ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέους πυραυλοκινητήρες ετοιμάζει η Ρωσία για εξαγωγή και σε άλλες χώρες

Στα επόμενα δύο χρόνια θα κυκλοφορήσουν δύο νέοι πυραυλοκινητήρες, για τους οποίους ενδιαφέρονται και άλλες χώρες σύμφωνα με την Glavkosmos. Την κυκλοφορία των νέων κινητήρων για πυραύλους, RD-182 και RD-120 MS, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία αλλά και από άλλες χώρες, εντός των επόμενων δύο ετών, ανακοίνωσε η Glavkosmos, θυγατρική εταιρεία της Ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.
Στα επόμενα δύο χρόνια θα κυκλοφορήσουν δύο νέοι πυραυλοκινητήρες, για τους οποίους ενδιαφέρονται και άλλες χώρες σύμφωνα με την Glavkosmos.
Την κυκλοφορία των νέων κινητήρων για πυραύλους, RD-182 και RD-120 MS, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία αλλά και από άλλες χώρες, εντός των επόμενων δύο ετών, ανακοίνωσε η Glavkosmos, θυγατρική εταιρεία της Ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.
Η ανάπτυξη των δύο πυραυλοκινητήρων ξεκίνησε το 2019 και η προγραμματισμένη κυκλοφορία έχει οριστεί για το 2022, σύμφωνα με πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Glavkosmos για ρωσικούς πυραύλους και διαστημικά προϊόντα.
Ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε τον Μάιο του 2019 πως ορισμένες χώρες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά ρωσικών πυραυλοκινητήρων RD-120.
Η ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία πυραυλικών κινητήρων Energomash, η οποία είναι μέρος της Roscosmos, ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως οι ρωσικοί κινητήρες πυραύλων είχαν χρησιμοποιηθεί σε 18 από 45 εκτοξεύσεις διαστημικές αποστολών σε όλο τον κόσμο φέτος.
Πηγή: sputniknews.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 4/11/2020)