Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 182
Στιγμιότυπο οθόνης 2023 12 07 110741
SECURITY REPORT 145
satpraxis 2022
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

8 Δεκεμβρίου 2023 09:43
8 Ιουνίου 2022 11:30

ΣΕΚΕΕ: Οι ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας δίνουν το παρών στα Ποσειδώνια 2022

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F06%2Fsekee

Τα «Ποσειδώνια», η παγκόσμια γιορτή της ναυτιλίας στην Ελλάδα, επιστρέφουν δυναμικά μετά από τέσσερα χρόνια, έπειτα από την αναβολή τους το 2020 λόγω της πανδημίας, και ο Σύνδεσμος Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στον θεσμό, που διεξάγεται εφέτος στο Athens Metropolitan Expo, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου 2022.

Το περίπτερο του ΣΕΚΕΕ (stand 3.163, Hall 3) στην Έκθεση Ποσειδώνια 2022 θα φιλοξενήσει 6 αναγνωρισμένες εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου (modulus, CloudFin, Rhoé , Palo Services, AllWeb Solutions και Athens Technology Center) οι οποίες θα παρουσιάσουν στη διεθνή ναυτιλιακή αγορά τη δυναμική του ελληνικού ICT οικοσυστήματος, καθώς και την ποικιλία των διαθέσιμων λύσεων που παρέχει στον κλάδο.

Ποσειδώνια

Οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με στελέχη των:

1. modulus, η ελληνική εταιρεία επικοινωνιών που παρέχει υπηρεσίες τηλεφωνίας νέας γενιάς. Η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της διασφαλίζεται τόσο από την πολυετή εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού της (ενεργή από το 2012), όσο και από τις διεθνείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει με τους leaders του κλάδου παγκοσμίως. Ως η ηγέτιδα δύναμη παροχής VoIP υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά, η modulus έχει συμβάλλει αποφασιστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε πολλαπλούς τομείς, με λύσεις οι οποίες απελευθερώνουν τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες, ενώ παράλληλα εξαλείφουν τα υψηλά κόστη των συμβατικών μορφών τηλεφωνίας. Η modulus αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν την υπηρεσία «ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου – vPBX» στην εγχώρια αγορά, μία λύση που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση και την πλήρη λειτουργικότητα της εταιρικής επικοινωνίας στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας, χωρίς την ανάγκη υψηλού κόστους επενδύσεων για ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Επιπλέον, η modulus προσφέρει υπηρεσίες χονδρικής για τερματισμό φωνητικών κλήσεων (wholesale voice termination), καινοτόμες τηλεφωνικές εφαρμογές, όπως το speech-to-text, καθώς και ενσωματώσεις τηλεφωνίας με δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων (third party apps).

2. CloudFin, μια καινοτόμα εταιρεία, που ιδρύθηκε από επαγγελματίες της τεχνολογίας με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του εταιρικού λογισμικού. Η επιχείρηση εντάχθηκε πρόσφατα στον όμιλο εταιρειών INFORM. H CloudFin προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε σύνθετα επιχειρηματικά προβλήματα, στους τομείς της αυτοματοποίησης διαδικασιών, λογιστικών λύσεων, προηγμένων αναλύσεων και απομακρυσμένων λειτουργιών μέσω εφαρμογών cloud, εφαρμογών για κινητά και chatbots. Το πελατολόγιο της CloudFin αποτελείται από σημαντικούς πολυεθνικούς οργανισμούς και βιομηχανίες σε μια σειρά από κλάδους: από τον οικονομικό έλεγχο και τη λογιστική, έως τον τραπεζικό και το δημόσιο τομέα και το εμπόριο.

3. Rhoé, που ηγείται της ανάπτυξης του Energy-as-a-Service, υλοποιώντας ένα δίκτυο αποσπώμενων μπαταριών για ηλεκτρικά πλοία, το οποίο διασφαλίζει ότι οι πλοιοκτήτες θα διαθέτουν την ενέργεια που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται και σε ανταγωνιστική τιμή. Χάρη στην εξειδίκευσή της στην ανάπτυξη λογισμικού σχετικά με τη βιωσιμότητα στον κλάδο της ναυτιλίας, η Rhoe είχε μέχρι σήμερα κεντρικό ρόλο σε πληθώρα projects, στα οποία έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως Wartsila, DAMEN, Kotug, Lloyds’s Register, Sensata, τις λιμενικές αρχές του Ρότερνταμ, αλλά και της Θεσσαλονίκης. Η Rhoé προσφέρει υπηρεσίες και λύσεις σε επιχειρήσεις, όπως, ενδεικτικά, συγκοινωνιακά μοντέλα και μοντέλα πρόβλεψης, βελτιστοποιήσεις στη χρήση ενέργειας, ανάλυση δεδομένων, ανάπτυξη πλατφόρμων (cloud & local) και Machine Learning μοντέλα.

4. Palo Services, εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, που προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης σε επικοινωνιολόγους, marketeers και social media στελέχη χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη. Όραμα της εταιρείας είναι με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης να «κατανοεί» την ανθρώπινη συμπεριφορά στο ψηφιακό οικοσύστημα. Η εταιρία με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής & Βαθιάς Μάθησης παρέχει καινοτόμους τρόπους παρακολούθησης και ανάλυσης των ειδήσεων και του κοινωνικού περιεχομένου που δημιουργείται στο διαδίκτυο, σε πραγματικό χρόνο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας αυτή τη στιγμή καλύπτει μια περιοχή με πληθυσμό 120 εκατομμυρίων πολιτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται κορυφαία brands όπως Loreal, Estee Lauder, Nestle, Cosmote, Wind-Nova, Eurobank, Alpha Bank, AstraZeneca, Κωτσόβολος, Public Group, BAT, Peugeot κ.α. Η στενή και μακροχρόνια συνεργασία τους με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο καθώς και με άλλους ερευνητικούς εταίρους στηρίζει την καινοτομία αλλά και τις δραστηριότητες Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας. Η εταιρεία υποστηρίζεται από 2 επιταχυντές(Accelerators), το InvestHorizon της ΕΕ και το InnovX.

5. AllWeb Solutions, εταιρεία με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού και τη συμβουλευτική σε θέματα πληροφορικής, μέσω της παράδοσης ολοκληρωμένων έργων σε όλη την Ευρώπη. Η Allweb ειδικεύεται στην υλοποίηση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων, που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως Internet of Things (IoT), Geospatial (GIS), Big Data, Business Analytics, Mobile Apps, eLearning και Integrated Software Apps. Η Allweb Solutions, αποτελούμενη από μια ταλαντούχα ομάδα 35 επαγγελματιών, τα τελευταία 30+ χρόνια έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερα από 950 έργα για πελάτες στον δημόσιο τομέα, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τη βιομηχανία, την υγεία και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και παρείχε λύσεις για τα τμήματα IT, Finance, HR, πωλήσεων και μάρκετινγκ.

6. Athens Technology Center (ATC), εταιρεία πρωτοπόρος στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού. Σε συνεργασία με την Moore Greece, ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία εξειδικευμένη στην αγορά της ναυτιλίας, παρουσιάζουν τo Maritime Accounting Software, μια ολοκληρωμένη, πλήρως επεκτάσιμη και οικονομικά συμφέρουσα λύση χρηματοοικονομικής και λογιστικής διαχείρισης, μοναδικά προσαρμοσμένη για τις ανάγκες της ναυτιλίας. Αυτή η cloud-ready λύση παρέχει στους πλοιοκτήτες, τους οικονομικούς διευθυντές και τους λογιστές τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.

Με αφορμή τη συμμετοχή εταιρειών-μελών του ΣΕΚΕΕ στα Ποσειδώνια, ο κ. Γιώργος Μαρκατάτος, πρόεδρος του Συνδέσμου, δήλωσε: «Πρωτοποριακές λύσεις που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής έρχονται να μεταμορφώσουν τη ναυτιλία, η οποία -όπως και όλοι οι κλάδοι της οικονομίας- βρίσκεται σε ρότα ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο ΣΕΚΕΕ και μέλη του μετέχουν φέτος για δεύτερη φορά στα Ποσειδώνια 2022, αυτή τη διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας ναυτιλίας στην Ελλάδα, με στόχο να συστήσουν στους πρωταγωνιστές ενός άκρως δυναμικού κλάδου την ελληνική καινοτομία, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως το Internet of Things, το cloud κ.ά., και πρωτοποριακές λύσεις που έχει αναπτύξει στα πεδία των χρηματοοικονομικών, των επικοινωνιών, της διαχείρισης ενέργειας και της βιωσιμότητας για τις ανάγκες της ναυτιλίας».

O κ. Χρήστος Πέτσας, Δ/νων Σύμβουλος της modulus, τόνισε πως «ως ο νούμερο ένα πάροχος VoIP υπηρεσιών στην εγχώρια αγορά, η συμμετοχή της modulus στα φετινά Ποσειδώνια είναι δεδομένη. Από τις 6 έως και τις 10 Ιουνίου, οι εκπρόσωποί μας θα βρίσκονται εκεί, για να αναδείξουν τόσο το οικονομικό όφελος, όσο και τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη χρήση τεχνολογιών νέας γενιάς, προσανατολισμένες στις ανάγκες του ναυτιλιακού κλάδου. Η εξασφάλιση του χαμηλότερου δυνατού κόστους εξερχομένων ως προς τις διεθνείς κλήσεις μέσω της VoIP τηλεφωνίας και οι ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς προς Inmarsat, υπόσχονται να μετασχηματίσουν την επικοινωνία σήμερα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Ο κος Δημήτρης Κοντίνος, Chief Technology Officer του Ομίλου INFORM όσο και ως Διευθύνων Σύμβουλος της «CloudFin» μέλος του ομίλου INFORM, δήλωσε πως «Η CloudFin (μέλος της INFORM) ανέκαθεν ασχολούνταν με τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών μέσω τεχνολογιών αιχμής! Ιδιαίτερα δε, όταν πρόκειται για εξαιρετικά εξελιγμένες βιομηχανίες όπως η ναυτιλία, λειτουργούμε στο ανώτερο επίπεδο, φέρνοντας άμεσα αποτελέσματα και συνεπώς πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις εταιρείες που μας εμπιστεύονται τις ανάγκες τους σε ψηφιακούς αυτοματισμούς.»

Ο κ. Αιμίλιος Μουχταρόπουλος, Συνιδρυτής & Διευθυντής Μάρκετινγκ της Rhoé, ανέφερε χαρακτηριστικά: «η Rhoé είναι μία startup, που δραστηριοποιείται στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών. Το όραμα μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε στη μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, δημιουργώντας ένα πιο πράσινο και βιώσιμο περιβάλλον προσιτό σε όλους. Για να το πετύχουμε αυτό αναπτύσσουμε λογισμικά και αλγορίθμους βελτιστοποίησης, τα οποία ενώνουν πράσινες μορφές ενέργειας με καινοτόμες τεχνολογίες. Στον χώρο της ναυτιλίας, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε καθοριστικά στη δημιουργία ενός κλάδου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα στις μεταφορές του και τα Ποσειδώνια αποτελούν μία τεράστια ευκαιρία για να κάνουμε νέους συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή και να θέσουμε βάσεις για νέες και καινοτόμες ιδέες».

Αντίστοιχα, ο κος Παναγιώτης Τσαντίλας, ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της PaloServices, σημείωσε ότι «Η συμμετοχή μας στην μεγαλύτερη ναυτιλιακή εκδήλωση στον κόσμο θα μας δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και στη ναυτιλία την τεχνολογία μας για την ανάλυση των κοινωνικών δικτύων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης».

Η κα Ιωάννα Ιωαννίδου, President of Board & CEO της Allweb, δήλωσε «Η Allweb συγκεντρώνοντας φέτος 33 έτη εμπειρίας στην Ανάπτυξη Πολυσχιδών Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων συμμετέχει στα «Ποσειδώνια 2022» στο Athens Metropolitan Expo από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου. Μπορείτε να μας βρείτε στο περίπτερο του ΣΕΚΕΕ 3.163, hall 3, όπου η Δυναμική Ομάδα της Allweb είναι πρόθυμη να συζητήσει μαζί σας τρόπους με τους οποίους θα βελτιώσετε τις διαδικασίες της εταιρείας σας με την χρήση καινοτόμων εφαρμογών. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε, να καταλάβουμε τις ανάγκες και τους στόχους σας ώστε να σας προτείνουμε τις βέλτιστες λύσεις Ψηφιοποίησης για την επιχείρησής σας.»

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Δορυφορικά κάτοπτρα Kathrein για σκληρές καιρικές συνθήκες

  Τα δορυφορικά κάτοπτρα της Kathrein, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190 km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρ...
 • TP-LINK ER706W

  TP-LINK ER706W

  Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ER706W, ένα ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό τω...
 • Prolink PF352

  Prolink PF352

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου εξαρτήματος PF352 της Prolink. Πρόκειται για έναν μετατροπέα σήματος από Mini DisplayPort σε HDMI 1.4 θηλυκό, μήκους 0,1 μέτρου. Συνδέε...
 • PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  PROMAX PD-350, PD-351, PD-352

  Η PROMAX, εκτός από επαγγελματικά πεδιόμετρα, παράγει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών στους τομείς διανομής σήματος, RFR, οπτικών και ηλεκτρολογικών προϊόντων. Η σειρά ψηφιακών πολυμέτρων PD-350, PD...
 • Amiko FTP/UTP

  Amiko FTP/UTP

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή καλωδίων δικτύου της Amiko. Περιλαμβάνει τα καλώδια FTP CAT5, FTP CAT5 Outdoor (μαύρο), FTP CAT6 και UTP CAT5, τα οποία διατίθενται σε συσκευασία στροφ...
 • SONORA TERRA DIGITAL

  SONORA TERRA DIGITAL

  Η Sonora Terra Digital είναι μια κεραία με συμπαγή και μοντέρνο σχεδιασμό, κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαμβάνετε σταθερή σύνδεση και εικόνα υψηλής ποιότητας! Είναι κατάλλ...
 • TVIP S-Box v.705

  TVIP S-Box v.705

  Με τον νέο δέκτη IP TVIP S-Box v.705 μπορείτε εύκολα να απολαύσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. Ο δέκτης διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Tronix και...
 • Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Prolink PF485A-0050 & PF485A-0150

  Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή των νέων καλωδίων PF485A-0050 και PF485A-0150 της Prolink. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας καλώδια USB Type-C σε USB-A version 3.0, με διαστάσεις...
 • Kathrein UFOpro Lite

  Kathrein UFOpro Lite

  Τα Νέα Ψηφιακά Compact Headend της Kathrein με την ονομασία UFOpro Lite είναι τα νέα οικονομικά, all in one Headend για εφαρμογές τηλεόρασης σε ξενοδοχεία, σκάφη, στάδια, συγκροτήματα κατοικιών κα...
 • FRITZ!Fon X6

  FRITZ!Fon X6

  Το νέο FRITZ!Fon X6 εντυπωσιάζει με τη μοντέρνα σχεδίασή του σε κομψή λευκή και μαύρη έκδοση, ενώ διαθέτει μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2,4″ υψηλής αντίθεσης για τέλεια αναγνωσιμότητα. Ο χρήστης μπορεί να...
 • TP-Link EAP783

  TP-Link EAP783

  Η TP-Link ανακοινώνει την είσοδο ενός νέου access point στην οικογένεια συσκευών Omada. Πρόκειται για το EAP783, ένα BE19000 access point οροφής τριπλής μπάντας Wi-Fi 7, που χαρακτηρίζεται από υψη...
 • YouTube PROMAX Hellas

  YouTube PROMAX Hellas

  Η PROMAX έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών video για τα κορυφαία μοντέλα αναλυτών φάσματος RANGER Neo, HD RANGER και φυσικά για την ναυαρχίδα ATLaS NG. Στο YouTube κανάλι της PROMAX Hellas...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου 2023

  Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Τηλεχειρι...
 • Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Τηλεχειριστήρια αντικατάστασης

  Η συνεχής χρήση και οι ανεπιθύμητες πτώσεις των πάσης φύσης τηλεχειριστηρίων προκαλούν τη φυσική φθορά τους, που όπως είναι λογικό μειώνει τον κύκλο ζωής τους και κάποια στιγμή τα καθιστά μη λειτο...
 • Opticum T-Box

  Opticum T-Box

  Έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη, που ξεχωρίζει από τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, δοκιμάσαμε για να παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για τον OpticumT-Box, έναν δέκτη συμ...