DIABASTE DWREAN DIG 166
techmail
SECURITY REPORT 129
now 33 2022
satpraxis 2022
energiatec banner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

30 Ιουνίου 2022 10:51

Παρουσιάστηκε η “Ψηφιακή Βίβλος” του Δήμου Αθηναίων, το σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής για την επόμενη δεκαετία

Τον «οδικό χάρτη» για την πλήρη μετάβαση της Αθήνας στην ψηφιακή εποχή παρουσίασε στον χώρο του Innovathens στην Τεχνόπολη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μηχανογράφησης του Δήμου (ΔΑΕΜ Α.Ε) Δημήτρης Σταμάτης, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σε μια περίοδο ταχύτατων και σημαντικών κοινωνικών, τεχνολογικών και οικονομικών εξελίξεων η δημοτική αρχή, βάζοντας στο επίκεντρο τους ίδιους τους Αθηναίους, κατάρτισε ένα πλήρες σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής με ορίζοντα το 2030. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη «Ψηφιακή Βίβλο» που περιλαμβάνει πλέγμα παρεμβάσεων, οι οποίες εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, συμβάλλουν δραστικά στην πράσινη μετάβαση της πόλης, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στη διασφάλιση της τεχνολογικής της υπεροχής.

Αυτή η μακρόπνοη ψηφιακή στρατηγική, η οποία διαμορφώθηκε μετά από συστηματική προσπάθεια και δουλειά αρκετών μηνών, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνολογικών υποδομών, των πληροφοριακών συστημάτων και των εφαρμογών του Δήμου Αθηναίων, ώστε αφενός οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της πόλης να βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα τους, αφετέρου η Αθήνα να αναβαθμίσει τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της.

Μέσω της υλοποίησης του διπλού αυτού μετασχηματισμού δίνεται έμφαση στην ανθεκτικότητα, την ασφάλεια, την αποτελεσματική διαχείριση πόρων και την ευφυή διακυβέρνηση της πόλης, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά κρίσεις, όπως πανδημίες, καιρικά φαινόμενα, παρόμοια με αυτά που έχει αντιμετωπίσει η πόλη τα τελευταία χρόνια.

Το σχέδιο «αγγίζει» νευραλγικούς τομείς της ζωής της πόλης, όπως ψηφιακές υποδομές σε επίπεδο γειτονιάς, κινητικότητα, καθαριότητα, εξυπηρέτηση του πολίτη, ενίσχυση και αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών και αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων.

psifiaki stratigiki

Οι στόχοι της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων

Οι οριζόντιοι στόχοι που έχουν τεθεί είναι η αναβάθμιση τεχνολογικών υποδομών, η αξιοποίηση Σύγχρονων Ψηφιακών Τεχνολογιών (Μεγάλα Δεδομένα, Τεχνητή Νοημοσύνη, Διαδίκτυο Πραγμάτων, η ολοκλήρωση υποδομών και υπηρεσιών, η αξιοποίηση ανθρώπινου κεφαλαίου με την εμπλοκή των πολιτών και τέλος, η προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Συμμόρφωση με το Πλαίσιο προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα, στην εργαλειοθήκη της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής θεματικοί στόχοι:

 • Ευφυής διακυβέρνηση: ∆ιακυβέρνηση με βάση αποδείξεις και δεδομένα. Συμμετοχή των Πολιτών, Ανοιχτές ∆ιαδικασίες – ∆ιαφάνεια – Λογοδοσία.
 • Έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές: Έξυπνη Στάθμευση, Μετακίνηση με Ποδήλατα, Υποστήριξη Ηλεκτροκίνησης, Μετακίνηση ως Υπηρεσία.
 • Διαχείριση Πόρων: Διαχείριση Ενεργειακών και Υδάτινων Πόρων, διαχείριση Απορριμμάτων, ∆ίκτυα Αισθητήρων.
 • Ασφάλεια και Ανθεκτικότητα: Διαχείριση Φαινομένων Κλιματικών Κρίσεων, Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 • Ανοιχτή Καινοτομία: Living Labs, ∆ιαδικασίες Co-Creation, Προτάσεις Πολιτών, Χώροι Καινοτομίας και Συνεργασίας.
 • Διαχείριση και Προβολή Πολιτιστικού Αποθέματος: Εικονικές και Προσωποποιημένες Περιηγήσεις, Πρόσβαση σε Μνημεία και Πολιτιστικούς Χώρους

Τα πρώτα ψηφιακά βήματα του Δήμου Αθηναίων

Μέχρι σήμερα ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη κάνει άλματα για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του, δημιουργώντας περισσότερες από 140 ηλεκτρονικές υπηρεσίες στην πλατφόρμα e-services για την εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της πρωτεύουσας. Με αυτές τις 140 υπηρεσίες έχει ψηφιοποιηθεί το 70% των διαδικασιών για τις οποίες ο πολίτης επισκέπτεται το Δήμο Αθηναίων, ενώ η ψηφιοποίηση του συνόλου των διαδικασιών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, εδώ και περίπου δύο χρόνια λειτουργεί η πλατφόρμα ηλεκτρονικών ραντεβού του Δήμου, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους με όποια Διεύθυνση του Δήμου επιθυμούν. Ενδεικτικά, αναφέρεται μέσω των δύο αυτών συστημάτων έχουν εξυπηρετηθεί με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα περισσότεροι από 600.000 ενδιαφερόμενοι.

Στο πλαίσιο της ευφυούς διακυβέρνησης η Δημοτική Αρχή έχει ήδη θέσει σε λειτουργία ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την καταγραφή και παρακολούθηση των καθημερινών αιτημάτων των δημοτών και των σχολικών μονάδων που υπάγονται στο Δήμο, για την καταγραφή και διαχείριση των χιλιάδων εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη, καθώς και δύο ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης παιδικών σταθμών και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τον θεματικό στόχο «Έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές» ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη δημιουργήσει ένα σύγχρονο σύστημα έξυπνης αποτρεπτικής στάθμευσης με 830 έξυπνους αισθητήρες εγκατεστημένους σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ, μια πρωτοπόρα mobile εφαρμογή αγοράς χρόνου στάθμευσης με περισσότερους από 120.000 χρήστες (My Athens Pass), καθώς και το πρώτο δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδικά για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα λειτουργούν ήδη δύο σύγχρονες πλατφόρμες. Η μία αφορά στη διαχείριση και διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών «Athensaid» που αναπτύχθηκε στη διάρκεια της πανδημίας και η δεύτερη στην καταγραφή και αποτύπωση των δράσεων (καθαριότητα, απολυμάνσεις, δράσεις πρασίνου) που γίνονται στην πόλη.

Για την προβολή και διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος η δημοτική αρχή έχει ήδη κάνει το πρώτο ψηφιακό της βήμα, ολοκληρώνοντας σύντομα την εικονική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη, ενώ στον θεματικό άξονα «Ανοιχτή Καινοτομία, Συν-δημιουργία, Συνεργατικότητα» η Αθήνα έχει ήδη στη «φαρέτρα» της το «Athens Digital Lab», το πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» και το Εργαστήριο «Ποιώ» (Athens Maker Space).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για την ενίσχυση αυτού του θεματικού στόχου πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπέγραψαν ένα πενταετές μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην πόλη.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης συνεχάρη τον Δήμαρχο Αθηναίων και την ομάδα του για το σχέδιο που κατάρτισε και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά πλήρες έργο, το οποίο δεν αφορά μόνο τις εκκρεμότητες του χθες, αλλά αφορά και τις προκλήσεις του αύριο. Ο Υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα  στη συμβατότητα της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» και δήλωσε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα σταθεί αρωγός στον σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων. Όπως τόνισε:

«Είδαμε ένα πλάνο το οποίο είναι εξαιρετικά πλήρες, είναι ιδιοκτησία της στρατηγικής του Δημάρχου και της ομάδας του και δεν αφορά μόνο τις εκκρεμότητες του χθες, αφορά και τις προκλήσεις του αύριο, αφορά  τη σύγκριση της Αθήνας με όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Το πώς θα καταφέρει η Αθήνα να επιλύσει ταυτόχρονα τη διπλή της εκκρεμότητα παρελθόντος και μέλλοντος, όπως ακριβώς η χώρα επιλύει τη διπλή της εκκρεμότητα. Αυτή η στρατηγική αντλεί χρηματοδότηση από διάφορα εργαλεία: από το εργαλείο των «Έξυπνων Πόλεων» όπου 20 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 420 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τον Δήμο της Αθήνας, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και από το ΕΣΠΑ. Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η ικανή συνθήκη είναι αυτό που είδαμε: να ενταχθούν τα κονδύλια κάτω από ένα όραμα, μία ομάδα, μια στρατηγική. Αυτό πετυχαίνει ο Δήμαρχος και η ομάδα του, γιατί τη δουλειά την κάνουν οι μεγάλες ομάδες». Αναφερόμενος στις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, ο Κυριάκος Πιερρακάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόοδο των τελευταίων ετών και τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί στο τέλος της ημέρας οι πολίτες από εμάς αυτό ζητούν: να εξυπηρετηθούν. Το κράτος πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τους εξυπηρετεί γιατί η πραγματικότητα στην οποία συμφωνούμε και οι δύο είναι το ότι το κράτος δεν έχει σχεδιαστεί σωστά. Έχει σχεδιαστεί με επίκεντρο τον εαυτό του και τις δομές του και όχι με επίκεντρο τον πολίτη και για αυτό τον λόγο εάν είδατε και στη σημερινή παρουσίαση λέει, χωρίς να το έχουμε συνεννοηθεί, “ο πολίτης στο επίκεντρο”. Αυτή είναι η κοινή φιλοσοφία: να αλλάξουμε τον τρόπο που το κράτος λειτουργεί, που οι δομές του λειτουργούν, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία γιατί όπως ανέφερε και ο Κώστας Μπακογιάννης “η τεχνολογία δεν είναι το πιο σημαντικό” – είναι μέσο. Να τη χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο και τη φιλοσοφία του κράτους και να φέρουμε το κράτος πιο κοντά στον πολίτη- να το κάνουμε να λειτουργήσει για εκείνον».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκεται στην “καρδιά” του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων και ότι η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης, ώστε σήμερα το 70% των υπηρεσιών του δήμου να έχει πλέον ψηφιοποιηθεί. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομών όπως η τοποθέτηση αισθητήρων για την αντικοινωνική στάθμευση, αλλά και η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με 43.000 ηλεκτροφωτιστικά LED από άκρη σε άκρη της πόλης. «Αυτό πρωτίστως, σημαίνει περισσότερο φως και σωστό φως, βάσει μελετών. Σημαίνει επιτέλους αυτοματισμό, ότι δεν περιμένουμε πλέον από τους δημότες να μας αναφέρουν μια βλάβη. Μπορούμε να τη βλέπουμε και να ανταποκρινόμαστε άμεσα. Σημαίνει, όμως και πολύ μεγάλη οικονομία, την οποία θα ανταποδώσουμε στους δημότες σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό το έργο από μόνο του θα μπορούσε να είναι το «καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην Ψηφιακή Βίβλο της Αθήνας:

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο διότι παρουσιάζεται η Ψηφιακή Βίβλος της πόλης των Αθηνών. Είναι ένας οδικός χάρτης για το 2030, δεν είναι απλώς ένα ακόμη επιχειρησιακό σχέδιο αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», υπογράμμισε και αναφερόμενος στον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στην τεράστια συμβολή του Υπουργείου, είπε: «Εκτιμούμε πάρα πολύ κ. Υπουργέ τους πόρους αλλά και τη γενναιοδωρία του Υπουργείου. Είναι, όμως, κάτι πολύ παραπάνω: Είναι μία προσπάθεια που κάνουμε “από κάτω προς τα πάνω” και για αυτό τη θέτουμε σε διαβούλευση, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο ξεπερνάει μία θητεία, αλλά και μία δημοτική αρχή. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, θέτει τον ίδιο τον πολίτη στο επίκεντρο -διότι όλοι συμφωνούμε ότι η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός- και δεύτερον πετυχαίνει τον περίφημο “διπλό μετασχηματισμό” τόσο τον ψηφιακό όσο και τον κλιματικό, διότι αυτή τη στιγμή όλοι γνωρίζουμε πως η κλιματική κρίση, μάς αναγκάζει να ενεργοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, πόσο μάλλον σε αυτή τη χρονική στιγμή, που με τις εξελίξεις στην περιοχή μας, αποδεικνύεται πως είναι και ζήτημα εθνικής ασφάλειας και εθνικής ανεξαρτησίας. Και η στρατηγική μας ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις και, βεβαίως, τις καλύτερες πρακτικές από όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην καταπληκτική ομάδα της ΔΑΕΜ, στην εξαιρετική ομάδα του Δήμου Αθηναίων για όλα όσα έχουν καταφέρει, για την υπερ-προσπάθεια αλλά κυρίως για τα εξαιρετικά αποτελέσματα και για όλους όσοι έχουν συνδράμει καθοριστικά ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο».

Μπορείτε να κατεβάσετε ΕΔΩ την ηλεκτρονική έκδοση της Ψηφιακής Στρατηγικής, η οποία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε διαβούλευση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • YDS-TC012 & YDS-TC018

  YDS-TC012 & YDS-TC018

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων φορτιστών YDS-TC012 και YDS-TC018. Πρόκειται για universal επιτοίχιους φορτιστές USB 5V με μέγιστο ρεύμα εξόδου 3A. Υποστηρίζουν το πρό...
 • TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  TP-LINK: Ο παγκοσμίως Νο.1 πάροχος προϊόντων Wi-Fi για 11 συνεχή χρόνια

  Για 11 συνεχή έτη, η TP-Link® κατατάσσεται παγκοσμίως ως ο Νο.1 πάροχος σε συσκευές WLAN, συγκεντρώνοντας μερίδιο 17,8% της παγκόσμιας αγοράς. Το συγκεκριμένο επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της υποστή...
 • AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  Η εταιρεία AMY A.E. διαθέτει στην ελληνική αγορά μια οικονομική συσκευή της γερμανικής AVM για την επέκταση του οικιακού WLAN. Πρόκειται για το FRITZ!Repeater 1200 AX, έναν επαναλήπτη 2 ζωνών που ...
 • DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  DEEPCOOL CASTLE 240EX A-RGB

  Η DEEPCOOL, μια εταιρεία με εξειδίκευση σε υδροψύξεις και κουτιά RGB, παρουσιάζει την νέα AIO υδρόψυξη CASTLE 240EX A-RGB, η οποία προσφέρει τέλειο αποτέλεσμα φωτισμού για το PC σας χάρη στο ενσωμ...
 • PROMAX TVHUNTER+

  PROMAX TVHUNTER+

  Το TVHunter+ είναι ένα μικρό, φορητό & εύκολο στη χρήση πεδιόμετρο που έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης και για τα δύο συστήματα ψηφιακής τηλεόρασης, DVB-T ...
 • Mistral Wind Maxi

  Mistral Wind Maxi

  Η wind Maxi είναι η ενισχυμένη έκδοση της απλής κεραίας Wind. Προορίζoνται και οι δύο για περιοχές με ισχυρούς ανέμους και πολύ ήλιο, όπως είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά. Η Wi...
 • SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION

  Η επιτοίχια βάση SONORA WONDERWALL 600 FULL EMOTION TILT είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις 42" έως 75" ιντσών, με μέγιστο βάρος 45 κιλών και max VESA 600x400. Διαθέτει σύστημα εύκολης ρύθμισης της ο...
 • ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  ANGA PS-5 / PS-10 / PS-20 / PS-30

  Η εταιρεία STAM Electronics ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς κεραιών UHF της ANGA. Πρόκειται για κεραίες εξωτερικού χώρου με ενσωματωμένο φίλτρο LTE 5G, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στις ανά...
 • PROMAX RANGER mini

  PROMAX RANGER mini

  Ο εξαιρετικά συμπαγής αναλυτής PROMAX RANGER mini, έχει σχεδιαστεί για την εγκατάσταση κεραιών TV/SAT, καθώς και συστημάτων διανομής. Το συγκεκριμένο πεδιόμετρο είναι συμβατό με τα πρότυπα DVB-T/T...
 • TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  TP-LINK TL-SM311LS/LM & TL-SM5310-T

  Η εταιρεία TP-Link διαθέτει SFP Modules που είναι συμβατά με τις θύρες SFP+ των νέων της Multi-Gigabit Switches. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε: Τα MiniGBIC Modules TL-SM311LS και TL-SM311LM που είνα...
 • AVM WireGuard

  AVM WireGuard

  Η πρόσβαση στο FRITZ!Box, το σύστημα NAS ή άλλες συσκευές του οικιακού δικτύου εν κινήσει, μπορεί να γίνει δυνατή με ένα ασφαλές εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Με τη νέα δυνατότητα WireGuard της ...
 • MELICONI FlatStyle ES 800

  MELICONI FlatStyle ES 800

  Η Meliconi, ηγέτης στην κατηγορία των επιτοίχιων και επιτραπέζιων βάσεων TV, παρουσιάζει την σειρά FlatStyle, με την εγγύηση της εξ' ολοκλήρου Ιταλικής κατασκευής, εστιάζοντας στη λειτουργικότητα....

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Τεύχος 167

  Το νέο τεύχος Αυγούστου 2022 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Έπειτα από...
 • Disney+

  Disney+

  Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο αναμονής λόγω της αναβολής της προγραμματισμένης για πέρυσι έλευσής του στην Ελλάδα, η είσοδος του Disney+ στην εγχώρια αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι πλέον γ...
 • AVM FRITZ!Box 4060

  AVM FRITZ!Box 4060

  Η γερμανική AVM διευρύνει την οικογένεια FRITZ!Box, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και εντελώς ανανεωμένη εμφάνιση. Πρόκειται για το FRITZ!Box 4060, το οποίο δε...
 • OCTAGON SX988 4K UHD IP

  OCTAGON SX988 4K UHD IP

  Η γερμανική OCTAGON διευρύνει την οικογένεια των ψηφιακών της δεκτών, παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο. Πρόκειται για τον SX988 4K UHD IP που αποτελεί τη νέα γενιά της σειράς SX IP, με επεξεργαστή 6...
ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ
ΚΑΙ HD TV

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
LIBRA PRESS
Καυκάσου 145, Αθήνα, 11364ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ


Digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Libra Press © Copyright 2022 | All Rights Reserved
Dual Design