Skip to main content
9 Ιουνίου 2015 19:46

M. Τσαμάζ: «Δουλεύουμε ήδη για την επόμενη ημέρα»

Γράφει: N.D
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F67f2e0faef7d792ecc419088e63497b4 XL

“Με έχετε ακούσει αρκετές φορές να μιλάω για το μεγάλο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια για το μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία σύγχρονη, ανταγωνιστική εταιρεία. Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ ολοκληρώθηκε. Είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε ήδη για την επόμενη μέρα. Πάμε να γίνουμε οι καλύτεροι της αγοράς, σε όλα τα επίπεδα.”

M. Τσαμάζ: «Δουλεύουμε ήδη για την επόμενη ημέρα»

– Επιδόσεις, στρατηγική, υψηλή τεχνολογία, έμφαση στους ανθρώπους

– Ο πελάτης στο επίκεντρο

– Οι αναπτυξιακές προοπτικές του ΟΤΕ μετά το μετασχηματισμό

“Με έχετε ακούσει αρκετές φορές να μιλάω για το μεγάλο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε τα τελευταία χρόνια για το μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία σύγχρονη, ανταγωνιστική εταιρεία. Ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ ολοκληρώθηκε. Είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε ήδη για την επόμενη μέρα. Πάμε να γίνουμε οι καλύτεροι της αγοράς, σε όλα τα επίπεδα.” Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, την Τρίτη, 9 Ιουνίου στο Μέγαρο του ΟΤΕ.

OmicronTauEpsilon Topline%20epsilonpiiotatauepsilongammamualphataualpha%201

Στρατηγική με αποτελέσματα

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, η εταιρεία διαγράφει επιτυχημένη πορεία εφαρμόζοντας μια ξεκάθαρη στρατηγική που στηρίζεται σε 6 πυλώνες: Τεχνολογική υπεροχή, Eμπειρία πελάτη, Νέες πηγές εσόδων, Ηγετική θέση στις παραδοσιακές υπηρεσίες, Βελτιστοποίηση λειτουργιών και κόστους και Στρατηγική Ανθρώπινου Δυναμικού. Υλοποιώντας αυτή τη στρατηγική, ο Όμιλος πέτυχε έσοδα σχεδόν 4 δισ. ευρώ το 2014, ενώ έχει στα ταμεία του 1 δισ. ευρώ ρευστό. Είναι σταθερά Νούμερο 1 στην αγορά, στις κορυφαίες εταιρείες του χρηματιστηρίου Αθηνών σε κεφαλαιοποίηση και μακράν ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες με 1,2 δισ. ευρώ επενδύσεις την τρέχουσα τετραετία αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια.

OmicronTauEpsilon Muepsilontaualphasigmataurhoomicronphi%20sigmataualphathetaepsilonrhosigmaf

Ξεχωρίζοντας κάποια πρόσφατα επιτεύγματα του Ομίλου, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ έδωσε έμφαση στη μεταστροφή της σταθερής, η οποία μετά από σχεδόν 7 ολόκληρα χρόνια πτώσης σημείωσε αύξηση εσόδων το Q4 του ‘14 αλλά και το Q1 του ‘15. Μάλιστα το Q1 ήταν θετικό για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια. Στάθηκε επίσης στην πορεία του ΟΤΕ TV που με 375.000 πελάτες, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, στην ανθεκτικότητα της κινητής, αλλά και στηνταχύτατη ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς, με την εταιρεία να λανσάρειστις αρχές του 2015 το 4G+ σε επιλεγμένες περιοχές, και να διαθέτει πάνω από 70% πληθυσμιακή κάλυψη 4G και πάνω από 30% κάλυψη VDSL. Ο κ. Τσαμάζ σημείωσε επιπλέον ότι με ελεύθερες ταμειακές ροές στα €583 εκατ. το 2014 και καθαρό δανεισμό μόλις 0,8 φορές το ΕΒΙTDA στο τέλος του α’ τριμήνου, ο ΟΤΕ είναι πιο υγιής από ποτέ, και ανάμεσαστουςπιο εύρωστους παρόχους στην Ευρώπη. Αναφορά, τέλος, έγινε στην υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που εξασφαλίζουν την εργασία σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά και στη σταθερή επένδυση στην κοινωνία, με την εταιρεία να διαθέτει, μόνο το 2014, πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Η επόμενη μέρα

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εταιρείας από εδώ και στο εξής, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να «πατά» πάνω στην επιτυχημένη στρατηγική των 6 πυλώνων, κάνοντας βήματα μπροστά.

Παρότι η εταιρεία κοιτά με προσοχή κάθε γραμμή κόστους, το επενδυτικό πλάνο για τα δίκτυα νέας γενιάς παραμένει αμείωτο. «Στην ουσία, έχουμε πάρει πάνω μας τον εθνικό στόχο σε ό,τι αφορά την ψηφιακή ατζέντα 2020. Αν εμείς δεν βάλουμε την ανάπτυξη των δικτύων στο επιχειρηματικό μας σχέδιο, μπορεί σαν χώρα να μην τον πετύχουμε. Και αυτό το κάνουμε χωρίς να μας το έχει ζητήσει κανείς» σημείωσε ο κ. Τσαμάζ, τονίζοντας ότι στόχος της εταιρείας για το 2015 είναι να προσφέρει 40% πληθυσμιακή κάλυψη VDSL και 80% 4G.

OmicronTauEpsilon Alphagammaomicronrho%20 %20Eta%20muepsilongammalambdaeta%20epsiloniotakappanualpha

Η εταιρεία εξελίσσει το ακραίο δίκτυο με οδηγό ένα ενιαίο πλάνο Σταθερής-Κινητής που βασίζεται στο VDSL/Vectoring και το LTE. Ταυτόχρονα απλοποιεί και εκσυγχρονίζει το δίκτυό της μετασχηματίζοντάς το σε All IP, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2018. Σε ό,τι αφορά την εμπειρία του πελάτη, ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ επεσήμανε ότι πίσω από τις επενδύσεις και κάθε στρατηγική απόφαση, βρίσκεται ο πελάτης, η απλοποίηση της καθημερινότητάς του και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή του. «Σε αυτό το πλαίσιο ανανεώνουμε τα σήματά μας και φέρνουμε πιο κοντά τα δύο brands, OTE και COSMOTE. Το σήμα της COSMOTE ανανεώνεται, γίνεται πιο μοντέρνο. Τα γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη ΟΤΕ θα φαίνονται πολύ πιο έντονα, με μπλε χρώμα. Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να είναι η σφραγίδα εγγύησης για κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε και θα έχει παρουσία παντού. Ανανεώνουμε τα σήματά μας, προσαρμόζουμε τον τρόπο χρήσης τους». Και συνέχισε: «Το μέγεθος, η τεχνογνωσία, και το ειδικό βάρος του Ομίλου ΟΤΕ θα συνεχίσουν να αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Όλα γίνονται για τον πελάτη που χρειάζεται ένα σημείο αναφοράς και κοινή εμπειρία σε όλα τα σημεία επαφής.» Χαρακτήρισε μάλιστα την ανανέωση των brands ως «φυσική εξέλιξη του μετασχηματισμού της εταιρείας και του λειτουργικού integration σταθερής και κινητής». Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα οφέλη για τον πελάτη, η εταιρεία θα ανακοινώσει περισσότερα στο λανσάρισμα, πριν το τέλος του 2015.

new%20logo

Κατά την ομιλία του Προέδρου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιτυχημένη πορεία του ΟΤΕ TV. «Συνολικά, η υπηρεσία μας ξεχωρίζει στην αγορά για την ενισχυμένη τηλεοπτική εμπειρία που προσφέρει», σημείωσε. Η πλατφόρμα επενδύει συνεχώς σε περιεχόμενο και υπηρεσίες. Από τον Αύγουστο, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με όλους τους αγώνες των UEFA Champions League και Europa League για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ ήδη στο πορτφόλιο του ΟΤΕ TV περιλαμβάνονται τα καλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, καθώς και οι δημοφιλέστερες διοργανώσεις σε μπάσκετ, τένις και μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόσφατα λανσαρίστηκε το OTE TV GO, με το οποίο οι συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο στο κινητό, το tablet και σύντομα στο laptop/desktop τους, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα διατεθεί και το υβριδικό OTE TV, που θα επιτρέπει στους συνδρομητές, μέσα από έναν αποκωδικοποιητή, να έχουν πρόσβαση μέσω δορυφόρου αλλά και ευρυζωνικής σύνδεσης, συνδυάζοντας τα οφέλη και από τις δύο πλατφόρμες.

OmicronTauEpsilon OmicronTauEpsilon%20TV%20 %20Top%20upsilonpietarhoepsilonsigmaepsilonsigmaf Top%20Piepsilonrhoiotaepsilonchimuepsilonnuomicron

Μιλώντας για νέες πηγές εσόδων, αναφέρθηκε στον τομέα του ICT, επισημαίνοντας ως μεγαλύτερο κέρδος για την εταιρεία ότι έχει χτίσει αδιαμφισβήτητο κύρος σε μεγάλες επιχειρήσεις και φορείς, ως partner of choice για όσους επιζητούν αξιοπιστία, service και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η εταιρεία αναπτύσσει και διαθέτει όλο και περισσότερες ειδικές λύσεις ICT στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, του security, της ενέργειας, των data center, του cloud και του Machine 2 Machine.

«Οι άνθρωποί μας είναι το μεγαλύτερό μας κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Τσαμάζ, αναφερόμενος στη στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού. Όπως είπε, η εθελουσία που ανακοίνωσε η εταιρεία μέσα στον Μάιο, ολοκληρώνεται επιτυχώς. Η συμμετοχή των εργαζομένων στα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις, καθώς από τα προγράμματα θα επωφεληθούν τελικά περίπου 800 άτομα, με τον τελικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 110 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη κινηθεί για την άμεση ανανέωση του δυναμικού της, έχοντας ανακοινώσει θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε πολλές περιοχές της χώρας. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ΟΤΕ, η εταιρεία θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε περίπου 300 προσλήψεις, πλέον των 2.000 προσλήψεων που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Για το Graduate Trainee Program, ολοκληρώθηκε η διαδικασίας επιλογής των 10 νέων ταλέντων που θα προσληφθούν από την εταιρεία, θα θητεύσουν δίπλα στη διοικητική ομάδα και θα αναλάβουν δύσκολα έργα, προκειμένου να αποκτήσουν την εμπειρία και δεξιότητες για να ηγηθούν στο μέλλον. Μέχρι το τέλος του μήνα, θα ανακοινωθεί και το αντίστοιχο εσωτερικό πρόγραμμα για εργαζομένους του Ομίλου.

M%20Tsamaz%201

Απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε μεταξύ άλλων:

· Σχετικά με την ανθεκτικότητα της εταιρείας: «Ο ΟΤΕ είναι θωρακισμένος. Έχουμε δημιουργήσει μια εταιρεία – υπόδειγμα. Ευχαριστώ γι αυτό όλους τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ και τη διοικητική ομάδα».

· Αναφερόμενος στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον: «Η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους (…) Όμως, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας. Παρουσιάσαμε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο το επενδυτικό μας πλάνο, το οποίο και συνεχίζουμε κανονικά».

· Περιγράφοντας την ανωτερότητα των υπηρεσιών του ΟΤΕ, αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι τεχνικοί του ΟΤΕ για την αποκατάσταση της λειτουργίας πολλαπλών βλαβών του δικτύου που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Όπως αναφέρθηκε, λόγω της κακοκαιρίας υπήρξαν 35 ταυτόχρονες βλάβες σε καλώδια που το κάθε ένα εξυπηρετεί 2.500 τηλέφωνα, δηλ. συνολικά 85.000, τα οποία έπρεπε να αποκατασταθούν ένα-ένα. Οι τεχνικοί του ΟΤΕ, δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο, κατάφεραν να διορθώσουν όλες τις βλάβες σε μόλις 4 ημέρες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...
Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας 2U30
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
Tesla XT850
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
SatLink ST-6502
Η εταιρεία Tronix ανακοινώνει την παραλαβή του νέου modulator ST-6502 της SatLink. Πρόκειται για έναν διαμορφωτή ενός καναλιού σε mini μέγεθος, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για οικιακή ψυχαγωγία, ξενο...
Fracarro UX-WB LTE
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου LNB της οικογένειας UX της ιταλικής Fracarro. Πρόκειται για το UX-WB LTE, ένα wideband LNB με 2 ξεχωριστές εξόδους, που η μία μεταφέρει όλα τα...
AVM Geofencing
Η τελευταία ενημέρωση του FRITZ!App Smart Home προσθέτει μια λειτουργία που ζητείται συχνά: Το geofencing. Σας επιτρέπει να εκτελείτε ενέργειες στο έξυπνο σπίτι σας όταν εισέρχεστε ή εξέρχεστε από...
Amiko A11 Link
Αναζητείτε έναν προηγμένο τρόπο για να απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο, είτε πρόκειται για ζωντανή τηλεόραση, είτε για ταινίες ή ραδιόφωνο; Μην ψάχνετε άλλο! Το Amiko A11 Link 4K TV Stick ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....