Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
21 Σεπτεμβρίου 2022 12:31

Νέα περιβαλλοντική στρατηγική από τη Samsung

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F09%2F10241024 1

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τη νέα της περιβαλλοντική στρατηγική, μια ολοκληρωμένη προσπάθεια για να ενταχθεί στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνει δεσμεύσεις για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και σχέδια για τη χρήση περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας. Ακόμη, περιλαμβάνει επενδύσεις και έρευνα σε νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης του νερού και την ανάπτυξη τεχνολογίας δέσμευσης άνθρακα.

Στο επίκεντρο της νέας δέσμευσης είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Scope 1 & Scope 2) για όλες τις δραστηριότητες του τμήματος Device eXperience (DX) έως το 2030 και για όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Device Solutions (DS), έως το 2050. Ο Τομέας DX περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις καταναλωτικών ηλεκτρονικών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks και Health & Medical Equipment, ενώ ο Τομέας DS περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις Memory, System LSI και Foundry.

Η Samsung Electronics έχει επίσης ενταχθεί στο RE100, μια παγκόσμια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην επιδίωξη 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας όλων των διεθνών αγορών όπου δραστηριοποιείται, εκτός της Κορέας, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντός πέντε ετών.

Το νέο σχέδιο βασίζεται στις υφιστάμενες προσπάθειες της Samsung Electronics για το κλίμα, επεκτείνοντας σημαντικά το πεδίο εφαρμογής των προγραμμάτων και των επενδύσεών της. Η Samsung θα αναπτύξει νέες τεχνολογίες και θα εφαρμόσει περαιτέρω βιώσιμες πρακτικές για να επενδύσει σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

“Η κλιματική κρίση είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Οι συνέπειες της αδράνειας είναι αδιανόητες και απαιτούν τη συμβολή όλων μας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων”, δήλωσε ο Jong-Hee Han, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Samsung Electronics. “Η Samsung ανταποκρίνεται στις απειλές της κλιματικής αλλαγής με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση των εκπομπών, νέες πρακτικές βιωσιμότητας και την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων που είναι καλύτερα για τον πλανήτη μας”.

Η περιβαλλοντική δέσμευση της Samsung Electronics περιλαμβάνει επίσης μια προσπάθεια για την ενίσχυση της κυκλικότητας των πόρων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, από την προμήθεια πρώτων υλών έως την ανακύκλωση και την καταστροφή. Το σχέδιο περιγράφει επίσης λεπτομερώς τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες για τη μείωση των εκπομπών από αέρια διεργασιών, καθώς και για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα καταναλωτικά προϊόντα. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να διερευνήσει τεχνολογίες δέσμευσης και αξιοποίησης του άνθρακα και να αντιμετωπίσει τα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για καινοτόμες προσεγγίσεις γύρω από την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η Samsung Electronics θα επενδύσει πάνω από 7 τρισεκατομμύρια KRW στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της έως το 2030, μεταξύ άλλων για τη μείωση των αερίων της διαδικασίας, την εξοικονόμηση νερού, την επέκταση της συλλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων και τη μείωση των ρύπων. Ο αριθμός των επενδύσεων δεν περιλαμβάνει το κόστος που σχετίζεται με την επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μηδενικές άμεσες και έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050

Η Samsung Electronics σχεδιάζει να επιτύχει μηδενικές άμεσες και έμμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, με το τμήμα DX να επιτυγχάνει τον στόχο του έως το 2030. Με την επίτευξη καθαρών μηδενικών άμεσων και έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η Samsung Electronics αναμένει να μειώσει το ισοδύναμο περίπου 17 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2e) με βάση τα στοιχεία του 2021.

Για να προωθήσει αυτές τις προσπάθειες, η Samsung Electronics θα επενδύσει σημαντικά σε καινοτόμες τεχνολογίες για εγκαταστάσεις επεξεργασίας που μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει νέες τεχνολογίες για τη σημαντική μείωση των αερίων διεργασίας – ένα υποπροϊόν της κατασκευής ημιαγωγών – και να εγκαταστήσει λειτουργίες επεξεργασίας στις γραμμές παραγωγής ημιαγωγών της έως το 2030. Η Samsung Electronics θα συνεχίσει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις αξιοποίησης της απορριπτόμενης θερμότητας και θα εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής ηλεκτρικών πηγών θερμότητας για τη μείωση της χρήσης λέβητα LNG.

Η Samsung Electronics έχει ενταχθεί στο RE100, σε μια συλλογική προσπάθεια για τη μείωση των έμμεσων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την κατανάλωση ενέργειας και στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050 για όλες τις δραστηριότητες παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Samsung Electronics σχεδιάζει να λειτουργήσει όλες τις δραστηριότητες εκτός Κορέας καθώς και το τμήμα DX με ανανεώσιμη ενέργεια εντός πέντε ετών. Οι μέθοδοι προμήθειας ανανεώσιμης ενέργειας της εταιρείας θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την υπογραφή συμφωνιών αγοράς ενέργειας (PPA), την αγορά πιστοποιητικών ανανεώσιμης ενέργειας και τη συμμετοχή σε προγράμματα πράσινης τιμολόγησης.

Ο στόχος για την αντιστοίχιση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το 2022 για τη Νοτιοδυτική Ασία και το Βιετνάμ, το 2025 για την Κεντρική και Λατινική Αμερική και το 2027 για τη Νοτιοανατολική Ασία, την ΚΑΚ και την Αφρική. Στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη, οι οποίες έχουν ήδη συνδυάσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Samsung Electronics σχεδιάζει να προχωρήσει στην επέκταση των συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (PPA).

Το RE100 αναφέρει την Κορέα, όπου βρίσκονται πολλές από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Samsung Electronics, ως μία από τις πιο δύσκολες χώρες για την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αγορά ανανεώσιμης ενέργειας της χώρας, όπου οι επιλογές προμήθειας για τις εταιρείες έχουν αρχίσει να επεκτείνονται αλλά παραμένουν περιορισμένες. Επιπλέον, οι ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια των εγκαταστάσεων παραγωγής ημιαγωγών συνέχισαν να αυξάνονται με την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας της Samsung Electronics για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης. Ωστόσο, η εταιρεία θα επιδιώξει να επιτύχει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πιο δυναμικά, αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα των σημερινών κλιματικών προκλήσεων. Η εταιρεία θα ενισχύσει επίσης τη συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ομολόγων της στον κλάδο της τεχνολογίας, των διεθνών οργανισμών και των ΜΚΟ.

Προϊόντα εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και κυκλικότητα των πόρων

Μέρος της δέσμευσης της Samsung Electronics για έναν υγιέστερο πλανήτη περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι τα προϊόντα της είναι ενεργειακά αποδοτικά και καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι ολόκληρος ο κύκλος ζωής του προϊόντος είναι πιο βιώσιμος, από την προμήθεια πρώτων υλών έως τη διάθεση και την ανακύκλωση.

Ημιαγωγοί εξαιρετικά χαμηλής ισχύος και ενεργειακά αποδοτικά ηλεκτρονικά προϊόντα

Η Samsung Electronics σχεδιάζει να αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στα καθημερινά ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων τσιπ μνήμης εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, τα οποία αποσκοπούν στη σημαντική μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας των προϊόντων μνήμης που χρησιμοποιούνται σε κέντρα δεδομένων και κινητές συσκευές έως το 2025 σε σύγκριση με τα σημερινά προϊόντα.

Η εταιρεία θα εφαρμόσει επίσης τεχνολογίες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας σε σημαντικά μοντέλα επτά καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων – smartphones, ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, οθόνες και υπολογιστές – με στόχο τη μείωση των επιπέδων κατανάλωσης ενέργειας κατά 30 τοις εκατό κατά μέσο όρο το 2030 σε σύγκριση με προϊόντα με τις ίδιες προδιαγραφές το 2019.

Στο μέλλον, η Samsung Electronics θα θέσει μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους μείωσης των εκπομπών της αλυσίδας αξίας (πεδίο εφαρμογής 3). Η Samsung Electronics θα επικεντρωθεί επίσης σε νέες προσεγγίσεις για τη μείωση των εκπομπών σε τομείς όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού, τα logistics και η κυκλικότητα των πόρων, καθώς και στην υποστήριξη των προμηθευτών να καθορίσουν τους στόχους και τις προσπάθειες για μείωση των εκπομπών τους. 

Μεγιστοποίηση του κύκλου των πόρων καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος

Η Samsung Electronics θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων των ηλεκτρονικών ειδών σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος, από την προμήθεια των πρώτων υλών έως τη διάθεση και την ανακύκλωση. Η εταιρεία, έτσι, επιδιώκει να διασφαλίζει ότι κάθε πόρος χρησιμοποιείται με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Όλα αυτά ξεκινούν με την επανεκτίμηση της χρήσης των φυσικών πόρων κατά την ανάπτυξη προϊόντων. Η Samsung Electronics δημιούργησε ένα νέο εργαστήριο κυκλικής οικονομίας για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης έρευνας σχετικά με τις τεχνολογίες ανακύκλωσης υλικών και τις διαδικασίες εξόρυξης πόρων από τα απόβλητα με στόχο την εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύστημα έως το 2030, στο οποίο τα ορυκτά που εξάγονται από όλα τα συλλεγμένα απόβλητα μπαταριών θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Επίσης, μέχρι το 2030, η Samsung Electronics στοχεύει να ενσωματώσει ανακυκλωμένη ρητίνη στο 50% του πλαστικού που χρησιμοποιείται στα προϊόντα της. Το έτος 2050 το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 100%. Το Samsung Galaxy Z Fold4 έχει ήδη σχεδιαστεί ενσωματώνοντας πλαστικά που ανακυκλώνονται από πεταμένα δίχτυα αλιείας και άλλα θαλάσσια απόβλητα, ενώ αυτή η δράση θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλα προϊόντα.

Για την αντιμετώπιση της βιωσιμότητας μετά τη χρήση των προϊόντων, η Samsung Electronics σχεδιάζει να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής του συστήματος συλλογής ηλεκτρονικών αποβλήτων από περίπου 50 χώρες σε περίπου 180 χώρες έως το 2030. Μέσω αυτού, η εταιρεία σχεδιάζει να συλλέξει συνολικά 10 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων μεταξύ 2009 και 2030, τον υψηλότερο στόχο στον κλάδο και συνολικά 25 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2050. Η Samsung Electronics θα προωθήσει επίσης ενεργά ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης που συλλέγει τα χρησιμοποιημένα smartphones και τα επαναχρησιμοποιεί για άλλους σκοπούς, όπως συσκευές IoT (Internet of Things).

Μέτρα εξοικονόμησης νερού και επεξεργασίας ρύπων

Η Samsung Electronics σχεδιάζει επίσης να μεγιστοποιήσει την αποδοτικότητα των υδάτινων πόρων. Καθώς επεκτείνεται η εγχώρια παραγωγική ικανότητα ημιαγωγών, οι καθημερινές ανάγκες νερού από τις δραστηριότητες ημιαγωγών της Samsung Electronics στην Κορέα προβλέπεται να διπλασιαστούν από τα σημερινά επίπεδα έως το 2030. Ωστόσο, η εταιρεία δεσμεύεται να μεγιστοποιήσει την επαναχρησιμοποίηση του νερού, διατηρώντας έτσι τις πραγματικές απολήψεις νερού στα επίπεδα του 2021.

Για το τμήμα DX, η εταιρεία σχεδιάζει να προωθήσει την επαναχρησιμοποίηση του νερού βελτιώνοντας τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και να αποκαταστήσει την ίδια ποσότητα νερού που καταναλώνει μέχρι το 2030 μέσω έργων αποκατάστασής του, όπως η βελτίωση της ποιότητας του νερού και η αποκατάσταση των ρεμάτων.

Ταυτόχρονα, ο τομέας DS στοχεύει στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών που απομακρύνουν τους ατμοσφαιρικούς και υδάτινους ρύπους που εκπέμπονται κατά τη διαδικασία παραγωγής ημιαγωγών και τους επεξεργάζονται πριν από την απόρριψή τους, ώστε να διασφαλιστεί ότι από το 2040 δεν θα έχουν σχεδόν καμία πρόσθετη επίπτωση στο περιβάλλον.

Η Samsung Electronics στοχεύει να αποκτήσει την πλατινένια πιστοποίηση Zero Waste to Landfill που εκδίδεται από τον παγκόσμιο οργανισμό πιστοποίησης ασφάλειας Underwriters Laboratories (UL) για όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες έως το 2025.

Επένδυση και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για ένα βιώσιμο μέλλον

Η Samsung Electronics επιδιώκει να εφαρμόσει την κορυφαία τεχνολογία της εταιρείας στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων κλιματικών προκλήσεων. Ειδικότερα, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών δέσμευσης και αξιοποίησης του άνθρακα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τεχνολογιών καθαρού αέρα για τη μείωση των αιωρούμενων σωματιδίων, που αποτελούν πιεστική παγκόσμια περιβαλλοντική πρόκληση.

Το ερευνητικό ινστιτούτο δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα ιδρύθηκε στο πλαίσιο του Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) τον Σεπτέμβριο του 2021, και είναι το πρώτο στο είδος του στη βιομηχανία ημιαγωγών. Βασική αποστολή του Ινστιτούτου είναι η ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση τεχνολογιών δέσμευσης και αξιοποίησης του άνθρακα που καθιστούν δυνατή την αποθήκευση του άνθρακα που εκλύεται από βιομηχανικές εγκαταστάσεις ημιαγωγών και τη μετατροπή του σε αξιοποιήσιμο πόρο. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται από το Ινστιτούτο θα εφαρμοστούν πρώτα σε γραμμές παραγωγής ημιαγωγών μετά το 2030 και στη συνέχεια σε άλλα τμήματα της εταιρείας, καθώς και στους προμηθευτές της.

Η εταιρεία θα αναπτύξει επίσης τεχνολογίες καθαρού αέρα, συμπεριλαμβανομένων νέων συστημάτων φιλτραρίσματος, για τη μείωση των αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση σε τοπικές κοινότητες από το 2030.

Επιπλέον, η Samsung Electronics σχεδιάζει να εντοπίσει και να επενδύσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζουν καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες. Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης να προωθήσει ιδέες και να υποστηρίξει έργα που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή μέσω του C-Lab, του εσωτερικού προγράμματος επώασης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και του εξωτερικού προγράμματος επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων.

Ευθύνη και παρακολούθηση της προόδου

Η Samsung Electronics θα ελέγξει αντικειμενικά τις προσπάθειές της από επικυρωμένους οργανισμούς. Οι επιδόσεις της θα αξιολογούνται μέσω της συμμετοχής της στο σύστημα πιστοποίησης του Samsung Institute of EHS Strategy και θα επαληθεύονται από μια επιτροπή επαλήθευσης της μείωσης του άνθρακα που περιλαμβάνει εξωτερικούς εμπειρογνώμονες.  

Η εταιρεία έχει αναπτύξει σχέδιο για την πορεία της υλοποίησης κάθε περιβαλλοντικού στόχου, συμπεριλαμβανομένων των στόχων για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και κυκλική οικονομία. Έτσι, θα παρακολουθεί την πρόοδο και θα διασφαλίζει την σωστή εφαρμογή μέσω του Συμβουλίου Βιωσιμότητας, υπό την προεδρία του Διευθύνοντος Συμβούλου και της Επιτροπής Βιωσιμότητας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...