Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 182
page0001 1
SECURITY REPORT 145
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

9 Ιουνίου 2022 11:38

Samsung : Nέα εποχή με το ανανεωμένο Family Hub™, και την παγκόσμια κυκλοφορία του SmartThings Home Life

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=file%3Dwp content%252Fuploads%252F2022%252F06%252Fst home life

Η παγκόσμια κυκλοφορία του SmartThings Home Life και του ανανεωμένου Family Hub συνδέει τους χρήστες από όλο τον κόσμο με ένα οικοσύστημα έξυπνων λύσεων διαβίωσης που επεκτείνουν την εμπειρία της ζωής τους στο σπίτι.

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του SmartThings Home Life, προσφέροντας στους καταναλωτές μια ολιστική εμπειρία έξυπνου σπιτιού. Το SmartThings Home Life της  Samsung παρουσιάστηκε στην εκδήλωση Bespoke Home 2022 που πραγματοποιήθηκε φέτος, ενώ  πρόκειται  να κυκλοφορήσει σε 97 χώρες από τα μέσα Ιουνίου.

samsung


Αυτή η υπηρεσία αποτελεί μια νέα προσθήκη στην εφαρμογή SmartThings[1],[2] που παρέχει κεντρικό και ολοκληρωμένο έλεγχο των συσκευών Samsung[3]. Με την άνεση που προσφέρουν οι έξι υπηρεσίες SmartThings (SmartThings Cooking, Energy, Clothing Care, Pet Care, Air Care και Home Care)[4] [5], το SmartThings Home Life αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής στο σπίτι, επιτρέποντας  τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος από το smartphone. Επιλέγοντας την κατηγορία «Life» στην εφαρμογή  SmartThings , οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στο SmartThings Home για να απολαύσουν ένα νέο επίπεδο συνδεσιμότητας στο σπίτι. Με 270 παγκόσμιους συνεργάτες και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης χιλιάδων συσκευών, το SmartThings  χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως[6]. Επιπλέον, το Family Hub™ της Samsung, που θα διατίθεται τον Ιούλιο, συμβάλλει περαιτέρω στην αναβαθμισμένη εμπειρία συνδεσιμότητας στο σπίτι με τις νέες λειτουργίες AI, για μια άνετη καθημερινότητα.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τη λειτουργία αυτών των έξυπνων συσκευών για να εμπλουτίσουμε και να βελτιώσουμε τις καθημερινές μας συνήθειες», σημείωσε ο Chanwoo Park, Πρόεδρος και Επικεφαλής του IoT Business group του Digital Appliances Business στη Samsung Electronics. «Η κυκλοφορία του SmartThings Home Life σε παγκόσμιο επίπεδο, θα επεκτείνει τις υπηρεσίες μας και θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αφιερώνουν λιγότερο στις καθημερινές τους εργασίες και περισσότερο στο να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους».

Με σκοπό να παρέχει έξυπνες λύσεις και εμπειρίες, το SmartThings Home Life ενσωματώνει τις ακόλουθες 6 υπηρεσίες SmartThings[7].

SmartThings Cooking

Το SmartThings Cooking[8] είναι μια υπηρεσία μαγειρικής που τα κάνει όλα, από την εύρεση συνταγών και την αυτόματη ρύθμιση των συσκευών κουζίνας μέχρι τη διαχείριση της λίστας αγορών και την ορθή συντήρηση των τροφίμων[9]. Με την υποστήριξη του Whisk’s Food AI, το SmartThings Cooking προτείνει εξατομικευμένες συνταγές και διατροφικό προγραμματισμό ανάλογα τις προτιμήσεις του χρήστη, τις διατροφικές ανάγκες και των διαθέσιμων προϊόντων. Ανεξάρτητα με τα προϊόντα που θα μαγειρέψουν ή θα αγοράσουν οι χρήστες μέσω του δικτύου Whisk[10], το SmartThings Cooking συγχρονίζεται απευθείας με όλες τις έξυπνες συσκευές κουζίνας[11] της Samsung, όπως το Family Hub, τους φούρνους και τις εστίες μαγειρέματος, για την απόλυτη μαγειρική εμπειρία.

SmartThings Energy

Το SmartThings Energy δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν την κατανάλωση ενέργειας,[12] παρέχοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για το πού και πώς χρησιμοποιείται η ενέργεια στο σπίτι. Αναλύοντας την ενέργεια που χρησιμοποιείται από όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στην πλατφόρμα SmartThings, το SmartThings Energy αναφέρει τη μηνιαία χρήση ενέργειας και προβλέπει τη μελλοντική κατανάλωση ενέργεια μέσω AI. Χάρη στη λειτουργία AI Saving[13], το SmartThings Energy ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας σε συνδεδεμένες οικιακές συσκευές, συμβάλλοντας στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας και του αποτυπώματος άνθρακα. Το νέο πλυντήριο και στεγνωτήριο AI[14], θα προστεθεί σύντομα στη σειρά συσκευών της SmartThings Energy, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Q-CELLS αναπτύχθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα Zero Energy Home της Samsung, που θα δώσει στα σπίτια τη δυνατότητα να είναι ενεργειακά αποδοτικά, μέσω της εγκατάστασης τους συστήματος Zero Energy Home σε 30 σπίτια του εν εξελίξει Project Etopia στο σύντομο μέλλον. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να εφαρμοστεί σε περισσότερα νοικοκυριά, συνδυάζοντας τη δύναμη των λύσεων SmartThings Energy με τα ηλιακά πάνελ και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας της Q-CELLS.

SmartThings Clothing Care

Το SmartThings Clothing Care συνδέει όλες τις συσκευές περιποίησης ρούχων, όπως το Bespoke dryer, AirDresser, ShoeDresser[15] και όλα τα AI πλυντήρια, για βέλτιστη διαχείριση ρούχων με υπηρεσίες προσαρμοσμένες στον τρόπο ζωής. Η υπηρεσία προσφέρει εξατομικευμένες επιλογές φροντίδας με βάση το ύφασμα των ρούχων. Επιπλέον, το SmartThings Clothing Care προσφέρει πρακτικές προτάσεις AI με βάση τα μοτίβα χρήσης και την τρέχουσα σεζόν και υπενθυμίζει την αγορά  προμηθειών πλυντηρίου για την ορθή διατήρηση των ρούχων  και το δωμάτιο πλυντηρίου εφοδιασμένο[16].

SmartThings Pet Care

Το SmartThings Pet Care δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα αυτόματα να ενεργοποιήσουν τη μουσική ή την τηλεόραση[17] για το κατοικίδιό τους, ώστε να μην νιώθει ποτέ μόνο. Ακόμη,  χάρη στη λειτουργία αυτή, είναι εφικτή η παρακολούθηση του κατοικίδιου[18] μέσα από την έξυπνη κάμερα του Bespoke Jet Bot AI+, η ρύθμιση των φώτων, του κλιματιστικού, των συσκευών καθαρισμού, όπως και άλλων συσκευών για ένα πιο άνετο και ασφαλές περιβάλλον για το κατοικίδιο, κατά την απουσία του ιδιοκτήτη.

SmartThings Air Care

Το SmartThings Air Care[19] ενημερώνει τους χρήστες  αναφορικά με την ποιότητα του αέρα μέσα και έξω από το σπίτι. Η ποιότητα του αέρα μπορεί να παρακολουθείται από τον κεντρικό πίνακα ελέγχου του Bespoke κλιματιστικού, του Bespoke καθαριστή αέρα[20] και άλλων συσκευών[21], που φροντίζουν για την ανανέωση του χώρου με φρέσκο και καθαρό αέρα.

SmartThings Home Care

Το SmartThings Home Care διατηρεί tabs σε όλες τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές Samsung, συμπεριλαμβανομένων των Bespoke συσκευών, ελέγχοντας την κατάσταση και τα μοτίβα χρήσης τους και παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τα αξεσουάρ τους, ενώ επιτρέπει εύκολες ηλεκτρονικές αγορές. Αυτή η υπηρεσία στέλνει ειδοποιήσεις και καθοδηγεί τους χρήστες σχετικά με την τακτική συντήρηση των συσκευών με βάση τα δεδομένα χρήσης που συλλέγονται. Με αυτό τον τρόπο το  SmartThings φροντίζει το σπίτι απλά και εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να αναλάβει ο τεχνικός.

Family Hub

Από το 2016, το Family Hub αναβαθμίζεται συνεχώς για να παρέχει τις πιο πρόσφατες συνδεδεμένες εμπειρίες για τους χρήστες ψυγείων Samsung, μετατρέποντας τα ψυγεία σε σημεία επικοινωνίας και αναψυχής για την κουζίνα. Επιπλέον, λειτουργούν και ως οικιακός έλεγχος για την εφαρμογή SmartThings. Το τελευταίο Family Hub που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, θα προσφέρει ακόμη περισσότερες έξυπνες λειτουργίες όπως  το Smart Reorders[22] που θα βοηθά τους καταναλωτές να παραγγέλνουν και να αντικαθιστούν εύκολα τα φίλτρα νερού. Οι χρήστες μπορούν να διασκεδάσουν ενώ μαγειρεύουν, καθώς η εφαρμογή Samsung TV Plus[23] επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μια ποικιλία ζωντανών τηλεοπτικών προγραμμάτων, όπως κανάλια ειδήσεων, μουσικής, παιδικού περιεχομένου και γαστρονομίας. Το Atelier επιτρέπει στους χρήστες  να διακοσμούν τις κουζίνες και τις οθόνες του ψυγείου τους με εκπληκτικά έργα τέχνης, ενώ το Dual AI Voice Assistant θα τους δίνει πρόσβαση στην Alexa της Amazon[24] και του Bixby της Samsung σε μία μόνο συσκευή. Η αναβαθμισμένη τεχνολογία αναγνώρισης φαγητού του Family Hub επιτρέπει την καλύτερη αναγνώριση και διαχείριση φαγητού και ποτών[25], ενώ οι Smart Recipes (κατά παραγγελία) θα επιτρέπουν στους χρήστες κατά παραγγελία στο σπίτι να δημιουργούν νόστιμα γεύματα με εύκολες οδηγίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SmartThings Home Life στη χώρα σας, επισκεφθείτε το Samsung.com και το Samsung Newsroom.


[1] Η εφαρμογή SmartThings πρέπει να είναι εγκατεστημένη και συνδεδεμένη στις συσκευές προκειμένου να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές της. Οι απαιτήσεις εφαρμογής ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με κάθε συσκευή. Διατίθεται για λήψη από το Google Play Store ή το App Store. Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android 8.0 (RAM 2 GB ή περισσότερο) και τη νεότερη έκδοση/iOS 13.0 και άνω.

[2] Απαιτούνται σύνδεση Wi-Fi και λογαριασμός Samsung για σωστή χρήση.

[3] Οι λειτουργίες και υπηρεσίες SmartThings ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνδεδεμένες συσκευές.

[4] Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι εγκατεστημένες στην εφαρμογή SmartThings για πρόσβαση.

[5] Τα ισχύοντα μοντέλα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα.

[6] Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία του Ιουνίου 2022.

[7] Η διαθεσιμότητα των 6 υπηρεσιών και των περιεχομένων του SmartThings Home Life ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή.

[8] Διαθέσιμη μόνο για επιλεγμένα μοντέλα, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανά χώρα. Η υπηρεσία «Cooking» πρέπει να εγκατασταθεί από πριν στην εφαρμογή SmartThings για να μπορέσει να λειτουργήσει.

[9] Οι συνταγές και οι διαθέσιμες υπηρεσίες για κάθε περιοχή ενδέχεται να διαφέρουν.

[10] Η διαθεσιμότητα εξαρτάται από τη χώρα.

[11] Αυτή η δυνατότητα μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα.

[12] Ισχύει μόνο για προϊόντα που μπορούν να να συνδεθούν με Wi-Fi.

[13] Η λειτουργία AI Saving Mode είναι διαθέσιμη μόνο για επιλεγμένα μοντέλα πλυντηρίων 2022

[14] Το κατά παραγγελία πλυντήριο και στεγνωτήριο εξοπλισμένο με λειτουργία AI Saving θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στις ευρωπαϊκές αγορές.

[15] Το ShoeDresser είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην Κορέα.

[16] ΗΠΑ, ΗΒ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία: οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται προμήθειες πλυντηρίου και να κάνουν αγορές μέσω της Alexa Smart Reorder. Σε άλλες χώρες, οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται προμήθειες πλυντηρίου με το «Clothing Care».

[17] Απαιτείται pairing με εφαρμογές τηλεόρασης ή μουσικής.

[18] Η δυνατότητα αναγνώρισης αντικειμένων ισχύει μόνο για κατοικίδια. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να επηρεαστεί από το περιβάλλον.

[19] Το SmartThings Air Care είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στις ΗΠΑ και την Κορέα.

[20] Το SmartThings Air Care διατίθεται μόνο σε ειδικά κλιματιστικά στην Κορέα και σε εξαγνιστή αέρα κατά παραγγελία στις ΗΠΑ και στην Κορέα.

[21] Τα υποστηριζόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν το κλιματιστικό, τον καθαριστή αέρα, το σύστημα παρακολούθησης αέρα, το σύστημα κλιματιστικού και το Smart Hood.

[22] Το Smart Reorders είναι διαθέσιμο μόνο σε χρήστες του Amazon Prime που ζουν στις ΗΠΑ.

[23] Το Samsung TV Plus είναι διαθέσιμο μόνο στην Κορέα και τις ΗΠΑ.

[24] Η συμβατότητα Amazon Alexa είναι προς το παρόν διαθέσιμη στις ΗΠΑ και τον Καναδά από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδία το τρίτο τρίμηνο του 2022.

[25] Η αναβαθμισμένη τεχνολογία αναγνώρισης τροφίμων είναι διαθέσιμη μόνο στην Κορέα και τις ΗΠΑ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...
 • Τα νέα της Mistral – Ενισχυτές γραμμής: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Τα νέα της Mistral – Ενισχυτές γραμμής: Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση

  Αρχικά θα πρέπει να διαχωρίσουμε τους ενισχυτές γραμμής από τους ενισχυτές κεντρικής κεραίας. Οι ενισχυτές γραμμής διαφέρουν από τους ενισχυτές κεντρικής κεραίας στο ότι δεν διαθέτουν φίλτρα εισόδ...
 • Emme Esse 83930CE & Engel AM6160G5 /AM6140G5 / AM6162G5

  Emme Esse 83930CE & Engel AM6160G5 /AM6140G5 / AM6162G5

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή προϊόντων που περιλαμβάνει ποικιλία ενισχυτών γραμμής 5G. Πρόκειται για μοντέλα εσωτερικού χώρου που είναι ιδανικά για αδύναμα σήματα κεραίας, ενισχύον...
 • IDComs IKUGaF-T2

  IDComs IKUGaF-T2

  Η δύσκολη λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών σε κάποιες περιοχές είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί με την εγκατάσταση τοπικών αναμεταδοτών, με κάλυψη που δεν θα ενοχλήσει άλλους πομπούς...
 • Devolo WiFi 6 Repeater 3000

  Devolo WiFi 6 Repeater 3000

  Τοποθετήστε το Devolo WiFi 6 Repeater 3000 στην πρίζα, πατήστε το κουμπί και ξεκινήστε να σερφάρετε! Αυτή είναι η υπόσχεση επιτυχίας της devolo: Ισχυρότερο Wi-Fi χωρίς καμία περίπλοκη διαμόρφωση. ...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • D-Link DWM-222

  D-Link DWM-222

  Το 4G LTE USB Adapter DWM-222 είναι ένα φορητό modem της D-Link που σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο internet όπου κι αν βρίσκεστε. Με γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων uplink και downlink, σα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...