Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 513
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

5 Σεπτεμβρίου 2017 12:53

Οι 10 νικητές του World of Difference του Ιδρύματος Vodafone πρόσφεραν με την εργασία τους στην κοινωνία

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fce59cc03ab6039114b17d067a92be44d XL

Οι νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 7η χρονιά, ολοκλήρωσαν την 6μήνη εργασία τους, στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είχαν επιλέξει, μέσω της οποίας είχαν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα και να αποκτήσουν παράλληλα πολύτιμη εργασιακή εμπειρία.Οι νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 7η χρονιά, ολοκλήρωσαν την 6μήνη εργασία τους, στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που είχαν επιλέξει, μέσω της οποίας είχαν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα και να αποκτήσουν παράλληλα πολύτιμη εργασιακή εμπειρία.

Συγκεκριμένα, οι 10 φετινοί νικητές του προγράμματος προσέφεραν με την εργασία τους στην ενίσχυση του έργου των Οργανώσεων: ΜΠΟΡΟΥΜΕ, Ψυχογηριατρικής Εταιρείας “Ο Νέστωρ”,  Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”, GIVMED Share medicine Share life, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Ένωσης Κυριών Δράμας, Συλλόγοτ Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης “ΠΕΡΠΑΤΩ”, PRAKSIS, Science For You (SciFy), Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”.

To Ίδρυμα Vodafone μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference από το 2010, στηρίζει το έργο των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Έως σήμερα, το πρόγραμμα έχει προσφέρει απασχόληση σε 54 νέους ανθρώπους, από όλη τη χώρα, καλύπτοντας τον μισθό τους για 6 μήνες, και ταυτόχρονα έχει συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου 49 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, σε 11 πόλεις σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρο και Πρέσπες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα World of Difference είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.vodafone.gr/portal/world-difference-programme. Πληροφορίες για τους Νικητές 2017 στη σελίδα http://www.vodafone.gr/portal/world-difference-2017 και το video στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=wYUs93eKsXM.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η υποβολή συμμετοχών για τον 8ο γύρο του προγράμματος.

Οι Φετινοί Συμμετέχοντες του Vodafone World Of Difference & o Απολογισμός του Έργου τους

Η Ειρήνη Ζαφείρη είχε υπό την ευθύνη της την υλοποίηση του εκπαιδευτικού Προγράμματος “ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο Σχολείο” γύρω από το ζήτημα της σπατάλης του φαγητού. Στους 6 μήνες της απασχόλησής της, ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε 4.000 Μαθητές Δημοτικού της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το πρόγραμμα, με τη δική της συμβολή, είναι έτοιμο να επεκταθεί και να εφαρμοστεί σε σχολεία, εκτός Αττικής, για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η Μικαέλα Καλδή εργάστηκε ως Ψυχολόγος στην Ψυχογηριατρική Εταιρεία “Ο Νέστωρ”, όπου υλοποίησε το Πρόγραμμα “Δεν Ξεχνώ τη Μνήμη μου” στους Δήμους Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Βριλησσίων, Ν. Φιλαδέλφειας και Κηφισιάς. Το έργο της, έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 400 ανθρώπους να προβούν σε αξιολόγηση μνήμης στα ιατρεία μνήμης και να ενημερωθούν, μαζί με τους οικείους τους, για τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της άνοιας.   

Η Ρόζμαρι Καλογερία απασχολήθηκε  ως Εκπαιδεύτρια ατόμων με νοητική υστέρηση στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα. Μέσα από έγκυρα εκπαιδευτικά εργαλεία, κατήρτισε μια ομάδα 8 σπουδαστών με νοητική αναπηρία στο χώρο της εστίασης, με σκοπό την κοινωνική και επαγγελματική τους ενσωμάτωση και αυτονομία.  

Ως Υπεύθυνος Προϊόντος, ο Ηλίας Καρλής σχεδίασε και ανέπτυξε πλατφόρμα για τη διαχείριση των δωρεών / φαρμάκων και των αναγκών των συνεργαζόμενων φορέων, βελτίωσε την ιστοσελίδα του Οργανισμού GIVMED Share medicine Share life και, τέλος, συντόνισε την ομάδα έργου του προϊόντος. Σε αυτούς τους 6 μήνες, η συμμετοχή του οδήγησε στη δωρεά 1.354 κουτιών φαρμάκων, εξοικονόμησε πάνω από 14.000€ σε 38 συνεργαζόμενους φορείς και προσέφερε μηνιαία φαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη σε 450 άτομα.

Η Ειρήνη Κάππου  συντόνισε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα, διαπολιτισμικότητα” και της αντίστοιχης δράσης “Μια Βαλίτσα Κόσμος” στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. “Η Βαλίτσα ταξίδεψε” 3.000 μαθητές και 140 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε δράσεις στις τάξεις, 345 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε σεμινάρια, 130 εθελοντές που ασχολήθηκαν με το Πρόγραμμα σε 18 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “ΣΥΝ-Πολιτεία” με θέμα “Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες: Συνέργειες και Προοπτικές”.

Η Ελένη Καστώρη είχε την ευθύνη δυο προγραμμάτων, του “Mobile School – Κινητό Σχολείο” και του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” στην Οργάνωση Ένωση Κυριών Δράμας”. Το Πρόγραμμα Vodafone World of Difference έδωσε την ευκαιρία σε 15 άτομα της Οργάνωσης, καθώς και σε 24 άτομα άλλων Οργανισμών, να εκπαιδευτούν γύρω από το “Mobile School – Κινητό Σχολείο” σε καταυλισμούς Ρομά, στο Βέλγιο, σε μια εκπαίδευση που διήρκησε 10 ημέρες, με 52 ώρες θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής. Στη συνέχεια, το “Mobile School – Κινητό Σχολείο” πραγματοποίησε 27 παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές της Δράμας, μέσα από τις οποίες επωφελήθηκαν 331 παιδιά και ενήλικες. Αντίστοιχα, 35 παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρακολούθησαν το “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, ενώ διεξήχθησαν παράλληλες δράσεις με στόχο την ψυχο-κοινωνική ενδυνάμωση και κοινωνικοποίηση παιδιών με χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο.

Ο Φάνης Παπαδημητρίου ανέλαβε την εκπαίδευση ατόμων με κινητικά προβλήματα στο Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης “ΠΕΡΠΑΤΩ”. Στο πλαίσιο του Προγράμματος, εκπαίδευσε 118 άτομα με κινητική αναπηρία) και 542 φροντιστές, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την κοινωνικοποίησή τους και, εν τέλει, τη σταδιακή επανένταξή τους στην εκπαίδευση και την εργασία.

Ο Παύλος Παπαδόπουλος εργάστηκε ως Σύμβουλος Ατομικής Υγιεινής & Ασφάλειας στο πρόγραμμα Relocation Scheme and Emergency Response της Οργάνωσης PRAKSIS. Με στόχο την ενημέρωση των προσφύγων σε θέματα ασφάλειας και ατομικής υγιεινής στους χώρους διαμονής τους, καθώς και την εξατομικευμένη ενημέρωση ευάλωτων ομάδων, ο Παύλος ευαισθητοποίησε πάνω από 2.100 άτομα.

Η Αντιγόνη Πούλου εστίασε στην κοινότητα των τυφλών μέσα από το ρόλο που ανέλαβε, ως Impact Accelerator, στην Οργάνωση Science For You (SciFY). Κατά την περίοδο απασχόλησης της στον οργανισμό, μεταξύ άλλων, σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης, δημιούργησε νέα παιχνίδια για τυφλούς και προσάρμοσε στην αγγλική γλώσσα την έκδοση ενός ελληνικού παιχνιδιού της SciFY. Μέσα από το έργο της ωφέλησε άμεσα 4.000 άτομα (χρήστες πλατφόρμας, συμμετέχοντες σε εκδηλώσεις κι ενημερώσεις κ.α.), ενώ οι έμμεσα επωφελούμενοι ανέρχονται στους 8.000 (φροντιστές, οικείοι, εκπαιδευτικοί, επωφελούμενοι φορέων κ.α.).

Ο Κώστας Τσιακούλης πραγματοποίησε σειρά δράσεων για τη βελτίωση της ζωής των οροθετικών ατόμων για λογαριασμό του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”, ως Υπεύθυνος Διεκδίκησης Δικαιωμάτων και Επικοινωνίας. Ανέλαβε την ευθύνη της επικοινωνίας με δημόσιους οργανισμούς και φορείς, και συντόνισε δράσεις και πρωτοβουλίες. Παράλληλα, παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής ενημέρωσης για το HIV και τους τρόπους προφύλαξης, ενώ επιμελήθηκε και επεξεργάστηκε το περιεχόμενο για τα Social Media του Συλλόγου.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα

Εδώ και 25 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά της Vodafone με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 15 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 70 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 536.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, τα Εργαστήρια STEMpowering Youth στην περιφέρεια, το Επίκεντρο της ActionAid, τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τα Προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το Πρόγραμμα Vodafone World of Difference.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.vodafone.gr/portal/foundation

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  AVM FRITZ!Powerline 1240 AX

  Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, του νέου σετ FRITZ!Powerline 1240 AX WLAN set είναι το νέο Wi-Fi 6. Αυτό συνεπάγεται ότι μπορείτε να αναβαθμίσετε το οικιακό σας δίκτυο με Gigabit μέσω της ηλεκτρικής καλ...
 • TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  TP-Link SG6428XHP & SG6654XHP

  Τα SG6428XHP και SG6654XHP είναι δύο προηγμένης τεχνολογίας, ευέλικτα PoE+ switches της TP-Link, με διαχείριση L3, τα οποία έχουν κατασκευαστεί για απαιτήσεις δικτύωσης επαγγελματικού επιπέδου, με...
 • Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Αλκαλικές μπαταρίες Grundig από την KAL Electronics

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή πλήρους σειράς μπαταριών Grundig. Περιλαμβάνει αλκαλικές μπαταρίες όλων των μεγεθών, για γενική χρήση σε όλες τις μικροσυσκευές. Διαθέτουν μέγισ...
 • Ikusi MOD-203

  Ikusi MOD-203

  H Ikusi παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο ποιοτικό μοντέλο Digital HD Modulator, το MOD-203, το οποίο μετατρέπει σήμα από HDMI και AV σε DVB-T COFDM, με πλήρεις δυνατότητες παραμετροποίησης του σήματος ...
 • Tesla XG500

  Tesla XG500

  Απολαύστε εξαιρετική ψυχαγωγία πολυμέσων με το Tesla MediaBox XG500, ένα Android TV Box με πιστοποιημένο λειτουργικό σύστημα Google TV. Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται την ομαλή λειτουργία και τις τακ...
 • Sonora Terra Digital

  Sonora Terra Digital

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • Ekselans EK CAST

  Ekselans EK CAST

  Το EK CAST βελτιώνει την εμπειρία πολυμέσων των φιλοξενούμενων στα δωμάτια του ξενοδοχείου (ή/και νοσοκομείου, γηροκομείου κ.λπ.), επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν τόσο το δικό τους περιεχόμενο π...
 • Huayu 0143

  Huayu 0143

  Αν χάλασε το τηλεχειριστήριο του αποκωδικοποιητή σας MAG, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η KAL Electronics έχει τη λύση! Διαθέτει το Huayu 0143, που είναι ένα οικονομικό τηλεχειριστήριο αντικ...
 • Tesla XT850

  Tesla XT850

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου Tesla MediaBox XT850. Πρόκειται για ένα Android TV Box που είναι ταυτόχρονα και DVB-T2 HEVC (H.265) δέκτης, συμβατός με το νέο πρότυπο επίγεια...
 • D-Link DMS-106XT

  D-Link DMS-106XT

  Απολαύστε αξιόπιστο ενσύρματο Ethernet 10 Gigabit, με πέντε θύρες 2.5 Gigabit, λειτουργία Turbo για ιεράρχηση QoS βάσει θυρών, καθώς και πολύχρωμο φωτισμό LED, που σας επιτρέπουν να εξαλείψετε τα ...
 • Digitalbox 8200 HD FTA

  Digitalbox 8200 HD FTA

  Ένας νέος δέκτης κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την Ψηφιακή Τεχνολογία Α.Ε.Β.Ε. Πρόκειται για τον Digitalbox 8200 HD FTA, έναν οικονομικό δορυφορικό δέκτη με DVB-S2 tuner που έχει σχεδιαστεί γ...
 • Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Η Panel TV μαγνήτισε τους επαγγελματίες στην Athens Electronix 2024

  Νέο παράθυρο στην πληροφόρηση των επαγγελματιών ψηφιακών λύσεων άνοιξε η Panel TV με τη συμμετοχή της και την παρουσίαση νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών στη μεγαλύτερη κλαδική έκθεση συστημάτ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαΐου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό ...
 • Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Cosmote, Nova, Vodafone – Όλα τα πακέτα για streaming και υπερυψηλές ταχύτητες internet μέσω οπτικής ίνας

  Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι πάντα περιζήτητοι! Εκτός από τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και υψηλής ταχύτητας internet που παρέχουν, έχουν εμπλουτίσει το πορτφόλιό τους και με πλατφόρμες συνδρομητ...
 • Kathrein UFOpro

  Kathrein UFOpro

  Το UFOpro αποτελεί την πρόσφατη πλατφόρμα Headend της γερμανικής Kathrein, που προσφέρει ηγετική σχέση απόδοσης - τιμής στην αγορά! Είναι κατασκευασμένο για εφαρμογές τηλεόρασης επόμενης γενιάς σε...
 • Sat & Zap, Μάιος 2024

  Sat & Zap, Μάιος 2024

  Ελάχιστο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον στη γεωστατική τροχιά όπου το streaming έχει υπερκεράσει τους δορυφόρους. Αντίθετα, σε Ασία και Αφρική κάθε μήνα εμφανίζονται νέα ελεύθερα κανάλια. Al Shams...