Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Sony θα διαγράψει τις ψηφιακές βιβλιοθήκες με αγορασμένα anime αμέτρητων χρηστών
Η anime streaming πλατφόρμα της Sony, Funimation, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα καταργήσει τις ψηφιακές βιβλιοθήκες των συνδρομητών, παρόλο που απαρτίζονται από αγορασμένο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, μετά τις 2 Απριλίου οι κάτοχοι θα χάσουν την πρόσβαση στο περιεχόμενο, παρά την προηγούμενη υπόσχεση πως αυτό θα υπάρχει “για πάντα”.
Η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης του Funimation στο Crunchyroll, μια ανταγωνιστική anime υπηρεσία που εξαγόρασε η Sony το 2021, προβαίνοντας τώρα στην ενοποίηση των προσφορών τους. Παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου της Funimation είναι διαθέσιμο στο Crunchyroll, το Crunchyroll δεν υποστηρίζει τα ψηφιακά αντίγραφα που ο κόσμος είχε αγοράσει και προηγουμένως ήταν προσβάσιμα στο Funimation. Κάπως έτσι, οι συνδρομητές που προτιμούσαν τις ψηφιακές συλλογές αντί για τα φυσικά μέσα, βασιζόμενοι στην πλατφόρμα και όχι στα DVD ή στα Blu-ray βρέθηκαν τώρα προ εκπλήξεως, με τις αγορές τους να εξαφανίζονται.
Προφανώς, το όλο θέμα έχει φέρει για άλλη μια φορά στο επίκεντρο τις συζητήσεις σχετικά με το πόσο νόημα έχει και πόσο αξιόπιστη είναι γενικότερα η ψηφιακή ιδιοκτησία και οι υποσχέσεις των streaming υπηρεσιών. Φυσικά, οι όροι της Funimation επέτρεπαν στην υπηρεσία να σταματήσει τη λειτουργία της και να αποσύρει το περιεχόμενο χωρίς καμία προειδοποίηση. Από νομικής πλευράς, η εταιρία είναι καλυμμένη. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτό όντως συνέβη αναδεικνύει το ευρύτερο πρόβλημα των ψηφιακών μέσων, προτρέποντας τους καταναλωτές να αναθεωρήσουν ποιο περιεχόμενο πραγματικά τους ανήκει.
Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 13/2/2024)