Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 513
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

7 Φεβρουαρίου 2012 03:31

Μπούμερανγκ η μετάβαση στην ψηφιακή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΕ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΜΕ… ΑΝΑΠΟΔΑ

Γράφει: N.D
f7067fbd602227e1a142c38a47a74e8c XL f233134a
Όταν η ΕΕ επέβαλλε στα κράτη-μέλη της τη μετάβασή τους στην ψηφιακή τηλεόραση, σίγουρα δεν είχε κατά νουν το παράδειγμα της Κύπρου, αφού προς το παρόν ακολουθούμε ακριβώς αντίστροφη πορεία απ’ την αναμενόμενη και μάλιστα αυτή γίνεται εις βάρος του κοινού. Υποτίθεται πως η μετάβαση στην ψηφιακή, όπως αυτή αναφέρεται μέσα από τις αρχές και κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής της ΕΕ, θα έφερνε και σημαντικές αλλαγές στον οπτικοακουστικό τομέα της χώρας μας: περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, διαδραστικές υπηρεσίες, φωνητική τηλεφωνία, γρήγορη πρόσβαση στο Internet, ενώ προσφέροντας όλες αυτές τις υπηρεσίες ή και μόνο την επιλογή περισσότερων τηλεοπτικών καναλιών, εκτός των αυτονόητων (πλουραλισμός, πολυφωνία), θα έφερνε και οικονομική ανάπτυξη στο χώρο των ΜΜΕ και θα δινόταν η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Πάμε… ανάποδα
Οκτώ μήνες μετά τη μετάβασή μας στην ψηφιακή τηλεόραση (από την 1η Ιουλίου 2011), ο απολογισμός είναι απογοητευτικός: Έχουν εξαφανιστεί 10 κανάλια (πέντε τοπικά και πέντε συνδρομητικά που εξέπεμπαν σε διάφορες πλατφόρμες), άλλα έχουν μετατραπεί σε αμιγώς μουσικά για να επιβιώσουν, έχουν χαθεί τουλάχιστον 60 θέσεις εργασίας, οι αρμόδιοι αδυνατούν να εντάξουν νέες υπηρεσίες στο ψηφιακό περιβάλλον, κανένας άλλος τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να δημιουργήσει νέο κανάλι και να εκπέμψει, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται την ιδιωτική ψηφιακή πλατφόρμα Velister, λόγω μη έκφρασης ενδιαφέροντος από άλλους σταθμούς, αν δεν βρει άμεσα τρόπους για να προσφέρει νέες υπηρεσίες, θα πρέπει να αυξήσει τα (ήδη ακριβά) τέλη προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με τα οποία ενδεχομένως (κάποιοι μικρότεροι) να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης!

 

Δεν έχει άλλα κανάλια
Σύμφωνα με στοιχεία από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, έχουν άδεια 21 τηλεοπτικοί οργανισμοί και προγράμματα, από τα οποία μόνο ένα δεν εκπέμπει, το CySports Channel. Σημειώστε πως η Αρχή πλέον δίνει άδειες και στα συνδρομητικά κανάλια (Cytavision, Primesports, LTV sports HD). Στην ιδιωτική ψηφιακή πλατφόρμα ανοιχτής ζώνης, την οποία διαχειρίζεται η Velister, δεν εκπέμπουν ούτε καν τα μισά κανάλια από τα 40 που είναι η χωρητικότητα της πλατφόρμας (εξαιρούνται φυσικά τα ΡΙΚ, τα οποία εκπέμπουν στην κρατική πλατφόρμα, την οποία διαχειρίζεται ο ίδιος ο ημικρατικός οργανισμός). Στο σύνολο υπάρχουν μέχρι στιγμής 15 κανάλια (9 ελεύθερης πρόσβασης στο κοινό και 6 συνδρομητικά). Ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την ανησυχία του, όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα των καναλιών και ήδη φαίνεται να εξετάζονται λύσεις που θα έχουν αντίκτυπο στα κανάλια. “Προσπαθούμε να τροποποιήσουμε τη νομοθεσία για να βοηθήσουμε τους τηλεοπτικούς οργανισμούς, ενώ σημειώστε πως και τα πρόστιμα της Αρχής επιβάλλονται πλέον με πολλή φειδώ, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν άπαντες”, εξήγησε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί το τέλος που πρέπει να καταβάλει ένας τηλεοπτικός οργανισμός για να πάρει άδεια, παρόλο που σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη το κόστος αδειοδότησης (γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ) είναι το χαμηλότερο από το συνολικό κόστος της λειτουργίας ενός σταθμού και δεν θεωρεί πως επηρεάζει τη βιωσιμότητά του.

 

ΓΕΡΗΕΤ: Χρονοδιαγράμματα
Το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) ήταν το αρμόδιο γραφείο που καθόρισε όλα τα ρυθμιστικά θέματα που αφορούν την ψηφιακή, ενώ επιβλέπει και τη βιωσιμότητα της Velister. Όπως μας εξήγησε ο ανώτερος λειτουργός Αντώνης Αντωνιάδης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ανάλυση αγοράς, ενώ εντός των δύο ετών (όπως αναφερόταν στους όρους που υπέγραψαν με τη Velister όταν πλειοδότησε για την πλατφόρμα) θα γίνει και ο κοστολογικός έλεγχος για να δουν κατά πόσο πρέπει να αυξηθούν τα τέλη εκπομπής ενός οργανισμού (σήμερα είναι γύρω στις 105 χιλιάδες ευρώ). Ο κύριος Αντωνιάδης ανέφερε πως το Γραφείο θα περιμένει και τα αποτελέσματα της ανάλυσης της αγοράς που γίνεται για να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά με το πώς και αν πρέπει να δράσει ο Ρυθμιστής στην όλη διαδικασία της ψηφιακής.
 
Το παλεύει η Velister
Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα στα δύο χρόνια, όταν θα εξεταστεί η βιωσιμότητά της από το ΓΕΡΗΕΤ, αν δεν μπουν νέα κανάλια ή αν δεν προσφερθούν νέες υπηρεσίες ή αν δεν αυξήσει το τέλος εκπομπής των καναλιών. Μιλώντας με τον γενικό διευθυντή της Velister Νέστορα Νεστορίδη, μας ανέφερε πως εξετάζουν τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να γίνει βιώσιμη η εταιρεία. Ήδη, όπως μας πληροφόρησε, γίνονται επαφές για προσθήκες ραδιοφωνικών σταθμών εκτός των τηλεοπτικών, για να αυξήσει εν μέρει τα έσοδά της. “Εξαρτάται πάντα από το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και αν πραγματικά υπάρχει, θα είμαστε έτοιμοι, μόλις γίνουν κάποιες τροποποιήσεις από το ΓΕΡΗΕΤ, να εκπέμπουμε και ραδιόφωνο. Πάντως, ο κύριος Νεστορίδης έριξε το γάντι στην πολιτεία, από την οποία ζητά να δώσει κίνητρα σε νέους τηλεοπτικούς οργανισμούς που θέλουν να εκπέμψουν, για να μπορέσει και η ίδια η εταιρεία να μειώσει το κόστος εκπομπής στα κανάλια.

 

«Φιάσκο η διαδικασία»
Με Δούρειο ίππο παρομοίασε τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ψηφιακή τηλεόραση στην Κύπρο ο Κώστας Αργυρίδης, εκπρόσωπος της εταιρείας LRG Enterprises (ήταν η εταιρεία που διεκδικούσε και αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα), αφού μέχρι στιγμής προωθούνται τα κανάλια των μετόχων της Velister, ανέφερε. Ο κύριος Αργυρίδης χαρακτήρισε πανάκριβα τα κόστη εκπομπής ενός σταθμού, τη στιγμή που στην Αγγλία χρειάζεται κάποιος το 1/4 για να μπορέσει να εκπέμψει. Όπως ανέφερε ο κύριος Αργυρίδης, είναι κλειστός ο δρόμος και για την εκπομπή συνδρομητικών καναλιών, επειδή δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία συνδρομής (η LTV έχει δικιά της) κι ίσως με αυτό τον τρόπο, εκτιμά ο κύριος Αργυρίδης, ενδεχομένως η Velister θα μπορούσε να αυξήσει τα κανάλια της.

 

«ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ», ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ
“Μας έκαναν παγκύπριους για να μας κλείσουν” Τέσσερις από τους διευθυντές των σταθμών που έβαλαν λουκέτο (Πάφος TV, Ωμέγα TV, Magic TV, Cy Sports Channel) δηλώνουν στον “Π” πως το κόστος εκπομπής ήταν γι’ αυτούς απαγορευτικό και η πολιτεία ήταν αυτή που τους ανάγκασε να σβήσουν τους διακόπτες των σταθμών, άρα να αναγκαστούν να απολύσουν υπαλλήλους. “Είχαμε την πρόθεση να εκπέμψουμε και ψηφιακά, αλλά μόλις είδαμε τα τέλη εκπομπής και άδειας, κάναμε πίσω, αφού ακόμη και με αυξημένα έσοδα από τις διαφημίσεις, πάλι δεν θα ήταν βιώσιμη η επιχείρησή μας, ενώ εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα κανάλια που εκπέμπουν παγκύπρια χρόνια τώρα”, μας δήλωσε ο εκ των διευθυντών του Πάφος TV Στέλιος Χρηστίδης. Ανοικτό το ενδεχόμενο να εκπέμψει ξανά… μόνο αν δικαιωθεί στο δικαστήριο και παραμείνει ένας τοπικής εμβέλειας σταθμός, δήλωσε στον “Π” ο διευθυντής του Magic TV Ανδρέας Χριστοδούλου. Το κανάλι του κ. Χριστοδούλου ζητούσε να του παραχωρηθεί άδεια τοπικής εμβέλειας, ωστόσο, μελέτες που έγιναν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και το τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του υπουργείου Συγκοινωνιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν μπορούν να παραμείνουν οι σταθμοί τοπικοί και λόγω τεχνικών δυσκολιών και λόγω οικονομικής επιβάρυνσης σε όλους τους εμπλεκόμενους κι έτσι τώρα, μέσω δικηγόρων, το Magic TV αναζητεί τρόπους αντίδρασης. Την ίδια άποψη με τους υπόλοιπους διευθυντές έχει και ο Φώτης Νικολαΐδης του Ωμέγα TV της Πάφου. “Εκ των έσω μάς ανέφεραν πως μας έκαναν παγκύπριους για να μας κλείσουν και δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο, αφού όλοι γνώριζαν πως το κόστος θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για τους τοπικούς σταθμούς, άρα σίγουρα θα υπήρχαν λιγότερα κανάλια”, ανέφερε. Ως ευκαιρία να έχει το κανάλι του Cy Sports Channel πρόσβαση στο ευρύ κοινό, είδε τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ο διευθυντής του καναλιού Γιώργος Ιωαννίδης. Μέχρι που… είδε το ποσό που χρειάζεται ένας σταθμός για να εκπέμψει: “Αυτό που έγινε είναι εγκληματικό. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να προσφέρουμε στο κοινό τα αθλήματα που δεν προβάλλονται από τα κανάλια σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες. Ωστόσο, το κόστος δεν μας επιτρέπει να εκπέμψουμε στη Velister κι έτσι καταφύγαμε στη λύση της Cytavision που είναι για μας μια πιο φτηνή επιλογή, παρόλο που είναι συνδρομητική και θα θέλαμε το κανάλι μας να είναι ανοιχτό στο κοινό”, δήλωσε ο κύριος Ιωαννίδης.
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
Όταν η ΕΕ επέβαλλε στα κράτη-μέλη της τη μετάβασή τους στην ψηφιακή τηλεόραση, σίγουρα δεν είχε κατά νουν το παράδειγμα της Κύπρου, αφού προς το παρόν ακολουθούμε ακριβώς αντίστροφη πορεία απ’ την αναμενόμενη και μάλιστα αυτή γίνεται εις βάρος του κοινού. Υποτίθεται πως η μετάβαση στην ψηφιακή, όπως αυτή αναφέρεται μέσα από τις αρχές και κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής της ΕΕ, θα έφερνε και σημαντικές αλλαγές στον οπτικοακουστικό τομέα της χώρας μας: περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, διαδραστικές υπηρεσίες, φωνητική τηλεφωνία, γρήγορη πρόσβαση στο Internet, ενώ προσφέροντας όλες αυτές τις υπηρεσίες ή και μόνο την επιλογή περισσότερων τηλεοπτικών καναλιών, εκτός των αυτονόητων (πλουραλισμός, πολυφωνία), θα έφερνε και οικονομική ανάπτυξη στο χώρο των ΜΜΕ και θα δινόταν η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Πάμε… ανάποδα
Οκτώ μήνες μετά τη μετάβασή μας στην ψηφιακή τηλεόραση (από την 1η Ιουλίου 2011), ο απολογισμός είναι απογοητευτικός: Έχουν εξαφανιστεί 10 κανάλια (πέντε τοπικά και πέντε συνδρομητικά που εξέπεμπαν σε διάφορες πλατφόρμες), άλλα έχουν μετατραπεί σε αμιγώς μουσικά για να επιβιώσουν, έχουν χαθεί τουλάχιστον 60 θέσεις εργασίας, οι αρμόδιοι αδυνατούν να εντάξουν νέες υπηρεσίες στο ψηφιακό περιβάλλον, κανένας άλλος τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να δημιουργήσει νέο κανάλι και να εκπέμψει, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται την ιδιωτική ψηφιακή πλατφόρμα Velister, λόγω μη έκφρασης ενδιαφέροντος από άλλους σταθμούς, αν δεν βρει άμεσα τρόπους για να προσφέρει νέες υπηρεσίες, θα πρέπει να αυξήσει τα (ήδη ακριβά) τέλη προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με τα οποία ενδεχομένως (κάποιοι μικρότεροι) να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης!

 

Δεν έχει άλλα κανάλια
Σύμφωνα με στοιχεία από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, έχουν άδεια 21 τηλεοπτικοί οργανισμοί και προγράμματα, από τα οποία μόνο ένα δεν εκπέμπει, το CySports Channel. Σημειώστε πως η Αρχή πλέον δίνει άδειες και στα συνδρομητικά κανάλια (Cytavision, Primesports, LTV sports HD). Στην ιδιωτική ψηφιακή πλατφόρμα ανοιχτής ζώνης, την οποία διαχειρίζεται η Velister, δεν εκπέμπουν ούτε καν τα μισά κανάλια από τα 40 που είναι η χωρητικότητα της πλατφόρμας (εξαιρούνται φυσικά τα ΡΙΚ, τα οποία εκπέμπουν στην κρατική πλατφόρμα, την οποία διαχειρίζεται ο ίδιος ο ημικρατικός οργανισμός). Στο σύνολο υπάρχουν μέχρι στιγμής 15 κανάλια (9 ελεύθερης πρόσβασης στο κοινό και 6 συνδρομητικά). Ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την ανησυχία του, όσον αφορά την οικονομική βιωσιμότητα των καναλιών και ήδη φαίνεται να εξετάζονται λύσεις που θα έχουν αντίκτυπο στα κανάλια. “Προσπαθούμε να τροποποιήσουμε τη νομοθεσία για να βοηθήσουμε τους τηλεοπτικούς οργανισμούς, ενώ σημειώστε πως και τα πρόστιμα της Αρχής επιβάλλονται πλέον με πολλή φειδώ, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν άπαντες”, εξήγησε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί το τέλος που πρέπει να καταβάλει ένας τηλεοπτικός οργανισμός για να πάρει άδεια, παρόλο που σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη το κόστος αδειοδότησης (γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ) είναι το χαμηλότερο από το συνολικό κόστος της λειτουργίας ενός σταθμού και δεν θεωρεί πως επηρεάζει τη βιωσιμότητά του.

 

ΓΕΡΗΕΤ: Χρονοδιαγράμματα
Το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) ήταν το αρμόδιο γραφείο που καθόρισε όλα τα ρυθμιστικά θέματα που αφορούν την ψηφιακή, ενώ επιβλέπει και τη βιωσιμότητα της Velister. Όπως μας εξήγησε ο ανώτερος λειτουργός Αντώνης Αντωνιάδης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ανάλυση αγοράς, ενώ εντός των δύο ετών (όπως αναφερόταν στους όρους που υπέγραψαν με τη Velister όταν πλειοδότησε για την πλατφόρμα) θα γίνει και ο κοστολογικός έλεγχος για να δουν κατά πόσο πρέπει να αυξηθούν τα τέλη εκπομπής ενός οργανισμού (σήμερα είναι γύρω στις 105 χιλιάδες ευρώ). Ο κύριος Αντωνιάδης ανέφερε πως το Γραφείο θα περιμένει και τα αποτελέσματα της ανάλυσης της αγοράς που γίνεται για να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά με το πώς και αν πρέπει να δράσει ο Ρυθμιστής στην όλη διαδικασία της ψηφιακής.
 
Το παλεύει η Velister
Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα στα δύο χρόνια, όταν θα εξεταστεί η βιωσιμότητά της από το ΓΕΡΗΕΤ, αν δεν μπουν νέα κανάλια ή αν δεν προσφερθούν νέες υπηρεσίες ή αν δεν αυξήσει το τέλος εκπομπής των καναλιών. Μιλώντας με τον γενικό διευθυντή της Velister Νέστορα Νεστορίδη, μας ανέφερε πως εξετάζουν τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να γίνει βιώσιμη η εταιρεία. Ήδη, όπως μας πληροφόρησε, γίνονται επαφές για προσθήκες ραδιοφωνικών σταθμών εκτός των τηλεοπτικών, για να αυξήσει εν μέρει τα έσοδά της. “Εξαρτάται πάντα από το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και αν πραγματικά υπάρχει, θα είμαστε έτοιμοι, μόλις γίνουν κάποιες τροποποιήσεις από το ΓΕΡΗΕΤ, να εκπέμπουμε και ραδιόφωνο. Πάντως, ο κύριος Νεστορίδης έριξε το γάντι στην πολιτεία, από την οποία ζητά να δώσει κίνητρα σε νέους τηλεοπτικούς οργανισμούς που θέλουν να εκπέμψουν, για να μπορέσει και η ίδια η εταιρεία να μειώσει το κόστος εκπομπής στα κανάλια.

 

«Φιάσκο η διαδικασία»
Με Δούρειο ίππο παρομοίασε τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ψηφιακή τηλεόραση στην Κύπρο ο Κώστας Αργυρίδης, εκπρόσωπος της εταιρείας LRG Enterprises (ήταν η εταιρεία που διεκδικούσε και αυτή την ψηφιακή πλατφόρμα), αφού μέχρι στιγμής προωθούνται τα κανάλια των μετόχων της Velister, ανέφερε. Ο κύριος Αργυρίδης χαρακτήρισε πανάκριβα τα κόστη εκπομπής ενός σταθμού, τη στιγμή που στην Αγγλία χρειάζεται κάποιος το 1/4 για να μπορέσει να εκπέμψει. Όπως ανέφερε ο κύριος Αργυρίδης, είναι κλειστός ο δρόμος και για την εκπομπή συνδρομητικών καναλιών, επειδή δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία συνδρομής (η LTV έχει δικιά της) κι ίσως με αυτό τον τρόπο, εκτιμά ο κύριος Αργυρίδης, ενδεχομένως η Velister θα μπορούσε να αυξήσει τα κανάλια της.

 

«ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΜΕ», ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ
“Μας έκαναν παγκύπριους για να μας κλείσουν” Τέσσερις από τους διευθυντές των σταθμών που έβαλαν λουκέτο (Πάφος TV, Ωμέγα TV, Magic TV, Cy Sports Channel) δηλώνουν στον “Π” πως το κόστος εκπομπής ήταν γι’ αυτούς απαγορευτικό και η πολιτεία ήταν αυτή που τους ανάγκασε να σβήσουν τους διακόπτες των σταθμών, άρα να αναγκαστούν να απολύσουν υπαλλήλους. “Είχαμε την πρόθεση να εκπέμψουμε και ψηφιακά, αλλά μόλις είδαμε τα τέλη εκπομπής και άδειας, κάναμε πίσω, αφού ακόμη και με αυξημένα έσοδα από τις διαφημίσεις, πάλι δεν θα ήταν βιώσιμη η επιχείρησή μας, ενώ εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε τα μεγάλα κανάλια που εκπέμπουν παγκύπρια χρόνια τώρα”, μας δήλωσε ο εκ των διευθυντών του Πάφος TV Στέλιος Χρηστίδης. Ανοικτό το ενδεχόμενο να εκπέμψει ξανά… μόνο αν δικαιωθεί στο δικαστήριο και παραμείνει ένας τοπικής εμβέλειας σταθμός, δήλωσε στον “Π” ο διευθυντής του Magic TV Ανδρέας Χριστοδούλου. Το κανάλι του κ. Χριστοδούλου ζητούσε να του παραχωρηθεί άδεια τοπικής εμβέλειας, ωστόσο, μελέτες που έγιναν από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και το τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του υπουργείου Συγκοινωνιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν μπορούν να παραμείνουν οι σταθμοί τοπικοί και λόγω τεχνικών δυσκολιών και λόγω οικονομικής επιβάρυνσης σε όλους τους εμπλεκόμενους κι έτσι τώρα, μέσω δικηγόρων, το Magic TV αναζητεί τρόπους αντίδρασης. Την ίδια άποψη με τους υπόλοιπους διευθυντές έχει και ο Φώτης Νικολαΐδης του Ωμέγα TV της Πάφου. “Εκ των έσω μάς ανέφεραν πως μας έκαναν παγκύπριους για να μας κλείσουν και δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο, αφού όλοι γνώριζαν πως το κόστος θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο για τους τοπικούς σταθμούς, άρα σίγουρα θα υπήρχαν λιγότερα κανάλια”, ανέφερε. Ως ευκαιρία να έχει το κανάλι του Cy Sports Channel πρόσβαση στο ευρύ κοινό, είδε τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ο διευθυντής του καναλιού Γιώργος Ιωαννίδης. Μέχρι που… είδε το ποσό που χρειάζεται ένας σταθμός για να εκπέμψει: “Αυτό που έγινε είναι εγκληματικό. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να προσφέρουμε στο κοινό τα αθλήματα που δεν προβάλλονται από τα κανάλια σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες. Ωστόσο, το κόστος δεν μας επιτρέπει να εκπέμψουμε στη Velister κι έτσι καταφύγαμε στη λύση της Cytavision που είναι για μας μια πιο φτηνή επιλογή, παρόλο που είναι συνδρομητική και θα θέλαμε το κανάλι μας να είναι ανοιχτό στο κοινό”, δήλωσε ο κύριος Ιωαννίδης.
Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, του νέου σετ FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN set είναι το νέο Wi-Fi 6. Αυτό συνεπάγεται ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο με Gigabit μέσω της ηλεκτρικής καλ...
 • TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  Τα SG6428XHP και SG6654XHP είναι δύο προηγμένης τεχνολογίας, ευέλικτα PoE+ switches της TP-Link, με διαχείριση L3, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για απαιτήσεις δικτύωσης επαγγελματικού επιπέδου, με...
 • Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή πλήρους σειράς μπαταριών Grundig. Περιλαμβάνει αλκαλικές μπαταρίες όλων των μεγεθών, για γενική χρήση σε όλες τις μικροσυσκευές. Διαθέτουν μέγισ...
 • Ikusi MOD-203

  Ikusi MOD-203

  H Ikusi παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο ποιοτικό μοντέλο Digital HD Modulator, το MOD-203, το οποίο μετατρέπει σήμα από HDMI και AV σε DVB-T COFDM, με πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης του σήματος ...
 • Tesla XG500

  Tesla XG500

  Απολαύστε εξαιρετική ψυχαγωγία πολυμέσων με το Tesla MediaBox XG500, ένα Android TV Box με πιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα Google TV. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται την ομαλή λειτουργία και τις τακ...
 • Sonora Terra Digital

  Sonora Terra Digital

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • Ekselans EK CAST

  Ekselans EK CAST

  Το EK CAST βελτιώνει την εμπειρία πολυμέσων των φιλοξενούμενων στα δωμάτια του ξενοδοχείου (ή/και νοσοκομείου, γηροκομείου κ.λπ.), επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τόσο το δικό τους περιεχόμενο π...
 • Huayu 0143

  Huayu 0143

  Αν χάλασε το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή σας MAG, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η KAL Electronics έχει τη λύση! Διαθέτει το Huayu 0143, που είναι ένα οικονομικό τηλεχειριστήριο αντικ...
 • Tesla XT850

  Tesla XT850

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
 • D-Link DMS-106XT

  D-Link DMS-106XT

  Απολαύστε αξιόπιστο ενσύρματο Ethernet 10 Gigabit, με πέντε θύρες 2.5 Gigabit, λειτουργία Turbo για ιεράρχηση QoS βάσει θυρών, καθώς και πολύχρωμο φωτισμό LED, που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τα ...
 • Digitalbox 8200 HD FTA

  Digitalbox 8200 HD FTA

  Ένας νέος δέκτης κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία Α.Ε.Β.Ε. Πρόκειται για τον Digitalbox 8200 HD FTA, έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με DVB-S2 tuner που έχει σχεδιαστεί γ...
 • Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Νέο παράθυρο στην πληροφόρηση των επαγγελματιών ψηφιακών λύσεων άνοιξε η Panel TV με τη συμμετοχή της και την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
 • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
 • Sat & Zap, Μάιος 2024

  Sat & Zap, Μάιος 2024

  Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...