Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 182
cb509fb8da1ec62a17d161094be4e608
SECURITY REPORT 145
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9 Οκτωβρίου 2023 08:54

Η Samsung ενισχύει τους πελάτες της με καινοτόμες λύσεις ασφάλειας στο SDC23

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2023%252F10%252F10yearssdc

Στα νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται ενημερώσεις στο Samsung Knox Matrix με passkeys και endtoend κρυπτογράφηση για τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί και αποκατασταθεί στο cloud, καθώς και τον εκδημοκρατισμό του Samsung Knox Vault

H Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά από νέες υπηρεσίες ασφαλείας σε όλο το οικοσύστημα των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Με την κυκλοφορία του One UI 6, οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν ενημερώσεις στο Samsung Knox Matrix με passkeys και end-to-end κρυπτογράφηση για τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί και αποκατασταθεί στο Samsung Cloud. Αυτές οι εξελίξεις έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκριθούν στην εποχή υπερ-συνδεσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι, καθώς εισερχόμαστε σε έναν κόσμο που πολλές συσκευές συνδέονται και μοιράζονται πληροφορίες μεταξύ τους, η ασφάλεια των χρηστών δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Οι ενημερώσεις ανακοινώθηκαν στο ετήσιο Samsung Developers Conference 2023 (SDC23), το οποίο συγκεντρώνει προγραμματιστές, δημιουργούς και σχεδιαστές για να εξερευνήσουν τις ισχυρές και απρόσκοπτες συνδεδεμένες εμπειρίες της Samsung. Στην εκδήλωση, η εταιρεία παρουσίασε πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι νέες υπηρεσίες ασφαλείας, ώστε να δώσουν στους χρήστες περισσότερους τρόπους για να κάνουν με ασφάλεια αυτό που αγαπούν, σήμερα και στο μέλλον.

Ο Dr. Seungwon Shin, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Ομάδας Ασφαλείας του Mobile eXperience Business της Samsung Electronics δήλωσε σχετικά: «Οι μεγαλύτερες αλλαγές ασφαλείας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καθημερινής εμπειρίας σας στο smartphone, αλλά και σε κάθε συσκευή σας. Προσπαθούμε να κρατάμε περισσότερους χρήστες ασφαλείς, με ακόμα περισσότερους τρόπους και οι τελευταίες λύσεις που προσφέρουμε στον συγκεκριμένο τομέα σημαίνουν ότι οι χρήστες μπορούν να ζουν τη ζωή τους με περισσότερες επιλογές και λιγότερη προσπάθεια. Έτσι, η ζωή τους θα είναι πλήρης επιλογών, τώρα και στα επόμενα χρόνια».

Ασφάλεια και ευκολία σε έναν συνδεδεμένο κόσμο

Η κυκλοφορία του One UI 6 και η ενημέρωση του Samsung Knox Matrix[1] συμβάλλουν στην υλοποίηση του οράματος της Samsung για ένα μέλλον, όπου οι συνδεδεμένες συσκευές εντός ενός οικοσυστήματος θα μπορούν να προστατεύουν η μία την άλλη.

Στο SDC23, η Samsung ανακοινώνει ενημερώσεις για ένα άλλο βασικό στοιχείο του Knox Matrix, το Credential Sync, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών, καθώς αυτές μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών συσκευών, όπως για παράδειγμα οι συσκευές Samsung Galaxy, οι τηλεοράσεις και τα ψυγεία Family Hub. Με την εισαγωγή του One UI 6, το Credential Sync προσφέρει στους χρήστες ένα εύκολο και ασφαλή τρόπο συγχρονισμού των ταυτοτήτων και των διαπιστευτηρίων μεταξύ των συσκευών Samsung. Επίσης, το Credential Sync διαθέτει πλέον end-to-end κρυπτογράφηση των δεδομένων που έχουν αποθηκευτεί και αποκατασταθεί στο Samsung Cloud[2]. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα μπορούν να κρυπτογραφηθούν ή να αποκρυπτογραφηθούν μόνο στις συσκευές του χρήστη, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο εκείνος έχει τη δυνατότητα τα δει, ακόμα και αν ένας διακομιστής παραβιαστεί ή κλαπούν τα στοιχεία του λογαριασμού. Από τις αρχές του 2024, οι συσκευές Samsung Galaxy θα εφαρμόζουν και αυτές end-to-end κρυπτογράφηση, όταν οι χρήστες συγχρονίζουν τα δεδομένα τους με το Samsung Cloud[3].

sdc23

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του Credential Sync, η Samsung έχει αναπτύξει νέους τρόπους διαχείρισης και ασφάλειας ταυτοτήτων και διαπιστευτηρίων, για ένα μελλοντικό υπερ-συνδεδεμένο κόσμο, με τη μορφή των passkeys. Τα τελευταία αποτελούν ψηφιακά διαπιστευτήρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πιστοποίηση ταυτότητας για ιστοτόπους και εφαρμογές. Μέσω του One UI 6, το Samsung Pass έχει ενημερωθεί με τη δυνατότητα χρήσης passkeys[4], σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης, όπου τα passkeys αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς κωδικούς, για να παρέχουν μια εμπειρία που είναι:

 • Πιο γρήγορη, αφού οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο από την πληκτρολόγηση του ονόματος χρήστη του λογαριασμού τους στη συσκευή τους, επιλέγοντας γρήγορα τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να συνδεθούν.
 • Πιο εύκολη, καθώς μόλις καταχωρηθούν τα passkeys, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μεταβούν σε μία νέα συνδεδεμένη συσκευή, χωρίς να απαιτείται νέα εγγραφή.
 • Πιο ασφαλής, αφού εξασφαλίζεται η προστασία από επιθέσεις phising από κακόβουλους ιστοτόπους ή εφαρμογές.

Το Knox Matrix υλοποιεί αυτό το μεγάλο βήμα στην εξέλιξη των κωδικών πρόσβασης, επιτρέποντας έναν βολικό τρόπο για την κοινή χρήση κωδικών σε πολλές συσκευές, χωρίς να θυσιάζεται η ασφάλεια των χρηστών. Με βάση τα διεθνή πρότυπα FIDO, τα passkeys επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν το Samsung Pass στο smartphone τους για να συνδέονται σε εφαρμογές και ιστοτόπους, μέσω των βιομετρικών αισθητήρων, όπως τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Με το One UI 6, τα passkeys διατηρούνται ασφαλή μέχρι να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις – όπως όταν εισάγεται στο Samsung Galaxy smartphone του χρήστη ένα PIN, ένας κωδικός πρόσβασης ή ένα μοτίβο μοτίβο οθόνης κλειδώματος από προηγούμενη συσκευή του. Αυτές οι ενημερωμένες λειτουργίες ασφαλείας εντός του Knox Matrix θα περιορίσουν την ανάγκη των χρηστών να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασής τους ή να χρειάζεται να επαναφέρουν τους ξεχασμένους, παρέχοντας ευκολία και μεγάλη ασφάλεια κατά την κοινή χρήση διαπιστευτηρίων μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών.

Μεγάλες αλλαγές ασφαλείας σε περισσότερες συσκευές Samsung

Εκτός από τις αλλαγές για την ασφάλεια των οικοσυστημάτων συσκευών του μέλλοντος, η Samsung εκδημοκρατίζει, παράλληλα, τις ισχυρές λύσεις ασφαλείας της για συσκευές. Το Samsung Knox Vault ενισχύεται, μέσω της επέκτασης, για να προστατεύσει περισσότερους πελάτες, πέραν των συσκευών – ναυαρχίδων, και να τους δώσει μεγαλύτερο φάσμα επιλογών στις συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

smartthings platform

Το Knox Vault μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κρίσιμων δεδομένων σε μια συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών της οθόνης κλειδώματος, όπως κωδικοί PIN, κωδικοί πρόσβασης και μοτίβα. Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον εκτέλεσης που είναι φυσικά απομονωμένο από τον κύριο επεξεργαστή και τη μνήμη του συστήματος και είναι αποτελεσματικό από τη στιγμή που ο χρήστης καταχωρεί την οθόνη κλειδώματος – έτσι οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν την ασφάλεια που χρειάζονται χωρίς ταλαιπωρία. Το Knox Vault μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κλειδιών ασφαλείας των χρηστών, τα οποία κρυπτογραφούν τα προσωπικά τους δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή, εξασφαλίζοντας εκπληκτική ασφάλεια – ακόμη και αν η συσκευή χαθεί ή κλαπεί.

Το Samsung Knox Vault είναι μια λύση βασισμένη στα υλικά, ενώ είναι και ανθεκτική στην παραποίηση και δημιουργήθηκε για να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη όχι μόνο από παραβιάσεις που βασίζονται σε λογισμικό, αλλά και από επιθέσεις σε υλικό με τη χρήση επαγγελματικών εργαλείων υψηλών προδιαγραφών. Το Knox Vault ξεκίνησε, αρχικά, στις ναυαρχίδες Samsung Galaxy, συμπεριλαμβανομένων των smartphones της σειράς S, Z, S FE και των tablet της σειράς Tab S, και επεκτείνεται στις τηλεοράσεις Samsung Neo QLED 8K το 2023 και στο ευρύτερο οικοσύστημα Galaxy, συμπεριλαμβανομένων των smartphones της σειράς Galaxy A με One UI 6 ή νεότερη έκδοση[5] το 2024.

Το ασφαλές οικοσύστημα διευρύνεται

Το ευρύ φάσμα ισχυρών μέτρων ασφαλείας των Samsung Galaxy συσκευών διασφαλίζει την ιδιωτική ζωή των χρηστών, καλύπτοντας την ανάγκη για ευκολία σε μια υπερ-συνδεδεμένη κοινωνία με την υποστήριξη μιας πραγματικής δέσμευσης για ισχυρή ασφάλεια των χρηστών. Το One UI 6 φέρνει, επίσης, ενημερώσεις στον πίνακα ελέγχου ασφάλειας και απορρήτου του Galaxy, καθιστώντας εύκολο για τους χρήστες να βλέπουν και να ελέγχουν τι συμβαίνει με τα δεδομένα τους. Οι τελευταίες αλλαγές ασφάλειας και ιδιωτικότητας που ανακοινώθηκαν στο SDC23 βασίζονται στα στέρεα θεμέλια του Galaxy: την διατήρηση της ασφάλειας σε κάθε επίπεδο, από τα τσιπ μέχρι τις εφαρμογές, την ανίχνευση απειλών σε πραγματικό χρόνο και τη συνεργατική προστασία με αξιόπιστους συνεργάτες.


[1] Η διαθεσιμότητα του Samsung Knox Matrix ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο ή/και την αγορά.

[2] Ο χρόνος διαθεσιμότητας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή. Η υποστήριξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς δεδομένων για εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τις πολιτικές των επιμέρους εφαρμογών.

[3] Η υποστήριξη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για τον συγχρονισμό δεδομένων Samsung Cloud ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή ή/και την υπηρεσία.

[4] Διαθέσιμο σε συσκευές Galaxy με Samsung Pass, που υποστηρίζουν One UI 6 ή νεότερη έκδοση. Η σύνδεση με κλειδί πρόσβασης είναι διαθέσιμη σε εφαρμογές ή ιστότοπους που υποστηρίζουν κλειδιά πρόσβασης.  

[5] Η διαθεσιμότητα του Samsung Knox Vault μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Τα δορυφορικά κάτοπτρα της Kathrein, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190 km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρ...
 • TP-LINK ER706W

  TP-LINK ER706W

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ER706W, ένα ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό τω...
 • Prolink PF352

  Prolink PF352

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου εξαρτήματος PF352 της Prolink. Πρόκειται για έναν μετατροπέα σήματος από Mini DisplayPort σε HDMI 1.4 θηλυκό, μήκους 0,1 μέτρου. Συνδέε...
 • PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  Η PROMAX, εκτός από επαγγελματικά πεδιόμετρα, παράγει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών στους τομείς διανομής σήματος, RFR, οπτικών και ηλεκτρολογικών προϊόντων. Η σειρά ψηφιακών πολυμέτρων PD-350, PD...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • SONORA TERRA DIGITAL

  SONORA TERRA DIGITAL

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...