Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

7 Φεβρουαρίου 2023 11:13

Οι προηγμένοι επεξεργαστές της LG προσφέρουν καθηλωτική εμπειρία θέασης με ρεαλιστικά χρώματα

1024X1024 33 c89f24e2

Ισχύς για εξαιρετικές επιδόσεις εικόνας και ήχου

Η προηγμένη επεξεργασία εικόνας της LG συναντά τις κορυφαίες τεχνολογίες οθόνης δημιουργώντας ένα συνδυασμό με ασυναγώνιστη ποιότητα. Οι κορυφαίοι επεξεργαστές α5[1], α7[2] και α9[3] της LG, με αλγόριθμους “deep-learning”, βελτιστοποιούν αυτόματα την ποιότητα ήχου και εικόνας μέσα από μια σειρά τεχνολογιών που προσφέρουν καθηλωτική εμπειρία θέασης στις τηλεοράσεις OLED της LG. Χάρη στην κορυφαία τεχνολογία της LG, το περιεχόμενο προβάλλεται με ρεαλιστικά χρώματα και η αναπαραγωγή του μένει πιστή στο όραμα των δημιουργών του.

large09 1100x730 1

Ο επεξεργαστής α9 5ης γενιάς με υποστηριζόμενη ανάλυση 4Κ και 8Κ ενσωματώνεται στις LG τηλεοράσεις LX1, C2 και G2, 42 έως 97 ιντσών και στις τηλεοράσεις Ζ2 77 και 88 ιντσών. Ο επεξεργαστής προσφέρει βελτιωμένο AI UpScaling σε ένα βήμα και με την προσθήκη τεχνολογιών AI Deep Learning και Noise Reduction προσφέρει καθαρή ανάλυση εικόνας σε αναβαθμισμένη κλίμακα και με μειωμένο θόρυβο. Επίσης, χάρη στο Brightness Booster παράγεται από 20%[4] φωτεινότερη εικόνα και έως 30% φωτεινότερη εικόνα[5] στην G2 με το Brightness Booster Max[6], τέλειο μαύρο και εξαιρετική αντίθεση, ενώ αποδίδεται 100% πιστότητα[7] και όγκος χρωμάτων.

tv qned processor a9 06 upscaling 1 desktop

Η τεχνολογία AI Picture Pro[8] μεγιστοποιεί την εμπειρία της θέασης, διαφοροποιώντας την εικόνα στο φόντο και το προσκήνιο, με αποτέλεσμα μια ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία για τον θεατή. Χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία εξετάζονται περισσότερες από 5.000 ζώνες της εικόνας και δημιουργείται ένας δυναμικότερος χάρτης τόνου (tone mapping) σε καθεμία από αυτές. Τέλος, η τεχνολογία AI Sound Pro που ενσωματώνεται βοηθά στη μοναδική απόλαυση του ήχου. Η εμπειρία του τρισδιάστατου ήχου με το Dolby Atmos®[9] απογειώνεται, μεταφέροντας τον κινηματογράφο στο σπίτι, ενώ οι αλγόριθμοι “deep-learning” μετατρέπουν τον ήχο 2 καναλιών σε καθηλωτικό εικονικό ήχο surround 7.1.2[10]. Με την προσθήκη του εικονικού ύψους και του εικονικού πίσω μέρους, δίνεται η εντύπωση ότι ο ήχος προέρχεται από παντού. Οι σκηνές γίνονται ακόμα πιο ζωντανές, η κινηματογραφική εμπειρία κόβει την ανάσα και η ρεαλιστική απόδοση κλέβει την παράσταση.

Με το Dynamic Tone Mapping Pro[11] για χαρτογράφηση εικόνας HDR πολλαπλών τόνων ο επεξεργαστής α9 αναλύει και βελτιστοποιεί τη σκίαση και την αντίθεση σε πραγματικό χρόνο για καθαρότερη λεπτομέρεια σε κάθε σκηνή. Η Αναβάθμιση AI 8K[12] χρησιμοποιεί αλγόριθμους “deep-learning” για να αναλύσει και να αποκαταστήσει χαμένες πληροφορίες, μετατρέποντας περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης σε εκπληκτικά καθηλωτικό περιεχόμενο 8K. Οι τηλεοράσεις LG διαθέτουν την προηγμένη τεχνολογία αναβάθμισης AI 8K, η οποία δίνει στη συσκευή τη δυνατότητα να αναβαθμίζει περιεχόμενο από οποιαδήποτε ανάλυση.

TV OLED ALPHA7 09 Virtual Surround Mobile

Ο α7 5ης γενιάς 4Κ ενσωματώνεται στις LG τηλεοράσεις QNED82/81, Α2 και Β2, 50 έως 86 ιντσών. Όπως και ο α9, διαθέτει την τεχνολογία AI Up-Scaling, υποστηρίζει ανίχνευση προσώπων και αντικειμένων, καθώς και την ενίσχυση του φόντου και του προσκηνίου, ενώ η χαρτογράφηση των περιοχών της εικόνας γίνεται με βάση την τεχνολογία AI Dynamic Tone Mapping. Επιπλέον, η αναπαραγωγή ήχου υποστηρίζεται από τη λειτουργία Virtual Surround Up-Mixing 5.1.2, ενώ όπως ισχύει και για τον α9 υποστηρίζονται οι λειτουργίες Bluetooth® Surround και Adaptive Sound Control.

Ο επεξεργαστής α5 Gen 5 4K[13], ενσωματώνεται στις LG τηλεοράσεις UQ75, UQ81, Nano 78/76 & 82/81, 43 έως 86 ιντσών. Χάρη στην τεχνολογική υπεροχή του η παρακολούθηση περιεχομένου είναι ρεαλιστική ενώ με τη βοήθεια του AI Brightness Control η εικόνα γίνεται πιο φωτεινή. Στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή περιλαμβάνεται η υπηρεσία Game Optimizer που προσφέρει τις ιδανικές ρυθμίσεις στο gaming, μειώνει την καθυστέρηση στα αθλητικά παιχνίδια, διευκολύνει στον εντοπισμό αντιπάλων σε First-Person Shooter τίτλους και προβάλλει τους χαρακτήρες παιχνιδιών RPG με εντυπωσιακό τρόπο. Οι τηλεοράσεις LG, μέσω των επεξεργαστών τους, προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε μεγάλες υπηρεσίες streaming[14], όπως Netflix, Apple TV +, Amazon και Prime Video για να απολαμβάνουν οι χρήστες απεριόριστο περιεχόμενο και ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Επιπλέον, οι λάτρεις των sports επωφελούνται των μοναδικών δυνατοτήτων που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για εκείνους, όπως το Sports Alert. Η συγκεκριμένη λειτουργία που είναι διαθέσιμη για αθλητικές ειδοποιήσεις[15] προσφέρει ενημερώσεις ώστε οι θεατές να μην ανησυχούν ότι θα χάσουν τις αναμετρήσεις των αγαπημένων τους ομάδων.

Εάν θέλετε να απολαμβάνετε όλα τα προνόμια που προσφέρουν οι επεξεργαστές της LG, επιλέξτε μια LG OLED, τη Νο1 Τηλεόραση Παγκοσμίως για 9 συνεχόμενα χρόνια, με πενταετή εγγύηση πάνελ[16] και κάντε τη ζωή σας καλύτερη με την LG.


[1] Ο επεξεργαστής α5 Gen5 διατίθεται στα μοντέλα LG NanoCell 81/82 & 78/76, στα μοντέλα UQ81/75 και στα μοντέλα LQ6300/LQ630B

[2] Ο επεξεργαστής α7 Gen5 AI διατίθεται στα μοντέλα LG OLED B2, A2, QNED82/81.

[3] Ο επεξεργαστής α9 Gen 5 AI διατίθεται στις σειρές LG OLED Z2, G2, C2 και στο μοντέλο LX1

[4] Αφορά στο μοντέλο LG OLED C2 και όχι τις 42 & 48 ίντσες

[5] Αφορά στο μοντέλο LG OLED G2. Σε σύγκριση με μοντέλα που δεν είναι OLED evo και με βάση τη μέτρηση Full White.

[6]Οι βελτιώσεις του Brightness Booster δεν ισχύουν στα μοντέλα 48/42C2. Η σύγκριση βασίστηκε σε μετρήσεις πλήρους λευκού (Full White) των τηλεοράσεων LG OLED, που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια εσωτερικών δοκιμών της LG, εκτός από τη σειρά OLED evo.

[7]Το πάνελ OLED της LG είναι πιστοποιημένο από την Intertek για χρωματική πιστότητα 100%,

μετρημένη κατά το πρότυπο CIE DE2000 με 125 μοτίβα χρωμάτων

[8]Το AI Picture Pro δεν λειτουργεί με περιεχόμενο που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε υπηρεσίες OTT. Επίσης, το AI Picture Pro διατίθεται μόνο στα μοντέλα NANO75, NANO76, NANO79 των τηλεοράσεων NanoCell 86 ιντσών και στα μοντέλα UQ90/91 των τηλεοράσεων UHD 86 ιντσών.

[9] Το Dolby Atmos δεν υποστηρίζεται στο μοντέλο QNED80.

[10] Τα μοντέλα LG OLED Z2, G2, C2, QNED99 και QNED95 διαθέτουν επεξεργαστή α9 Gen5 AI και δυνατότητα μίξης ήχου virtual surround 7.1.2. Τα μοντέλα LG OLED B2, A2, QNED90, QNED85 και QNED80 διαθέτουν επεξεργαστή α7 Gen5 AI και δυνατότητα μίξης ήχου virtual surround 5.1.2. Τα μοντέλα UQ80/75/70 διαθέτουν επεξεργαστή α5 Gen5 AI και δυνατότητα μίξης ήχου virtual surround 5.1.

[11] Το Dynamic Tone Mapping Pro διατίθεται στις σειρές LG OLED Z2, G2, C2 και στο μοντέλο QNED99. Τα μοντέλα LG OLED B2, A2, QNED90, QNED85 και QNED80 διαθέτουν το Dynamic Tone Mapping του επεξεργαστή α7 Gen 5 AI.

[12] Διατίθεται μόνο σε μοντέλα 8K (Σειρά LG OLED Z2, QNED99).

[13] Ο επεξεργαστής α5 Gen 5 4K διατίθεται στις σειρές NANOCELL, UHD και UQ

[14]Απαιτείται συνδρομή Netflix για τη δυνατότητα streaming. Η ονομασία Apple, το λογότυπο Apple, και η ονομασία Apple TV είναι εμπορικά σήματα της Apple Inc, καταχωρημένες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Απαιτείται συνδρομή για το Apple TV+. Τα Amazon, Prime Video και όλα τα σχετικά λογότυπα είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc ή των θυγατρικών της. Ισχύουν χρεώσεις συνδρομής Amazon Prime ή/και Prime Video. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στη διεύθυνση primevideo.com/terms.

Η υποστηριζόμενη υπηρεσία μπορεί να διαφέρει ανά χώρα.

[15] Η χρήση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα. Στο Sports Alert ο χρήστης μπορεί να λάβει ειδοποιήσεις για Live Score , ειδοποιήσεις βαθμολογίας σε πραγματικό χρόνο και τελικά αποτελέσματα, να ελέγξει εύκολα τους επερχόμενους αγώνες των ομάδων σας και άλλες βασικές πληροφορίες σε ένα πλήθος πρωταθλημάτων και διοργανώσεων.

[16] Από 5ετή εγγύηση πάνελ καλύπτονται τα μοντέλα 88Z2, 77Z2, 83G2, 77G2, 65G2 και 55G2. Η εγγύηση είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα https://www.lg.com/gr/oledtileoraseis/2022/oledwarranty

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...