iOS 27: Το CarPlay γίνεται καλύτερο στα αυτοκίνητα

Κατά τη διάρκεια του WWDC, η Apple ανακοίνωσε τα ανανεωμένα λειτουργικά συστήματα, μεταξύ άλλων το iOS 27 για τα iPhone, το iPadOS 27 για τα iPad κ.α. Το event επικεντρωνόταν σε όλες τις νέες λειτουργίες, στη νέα Siri AI και όλα όσα θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον.
Από την συγκεκριμένη παρουσίαση δε θα μπορούσε να λείπει και το CarPlay με την Apple να αποκαλύπτει ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που ετοιμάζει μέσω του iOS 27. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα δουν καλύτερο GPS και πλοήγηση μέσω του νέου CarPlay, αλλά και έναν ολοκαίνουργιο mini-player που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν slide και να μεταβαίνουν σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία ενός κομματιού.
Επιπροσθέτως, η Apple θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές για το CarPlay, οι οποίες θα μπορούν να μεταδίδουν βίντεο μέσω stream, ενώ οι κάτοχοι iPhone θα μπορούν να στέλνουν βίντεο απευθείας στην οθόνη του CarPlay μέσω του AirPlay.
Η αναπαραγωγή βίντεο θα επιτρέπεται μόνο όταν το όχημα είναι σταματημένο. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι και η νέα Siri AI θα είναι διαθέσιμη στο CarPlay όταν κυκλοφορήσει, αλλά θα υποστηρίζεται από iPhone 15 Pro ή νεότερο μοντέλο.

Η Apple είπε επίσης ότι οι χρήστες θα δουν πολλές άλλες βελτιώσεις και μια καλύτερη σταθερότητα του συστήματος με λιγότερες αποσυνδέσεις. Περισσότερα θα ανακοινωθούν στο μέλλον.
Πηγή: https://unboxholics.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 15/6/2026)




