Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 493
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Ιουλίου 2021 11:48

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα Vlog Camera ZV-E10 με εναλλάξιμους φακούς

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fb9fcb9e147b9231b0d9f792f98aac20f XL

Η Sony ανακοίνωσε την πρώτη vlog camera της σειράς Alpha με εναλλάξιμους φακούς, τη νέα ZV-E10. Σχεδιασμένη εξ αρχής για vlogging και vloggers, η νέα φωτογραφική μηχανή συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης της Sony με διευρυμένη χρηστικότητα και ένα προσαρμοσμένο σύνολο λειτουργιών που έχει βελτιστοποιηθεί για δημιουργούς βίντεο.

Η Sony ανακοίνωσε την πρώτη vlog camera της σειράς Alpha με εναλλάξιμους φακούς, τη νέα ZV-E10. Σχεδιασμένη εξ αρχής για vlogging και vloggers, η νέα φωτογραφική μηχανή συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης της Sony με διευρυμένη χρηστικότητα και ένα προσαρμοσμένο σύνολο λειτουργιών που έχει βελτιστοποιηθεί για δημιουργούς βίντεο.

Στον πυρήνα της, η ZV-E10 διαθέτει αισθητήρα APS-C Exmor™ CMOS 24,2 megapixel και μηχανή επεξεργασίας εικόνας BIONZ X για την παραγωγή εικόνων υψηλής ποιότητας με υψηλή ευαισθησία, λεπτομερή απεικόνιση υφής και όμορφο φυσικό εφέ bokeh. Επιπλέον, η ZV-E10 περιλαμβάνει τις δημοφιλείς λειτουργίες ειδικά για vlogging, όπως και η δημοφιλής ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ZV-1, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας «Background Defocus» που μπορεί να αλλάξει ομαλά μεταξύ θολώματος (bokeh) και αιχμηρού φόντου, καθώς και της λειτουργίας «Product Showcase Setting» που επιτρέπει στην κάμερα να αλλάζει αυτόματα την εστίαση από το πρόσωπο του θέματος σε ένα αντικείμενο που επισημαίνεται.

«Με την κυκλοφορία της πρώτης φωτογραφικής μηχανής για vlog της Sony με εναλλάξιμους φακούς, τη ZVE10, είμαστε ενθουσιασμένοι που ικανοποιούμε τις αυξανόμενες ανάγκες των σημερινών δημιουργών», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Director of Product Marketing, Digital Imaging, της Sony Europe. «Η νέα ZVE10 συνδυάζει την ευελιξία και την εξαιρετική ποιότητα εικόνας μιας φωτογραφικής μηχανής εναλλάξιμου φακού με μεγαλύτερο αισθητήρα μαζί με φιλικές προς το χρήστη λειτουργίες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για vlogging, καθιστώντας τη το ιδανικό εργαλείο για δημιουργούς βίντεο που θέλουν να μεταβούν σε πιο προηγμένο εξοπλισμό.»

Η ZV-E10 είναι σχεδιασμένη με γνώμονα τις λήψεις βίντεο, με ελαφρύ σώμα (περίπου 343g) και περιλαμβάνει τη δημοφιλή οθόνη LCD Vari-angle που ανοίγει στο πλάι και επιτρέπει στους δημιουργούς να συνδέουν εξωτερικά μικρόφωνα πάνω από την κάμερα. Αυτό, απλοποιεί τη ρύθμισή τους, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την οθόνη σε λειτουργία λήψης selfie, αλλά και από υψηλές και χαμηλές γωνίες.

Εκτός από την οθόνη, η ZV-E10 περιλαμβάνει πολλές άλλες εύχρηστες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για vlogging, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου κουμπιού Still/Movie/Slow και Quick motion που βρίσκεται στο πάνω μέρος της κάμερας, επιτρέποντας στους δημιουργούς να αλλάζουν εύκολα ανάμεσα στις επιθυμητές λειτουργίες λήψης με ένα μόνο άγγιγμα.

Η νέα φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει επίσης προηγμένες λειτουργίες βίντεο, όπως λήψη βίντεο 4K και Slow Motion με υψηλή ποιότητα εικόνας (FHD 120p). Διατίθεται επίσης ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας με Ενεργή Λειτουργία και παρέχει σταθερή εγγραφή βίντεο ακόμα και όταν περπατάτε και φωτογραφίζετε χειροκίνητα. Επιπλέον, η προηγμένη τεχνολογία αυτόματης εστίασης της ZV-E10 παρέχει γρήγορο, ακριβές AF με εξαιρετική απόδοση παρακολούθησης, καθώς και ήχο υψηλής ποιότητας για καθαρή εγγραφή ήχου.

 

Διαγωνισμός «Sony Vlog Challenge»

Μαζί με αυτήν την ανακοίνωση, η Sony «φιλοξενεί» τον δεύτερο διαγωνισμό της Sony Vlog Challenge που ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα vlog που θα αφορά κάτι με το οποίο παθιάζονται και τους ενθουσιάζει. Η περίοδος των συμμετοχών είναι από τις 27 Ιουλίου 2021 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2021, και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για δημιουργούς βίντεο στην Ευρώπη. Δείτε τους πλήρεις όρους και τους κανόνες του διαγωνισμού εδώ.

Δημιουργική Ευελιξία
Μια φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών για διευρυμένη δημιουργική έκφραση

Η ZV-E10 επιτρέπει στο χρήστη να επεκτείνει τη δημιουργική του έκφραση χρησιμοποιώντας τον ιδανικό φακό για κάθε μεμονωμένη σκηνή που θέλει να τραβήξει. Η μεγάλη ποικιλία συμβατών φακών της σειράς φακών E-mount της Sony επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει τον τέλειο φακό με βάση το δημιουργικό του όραμα.


Προηγμένη αυτόματη εστίαση

Η κορυφαία τεχνολογία AF της Sony επιτρέπει στον χρήστη να αφήνει την ρύθμιση της εστίασης στην φωτογραφική μηχανή, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στη σύνθεση των φωτογραφιών του. Η ZV-E10 περιλαμβάνει γρήγορο υβριδικό AF και Real-Time Eye AF που επιτρέπει στην κάμερα να παρακολουθεί το πρόσωπο και τα μάτια του θέματος σε πραγματικό χρόνο για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση ακόμη και κατά την εγγραφή εν κινήσει και σε δύσκολα περιβάλλοντα. Ο χρήστης μπορεί επίσης να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις AF της κάμερας, όπως AF Transition Speed ​​και AF Subject Shift Sensitivity, για να επιλέξει τον ρυθμό εστίασης σύμφωνα με τις δημιουργικές του προτιμήσεις.

Επιπλέον, η λειτουργία Touch Focus της ZV-E10 επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίζει διαισθητικά τη θέση εστίασης σε φωτογραφίες, αγγίζοντας απλώς την οθόνη. Με ένα πάτημα, ο χρήστης μπορεί να μετατοπίσει αμέσως το σημείο εστίασης, σχεδόν όπου επιθυμεί μέσα στο πλαίσιο. Αυτό είναι εφικτό τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Ήχος υψηλής ποιότητας

Η κορυφαία τεχνολογία της Sony επιτρέπει στη ZV-E10 να καταγράφει κρυστάλλινη καθαρή ηχογράφηση που αποτυπώνει με σαφήνεια τη φωνή του ομιλητή, χάρη στο ενσωματωμένο κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών (Directional 3-Capsule Mic) και στο παρεχόμενο φίλτρο για μείωση του θορύβου του ανέμου. Για διευρυμένες επιλογές ήχου, η ZV-E10 περιλαμβάνει μια διεπαφή για ψηφιακό ήχο μέσω Multi Interface (MI), αλλά και υποδοχή μικροφώνου για τη σύνδεση εξωτερικού μικροφώνου. Η ύπαρξη μιας υποδοχής ακουστικών επιτρέπει στο χρήστη να συνδέσει ακουστικά για να παρακολουθεί με ακρίβεια τις ηχογραφήσεις. Ο συγχρονισμός της εξόδου ήχου μπορεί επίσης να ρυθμιστεί είτε Live, είτε για Lip Sync.


Βάζοντας στο επίκεντρο το Θέμα

Κατά τη λήψη σε διαφορετικές συνθήκες με σημαντικές εναλλαγές στο φως, ο χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι η ZV-E10 θα διορθώσει αυτόματα την έκθεση έτσι ώστε το πρόσωπο του θέματος να μην είναι πάνω ή κάτω από έκθεση, χρησιμοποιώντας έναν πρωτότυπο αλγόριθμο προτεραιότητας προσώπου AE (αυτόματη έκθεση) — Face Priority AE (autoexposure) — ικανό για γρήγορες μεταβάσεις αυτόματης εστίασης. Αυτό επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να ανιχνεύει το πρόσωπο του θέματος και να προσαρμόζει την έκθεση για να διασφαλίσει ότι το πρόσωπο απεικονίζεται με τη βέλτιστη φωτεινότητα, ακόμη και όταν φωτογραφίζετε selfie σε σκηνές με ακραίες αλλαγές στον φωτισμό και ακόμη και αν το πρόσωπο απομακρύνεται στιγμιαία από την κάμερα. Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή υιοθετεί την ίδια προηγμένη επιστήμη χρωμάτων με τη δημοφιλής ZV-1 για βελτιστοποίηση των τόνων του δέρματος σε οποιοδήποτε θέμα, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.


Χαρακτηριστικά βίντεο με τεχνολογία αιχμής

  • Εσωτερική εγγραφή βίντεο 4K μέσω πλήρους ανάγνωσης pixel χωρίς pixel binning
  • Υψηλό bit rate με κωδικοποιητή XAVC S ™στα 100Mbps κατά την εγγραφή 4K
  • Slow & Quick Motion
  • Εγγραφή υψηλής ταχύτητας σε Full HD στα 120 fps
  • Λήψη σε διαστήματαγια εκπληκτικά time-lapse βίντεο
  • Hybrid Log-Gamma (HDR)/ S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

sony zv e10

 

Σχεδιασμένη για δημιουργούς βίντεοZV-E10

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της είναι ο μοχλός ζουμ που μπορεί να ρυθμίσει τόσο οπτικό ζουμ με φακούς με μηχανικό ζουμ και ζουμ Clear Image με φακούς prime. Κατά τη χρήση της κάμερας με έναν prime φακό, ο χρήστης μπορεί να κάνει ζουμ χωρίς να χάσει την ανάλυση του βίντεο για να διατηρήσει το πλήρες βίντεο 4K. Ο χρήστης μπορεί επίσης να επιλέξει ανάμεσα από 8 διαφορετικές ρυθμίσεις ταχύτητας ζουμ για πρόσθετη δημιουργική ευελιξία.

Η ZV-E10 διαθέτει μεγάλη αυτονομία με αρκετή ισχύ για τη λήψη βίντεο έως και 125 λεπτών ή 440 φωτογραφιών με πλήρη φόρτιση, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εγγράψει για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να ανησυχεί. Κατά τη λήψη σε εσωτερικούς χώρους, τα τροφοδοτικά AC όπως το προαιρετικό AC-PW20AM μπορούν να φορτίζουν την μπαταρία, οπότε ο χρήστης να μπορεί να συνεχίζει την εγγραφή χωρίς να ανησυχεί για την κατανάλωση μπαταρίας. Η τροφοδοσία μπορεί επίσης να παρέχεται μέσω σύνδεσης USB Type-C, επιτρέποντας σε εξωτερικές μπαταρίες να τροφοδοτούν την κάμερα για παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας κατά τη λήψη εν κινήσει. Για να εξοικονομήσετε τη μπαταρία της κάμερας, η οθόνη LCD Vari-angle της ZV-E10 επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει τη φωτογραφική μηχανή σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας έχοντάς την απενεργοποιημένη και ενεργοποιώντας την άμεσα για λήψη, ανοίγοντας την οθόνη.

Μείνετε συνδεδεμένοι

Livestreaming

Η ZV-E10 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως webcam υψηλής ποιότητας ή σε livestreams, απλώς συνδέοντάς τη σε υπολογιστή ή smartphone για αυξημένη ευελιξία, κατά τη διάρκεια του livestream, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο λογισμικό. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στο χρήστη να επωφεληθεί από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας της ZV-E10 και τον κρυστάλλινο ήχο της, καθώς και από χαρακτηριστικά όπως το Face Priority AE και το Soft Skin Effect κατά τη διάρκεια του livestream ή κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Η ZV-E10 υποστηρίζει πρότυπα που χρησιμοποιούνται για κάμερες USB όπως UVC (USB Video Class)/UAC (USB Audio Class). Η ZV-E10 επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συνδέονται σε τροφοδοσία μέσω καλωδίου USB, κατά τη διάρκεια της ζωντανής ροής για μεγαλύτερης διάρκειας χρήση. Για πρόσθετη ευκολία, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει αυτήν τη λειτουργία σε ένα προσαρμοσμένο κουμπί για να ξεκινήσει η ζωντανή ροή αμέσως.

Εύκολη μεταφορά αρχείων

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Imaging Edge Mobile της Sony, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν επιλεγμένες εικόνες και αρχεία βίντεο σε μια κινητή συσκευή μέσω Wi-Fi. Αυτό επιτρέπει επίσης στο χρήστη να μεταφέρει αρχεία εικόνας RAW. Μετά τη σύζευξη της φωτογραφικής μηχανής με την εφαρμογή Imaging Edge Mobile, τα δεδομένα τοποθεσίας των αρχείων μπορούν να ληφθούν από την κινητή συσκευή και να αποθηκευτούν. Οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν αρχεία από μια κάρτα SD της φωτογραφικής μηχανής σε ένα smartphone (κινητή συσκευή) μέσω Bluetooth, ακόμη και αν η κάμερα είναι απενεργοποιημένη.

Διαθεσιμότητα

Η νέα ZVE10 θα γίνει διαθέσιμη τον Αύγουστο του 2021 μέσα από το δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών της Sony.

Ένα νέο κιτ που θα περιλαμβάνει την ZV-E10 και τον φακό E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS με power zoom θα γίνει επίσης διαθέσιμο τον Αύγουστο μέσα από το δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών της Sony.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...