Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 494
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14 Ιουνίου 2019 13:27

Samsung Knox – Ασφάλεια σε κάθε οθόνη, κάθε συσκευή, κάθε περίσταση…

68a64f1bb8ac93afbd22ca4a25df9856 XL 979a17ae

Οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται πάντα σαν άνθρωποι. Τους αρέσει αυτό που τους αρέσει και κάνουν ό, τι επιθυμούν να κάνουν. Στη Samsung αυτή η ανάγκη είναι πλήρως κατανοητή, γι’ αυτό και δημιούργησε το περιβάλλον «Secured by Knox», την πλατφόρμα που την τοποθετεί στην κορυφή της πυραμίδας φορητών λύσεων ασφαλείας. Όλα σχεδιάζονται γύρω από τον τρόπο που οι άνθρωποι…

Οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται πάντα σαν άνθρωποι. Τους αρέσει αυτό που τους αρέσει και κάνουν ό, τι επιθυμούν να κάνουν. Στη Samsung αυτή η ανάγκη είναι πλήρως κατανοητή, γι’ αυτό και δημιούργησε το περιβάλλον «Secured by Knox», την πλατφόρμα που την τοποθετεί στην κορυφή της πυραμίδας φορητών λύσεων ασφαλείας. Όλα σχεδιάζονται γύρω από τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά τις συσκευές τους, για να είναι ασφαλείς και προστατευμένοι όλο το 24ωρο…

Συχνά οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αυτό που επιβεβαιώνουν πάντως, είναι τη διαρκή και αδήριτη ανάγκη όλων για ασφάλεια. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η πλατφόρμα Knox της Samsung, σε ένα across devices περιβάλλον.

Ένας εντυπωσιακός αριθμός από smartphones, tablets και wearables της Samsung έχουν σχεδιαστεί με την πλατφόρμα Knox ενσωματωμένη στην αρχιτεκτονική τους. Αυτή η πλατφόρμα ασφάλειας κινητής ασφάλειας διασφαλίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ… περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συσκευές Samsung για καταναλωτές και επιχειρήσεις!

Προσφέροντας ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων, υπερασπίζεται τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες από κακόβουλα προγράμματα και κακόβουλες απειλές, που στις ημέρες μας ειδικά καιροφυλακτούν.

Πολιτικές απορρήτου για Samsung συσκευές

Η πλατφόρμα Knox ενσωματώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας που την καθιστούν κορυφαία λύση για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων του χρήστη, είτε πρόκειται για καταναλωτή είτε για εταιρικό χρήστη.

Κρυπτογράφηση δεδομένων: Όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με ασφάλεια από προεπιλογή, χρησιμοποιώντας μια πιστοποιημένη από την κυβέρνηση μορφή κρυπτογράφησης. Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας συσκευής, οποιοσδήποτε αποκτά στα χέρια του το τηλέφωνό του χρήστη, δεν θα μπορεί να δει τι υπάρχει σε αυτό.

Απομόνωση δεδομένων: Τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη μπορούν να απομονωθούν εντελώς σε ένα ασφαλές μέρος στη συσκευή. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια ότι θα διατηρήσει τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα μακριά από «αδιάκριτους» ή κακόβουλους τρίτους, ακόμα κι αν κλαπεί η συσκευή.

Δεδομένα πάντα ασφαλή: Οι συσκευές της Samsung λειτουργούν πάντα σε περιβάλλον έμπιστου υλισμικού (hardware-backed trusted environment). Έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τυχόν απόπειρες παραβίασης, από την εκκίνηση, το χρόνο εκτέλεσης, ακόμα και όταν απενεργοποιούνται οι συσκευές.

Σε συσκευές Samsung, σε Android OS και σε κάθε οθόνη…

Πολλά τηλέφωνα, tablet και wearables της Samsung είναι ασφαλισμένα από την πλατφόρμα Knox και λειτουργούν σε λειτουργικά συστήματα Android και Tizen.

Το οικοσύστημα της Samsung Knox συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται σε έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνες συσκευές και άλλες IoT και 5G συσκευές. Η τεχνολογία Knox εξασφαλίζει αυτές τις συνδεδεμένες συσκευές, εφαρμόζοντας μια αρχιτεκτονική ασφαλείας που υποστηρίζεται από υλισμικό (hardware) που προστατεύει τη συσκευή από τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένη.

Κορυφαία λύση για τους αναλυτές

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έκθεση της Gartner στις αρχές Μαΐου, και κατόπιν αξιολόγησης λύσεων ασφάλειας διαφορετικών παρόχων, η πλατφόρμα Samsung Knox 3.2 βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στην κατηγορία Corporate-Managed Security.

Η Samsung Knox 3.2, η πλατφόρμα ασφαλείας που βρίσκεται προ-εγκατεστημένη σε κινητές συσκευές της εταιρείας, αξιολογήθηκε από την Gartner  για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην έκθεση “Mobile OSs and Device Security: A Comparison of Platforms”. Σύμφωνα με την κορυφαία εταιρία ερευνών, η Samsung Knox 3.2 αξιολογείται ως «Ισχυρή», όντας η μοναδική συμμετοχή που κατάφερε να αποσπάσει αυτή τη διάκριση σε όλες τις εξεταζόμενες ενότητες θεμάτων εταιρικής ασφάλειας, κατακτώντας τις 27 από τις 30 σχετικές κατηγορίες.

Η Samsung Knox, η πλατφόρμα ασφαλείας της Samsung που έχει λάβει τις περισσότερες πιστοποιήσεις ασφαλείας διεθνώς από κάθε άλλη λύση κινητής, αποτελείται από μια σειρά μηχανισμών άμυνας και ασφάλειας που παρέχουν προστασία από εισβολείς, κακόβουλα λογισμικά και άλλες απειλές. Η ασφάλεια της πλατφόρμας Samsung Knox ξεκινά από το στάδιο της παραγωγής με την υλοποίηση ενός περιβάλλοντος ασφαλείας, που βασίζεται στο hardware. Στη συνέχεια, κατά την εκκίνηση, πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας που παρακολουθούν αδιάλειπτα την αξιοπιστία της συσκευής κατά τη λειτουργία της.

Σε εταιρικό περιβάλλον

Βασιζόμενη σε αυτή τη θεμελιώδη αρχιτεκτονική ασφαλείας, που ωφελεί καταναλωτές και επιχειρήσεις, η Samsung αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις για εταιρικές κινητές συσκευές που καλύπτουν από τη διαμόρφωση και την παροχή υπηρεσιών ως τη διαχείριση συσκευών, την ασφάλεια και τη συντήρηση. Η Πλατφόρμα Knox για Επιχειρήσεις (Knox Platform for Enterprise) βρίσκει εφαρμογή σε πολυάριθμα περιβάλλοντα δημόσιας διοίκησης και έχει λάβει τις περισσότερες πιστοποιήσεις  ασφαλείας παγκοσμίως από κάθε άλλη λύση κινητής.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα Knox της Samsung υπόσχεται σε όλες τις επιχειρήσεις ασφάλεια σε ύψιστο επίπεδο στις πιο δημοφιλείς καταναλωτικές συσκευές. Η πλατφόρμα Knox παρέχει τη βέλτιστη στην κατηγορία ασφάλεια υλισμικού (hardware), τη διαχείριση πολιτικής και τις δυνατότητες συμμόρφωσης πέρα ​​από τα τυποποιημένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σημερινής αγοράς κινητών συσκευών. Η πλατφόρμα Knox αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής στρατηγικής ασφάλειας για κινητά που υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών Samsung.

Η πολιτική ασφαλείας της πλατφόρμας Knox υποστηρίζει κάθε πτυχή της λειτουργίας μιας κινητής συσκευής. Η πλατφόρμα Knox διαθέτει προηγμένες λειτουργίες όπως η τεχνολογία προστασίας πυρήνα (Real-Time Kernel Protection – RKP) της Samsung, η οποία αποτελεί μία από τις κορυφαίες τεχνολογίες προστασίας πυρήνα που διατίθενται στην αγορά. Η πλατφόρμα Knox εξασφαλίζει ότι οι διαχειριστές πληροφορικής μπορούν να αξιοποιήσουν με ασφάλεια τις καλύτερες φορητές συσκευές στην καθημερινή λειτουργία και αυτές να ενσωματωθούν γρήγορα στην υπάρχουσα επιχειρηματική υποδομή και εφαρμογές.

Βασικά οφέλη για τις επιχειρήσεις

 • Οι επιχειρηματικοί χρήστες μπορούν εύκολα να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης του οργανισμού τους, καθώς η πλατφόρμα Knox τους παρέχει σταθερότητα και ακεραιότητα, ισχυρή προστασία δεδομένων και λεπτομερή εφαρμογή των πολιτικών αφαλείας.
 • Άμεση ενεργοποίηση και διαχείριση των λειτουργιών της πλατφόρμας Knox μέσω ενός συστήματος Enterprise Mobility Management (EMM).
 • Υποστήριξη με ευελιξία στις απαιτήσεις υποδομής, ανάπτυξης και διαχείρισης, μέσω κεντρικού ελέγχου απομακρυσμένων συσκευών, προηγμένης διαχείρισης VPN, καταλόγου “whitelist” και “blacklist” εφαρμογών και λεπτομερών πολιτικών που ελέγχουν όλες τις πτυχές των συσκευών Samsung.
 • Εύκολη αναβάθμιση από το Android Enterprise, αξιοποιώντας το σύνολο των πλεονεκτημάτων του και προσφέροντας μέσω της πλατφόρμας Knox επιπλέον χαρακτηριστικά διαχείρισης και ασφάλειας.
 • Ασφάλεια στην καινοτόμο εμπειρία της Samsung Desktop Experience (DeX) σε νέα περιβάλλοντα εργασίας, ενοποιώντας την κινητή και την επιτραπέζια υπολογιστική σε μια συσκευή.
 • Τέλος, η τεχνολογία αιχμής της πλατφόρμας Knox συνεχίζει να υιοθετείται ευρέως από πολυάριθμους κυβερνητικούς, ασφαλιστικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Samsung συνεργάζεται συνεχώς με παγκόσμιες κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων πιστοποίησης που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Τι ξεχωρίζει την πλατφόρμα Knox

Εν κατακλείδι, η πλατφόρμα Knox παρέχει ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών στην κορυφή της βασικής πλατφόρμας Android, για να καλύψει τα κενά ασφαλείας και διαχείρισης, να επιλύει τα «σημεία πόνου» που εντοπίζονται από τις επιχειρήσεις και να ανταποκρίνεται στις αυστηρές απαιτήσεις των βιομηχανιών που υπόκεινται σε υψηλού επιπέδου ρύθμιση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Fracarro D-Matrix 4S EVO

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
 • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
 • Meliconi AT 49 USB

  Meliconi AT 49 USB

  Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
 • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
 • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

  Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
 • Icy Box IB-LAN301-C3

  Icy Box IB-LAN301-C3

  Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
 • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

  Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
 • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

  Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
 • TP-Link ER706W-4G

  TP-Link ER706W-4G

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
 • Kakusiga KK-12101

  Kakusiga KK-12101

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
 • Ekselans AP 1200 W2

  Ekselans AP 1200 W2

  Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
 • Nedis TVSM6050BK

  Nedis TVSM6050BK

  Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
 • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

  Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
 • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

  Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...