Skip to main content
1 Αυγούστου 2019 11:57

Ήρθε η ώρα να καταπλήξεις τους Instagram followers σου με τις ομορφότερες νυχτερινές φωτογραφίες!

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Ffa11eced4bd5894b2499cfa185dda03d XL

Συνηθίσαμε να αποφεύγουμε τις νυχτερινές λήψεις γιατί η νυχτερινή φωτογραφία είναι πολύ απαιτητική. Παλιότερα με τις αναλογικές μηχανές, δεν ήταν εύκολο να δεις γρήγορα το αποτέλεσμα και κάθε λάθος κόστιζε αρκετά αφού έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει εμφάνιση για να ξέρεις πώς πήγε η φωτογράφιση…

Η επανάσταση στη νυχτερινή φωτογραφία

Συνηθίσαμε να αποφεύγουμε τις νυχτερινές λήψεις γιατί η νυχτερινή φωτογραφία είναι πολύ απαιτητική. Παλιότερα με τις αναλογικές μηχανές, δεν ήταν εύκολο να δεις γρήγορα το αποτέλεσμα και κάθε λάθος κόστιζε αρκετά αφού έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει εμφάνιση για να ξέρεις πώς πήγε η φωτογράφιση. Χάρη στην ψηφιακή επανάσταση όμως, μπορείς να ξέρεις τι κάνεις, τη στιγμή που το κάνεις και να τραβήξεις όσες φωτογραφίες θέλεις. Βέβαια ακόμα είναι απαραίτητα τα σωστά εργαλεία και κάποιες γνώσεις αφού οι νυχτερινές λήψεις είναι ένα δύσκολο κομμάτι της φωτογραφίας, αλλά μέχρι και στο Instagram μπορείς να δεις απίστευτες εικόνες από επαγγελματίες φωτογράφους ή και ερασιτέχνες.
 

e1892501 3469 49b4 826f 8291dd657321

InFocus Awards 2019. Sasa Raicevic

Η νύχτα μέσα από το Instagram
Στο Instagram, η νυχτερινή φωτογραφία αποτελεί πλέον trend. Κάνε μια αναζήτηση με κάποιο hashtag σχετικό με νυχτερινή φωτογραφία όπως το #nightphotography και θα δεις πάνω από 8.000.000 αποτελέσματα! Αν μάλιστα σου αρέσει ο έναστρος ουρανός, τότε τα hashtags είναι ακόμα περισσότερα! Οι φωτογράφοι που τραβούν φωτογραφίες τη νύχτα, έχουν αποκτήσει χιλιάδες Instagram followers για λήψεις  με τον ουρανό, το φεγγάρι, με τοπία της φύσης και της πόλης. Είναι τόσο αξιοθαύμαστες οι συνθέσεις τους και ο τρόπος που χρησιμοποιούν τον φωτισμό που μερικές φορές είναι καλύτερες από το να κοιτάς τον ίδιο τον ουρανό.

Έλα πιο κοντά
Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις τις νυχτερινές λήψεις; Γιατί ακόμα και μέρη οικεία και γνωστά, τη νύχτα μπορούν να σε εκπλήξουν. Πολλά σημεία που τη μέρα φαντάζουν αδιάφορα, παίρνουν έναν άλλο μυστηριακό αέρα μόλις πέσει το φως! Ένας μουντός δρόμος της πόλης την ημέρα, αλλάζει εντελώς τη νύχτα  και μπορείς να «παίξεις»  με τις φωτεινές επιγραφές των καταστημάτων, τις  βιτρίνες, τα φώτα του δρόμου.

96c04f4a b9a1 4f59 946a 89d7e53218b3
InFocus Awards 2019. Dayana

Μακριά από την πόλη
Στην ύπαιθρο βλέπεις τον πραγματικό νυχτερινό ουρανό. Βέβαια ένας καθαρός, μπλε ουρανός τη μέρα, δε συνηθίζεται όσες φορές κι αν τον κοιτάξεις, αλλά το βράδυ η φύση γεμίζει τον ουρανό με αστέρια. Οι κάμερες από την άλλη, μπορούν να συλλάβουν πράγματα αόρατα στο γυμνό, ανθρώπινο μάτι. Μπες λοιπόν στον λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικά τοπία και νύχτες γεμάτες αστέρια τραβηγμένα από ανθρώπους που προτιμούν την φωτογραφία από τον ύπνο.

Μερικά tips για λήψεις τη νύχτα από έναν επαγγελματία φωτογράφο!
Ζητήσαμε από τον Kristian, φωτογράφο της Leica, να μοιραστεί μερικές από τις ιδέες και τις εμπειρίες του γύρω από τη νυχτερινή φωτογραφία και το κορυφαίο HUAWEI P30 Pro.

b261c689 3e70 483a 97cd efb97b51eeb2
Kristian Dowling

Κατά τη γνώμη του, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που επιθυμεί κάθε φωτογράφος: να ξεχωρίζει το θέμα από το φόντο και οι καλές λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Οι νυχτερινές λήψεις βασίζονται τόσο στις ικανότητες της κάμερας, όσο και στις ικανότητες του φωτογράφου. Η φωτογράφιση με το HUAWEI P30 Pro, φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Επαγγελματική λειτουργία, αφού σου επιτρέπει να επιλέξεις υψηλό ISO και γρήγορες ταχύτητες κλείστρου για να πετύχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό.

Η αποφυγή της χαμηλής ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας σε λήψεις χωρίς τρίποδο. Αυτό διασφαλίζει μια καθαρή φωτογραφία και επίσης μπορείς να αποτυπώσεις και οτιδήποτε βρίσκεται σε δράση εκείνη τη στιγμή.

«Αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό όταν τραβούσα ελέφαντες σε νυχτερινό σαφάρι και ήταν τόσο ενδιαφέρον γιατί η χρήση προβολέα ήταν αδύνατη, αλλά με την Επαγγελματική λειτουργία και τον έλεγχο στην έκθεση μπόρεσα να απαθανατίσω τους ελέφαντες με τη σωστή ταχύτητα και σε υψηλή ποιότητα» λέει ο Kristian.

c6f6132a 9c7c 418d 88d7 f78a516d86b3
Kristian Dowling

Σε καταστάσεις χωρίς φωτισμό και χωρίς τρίποδο ή όταν τραβάς πηγές φωτός στο σκοτάδι, όπως φώτα neon ή φωτιστικά και θέλεις να αποτυπώσεις τη λεπτομέρεια της σκηνής, η λειτουργία Νυχτερινής Φωτογράφισης με τη δυνατότητα HDR είναι μονόδρομος. Η συγκεκριμένη λειτουργία εφαρμόζει την λήψη μιας σειράς εικόνων σε μικρό χρόνο και τις συνθέτει αυτόματα. Πιο παλιά, το τρίποδο ήταν απαραίτητο για κάτι τέτοιο αλλά τώρα, το μόνο που χρειάζεται, είναι να κρατήσεις τη συσκευή σχετικά σταθερή και η εικόνα θα βγει γεμάτη λεπτομέρεια που δεν είναι καν δυνατό να δεις με τα μάτια σου. Είναι ένα απίστευτο χαρακτηριστικό που δεν βρίσκεις ούτε στις επαγγελματικές κάμερες, συμπληρώνει ο Kristian Dowling.

Φωτογράφισε με smartphone και ανακάλυψε την ομορφιά γύρω σου…
Η Huawei με γνώμονα την καινοτομία στην φωτογραφία δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να βγάζει υπέροχες φωτογραφίες με το smartphone του. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία προσφέρει στο κοινό της εξαιρετικής ποιότητας φακούς και προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει τα όρια της φωτογραφίας με smartphone μέσα από την συνεργασία της με την εταιρεία σταθμό, τη Leica. Με τη σειρά P και το κορυφαίο HUAWEI P30 Pro, η Huawei ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία με smartphones και προσπαθούν να αποτυπώσουν την ομορφιά στις καθημερινές στιγμές.
 
Αγαπάς τη φωτογραφία;
Πάρε μέρος στο μεγάλο φωτογραφικό διαγωνισμό  InFocus Awards της Huawei.
Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Huawei InFocus Awards αποτελεί την ευκαιρία σου να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και να δείξεις το ταλέντο σου στον κόσμο! Η Huawei παράλληλα με τη συνεχή εξέλιξη των συσκευών της με στόχο την υπέρτατη εμπειρία φωτογραφίας, θέλει με αυτή τη διοργάνωση να επιβραβεύσει τα ανερχόμενα ταλέντα και τους λάτρεις της φωτογραφίας και του βίντεο.

e962f28f ad03 4523 a10b 24281bbcd1df

Ο διαγωνισμός αποτελείται από 6 κατηγορίες, 5 σχετικές με τη φωτογραφία και 1 σχετική με το βίντεο:

  • #Emotion Tag – Έκφραση στιγμιαίων και αυθόρμητων συναισθημάτων μέσω της φωτογραφίας.
  • Hello, Life! – Ανάδειξη των συναισθημάτων ή της έμπνευσης των καθημερινών εμπειριών.
  • Faces – Πειραματισμός με τον χαρακτήρα και τη δύναμη του πορτραίτου.
  • Going the Distance – Ανακάλυψη νέων εμπειριών και τόπων, με τη χρήση των νέων χαρακτηριστικών της κάμερας του τηλεφώνου, για παράδειγμα τον τηλεφακό, τον υπερευρυγώνιο φακό ή τη λήψη macro.
  • Storyboard – Εξιστόρηση μίας ιστορίας σε 9 (εννέα) πλαίσια, ένα πλέγμα 9 φωτογραφιών που αφηγούνται μια σημαντική ή ενδιαφέρουσα ιστορία.
  • Life Now – Μαγνητοσκόπηση ιστοριών σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα

Τα  Huawei InFocus  Awards είναι αφιερωμένα σε όλους τους χρήστες συσκευών Huawei οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος αποστέλλοντας τη φωτογραφία τους σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες. Η αποστολή γίνεται μέσω του website του διαγωνισμού από τις 24 Ιουνίου 2019.
 
Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται στον διαγωνισμό και πληρούν τα κριτήρια, αναρτώνται στο website του διαγωνισμού https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/gr/ όπου κάθε χρήστης, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων, μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του φωτογραφία. Στην επόμενη φάση, οι καλύτερες φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από μια εκλεγμένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και αναγνωρισμένους φωτογράφους: 

  • YANMIN WANG – Πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group στην Ευρώπη.
  • MARCIN TYSZKA – Πολωνός φωτογράφος μόδας που συνεργάζεται με τα πλέον αναγνωρισμένα περιοδικά παγκοσμίως, όπως τα Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle και Vogue.
  • NIKOLAJ THANING RENTZMANN – Δανός καλλιτέχνης που επικεντρώνεται κυρίως στη φωτογραφία διασημοτήτων, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στους SoMe λογαριασμούς του γραφικά τοπία από την πόλη και την φύση.
  • EMMA SVENSSON – Freelancer φωτογράφος και λάτρης της περιπέτειας που ταξιδεύει στον κόσμο.
  • YENER TORUN – Αρχιτέκτονας και φωτογράφος που μεταμορφώνει αστικά τοπία, ανασχηματίζει την αρχιτεκτονική ως γεωμετρική αφαιρετικότητα και δημιουργεί μια εναλλακτική πραγματικότητα μέσω των έργων του.
  • VUTHEARA KHAM – Γάλλος φωτογράφος με καταγωγή από την Καμπότζη και έδρα το Παρίσι. Γοητευμένος από το φως, την φωτογραφία δρόμου και το αστικό τοπίο. Του αρέσει να παίζει με νέες προοπτικές και οπτικές γωνίες. Γνωστός για το φως και τα γραφικά στις συνθέσεις του, το στυλ του χαρακτηρίζεται από σκηνές δρόμου στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο. 

«Τα Huawei InFocus Awards μας επιτρέπουν να σταθούμε και να σκεφτούμε την ομορφιά της στιγμής.   Πώς να την αιχμαλωτίσεις για κάποιον άλλο; Πιστεύω ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες θα βρουν αυθεντικούς τρόπους για να μας διαφωτίσουν» – αναφέρει η Emma Svensson
 
Τι μπορείς να κερδίσεις;

  • Για τον μεγάλο Νικητή του Grand Prix, τα δώρα είναι ένα HUAWEI MateBook 13, ένα HUAWEI Watch GT, το ποσό των 10.000 EUR, έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor και δημοσίευση της φωτογραφίας του για μία εβδομάδα ως ταπετσαρία στις κεντρικές σελίδες της TripAdvisor στις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία.
  • Για τους Νικητές της πρώτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI MateBook 13, ένα HUAWEI Watch GT, ένα HUAWEI P30 Pro, το ποσό των 2.000 EUR και έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor.
  • Για τους Νικητές της δεύτερης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30 Pro.
  • Για τους Νικητές της τρίτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30.


Αποτύπωσε τώρα με το smartphone σου αυτό που οι άλλοι προσπερνούν!
 

Σχετικά με τη Huawei
Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Huawei διατίθενται σε περισσότερες από 170 χώρες και χρησιμοποιούνται από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, κατακτώντας το 2018, τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων. Η εταιρεία διαθέτει 16 κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Γερμανία, Σουηδία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα. Το Huawei Consumer BG είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της Huawei και καλύπτει την παραγωγή smartphones, PC, tablets, wearables, υπηρεσίες cloud, κλπ. Το παγκόσμιο δίκτυο της Huawei, χτίστηκε μέσα σε σχεδόν 30 χρόνια εξειδίκευσης στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών και είναι προσηλωμένο στην παραγωγή και διάθεση των τελευταίων τεχνολογικών επιτευγμάτων στους πελάτες της, σε όλο τον κόσμο.
 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:


Facebook:  https://www.facebook.com/HuaweimobileGR/
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilegr/
YouTube:   https://www.youtube.com/channel/UCtx1OWkIs_5dTg-ypjuJlkQ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση – Ενισχυτής κεραίας U35Auto
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα περιγράψουμε σε αυτό το τεύχος τους ενισχυτές κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες ...
TP-Link EAP683 UR AX6000
Το TP-Link Omada EAP683 UR ξεχωρίζει ως μια αξιόπιστη λύση στην κατηγορία των συσκευών δικτύου, συνδυάζοντας συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας, προηγμένη ασφάλεια και απρόσκοπτη διαχείριση δικτύου. Μ...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Redline S30 HEVC
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου δέκτη της Redline, S30 HEVC. Πρόκειται για έναν οικονομικό δέκτη Full HD που είναι εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει συμπίεση H.265...
Ikusi IKUGaF
Η Ikusi καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τηλεοπτικής αναμετάδοσης προγραμμάτων, με τα έτοιμα επαγγελματικά πακέτα IKUGaF που διαθέτει για τα Gap Fillers. Τα έτοιμα πακέτα IKUGaF είνα...
ANGA PS series
Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών ANGA. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....