Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να προκαλεί μεγάλες απώλειες και ζημίες στην ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα στην τηλεόραση, ωστόσο όπως φαίνεται οι καναλάρχες δεν θα καταβάλλουν την δόση του 2020 για την απόκτηση της άδειας εθνικής εμβέλειας. 

Σύμφωνα με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 30 Μαρτίου με τίτλο « Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR), οικογένεια Βαρδινογιάννη (ALPHA), Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1), Ιβάν Σαββίδης (OPEN) και Βαγγέλης Μαρινάκης (MEGA) δεν θα πληρώσουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το έτος που διανύουμε. 

«Κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο έκτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, ειδικά αναφορικά με τους ως άνω κατόχους άδειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, που σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1, δεν πρόκειται να καταβάλουν δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο Ε.Σ.Ρ. ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Πηγή: reader.gr