Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 189
TM 546
SECURITY REPORT 152
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14 Απριλίου 2022 11:03

Οι φετινοί νικητές των SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Fa9e661703a1758b7da8a4b103db5ed31 XL

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους φετινούς νικητές του υψηλού κύρους φωτογραφικού διαγωνισμού, Sony World Photography Awards 2022. Ο διακεκριμένος φωτογράφος Adam Ferguson (Αυστραλία), κέρδισε τον τίτλο του Φωτογράφου της Χρονιάς, που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 25.000 $ (USD) και φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony. Ανακοινώθηκαν επίσης και οι φετινοί νικητές των επιμέρους 10 κατηγοριών, όπως και οι φιναλίστ που κατέλαβαν την 2η και την 3η θέση του Διαγωνισμού «Επαγγελματιών», καθώς και οι νικητές των διαγωνισμών «Student» και «Νέων» και του «Ανοιχτού Διαγωνισμού».

Οι νικητές αποκαλύφθηκαν μέσα από μία εορταστική ανακοίνωση σε μορφή video με συνεντεύξεις και ευχάριστες αντιδράσεις από τους νικητές φωτογράφους. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο worldphoto.org/ceremony-2022

Η έκθεση Sony World Photography Awards 2022 φιλοξενείται στο Somerset House στο Λονδίνου από τις 13 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2022, με περισσότερες από 300 φωτογραφίες και εκατοντάδες επιπλέον εικόνες σε ψηφιακές οθόνες από νικητές και επιλεγμένους φωτογράφους. Παρουσιάζονται επίσης έργα του φετινού νικητή του βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία, του διάσημου Καναδού φωτογράφου Edward Burtynsky.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Migrantes είναι μια σειρά από ασπρόμαυρες αυτοπροσωπογραφίες μεταναστών από το Μεξικό, που τραβήχτηκαν καθώς περίμεναν να περάσουν τα σύνορα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η φωτογράφιση έγινε σε συνεργασία με τους πρωταγωνιστές, με τον Ferguson να στήνει τη σκηνή για κάθε εικόνα, τοποθετώντας μια κάμερα μεσαίου φορμάτ σε ένα τρίποδο με cable release και στη συνέχεια έκανε πίσω, επιτρέποντας στα άτομα να επιλέξουν τη στιγμή λήψης και να συμμετάσχουν στη διαδικασία αποτύπωσης της ζωής τους.

Τον Φεβρουάριο του 2021, μετά από την αλλαγή της προεδρικής διοίκησης στις ΗΠΑ, μετανάστες από την Κεντρική και Νότια Αμερική προσέγγισαν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με μετανάστες που κουβαλούσαν τα υπάρχοντά τους, προσκολλημένοι στα αγαπημένα τους πρόσωπα, όπως απαθανατίστηκαν στα φλας των φωτογράφων. Ενώ ο Ferguson σημείωσε τη σημασία αυτού του φωτορεπορτάζ, παρατήρησε μια σαφή έλλειψη φωτογραφίας από τη μεξικανική πλευρά των συνόρων, ειδικά εικόνες που θα έδιναν νόημα στις κινήσεις των μεταναστών.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο Ferguson παρουσίασε το έργο στον εκδότη των New York Times και εξασφάλισε τη δυνατότητα να ταξιδέψει στο Juarez και στη Reynosa για 11 ημέρες τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2021. Η προσέγγισή του στο έργο ήταν εμπνευσμένη από το Ghetto, των Adam Broomberg και Oliver Chanarin, ένα οπτικό ταξίδι σε 12 σύγχρονα γκέτο, συμπεριλαμβανομένου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Rene Vallejo στην Κούβα, στο οποίο το πρώην ντουέτο καλλιτεχνών έδωσε στους ασθενείς τον έλεγχο του κλείστρου.

Συνοδευόμενος από τους Μεξικανούς δημοσιογράφους Ernesto Rodríguez, Silvia Cruz, Noe Gea Medina και Laura Monica Cruz Flores, ο Ferguson πλησίασε τους μετανάστες που έμεναν σε καταφύγια κοντά στα σύνορα, καταγράφοντας τις συχνά οδυνηρές ιστορίες τους και συνεργάστηκε μαζί τους ώστε να σκηνοθετήσουν και να απαθανατίσουν την εικόνα σε έναν πιο ήρεμο χώρο, όπου θα ένιωθαν λιγότερο άβολα. Επέλεξε το ασπρόμαυρο φιλμ ως έναν τρόπο να ακυρώσει τη χαοτική ανάμειξη των χρωμάτων του φόντου και να «απογυμνώσει» τη συναισθηματική αξία της εικόνας. Η σειρά φωτογραφιών που προκύπτει παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό πορτρέτο ανθρώπων που αιωρούνται στο χρόνο, ενώ αναζητούν μια ζωή με μεγαλύτερη ευημερία.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Οι νικητές φωτογράφοι στον Διαγωνισμό Επαγγελματιών επιλέχθηκαν από μια ομάδα εξειδικευμένων κριτών για την υποβολή του εξαιρετικού έργου τους που αποτελούνταν από πέντε έως δέκα εικόνες, που κυμαίνονται από ιστορίες πολιτικών και κλιματικών κρίσεων, προσωπικούς διαλογισμούς για την οικογένεια και την απώλεια και δημιουργικές προσεγγίσεις σε φωτογραφίες ζωής και φύσης.

Οι νικητές κάθε κατηγορίας λαμβάνουν σετ φωτογραφικού εξοπλισμού της Sony. Οι φετινοί νικητές είναι:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Domagoj Burilović (Κορατία) για τη σειρά του Dorf

Φιναλίστ: 2η θέση Javier Arcenillas (Ισπανία); 3η θέση Yun Chi Chen (Ταϊβάν)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Alnis Stakle (Λετονία) για τη σειρά του Mellow Apocalypse

Φιναλίστ: 2η θέση Raphael Neal (Ηνωμένο Βασίλειο); 3η θέση Sarah Grethe (Γερμανία)

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Jan Grarup (Δανία) για τη σειρά του The Children of the Financial Collapse in Venezuela

Φιναλίστ: 2η θέση Fabian Ritter (Γερμανία); 3η θέση Win McNamee (ΗΠΑ)

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Shunta Kimura (Ιαπωνία) για τη σειρά του Living in the Transition

Φιναλίστ: 2η θέση Gideon Mendel (Νότια Αφρική); 3η θέση Giacomo d’Orlando (Ιταλία)

ΤΟΠΙΟ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Lorenzo Poli (Ιταλία) για τη σειρά του Life on Earth

Φιναλίστ: 2η θέση Andrius Repšys (Λιθουανία); 3η θέση Gareth Iwan Jones (Ηνωμένο Βασίλειο)

PORTFOLIO

ΝΙΚΗΤΗΣ: Hugh Fox (Ηνωμένο Βασίλειο) για τη σειρά του Portfolio

Φιναλίστ: 2η θέση Julian Anderson (Ηνωμένο Βασίλειο); 3η θέση Anna Neubauer (Αυστρία)

ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Adam Ferguson (Αυστραλία) για τη σειρά του Migrantes

Φιναλίστ: 2η θέση George Tatakis (Ελλάδα); 3η θέση Brent Stirton (Νότια Αφρική)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Ricardo Teles (Βραζιλία) για τη σειρά του Kuarup

Φιναλίστ: 2η θέση Adam Petty (Αυστραλία); 3η θέση Roman Vondrouš (Τσεχία)

ΝΕΚΡΗ ΦΥΣΗ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Haruna Ogata (Ιαπωνία) & Jean-Etienne Portail (Γαλλία) για τη σειρά τους Constellation

Φιναλίστ: 2η θέση Cletus Nelson Nwadike (Σουηδία); 3η θέση Alessandro Gandolfi (Ιταλία)

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

ΝΙΚΗΤΗΣ: Milan Radisics (Ουγγαρία) για τη σειρά του The Fox’s Tale

Φιναλίστ: 2η θέση Federico Borella (Ιταλία); 3η θέση Oana Baković (Ρουμανία)

Για να μάθετε περισσότερα για τα έργα των φετινών νικητών και φιναλίστ, επισκεφτείτε τις διαδικτυακές γκαλερί των νικητών ή κάντε λήψη του βιβλίου Sony World Photography Awards 2022.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Ανοικτός Διαγωνισμός τιμάει τη δύναμη των μεμονωμένων εικόνων. Οι νικήτριες φωτογραφίες επιλέγονται για την ικανότητά τους να επικοινωνούν μια αξιοσημείωτη οπτική αφήγηση σε συνδυασμό με την τεχνική τους υπεροχή. Επιλεγμένος από τις δέκα κατηγορίες του ανοικτού διαγωνισμού, ο Scott Wilson (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι ο Φωτογράφος της Χρονιάς 2022 για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και ο αποδέκτης του χρηματικού έπαθλού των $5.000 (USD), του φωτογραφικού εξοπλισμού της Sony και της παγκόσμιας προβολής.

Ο Wilson κέρδισε με τη δυνατή φωτογραφία του Anger Management που εισήχθη στην κατηγορία Φυσικός Κόσμος και Άγρια Ζωή. Η ασπρόμαυρη εικόνα απεικονίζει ένα «χωματοβαμμένο» άγριο mustang να δημιουργεί μια καταιγίδα σκόνης στο βορειοδυτικό Κολοράντο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο αφότου ο θηρευτής βυθίστηκε σε μια πισίνα με λάσπη – προστασία από τα ζωύφια του καλοκαιριού – και ενώ χτυπούσε το έδαφος για να δείξει στα ανταγωνιστικά αρσενικά ότι ήταν έτοιμο να παλέψει για τη θέση του, σε μία κοντινή πηγή νερού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ STUDENT

Ο Ezra Bohm (Ολλανδία) του Nederlandse Acedemie voor Beeldcreatie βραβεύτηκε ως Φωτογράφος της Χρονιάς 2022 για την κατηγορία Student, κερδίζοντας φωτογραφικό εξοπλισμό Sony αξίας €30.000 για το ίδρυμά του. Ο Bohm επιλέχθηκε για τη σειρά του The Identity of Holland, που δημιουργήθηκε ως απάντηση στο brief Connections που προκαλούσε τους μαθητές να παρουσιάσουν μια ιστορία που υπογραμμίζει πώς αυτοί ή κάποιος που έχουν ακολουθήσει, αλληλεπιδρούν με τον κόσμο. Για τη νικήτρια σειρά του, ο Bohm φωτογράφισε τους κατοίκους μικρών κοινοτήτων στην Ολλανδία που διατηρούν έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής, αναδεικνύοντας το εξαιρετικά λεπτομερές καθημερινό ντύσιμό τους και τη σύνδεσή τους με την ολλανδική πολιτιστική ιστορία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ

Επιλεγμένος από τους νικητές έξι κατηγοριών, ο Tri Nguyen (Βιετνάμ, 18 ετών) κέρδισε το βραβείο Φωτογράφος της Χρονιάς 2022 στον Διαγωνισμό Νέων για την εικόνα του Under The Moonlight. Η φωτογραφία απεικονίζει έναν νεαρό άνδρα να φωτίζεται από το ετερόφωτο φεγγάρι καθώς στέκεται σε ένα ερειπωμένο φόντο. Το φως του φεγγαριού συμβολίζει έναν προβολέα που φωτίζει τον νεαρό άνδρα και τη λαχτάρα του να δεχτεί τα ελαττώματά του. Η φωτογραφία είναι μέρος μιας σειράς που διερευνά τον αυτοστοχασμό και την ανάγκη να σπάσει το καλούπι και να γιορτάσει κάποιος τις ατέλειές του.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το φετινό βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία απονεμήθηκε στον διάσημο Καναδό φωτογράφο Edward Burtynsky. Καθώς θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους φωτογράφους στον κόσμο, ο Burtynsky είναι περισσότερο γνωστός για τις καθηλωτικές του εικόνες από βιομηχανικά τοπία και την ευρύτερη περιβαλλοντική κρίση. Σε εντυπωσιακές απεικονίσεις τεράστιων τοπίων αλλαγμένων από τον άνθρωπο, ο Burtynsky αποκαλύπτει την τρομερή κλίμακα της υποδομής και της καταστροφής. παρουσιάζοντας όψη σημαδεμένων οροσειρών, αποξηραμένων υδάτινων τόπων και εκτεταμένης αστικοποίησης, «διυλίζοντας» αφαιρετικά τα χρώματα και τις φόρμες.

Πάνω από δώδεκα φωτογραφίες μεγάλης κλίμακας παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards 2022. Η επιλογή που έγινε από τον καλλιτέχνη, αναδεικνύει βασικά έργα της 40χρονης καριέρας του. Αυτά περιλαμβάνουν το Anthropocene (2018), το Salt Pans (2016), το Water (2013), το Oil (2009) και το Railcuts (1985). Επιπλέον, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο εικόνες από την επερχόμενη σειρά του Burtynsky Africa (2022), μια ματιά στο αφρικανικό τοπίο και τις περιοχές που μεταμορφώνονται από την εξόρυξη πόρων.

ΕΚΘΕΣΗ SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 2022

Η έκθεση Sony World Photography Awards 2022 λαμβάνει χώρο στο Somerset House στο Λονδίνο, από τις 13 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2022. Εκτός από το συνολικό έργο του νικητή και των νικητών των επιμέρους κατηγοριών, η έκθεση περιλαμβάνει μεμονωμένα έργα και από τον Φωτογράφο της Χρονιάς 2020 Pablo Albarenga (Ουρουγουάη), αλλά και τον Φωτογράφο της Χρονιάς 2021 Craig Easton (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Albarenga παρουσιάζει μια επιλογή φωτογραφιών από τη νικήτρια σειρά του Seeds of Resistance, ένα σύνολο έργων που συνδυάζει φωτογραφίες τοπίων και περιοχών που κινδυνεύουν από τα ορυχεία και τις αγροτικές επιχειρήσεις με πορτρέτα των ακτιβιστών που αγωνίζονται για τη διατήρησή τους. Ο Easton εκθέτει μια ντουζίνα ασπρόμαυρα πορτρέτα από τη σειρά του Bank Top, που απεικονίζουν κατοίκους της μικρής γειτονιάς του Bank Top στο Blackburn. Το έργο εξετάζει την αναπαράσταση και την υπο-εκπροσώπηση κοινοτήτων στη βόρεια Αγγλία, εξερευνώντας τις ιστορίες και τις εμπειρίες των κατοίκων της περιοχής μέσα από εικόνες και συνοδευτικά κείμενα του συνεργάτη του έργου, συγγραφέα και ακαδημαϊκού, Abdul Aziz Hafiz.

Η ψηφιακή έκθεση Sony World Photography Awards 2022 είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω: www.worldphoto.org/virtualexhibition2022

 

Πηγή:  techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 14/4/2022)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα νέα της Mistral: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση – Ενισχυτής κεραίας U35Auto
Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα περιγράψουμε σε αυτό το τεύχος τους ενισχυτές κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες ...
TP-Link EAP683 UR AX6000
Το TP-Link Omada EAP683 UR ξεχωρίζει ως μια αξιόπιστη λύση στην κατηγορία των συσκευών δικτύου, συνδυάζοντας συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας, προηγμένη ασφάλεια και απρόσκοπτη διαχείριση δικτύου. Μ...
Ikusi ENC-108
Η Ikusi, συνεχίζοντας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προϊόντων, παρουσιάζει το ENC-108 με 8 εισόδους HDMI, τα σήματα των οποίων μπορούν να μετατραπούν σε 8 streams IP σε SPTS (unicast ή mult...
Redline S30 HEVC
Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του νέου δέκτη της Redline, S30 HEVC. Πρόκειται για έναν οικονομικό δέκτη Full HD που είναι εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει συμπίεση H.265...
Ikusi IKUGaF
Η Ikusi καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τηλεοπτικής αναμετάδοσης προγραμμάτων, με τα έτοιμα επαγγελματικά πακέτα IKUGaF που διαθέτει για τα Gap Fillers. Τα έτοιμα πακέτα IKUGaF είνα...
ANGA PS series
Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών ANGA. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
Amiko MIRA X-4200
Ο Amiko MiraX HiS-4200 είναι ένας κορυφαίος Linux 4K UHD media streamer, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε 4K UHD. Αυτός ο media streamer υποστηρίζει μεταξύ άλλων τ...
KAL KL-60
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου τηλεχειριστηρίου KL-60. Πρόκειται για ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο 4:1, το οποίο προγραμματίζεται μέσω μονάδας υπέρυθρων από τ...
Promax ATLaS NG
Η Promax έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τον κορυφαίο αναλυτή φάσματος ATLaS NG. Στα συγκεκριμένα video, περιγράφονται όλες οι λειτουργίες του αναλυτή, καθώς και ο τρόπος που δ...
SatLink COL5141A
Ο κωδικοποιητής COL5141A 4 σε 1 της SatLink είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης και πολυπλεξίας ήχου και video με ισχυρή λειτουργικότητα. Διαθέτει διεπαφές εισόδου 4 καναλιών CVBS video ...
AVM FRITZ!DECT 350
Προσαρμόστε το FRITZ!DECT 350 σε πόρτες ή παράθυρα και αμέσως θα ανιχνεύσει αν είναι ανοικτά ή κλειστά. Αποτελώντας έναυσμα για την επακόλουθη λειτουργία προϊόντων FRITZ!DECT και συμβατών συσκευών...
KAL K-320
Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του K-320, ενός ασύρματου ανιχνευτή κίνησης υποδοχής με εμβέλεια ανίχνευσης κίνησης 3 έως 7 μέτρων και γωνία κάλυψης 100°. Είναι ιδανικός για τη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Ιουλίου 2024
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Ιουλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
Διανομή σήματος HDMI στο σπίτι
Για τη θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων υψηλής ανάλυσης μέσω ενός δέκτη, IPTV Box, αποκωδικοποιητή συνδρομητικής πλατφόρμας ή οποιασδήποτε άλλης εξωτερικής πηγής, απαιτείται μόνο η σύνδεσή τους στην...
CRETA ELECTRONIX 2024
Μετά την τεράστια επιτυχία των κλαδικών εκθέσεων Salonica Electronix 2023 και Athens Electronix 2024, που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα, και έσπασαν κάθε ρε...
Fracarro D-Matrix 4S FTA
Την πιο πρόσφατη μονάδα της οικογένειας των Headend της ιταλικής Fracarro, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το D-Matrix 4S FTA, ένα Compact Headend που έρχε...
Amiko MIRA X-4200
Ένα νέο μοντέλο της σειράς OTT της Amiko δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για το MIRA X-4200, ένα Set-Top Box που βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Linux και προ...
Sat & Zap, Ιούλιος 2024
Αρκετά νέα κανάλια στις 28 ανατολικά, ενώ και πάλι το Ιράν εμφανίζεται με νέα κανάλια εξωτερικού, μη εγκεκριμένα φυσικά από το θεοκρατικό καθεστώς… Al Mayadeen HD Hot Bird 13G – 13 East 11....