Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Προχωρά το δορυφορικό δίκτυο Internet της Amazon
Πριν από περίπου 2 χρόνια η Amazon είχε καταθέσει αίτηση στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) προκειμένου να λάβει άδεια για την υλοποίηση του Project Kuiper. Πρόκειται για ένα δορυφορικό δίκτυο παροχής Internet που θα αποτελείται από 3236 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες για Internet στο…
Πριν από περίπου 2 χρόνια η Amazon είχε καταθέσει αίτηση στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) προκειμένου να λάβει άδεια για την υλοποίηση του Project Kuiper. Πρόκειται για ένα δορυφορικό δίκτυο παροχής Internet που θα αποτελείται από 3236 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες για Internet στο 95% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σκεφτείτε κάτι σαν απάντηση στο Starlink της SpaceX.
Τώρα, η Amazon κάνει ακόμη ένα βήμα για να προχωρήσει το project, καθώς εξασφάλισε 9 πυραύλους Atlas V από τη United Launch Alliance, μια κοινοπραξία των Boeing και Lockheed. Η εταιρεία επέλεξε αυτούς τους πυραύλους διότι θεωρεί πως προσφέρουν τη μεγαλύτερη αξιοπιστία, αφού στα περίπου 20 χρόνια που χρησιμοποιούνται έχουν 100% επιτυχία στις εκτοξεύσεις τους και μεταξύ άλλων προτιμήθηκαν από τη NASA για τις αποστολές OSIRIS-Rex και Perseverance.
Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν προτιμήθηκαν οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι Falcon 9 της SpaceX, αφού το Project Kuiper αποτελεί ξεκάθαρα ανταγωνιστική υπηρεσία του Starlink. Παράλληλα, δεν είναι εφικτό ακόμα να χρησιμοποιηθούν πύραυλοι της Blue Origin του Jeff Bezos, διότι δεν έχει τελειοποιηθεί η κατασκευή τους.
Η Amazon έχει επενδύσει περισσότερα από $10 δισ. για το Project Kuiper και σκοπεύει να θέσει σε τροχιά τους μισούς δορυφόρους μέχρι το 2026 και να ολοκληρώσει πλήρως το δίκτυο μέχρι το 2029.
Πηγή: techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 26/4/2021)