπάρχουν λύσεις που επιτρέπουν μια πιο συνδεδεμένη, ευχάριστη εμπειρία φόρτισης, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες αύξησης των πωλήσεων για επιχειρήσεις και εμπόρους λιανικής.

Η σήμανση εξωτερικού χώρου υπερέχει τόσο σε ανθεκτικότητα όσο και σε εξωτερική ορατότητα σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών συνθηκών. Αυτή η υψηλή αντοχή και ευελιξία παρέχονται χάρη στη μέγιστη φωτεινότητα 1.500 nits, τη λεπτή, μεταλλική σχεδίαση,  την αντοχή στο νερό, τη σκόνη και τα υγρά (IP66, Προστασία εισόδου) καθώς και την προστασία γυαλιού IK-10 Level. Υπάρχει επίσης, ένα υψηλής θερμοκρασίας, άκαμπτο πάνελ υγρών κρυστάλλων για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα ακόμα και κάτω από ισχυρό ηλιακό φως. Επιπλέον, η οθόνη προσφέρει αξεσουάρ Wi-Fi/Bluetooth που αφαιρούνται και που μπορούν να βελτιστοποιήσουν τον ρυθμό λήψης με βάση τις συνθήκες εγκατάστασης. Τέλος, η λύση σήμανσης μικρού μεγέθους διαθέτει απαράμιλλη ενεργειακή απόδοση με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας του κλάδου[3] (με μέγιστη τιμή 90 W) σε οθόνες πάνω από 20 ίντσες, ιδανική για σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που απαιτεί λειτουργία και παροχή πληροφοριών 24 ώρες το 24ωρο.

2023 small outdoor signage oh24b

Οι αποκλειστικές λύσεις New Kiosk και Flip Pro προσφέρουν βελτιωμένη συμβατότητα συσκευής

Η Samsung ανακοινώνει, ακόμα, το τελευταίο μοντέλο «Samsung Kiosk» με έκδοση Windows (KMC-W). Εκτός από το υπάρχον μοντέλο που λειτουργεί με Tizen (OS), η έκδοση Windows «Samsung Kiosk» είναι συμβατή με το λειτουργικό σύστημα Windows 10 IoT Enterprise, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες.

Το νέο μοντέλο Kiosk έρχεται με επεξεργαστή 11ης γενιάς Intel Core Processor. Είναι εξοπλισμένο με 8GB DRAM και 256GB SSD, παρέχοντας γρήγορη επεξεργασία και άφθονο χώρο αποθήκευσης για να καλύψει τις ταχέως εξελισσόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας, εκτός από τους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της φιλοξενίας και του λιανικού εμπορίου.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσης μια νέα λύση, αποκλειστικά για την οθόνη «Samsung Flip», καλύπτοντας τη ζήτηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των επιχειρήσεων να συνδέονται με διάφορες συσκευές ταυτόχρονα. Η λύση αυτή επιτρέπει στους χρήστες να φέρουν το περιεχόμενο ή τις εφαρμογές του υπολογιστή τους στην οθόνη Flip συνδέοντας τις δύο συσκευές μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν το περιεχόμενο που έχουν πάρει από τον υπολογιστή τους στην οθόνη Flip και να το μοιραστούν σε πραγματικό χρόνο. Η νέα λύση βελτιώνει τη χρηστικότητα για απομακρυσμένη εργασία και παρέχει ένα απρόσκοπτο περιβάλλον εργασίας, επιτρέποντας στους χρήστες να βελτιστοποιούν και να χρησιμοποιούν την οθόνη για να συνδέονται με άλλες οθόνες συσκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σήμανση SMART και τις λύσεις της Samsung, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://displaysolutions.samsung.com/ise2023.

Το περίπτερο της Samsung θα βρίσκεται στο Gran Via, Hall 3, 3F600, στη Βαρκελώνη από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023.

samsung kiosk with window version model

[1] Με βάση τον αριθμό των συσκευασιών ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδιών. Με βάση τον ετήσιο όγκο πωλήσεων έξυπνης σήμανσης εσωτερικού χώρου το 2022.

[2] Η ποσότητα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για το μοντέλο XHB συγκρίθηκε με αυτή του προκατόχου του (XPR) με βάση τις πωλήσεις το 2022. Οι ετήσιες εκπομπές άνθρακα του XHB υπολογίστηκαν μέσω του Carbon Footprint Calculator (https://www.kcen.kr/tanso/intro.green) στις 16 Ιανουαρίου 2023. (υψηλή τάση, καλοκαίρι). Το αποτέλεσμα μείωσης του άνθρακα στο μοντέλο XHB που ισοδυναμεί με τη φύτευση δέντρων υπολογίστηκε με βάση τη μέση ποσότητα άνθρακα που απορροφήθηκε από δασικά δέντρα, όπως αυτή υπολογίστηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης των Δασών, στην Κορέα (έκδοση 1.2) τον Ιούλιο του 2019.

[3] Ανάλυση εσωτερικής αγοράς

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
  • Ikusi Flow Smart Headend

    Ikusi Flow Smart Headend

    Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
  • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
  • V-Tech Z2024 H265

    V-Tech Z2024 H265

    Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
  • Nedis TVSM5120GY

    Nedis TVSM5120GY

    Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
  • Anga PS series

    Anga PS series

    Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
  • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...