Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 497
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25 Απριλίου 2024 08:12
20 Φεβρουαρίου 2024 09:37

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ LG ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ VS. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Untitled 1 103 ca4b9937

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν πόσο μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη. Καθώς η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη παραμένουν βασικά θέματα στην επικαιρότητα, υπάρχει μια συλλογική ευθύνη και η LG Electronics έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να αναζητήσει λύσεις. 

Από την αξιοποίηση της τεχνολογίας αιχμής μέχρι τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και αερίων και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης σε όλα τα προϊόντα μας, όπως το LG InstaView™ με έως και 32% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας[1], η εταιρία είναι αποφασισμένη να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί. Η προτεραιοποίηση των βιώσιμων υλικών έχει δώσει τη θέση της στα προγράμματα ανακύκλωσης και δημιουργικής ανακύκλωσης, τα οποία ωφελούν τόσο τον πλανήτη όσο και τους καταναλωτές.

lg experience esg lg sustainable future upcycling vs recycling 1 1

Δημιουργική ανακύκλωση vs. Ανακύκλωσης

Για να δούμε γιατί η δημιουργική ανακύκλωση και η ανακύκλωση είναι και οι δύο σημαντικές από περιβαλλοντικής απόψεως, ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορές.

Τι είναι η δημιουργική ανακύκλωση;

 Η δημιουργική ανακύκλωση, είναι η επαναχρησιμοποίηση των πεταμένων αντικειμένων ή υλικών για τη δημιουργία καινούργιων. Αποκτώντας μεγαλύτερη δημοτικότητα στον κόσμο της τεχνολογίας, προσφέρει νέα πνοή στα προϊόντα που έχουν φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής τους. 

Μερικά δημοφιλή παραδείγματα δημιουργικής ανακύκλωσης περιλαμβάνουν τη χρήση υφάσματος ως συσκευασία δώρου ή τη δημιουργία ενός σκελετού κρεβατιού από παλέτες. Η δημιουργική ανακύκλωση μπορεί επίσης να αναφέρεται στην επισκευή και την ανακατασκευή μιας απαρχαιωμένης συσκευής σε καινούργιο προϊόν.

lg experience esg lg sustainable future upcycling vs recycling net zero

Τι είναι η ανακύκλωση;

Μια έννοια που υπάρχει από πολύ νωρίτερα, η ανακύκλωση είναι μια βιομηχανική διαδικασία που περιλαμβάνει την καταστροφή των αποβλήτων προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο. Αυτό μπορεί να είναι το ίδιο προϊόν ξανά ή ένα τελείως διαφορετικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά. 

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την ανακύκλωση στο σπίτι, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με τενεκεδάκια και μπουκάλια.

Διερεύνηση των προσπαθειών της LG για δημιουργική ανακύκλωση έναντι ανακύκλωσης

Με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμεύονται όλο και περισσότερο στην ιδέα της ανακύκλωσης, η LG διερευνά τρόπους για να συνεισφέρει.

Υπηρεσία ανακύκλωσης επιστροφής

Ένα τέτοιο μέτρο έχει οδηγήσει την εταιρία να συνεργάζεται με επιχειρήσεις ανακύκλωσης σε όλη την Ευρώπη ώστε να μπορούν οι πελάτες να κανονίσουν τη συλλογή και στη συνέχεια την ανακύκλωση των ανεπιθύμητων ηλεκτρικών ειδών[2]

Αυτή η υπηρεσία επιστροφής και ανακύκλωσης δεν προσφέρεται μόνο για τα ηλεκτρονικά είδη, αλλά επίσης για συσκευασίες και μπαταρίες[3]. Για το άμεσο μέλλον, η LG έχει θέσει έναν στόχο να χρησιμοποιήσει περίπου 600.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού έως το 2030.

lg experience esg lg sustainable future upcycling vs recycling tv

Δωρεά δένδρων για «Βιώσιμη Ζωή»

Η LG υποστηρίζει την προώθηση της «Βιώσιμης Ζωής» μέσω διαφόρων  πρωτοβουλιών με περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η LG συνεργάστηκε με τον οργανισμό One Tree Planted για να φιλοξενήσει μια εκδήλωση δενδροφύτευσης στην IFA 2023 ώστε να μετριαστούν οι εκπομπές άνθρακα και να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα.  

Περισσότεροι από 2.200 συμμετέχοντες ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας χώρων πρασίνου στις αστικές περιοχές και, ως απόδειξη της δέσμευσής της, η LG θα συνεισφέρει 3.000 δένδρα για την υποστήριξη αυτού του σκοπού.  

Δημιουργική ανακύκλωση έναντι ανακύκλωσης στην IFA 2023

Στο πλαίσιο του θέματος Βιώσιμη Ζωή, Χαρά για Όλους, η LG αποκάλυψε στην IFA 2023 μια ευρεία γκάμα νέων προϊόντων . Η εκδήλωση παρουσίασε πολλά εκθέματα, τα οποία επικεντρώνονται γύρω από τη ζωή και κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης

Προκειμένου να βοηθήσει τους επισκέπτες να καταλάβουν τη διαδικασία παραγωγής η Upcycling Workshop Zone προσέφερε στους παρευρισκόμενους πρακτική κατανόηση της διαφοράς μεταξύ της δημιουργικής ανακύκλωσης και ανακύκλωσης με την «πρόκληση του πλαστικού κόμπου». Αυτή η δραστηριότητα περιλάμβανε τη χρήση κομματιών πλαστικού, τα οποία παρήγαγε το Κέντρο Ανακύκλωσης Chilseo της LG, προσφέροντας στους συμμετέχοντες έναν διασκεδαστικό τρόπο για να φτιάξουν κάτι καινούργιο από τα «απορρίμματα». 

lg experience esg lg sustainable future upcycling vs recycling workshop

Δημιουργική ανακύκλωση συσκευών σε νέες λύσεις για το σπίτι

Με εκατομμύρια οικιακές συσκευές να φτάνουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους κάθε χρόνο, γίνεται μια διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια να μετατραπούν σε ολοκαίνουργιες συσκευές.

Αστική εξόρυξη

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η LG δίνει στα προϊόντα μια νέα πνοή είναι χρησιμοποιώντας την «αστική εξόρυξη», που περιλαμβάνει την ανάκτηση και διαλογή των πρώτων υλών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία καινούργιων προϊόντων[4]. Αυτό περιλαμβάνει υλικά όπως το πλαστικό, ο σίδηρος και τα μη σιδηρούχα μέταλλα. 

Κυκλοφορία πόρων με το Κέντρο Ανακύκλωσης της LG

Ένα ακόμα σημαντικό έργο δημιουργικής ανακύκλωσης παρουσιάστηκε το 2021 όταν το Κέντρο Ανακύκλωσης της LG στη Νότια Κορέα υλοποίησε ένα κυκλικό πρόγραμμα πόρων. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή πρώτων υλών από οικιακές συσκευές που έχουν απορριφθεί. Αφού γίνει σχολαστική διαλογή και επεξεργασία των υλικών, τα κομμάτια μετατρέπονται στη συνέχεια σε εξαρτήματα καινούργιων συσκευών με οικολογικό χαρακτήρα.

Η LG υπολογίζει ότι μέχρι το 2030 θα έχει ανακτήσει περίπου οκτώ εκατομμύρια τόνους συσκευών που είναι εκτός λειτουργίας για τον σκοπό της εξόρυξης υλικών από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2006[5]

Συσκευασία με οικολογική συνείδηση

Θέτουμε  στόχους για την αύξηση της χρήσης φιλικού προς το περιβάλλον χαρτιού και ανακυκλωμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

 • Χρήση 100% φιλικού προς το περιβάλλον χαρτιού στη συσκευασία
 • Συσκευασία προϊόντων μικρού και μεσαίου μεγέθους σε καλούπια που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο χαρτοπολτό
 • Αύξηση της χρήσης των ανακυκλωμένων υλικών στο σύνολο της παραγωγής

Οι λεπτομέρειες πίσω από αυτούς τους στόχους καθορίζονται επί του παρόντος, καθώς τα διαφορετικά προϊόντα απαιτούν διαφορετικούς οδικούς χάρτες και διαδικασίες.

Επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας

Προβλέποντας μια πιο μινιμαλιστική χρήση των υλικών και μια αυξημένη εστίαση στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση, όλες οι οικιακές συσκευές της LG, όπως τα air conditioners, θα έχουν σύντομα συσκευασία με οικολογικό χαρακτήρα. Στόχος είναι  η χρήση συνθετικών υλικών συσκευασίας να μειωθεί κατά περίπου 19 τόνους ετησίως από την LG.

Κάποια συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πιστοποιηθεί για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένων των σειρών LG OLED evo και LG XBOOM.6 Τα soundbar της LG παράγονται επίσης με γνώμονα το περιβάλλον και όλα τα καινούργια μοντέλα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο ύφασμααπό το 2022[6].

Συσκευασία που εξοικονομεί χαρτί

Η ποσότητα του χαρτιού που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία μιας εξωτερικής μονάδας έχει επίσης μειωθεί από 2.950g σε 300g, αυτό έχει σημαντική επίπτωση, καθώς περίπου 85 τόνοι χαρτιού έχουν εξοικονομηθεί ετησίως[7].

Προσπάθειες για το μέλλον, από την πηγή μέχρι το σημείο της πώλησης

Η  LG κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη, από τη μείωση της ποσότητας του άνθρακα που χρησιμοποιείται κατά την παραγωγή και απόρριψη των προϊόντων μέχρι τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών για τη δημιουργία των προϊόντων και των συσκευασιών, καθώς και την ανακύκλωση των επαναχρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών.

Έχοντας μελετήσει προσεκτικά κάθε βήμα της διαδικασίας, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό, τη συσκευασία, την παράδοση, τη χρήση, την απόρριψη είτε για την ανάκτηση ενός προϊόντος, η LG θέλει να διασφαλίσει τη βελτίωση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός προϊόντος. Και κάνοντάς το αυτό, το μέλλον του πλανήτη γίνεται λίγο πιο φωτεινό.


[1] Πιστοποίηση ENERGY STAR : επηρεάζοντας θετικά το λογαριασμό σας και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Η λειτουργία Door-in-Door™ της LG. Δεν χρειάζεται να ανοίξετε ολόκληρο το ψυγείο μόνο και μόνο για να πάρετε το αγαπημένο σας σνακ ή ποτό.

Η LG για τον πλανήτη

[2]  Δίκτυο Ανάκτησης & Ανακύκλωσης της LG Global

[3]  Ενεργειακή Λύση, Blog για τις Οικιακές Μπαταρίες, της LG

[4]  Από το Παλιό στο Χρυσό, LG Press

[5]  LG Newsroom

[6] Τα νέα μας μοντέλα soundbar (S95QR, S90QY, S80QR, S80QY, S75QR, S75Q, S65Q) χρησιμοποιούν ύφασμα ζέρσεϊ από πολυεστέρα, το οποίο έχει κατασκευαστεί από πλαστικά μπουκάλια και έχει πιστοποιηθεί χρησιμοποιώντας το Παγκόσμιο Πρότυπο Ανακύκλωσης.

[7]  Έκθεση βιωσιμότητας LG 2020-2021

Το πίσω κάλυμμα των μοντέλων OLED evo, των τηλεοράσεων QNED και των τηλεοράσεων NanoCell της LG που κυκλοφόρησαν το 2023 ολοκληρώνεται με ανακυκλωμένο πλαστικό υλικό, το οποίο χρησιμοποιεί περισσότερο από 30% χρησιμοποιημένο πλαστικό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

  Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
 • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

  Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
 • D-Link DWA-X1850

  D-Link DWA-X1850

  Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
 • Ikusi FTD-420

  Ikusi FTD-420

  Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
 • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

  Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
 • devolo Magic 2 WiFi next

  devolo Magic 2 WiFi next

  Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...